Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן לבנות משהו די רציני לשטח או לשפץ אחד ישן ושקלתי את הכלי הזה

ATC של הונדה.

יש כאלו בארץ?

אפשר לבנות דבר כזה משילוב של סרן אחורי של טרקטורון ושלדה של אופנוע?

תודה,

מאור.

אתר שיסביר לאלה שלא יודעים מה זה: www.3wheelerworld.com/ zHonda1984ads1.shtml

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

למה ללכת על זה? בארה"ב הנושא ירד מהפרק בגלל הנטיה הרבה שלהם להתהפך

"...for long you live and high you fly and smiles you'll give and tears you'll cry and all you touch and all you see is all your life will ever be"

פורסם

מישהו יכול להסביר לי מבחינה פיזיקלית למה הייתה להם נטייה להיתהפך יותר מטרקטורונים בעלי 4 גלגלים?

ובכל זאת אני חושב שיהיה נחמד לבלות עם כלי כזה בשטח כל עוד אני לא אתפרע.. מהי יכולת העבירות שלו לעומת טרקטורון מקביל עם 4 גלגלים?

פורסם

לעולם לא נסעתי על אחד כזה,

אך לפי מה שקראתי, יכולת העבירות שלהם היא אינה משהו מיוחד בכלל ונופלת מזו של הטרקטורונים לא מעט, בעיקר היו נוסעים עם היצורים האלה על דיונות.

ואני חושב שההגדרה הנכונה שלהם היא לא אופנוע שטח עם שלושה גלגלים, אלה טרקטורון עם שלושה גלגלים, רוב מכלוליהם, יותר דומים לטרקטורונים מאשר לאופנועים.

סך הכל יכול להיות נחמד להחזיק כלי כזה לשעשועים, אך לא כתחליף לטרקטורון או אופנוע בשביל נסיעות שטח.

בעליו החדש של HONDA CR 125!!

פורסם

חלוקת המשקל שלהם לא כמו של טרקטורון. בדבר הזה כל המשקל הקדמי נמצאה אל גלגל אחד, אבל זה חצי מהבעיה שכן עם הגלגל הזה גם מבצעה את הפניות והכל, ובטרקטורון זה מחולק שווה בשווה בין שני גלגלים קדמים.

הנעה אחורית ל 2 גלגלים אחורים; 2 קדמים+כל המשקל של החלק הקדמי

הנעה אחורית ל 2 גלגלים אחורים; 1 גלגל שולט+כל המשקל של החלק הקדמי

פיאג'ו טייפון ז"ל

פורסם
חלוקת המשקל שלהם לא כמו של טרקטורון. בדבר הזה כל המשקל הקדמי נמצאה אל גלגל אחד, אבל זה חצי מהבעיה שכן עם הגלגל הזה גם מבצעה את הפניות והכל, ובטרקטורון זה מחולק שווה בשווה בין שני גלגלים קדמים.

הנעה אחורית ל 2 גלגלים אחורים; 2 קדמים+כל המשקל של החלק הקדמי

הנעה אחורית ל 2 גלגלים אחורים; 1 גלגל שולט+כל המשקל של החלק הקדמי

לא ממש...

בטרקטורון יש לך יציבות (מדומה) כמו של רכב רגיל (רק כדי שיהיה יותר קל להסביר לא כך במציאות).

בטרייק המבנה הכללי הוא משולש ולכן אם תנסה לפנות איתו הוא ייטה החוצה כמו הטרק' אך היציבות מקדימה היא כמו של אופנוע (שוב, באופן יחסי), מה שייצור נטיה מוגזמת קדימה והחוצה (התהפכות).

בטרק' יש לך גלגל בפינה החיצונית מה שתורם ליציבות, באופנוע אתה מטה אותו לתוך הסיבוב ובכך מתנגד לכוח שזורק אותך (להלן G פורס).

כלומר גם אם תהיה חלוקת משקל שווה קדימה-אחורה הטרק' יהיה פי כמה יציב.

מה שחשוב פה זה החלוקת משקל הרוחבית (דהיינו בין זוג גלגלים על אותו צד - ימין או שמאל).

אגב,

טרק' אינו כלי יציב בעליל.

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם

יוג'ין אני חושב שפספסת את מה שאמרתי, לא טענתי שהכלי הוא דומה בהתנהגות לטרקטורון,

אלה המכלולים דומים.

בעליו החדש של HONDA CR 125!!

פורסם

בשנת 84 הבאתי לארץ כלי כזה של חברת ימהה הטריווילשיפט 250, נמכרו בזמנו כמה חתיכות של חברת מלאגוטי האיטלקית בארץ כמדומני,ולא הלכו כל כך,היה לי בארה'ב גם כלי כזה הונדה, כעיקרון זה כלי די מסוכן, והוצא מחוץ לחוק במדינות מסויימות בגלל מקרי המוות הרבים שקרו איתו.

אבל אפשר לראות שם מידי פעם רד ניקים באיזורי הכפר רוכבים עליהם, לא הייתי ממליץ על כלי כזה.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

נהגתי על כלי כזה בבקנדה..

אני אומר לך מעכשיו כלי בעיתי ולא יציב בכלל ,קל מאוד להתהפך...

בחו"ל המחיר שלהם נורא זול

בקיצור כלי מסוכן לא שווה בכלל להתחחיל פרויקט של בניה של אחד כזה..

פורסם

באופן כללי, כך הדברים עובדים:

כאשר רכב פונה ימינה, פועל עליו מומנט 1 שינסה להפוך אותו שמאלה, והכביש מחזיר מומנט 2 שמאזן את הכלי.

מומנט 1 = הכח הצנטריפולגי X גובה מרכז המסה.

מומנט 2 = הכח שפועל על הגלגלים כלפי מעלה X המרחק בין מרכז המסה לקו המחבר את הגלגלים השמאליים.

כל עוד מומנט 1 = מומנט 2, הכלי לא יתהפך.

אם נשווה כלי כזה לטרקטורון, המרחק בין מרכז המסה לקו המחבר את הגלגלים השמאליים קצר פי שניים, לכן הכח הצנטריפוגלי המירבי לפני שהכלי מתהפך קטן יותר, פי שניים.

הכח הצטריפוגלי גדל עם הגדלת המהירות וחידוד הפנייה, ביחד או לחוד.

אם למישהו יש הערות, בבקשה...

dirty old man

need love too

פורסם

כן אבל אם מישהו ראה תלת-קטנוע כמו של המשטרה ושל הפקחים של העירייה כאשר הוא פונה הגלגלים האחוריים לא נזרקים כמו בטרקטורון כי אז זה באמת היה מסוכן אלא כמו באופנוע רק שהחלק החורי נמצא במקומו והחלק הקדמי זז על ציר ולכן המשקל מנותב כמו אופנוע ופונה כמו אופנוע אבל ההבדל הוא שיש מאחור שני גלגלים שמניעים אותך במקום אחד.. אז מה זה משנה בעצם?

פורסם
כן אבל אם מישהו ראה תלת-קטנוע כמו של המשטרה ושל הפקחים של העירייה כאשר הוא פונה הגלגלים האחוריים לא נזרקים כמו בטרקטורון כי אז זה באמת היה מסוכן אלא כמו באופנוע רק שהחלק האחורי נמצא במקומו והחלק הקדמי זז על ציר ולכן המשקל מנותב כמו אופנוע ופונה כמו אופנוע אבל ההבדל הוא שיש מאחור שני גלגלים שמניעים אותך במקום אחד.. אז מה זה משנה בעצם?
ההבדל הוא המפרק הזה שאתה המדבר עליו (הונדה?) שאינו מעביר מומנט, כך שמבחינה זו זה מתנהג כמו כלי על שני גלגלים, שם המשוואה קצת אחרת:

מומנט 1 = מסה X מרחק מקו גלגלים (חלקי היתר...), כשהאופנוע מוטה.

מומנט 2 = הכוח הצנטיפוגלי X גובה מרכז מסה.

ברכב, הפנייה יוצרת מומנט המתאזן מהכביש. באופנוע אתה יותר מומנט על ידי הטייה ומאזן אותו על ידי מהירות.

dirty old man

need love too

פורסם

ואם אני יבנה כלי בשימוש במפרק כזה רק לשטח זה יעבוד או לא? נגיד שבמקום המפרק אני ישתמש בסרן אחורי של טרקטורון או כלי שמיועד לעבירויות לכלי עדיין תהיה נטיה להתהפך?

פורסם

צנטריפטאלי אני חושב, לא צנטרפוגאלי.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

• תוכן חדש...