Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, ברשותי אופל קורסה 2010.

רציתי להתייעץ לגבי 2 בעיות שונות שיש לי ברכב ולקבל ייעוץ...

1. לעתים, בעיקר אחרי עצירה מלאה ואז גז חזק, ובד"כ בתחילת נסיעה, יש בעיטה קטנה-בינונית במעבר בין ראשון לשני. הרבה פעמים זה גם עובר חלק, אבל הבעיטה הזאת משגעת אותי. במעבר בשאר ההילוכים הכל חלק. התקשרתי לחברה, והם אמרו שלא מחליפים שמן גיר לרכב הזה, אז מה זה יכול להיות?

2. בסיבוב מלא של ההגה, בד"כ ברוורס ורק במהירות נמוכה מאוד, יש כמו רעש של רצועה שנמתחת. הבנתי שזה כנראה משאבת הגה? האם זה תקין לנסוע עם זה או רצוי להחליף? מה העלות בערך?

תודה רבה.

פורסם

אני אנסה לעזור קצת בנוגע לגיר

בעבר הייתה לי אופל אסטרה אוטומטית משנת יצור 2001. גם ברכב זה לא הוגדרו מרווחי החלפת שמן גיר, אפילו לא בספר היינס שכיסה את הדגם הנ"ל.

כל זאת לא מנע ממני להחליף כל כ 45K קילומטרים את השמן. קראתי בפורומים על הגירים שכביכול לא דורשים החלפה והרושם שהתקבל הוא שכן כדאי להחליף.

היה קצת צריך לחפור ברשת בכדי לאתר מהו השמן המתאים, כי השמן שצויין היה בעל מק"ט אופל אך בסוף הבנתי שאין מדובר בשמן גיר מיוחד, DEX-3 (למייטב זכרוני) עשה את העבודה במקרה שלי.

הרכב היה ברשותי החל מ 55K קלומטרים עד שנמכר לאחר שמונה שנים עם מעל 180K, ללא תקלות בגיר.

פורסם

אוקיי, תודה על העזרה, אבל המורשה אמר שלא מחליפים שמן גיר ברכב הזה, לכן זה נשמע לי מוזר (אולי בשנתון שהיה לך כן?)

בכל מקרה, אילו עוד אפשריות יש?

פורסם

תושבות גיר/מנוע.

או בלאי בגיר.

הרבה גירים מוגדרים כסגורים על ידי היצרן ואילו הניסיון בפועל מראה שדווקא שמחליפים שמן אורך החיים גדל.

פורסם (נערך)
תושבות גיר/מנוע.

או בלאי בגיר.

הרבה גירים מוגדרים כסגורים על ידי היצרן ואילו הניסיון בפועל מראה שדווקא שמחליפים שמן אורך החיים גדל.

איך תושבות מנוע יכולות להיות קשורות? אם כבר רק גיר, לא?

בכ"מ, מה העלות של זה בד"כ?

ולגבי ההגה, ידוע לך מה הבעיה?

עריכה אחרונה על ידי GreatDesigner
  • תוכן חדש...