Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברוך הבא לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות :)

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז בשעה טובה קיבלתי את הגרין קארד ואנחנו עוברים עוד כשלושה חודשים לארה"ב.

האם יש פה המלצות ממנוסים מה כדאי לסגור בארץ לפניה מעבר? ביטוח לאומי? ניתוק תושבות? פנסיה וכל שער הקרנות?

ואם כבר בפורום רכב עסקינן, האם תקציב של 8-10K דולר מספיק לקניית רכב לא יותר חלש/מאובזר מהרכב שלי עכשיו בארץ(AUDI A3 2.0T) רק גדול יותר?

תודה מראש לעונים!

פורסם

אם אתה מתכנן לוותר על בט״ל - ניתוק תושבות לבצע עוד מהארץ. אמרו לי שזה יהיה פשוט לביצוע מרחוק ובפועל זה מעצבן ומעיק.

אם יש לכם מכולה, קחו אתכם רהיטים שאתם אוהבים, ארה״ב לאו דווקא זולה (זה תלוי מאוד במיקום)

אם אתה עובר לאזור עמק הסיליקון, ממליץ לך להצטרף לקבוצת הפייסבוק ׳כבר כאן׳, יש שם לא מעט מידע מועיל.

מבחינת רכב - בארה״ב יש הכל מהכל, ב10K השאלה המרכזית היא איזה שנתון אתה מחפש. שים לב שגרמניות מזדקנות עלולות להיות יקרות מבחינת טיפולים (ואז הכסף ש״חסכת״ בעת הרכישה יוצא לאחר מכן עבור אחזקה). שים לב לנושא.

בהצלחה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

היי ORYO

תודה על התגובה, אנחנו כרגע עוברים ללנקסטר, פנסילבניה, ולא מתכוונים להתרחק יותר מדי מהאזור (כל המשפחה של אשתי שם).

מה הסיכון בניתוק בבט"ל? אם אני ממשיך לשלם ועוד חצי שנה אנחנו נחזור לביקור ויהיה צורך לראות רופא בארץ או זה אפשרי? להמשיך לשלם לקופ"ח חולים?

לגבי רכב, מניח ששנתון 08 במינימום, יש לאשתי שם טויוטה קאמרי 2001 כרכב שני, מחפש משהו משהו קצת פחות משעמם שיהיה בשבילי.

פורסם

אם אתה מנתק תושבות, אז אין לך כיסוי רפואי בארץ - אם אתה מבקר כאן אתה צריך ביטוח רפואי, אתה לא יכול לגשת לקופ״ח כאזרח מן המניין, וכו׳.

במידה ותחזור לארץ ותהיה מעוניין לקבל כיסוי - עבור כל שנה שאתה לא תושב יהיה לך חודש ״הקפאה״, עד 6 חודשים בסה״כ. בחודשים האלו לא תהיה זכאי ל״הטבות״ של ביטוח לאומי. אתה תוכל ״לרכוש״ את תקופת ההקפאה (להפשיר) בתשלום כספי.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

רק שים לב שהם יכולים לסנדל אותך ב ה מ ו ן דברים עם בט״ל - כמו תשלום על הפרש מס הכנסה וביטוח לאומי מלא (לא 170 ש״ח לחודש - אתה לא תהיה סטודנט לא עובד) בתיאוריה + בשלב כלשהו - אתה פשוט לא זכאי יותר לטיפול של קופת חולים פה.

יש גם משמעות על חוות דיווחי מס בימינו שהיא עניין חדש.

אני שמח מאוד שניתקתי. שווה להתייעץ עם יועץ מס אבל למקרים ספציפים.

יש פה כמה מלכודות מס נוספות על כל מני נכסים פיננסים.

יש כמה יועצי מס שמתמחים בתחום הזה מאוד ספציפית.

10 אלף יספיק להמון רכבים בסטנדרט הזה.

כמו שציינו - גרמניות נותנות פה יחס כסף / תמורה חלש למדי והמחירי טיפולים שלהם מאוד גבוהים יחסית.

לגבי מכולה - אוריו - לקחת מכולה על חשבונך ?

מכולה זה כאב ראש לא קטן ולא זול ורוב החברות בתחום הם תחמניות לא קטנות. אם אין דברים באמת בכמות גדולה מכמות המזוודות המקסימלית שאתה יכול לשלם עליהן / רהיטים סנטימנטלים - לא בטוח שהייתי לוקח במקומו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ואם כבר - קצת נוף של הדרך לאוטובוס בבוקר :) קצת הליכה ביער לנקות את הראש כשעוברים מה״כפר״ למנהטן.

IMG_0276.jpg

IMG_0275 2.jpg

Then dying is forgetting

פורסם

היי חבר'ה תודה על העזרה!

אז ממה שאני מבין עדיף לנתק תושבות עוד לפני המעבר, זה סיפור שלוקח הרבה זמן?

לגבי מכולה אין לנו צורך, יש כמה קרטונים שנשלח במשלוח ימי ו 2 מזוודות לאדם, אין לנו רהיטים או ציוד גדול שיעבור איתנו.

פורסם

לא בהכרח הייתי רץ לנתק תושבות\לבטל ביטוח לאומי.

לגבי חבות מיסים היא לא בהכרח קשורה לביטול או אי ביטול ביטוח לאומי. אגב רו"ח יכול לכתוב לך מכתב בן מאה עמודים למה אתה לא חב במס ועדיין אם רשות המיסים רוצה להוציא ממך כסף היא תגרור אותך לבית המשפט וחוות הדעת שיש לך ביד לא שווה את הנייר שעליה היא מודפסת.

.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

חבות המסים קשורה להגדרה של מרכז החיים בארץ.

נטל ההוכחה (מי צריך להוכיח שמרכז החיים שלך בארץ) נקבע לפי קריטריון הקשור לימים ששהית בארץ במהלך השנים האחרונות, אתה יכול לדאוג שנטל ההוכחה יהיה על מס הכנסה, ואתה יכול להיות זה שאמור להוכיח.

במסגרת נטל ההוכחה, אתה צריך להוכיח שמרכז החיים שלך אינו בארץ. אם אתה משלם כאן בט״ל, זה *לא* אומר שאתה אוטומטית ״מודה״ שמרכז החיים בארץ, אבל זה כן משחק לרעתך בעת ההוכחה למעבר.

אני מציע לך להתייעץ עם רוא״ח / מומחה למיסוי בינ״ל, ללמוד את הנושא בעצמך, או כאמור - להצטרף לאחת הקבוצות בפייסבוק ולדבר שם עם אנשים שעשו את זה.

פורסם

אם אתה נמצא כל השנה בארה"ב, יש לך חוזה שכירות, מקום עבודה, מנוי לחדר כושר, מנוי למועדון צרכנות, משלם חשבונות טלפון חשמל מים ארנונה ומיסים בארה"ב הילדים נמצאים בגן ילדים אמריקאי כל השנה, קשה יהיה להוכיח כי מרכז החיים שלך בישראל על סמך ביטוח הלאומי ש"שכחתי שצריך לבטל".

הביטוח הזה שווה זהב במידה וחס וחלילה תצטרך אותו ותוכל לטוס לישראל כדי לקבל טיפולים.

Just sayin'

נ.ב: אחרי 5 שנים ביטוח לאומי יבטל אותך אוטומטית גם ככה.

פורסם
אם אתה נמצא כל השנה בארה"ב, יש לך חוזה שכירות, מקום עבודה, מנוי לחדר כושר, מנוי למועדון צרכנות, משלם חשבונות טלפון חשמל מים ארנונה ומיסים בארה"ב הילדים נמצאים בגן ילדים אמריקאי כל השנה, קשה יהיה להוכיח כי מרכז החיים שלך בישראל על סמך ביטוח הלאומי ש"שכחתי שצריך לבטל"(1).

הביטוח הזה שווה זהב במידה וחס וחלילה תצטרך אותו ותוכל לטוס לישראל כדי לקבל טיפולים.(2)

Just sayin'

נ.ב: אחרי 5 שנים ביטוח לאומי יבטל אותך אוטומטית גם ככה.

1. זה לא נכון, ברמת ההגדרה. אני מקווה שהבחור יבדוק טוב יותר את הדברים ולא יסמוך על המילה שלך (או שלי).

2. הוא לא שווה ״זהב״, הוא שווה סכום כסף מסוים - ואם יש לך ביטוח רפואי טוב בארה״ב קיים סיכוי שהשווי של הביטוח הלאומי בארץ לא עולה על סך הכספים שייגבו ממך (ולא, תשלום מינימלי לבט״ל זה לא מספיק, אתה חייב בדיווח על ההכנסות בחו״ל + תשלומים בהתאם). זה לפני שמדברים על קביעת התושבות וההשלכות מבחינת מס הכנסה.

ואני חוזר וממליץ להתייעץ עם בעל מקצוע מומחה בתחום, שיתאים את ההמלצה למצב הפרטני שלך.

פורסם

במסגרת נטל ההוכחה, אתה צריך להוכיח שמרכז החיים שלך אינו בארץ. אם אתה משלם כאן בט״ל, זה *לא* אומר שאתה אוטומטית ״מודה״ שמרכז החיים בארץ, אבל זה כן משחק לרעתך בעת ההוכחה למעבר.

נכון אבל אם אתה משלם ביטוח לאומי וטס לארץ ומשתמש בשירותי רפואה וכו - זה מתחיל להחליש את הקייס שלך :)

כמובן אני ממליץ להתעייץ - כי כל מקרה לגופו - והם בכוונה מ א ו ד לא ברורים בנושא.

ובנושא בשנה האחרונה היתה הקשחה רצינית.

בגדול - אצלי הכלל אצבע - אם לא מתכוונים לחזור בשלוש ארבע שנים הקרובות - ביי.

קאררה:

לגבי החזרה - בא נזכור שאפשר לשלם ״קנס״ ולקבל את כל הזכויות מיידית.

אם יש לך ביטוח אמריקאי טוב אגב - השירותי בריאות הישראליים ... ב ס ד ר ... לא יותר. בטח אם אתה הולך באמת לבית חולים - ויש לך ביטוח טוב - הייתי מעדיף ארה״ב - ALL THE WAY. לדוגמא לידה - ההבדל בתנאים הוא הילטון 5 כוכבים לעומת מדינת עולם שלישי. (אני אתן לכם לנחש מי זה מי)

עם ביטוח אמריקאי גרוע או בלי - זה אכן אלוהים ישמור. בעיקר מבחינה כלכלית.

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו - זה תלוי מאד איפה בארה"ב. אתה יכול להגיע למרכזים הרפואיים הטובים ביותר, אבל גם לבינוניים עם שלושה מינוסים. מדבר על הרפואה, לא על המלון. הטווח בארה"ב הרבה יותר רחב מאשר בארץ.

הזכרת לידות - יש (או, לפחות היו) בארה"ב אזורים עם מחסור קשה ברופאי נשים, עניין של שיטת המשפט שם. לא הכל דבש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה נכון.

כי ארה״ב היא מקום גדול.

אני מתייחס למרכזים בערים הגדולות שאני נתקלתי בהן.

וההתייחסות היא לא רק לחדר , אלא גם ליכולת לבחור את הרופאים , כמות הסגל וסוגו (לא אחיות , אלא רופאים לדוגמא בהרבה דברים) , הזמינות של השירות מבחינת תורים וכו ועוד.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...