Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

עד שאני אסיים לצלם ולעשות את כל המכסה מנוע אני מפרסם בינתיים טעימות קטנות מהחלק השני.

הפעם - Orange Peel Elimination (הסרת קליפת תפוז).

20170505_111559.jpg20170505_152057.jpg

כמו תמיד בוצעה מדידה של עובי הצבע לפני ואחרי העבודה.

לפני המספרים נעו בין 6.7, 6.1, 5.7 מיל' (170 - 150 מיקרון) באיזורים שונים על החלק הנל במכסה מנוע.

אחרי המספרים היו 6.4, 5.9, 5.5~5.6 מיל'. כלומר בערך 8 מיקרון ירדו.

השיטה:

1. שיוף רטוב עם נייר מים 1500 (2500 גם בסדר אבל הלקה של DuPont חזקה מאד ויקח לעשות את העבודה יותר זמן וכוח).

בדרך לשיוף היא בצורת Cross Hatch Pattern, כלומר, בצורה כזאת # (ליטרלי).

20170505_152057 (1).jpg

צהוב = נייר דבק למיסוך

אדום/ירוק = תנועות מהירות "רגילה" (לא מהיר לא איטי)

כחול/שחור = תנועות איטיות בכיוון החצים

הכי חשוב: לשמור על סיכוך בין הנייר שיוף והצבע בעזרת מים. (לא צריך לבזבז כסף על קוויק דיטיילר זה פשוט לא שווה את זה)

אחרי שהמשטח נהיה שטוח ובלי סימני עיגולים קטנים אפשר לעבור לשלב הפוליש.

2. פוליש 2 -3 שלבים תלוי בכמות השריטות שהנייר שיוף משאיר.

מעבר ראשון ושני עם פאד Rupes גס עם Nanolex Heavy Cut (כמו Scholl S3 Gold).

מעבר אחרון עם פאד ספיידר כחול של Scholl עם S20 Black.

תמונות אמצע וסוף יגיעו בהמשך 8) שבוע מצוין לכולם!

פורסם

עדכון:

עשיתי את כל החלק השמאלי החיצוני של המכסה מנוע.

המשכתי עם שיוף רטוב של האזור עם נייר מים 1500.

כך זה נראה אחרי שיוף כל האזור באותה צורה כמו שהראתי בהודעה הקודמת.

20170508_155937.jpg20170508_155714.jpg

תזכורת של איך שזה היה נראה אחרי העבודה בפעם הקודמת:

לפני:

20170508_151709.jpg

אחרי:

20170508_151758.jpg

אחרי 3 מעברים עם פד גס של Rupes ופאד ספיידר לבן של Scholl לסירוגין בשילוב עם Nanolex Heavy Cut אפשר היה לראות תוצאה מצוינת שהורידה את כל השריטות שהנייר מים השאיר אחריו.

20170508_162630.jpg

20170508_162846.jpg20170508_162856.jpg

20170508_210747.jpg20170508_210821.jpg

20170508_210852.jpg20170509_062812.jpg

פורסם

כל הכבוד -עבודה יסודית.

אחרי שימוש בפוליש של Scholl אני חייב לומר שזו אחת החברות הטובות שהכרתי.

רמת גימור/גלוס מעולה.

פורסם

כל הכבוד, עבודה יסודית מאד ותוצאה סופית מרשימה!

אישית אני מעדיף לעבוד עם נייר מים יבש, לטעמי יותר נוח לראות ככה את מצב הצבע במהלך העבודה. ממליץ מאד לנסות.

איך התרשמת מפד הספיידר הלבן? אני שוקל לקנות אחד.

פורסם
כל הכבוד -עבודה יסודית.

אחרי שימוש בפוליש של Scholl אני חייב לומר שזו אחת החברות הטובות שהכרתי.

רמת גימור/גלוס מעולה.

תודה רבה!

נראה ממש יפה!

רק בשביל לקבל מושג, כמה זמן בערך לקח כל התהליך על החלק הזה?

תודה רבה :D

ובכן עם כל ההכנות של הניקיון, ההדבקה, הבדיקות עובי צבע, הניגובים השיוף והבדיקות שוב ואז הפוליש 3 שלבים זה יצא בערך שעה. הרשתי לעצמי לקחת את הזמן עם זה.

בהמשל אני לא מתכוון לעבוד רק עם נייר מים ידני אני אקח דיסקיות שיוף שמתחברות למכונת rupes שלי.

יש כמה דברים מאד חשובים בעדכון הבא שאנ אספר על הדיסקיות האלה ואיך לבחור אותן כדיד לעשות עבודה כזאת או אחרת.

כל הכבוד, עבודה יסודית מאד ותוצאה סופית מרשימה!

אישית אני מעדיף לעבוד עם נייר מים יבש, לטעמי יותר נוח לראות ככה את מצב הצבע במהלך העבודה. ממליץ מאד לנסות.

איך התרשמת מפד הספיידר הלבן? אני שוקל לקנות אחד.

תודה רבה ידידי 8)

בקשר לשיוף תסתכל על מה שכתבתי בציטוט מעליך.

ובקשר לפאד. הסיבה שהשתמשתי בשניהם לסירוגין היא שבהתחלה הם מתחילים קשים אבל אחרי שאתה משתמש החום נכנס לתוך הספוג עצמו (open cell מן הסתם) ואז הפאד עצמו מתרכך. זה שיטה טובה לתת לפאד "לנוח" כדי לא לאבד את הכוח של החיתוך בזמן עבודת תיקון כזאת.

הפאד ספיידר הלבן הוא פאד מעולה! ואני מאד אוהב לעבוד איתו. חייב לנקות אותח לפני השימוש כי הוא מפזר הרבה אבק אם לא תנקה אותו. אם כן תנקה הוא יהיה כמו טאטאלה. לעומת זאת, הפאד הגס של Rupes לא מפזר אבק אבל זה פאד שהפוליש נתחיל להיות "caked" מעליו ככל שאתה עובד יותר. מתקשה מעל פני הפאד. ומאד לא כדאי לעבוד ככה אלא לנקות כל כמה מעברים עם מברשת.

בנוסף, חייב להוסיף שעניין ה residue control הוא מאד חשוב לעבודה טובה ואני מעדיף שיקח לי קצת יותר זמן בגלל כל הניגובים אבל אני רוצה לתת לשאריות צבע שאני משייף דרך לצאת ולא להוריד אותן ואז לשפשף איתן את הצבע החלק. בסופו של דבר זה יגרום לתוצאה לא אחידה ואפילו יותר שריטות. חוץ מזה אני שונאאאא את האבק הלבן הזה.

• תוכן חדש...