Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אנשים יקרים

ברצוני להעלות נושא שברצונך לבדוק.

חבר מאוד קרוב שלי עובד כ 22 שנה כנהג משאית +סבל.

דאג לחדש את רישיונות בזמן בהתאם לקבלת התזכורת כמו רובנו במהלך כל השנים.

אלא שהשנה עקב אי תשלום של אדם לו חתם ערבות עוכב החידוש ולא נשלח אליו דבר וכך יצא שפספס כשבועיים את החידוש.. למזלו שוטר שעצר אותו רק הוריד אותו מההגה עד שיסדיר את הנושא ולא רשם לו שום עבירה.

(הוא הסדיר את הרישיון למחרת)

עם זאת בעבודה עשו מזה עניין ושלחו לו מכתב לשימוע לקראת פיטורין.

שאלותיי הן:

1.האם שבועיים לפספס אינו פרק זמן סביר לאדם מן השורה? במיוחד בהתאם לנסיבות הוצלפ, אי קבלת תזכורת וכו.

2.האם למקום העבודה אין אחריות כלשהי בבדיקת כל הרישיונות והניירת?

תודה רבה לכם.

פורסם

1. מקום עבודה אינו רוצה לקחת סיכון שעובד ללא רישיון מתאים ובתוקף יקבל ממנו רכב - עלול לגרור את מקום העבודה לסיבוכים משפטיים (במקרה של תאונת דרכים והתנערות של חברת הביטוח) - כאן אני עונה באופן כללי, בלי התייחסות ספציפית למקרה של החבר

ככל הנראה, לגבי מקום העבודה הספציפי - יש קצין בטיחות בתעבורה אחראי, שלא מוכן לשחק משחקים

2. האחריות היא בראש ובראשונה של העובד.

פורסם

אם אי-חידוש הרישיון בזמן זו הסיבה היחידה לשימוע, לדעתי מדובר בהתייחסות מחמירה מאוד לרשלנות יחסית קלה מצידו של העובד.

האם יתכן שלחברך יש היסטוריה של התרשלויות קודמות אצל המעסיק הזה?

אם לא, אני במקומו מגיע לשימוע עם עורך דין.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

מדובר במעסיק ציבורי (עירייה וכו')?

נשמע אומנם כמו רשלנות, אך לא כמשהו חריג במיוחד. כפי שציינו, יתכן והדבר מצטרף לרצף של

התרשלויות קודמות, לכן זומן לשימוע (דהיינו המקרה הוא 'הקש ששבר את גב הגמל', ולא מקרה יחידי שהביא לשימוע).

עריכה אחרונה על ידי m1011409
פורסם

מציע שיתיעץ עם עו"ד. נשמע לי ענישה קיצונית, או ניצול תירוץ כדי לפטרו.

אני מבין שמעסיק של נהג לא יהיה מוכן שהעובד שינהג ללא רשיון, אבל את חידוש הרשיון אפשר להשלים ביום אחד, ולכן צעד סביר בעייני הוא להשעותו מעבודה (ללא תשלום / ע"ח ימי חופשה) עד הסדרת הרשיון.

אם מדינת ישראל (הן משטרה והן משרד הרישוי) מתייחסים לעניין כפעוט, אין למעסיק זכות לגיטימית לענישה חריפה כזו.

:turn-l:
  • תוכן חדש...