Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הדרך הטובה ביותר לפרק מזגן ( לא מיני מרכזי ) להתקנה חוזרת במקום אחר. אני מקבל מזגנים שאותם אני רוצה להוביל ולהתקין מחדש אצלי. על מנת לחסוך בהוצאות פירוק , אני רוצה לבצע את הפירוק לבד ולהוביל אותם אלי לצורך התקנה ע"י מתקין. אילו פעולות ואיך צריך לבצע את הפירוק על מנת שההתקנה לאחר מכן תעשה ביעילות.

פורסם (נערך)

עקרונית אם רוצים לבצע את זה "כמו שצריך" משתמשים במשאבת מיחזור ושואבים את כל הגז למיכל מיחזור.

כמובן שמדובר בציוד יקר יחסית שגם לחלק ממתקיני מזגנים בייתיים אין.

מה שאפשר לעשות זה את הפעולות הבאות, קח בחשבון שיש סיכון מסויים בביצוע, ועקרונית אם לא עובדים נכון יכולים לגרום נזק, ושוב באופן עקרוני זו לא הדרך המומלצת לביצוע, ככה שזה על אחריותך בלבד:

א. הדלק את המזגן על קירור (מעלות מכוונות על המינימום)

ב. פתח את כיפות הברזים (יניקה ודחיסה).

ג. וודא שהמדחס נכנס לפעולה ופועל לאורך כל השלבים הבאים (עד שלב ו').

ד. סגור עד הסוף את ברז הדחיסה (בורג אלן מתחת לכיפת המגן) של המזגן ( צינור דק). ברז היניקה (צינור עבה) חייב להשאר פתוח!

ה. המתן מספר שניות, המדחס עכשיו יונק את הגז. קשה באמת להגיד כמה זמן בדיוק להמתין, וזו בעייה. אם יש לך שעון לחצים אפשר להעזר בו, ניתן גם לשמוע את המדחס "משתנק".

ו. סגור בזריזות את ברז היניקה, ובקש מאדם נוסף שנמצא בחדר לכבות מייד את המזגן.

כעת הגז "כלוא במדחס". ועקרונית ניתן לפרק את צנרת הגז.

ז. החזר את כיפות המגן על הברזים.

ח. נתק את הזנת החשמל למזגן.

ט. נתק את חיבור החשמל בין היחידות

י. נתק את צנרת הגז ביחידה החיצונית ודאג לאטום אותה בקצוות כדי למנוע זיהום הצנרת.

יא. המשך בשאר הפירוקים, יחידה פנימית חיצונית....

הערה: אם המזגן ישן יתכן שתתחיל לסגור את בורג האלן של הברזים תחל דליפה, לכן אני ממליץ לך לעבוד עם כפפות (בין השאר שלא יקפאו לך הידיים, וכדאי גם משקפי מגן ליתר ביטחון),כך תוכל להמשיך לסגור את הברז עד הסוף!

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם
עקרונית אם רוצים לבצע את זה "כמו שצריך" משתמשים במשאבת מיחזור ושואבים את כל הגז למיכל מיחזור.

כמובן שמדובר בציוד יקר יחסית שגם לחלק ממתקיני מזגנים בייתיים אין.

מה שאפשר לעשות זה את הפעולות הבאות, קח בחשבון שיש סיכון מסויים בביצוע, ועקרונית אם לא עובדים נכון יכולים לגרום נזק, ושוב באופן עקרוני זו לא הדרך המומלצת לביצוע, ככה שזה על אחריותך בלבד:

א. הדלק את המזגן על קירור (מעלות מכוונות על המינימום)

(למשך 5 - 10 דקות לפחות )

ב. פתח את כיפות הברזים (יניקה ודחיסה).

ג. וודא שהמדחס נכנס לפעולה ופועל לאורך כל השלבים הבאים (עד שלב ו').

ד. סגור עד הסוף את ברז הדחיסה (בורג אלן מתחת לכיפת המגן) של המזגן ( צינור דק). ברז היניקה (צינור עבה) חייב להשאר פתוח!

ה. המתן מספר שניות, המדחס עכשיו יונק את הגז. קשה באמת להגיד כמה זמן בדיוק להמתין, וזו בעייה. אם יש לך שעון לחצים אפשר להעזר בו, ניתן גם לשמוע את המדחס "משתנק". (חייבים לשמוע את המדחס "רוקד/דופק" מתאמץ אחרת הגז לא נדחס)

ו. סגור בזריזות את ברז היניקה, ובקש מאדם נוסף שנמצא בחדר לכבות מייד את המזגן.

כעת הגז "כלוא במדחס". ועקרונית ניתן לפרק את צנרת הגז.

ז. החזר את כיפות המגן על הברזים.

ח. נתק את הזנת החשמל למזגן.

ט. נתק את חיבור החשמל בין היחידות

י. נתק את צנרת הגז ביחידה החיצונית ודאג לאטום אותה בקצוות כדי למנוע זיהום הצנרת. (גם את הצנרת וגם את היחידות באיזולירבנד ונילון )

יא. המשך בשאר הפירוקים, יחידה פנימית חיצונית....

הערה: אם המזגן ישן יתכן שתתחיל לסגור את בורג האלן של הברזים תחל דליפה, לכן אני ממליץ לך לעבוד עם כפפות (בין השאר שלא יקפאו לך הידיים, וכדאי גם משקפי מגן ליתר ביטחון),כך תוכל להמשיך לסגור את הברז עד הסוף!

אבל. לפני התקנה עם צנרת משומשת חייבים להזהר לא לשבור אתה. ולבדוק פעמיים עם משאבת ווקום שהצנרת תקינה. בנוסף ממליץ במידה וזה צנרת ישנה (5 שנים +) לעשות שטיפה בחנקן.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

תודה על ההסבר והייעוץ.

רק לשם הבהרה , מה המשמעות של אבדן הגז בזמן הפירוק? האם זה רק עלות הגז בעת ההתקנה או שיש עוד איזה נזק למזגן? לגבי הצנרת האם המתקין לא מרכיב צנרת חדשה ?

פורסם

זה לא יקרר לך טוב ולא יחמם. ואם חסר יותר מידי גז, אז המדחס בכלל לא ייכנס לעבודה. נזק אני לא חושב שיהיה לך.

בזמנו, גם אני עשיתי את הפעולות האלו לבד, 40 שניות בערך של יניקה לא הספיקו, היה צורך לקרוא לטכנאי מזגנים. לא היה חסר הרבה כי המדחס נכנס וקירר, אבל לא באופן מלא.

ההערה באדום בסעיף ה' הייתה כנראה חוסכת לי כמה שקלים.

לא רשמו פה, אבל צריך גם לשחרר לחץ של אויר, ראיתי איזה יום פעולה כזאת שהכטנאי עשה בסוף.

פורסם

ממה שאתה כותב אני מבין שאתה עושה את הפירוק ומביא טכנאי להרכבה. אם זה המצב אל תטרח לשמור את הגז ותן למתקין למלא גז. ככה אם יחסר בהמשך הוא יהיה אחראי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

באילו מזגנים מדובר? אם במזגנים קטנים יחסית (אחד, אחד ורבע כ"ס) הייתי שוקל בחיוב לקנות חדשים, מאחר ובלאו הכי לא מדובר במזגנים שחיים על פני דורות.

עזבתי לא מזמן דירה והייתי במצב שלך, והחלטתי למכור את המזגנים. הרוכש היה מתקין מזגנים, שהשקיע לא מעט זמן, הוא ופועל, וחילץ אותם בשן ועין לאחר נזקים די משמעותיים לצנרת. יתכן שמדובר בחאפר, אבל עדיין זהו אדם שעוסק בתחום. מסתבר שיש ביקוש חזק למזגנים משומשים כך שמכרתי תדיראן אחד ורבע כ"ס בן שנתיים במימוש מהיר ב-900 שקל (הייתי יכול לקבל עליו יותר בקלות). אם לוקחים כאלטרנטיבה מזגן חדש כזה, שהתקנתו תעלה פחות (גם בהנחה שאתה עושה את הפירוק לבד ולא מזיק למשהו) שמגיע עם אחריות לשלוש שנים אני חושב ששווה להחליף, במיוחד אם אתה עובר לדירה בבעלותך ולא לשכירות.

המזגן השני (גם תדיראן כוח ורבע, בן כתשע) דרש החל מהשנה השלישית ביקורי טכנאי בממוצע אחת לשנה, בעלות של 200-400 שקל כל אחד. אם מניחים שהחדש יותר היה הולך בדרכו כלכלית עדיף להתחדש.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם (נערך)

לגבי פירוק ושימוש מחדש.

אין סיבה לשחרר את הגז. ולמלא חדש. חבל על הכסף (150-300 שקל)

מילוי (עצמי ודחיסה מספיקה. ) תאסוף כ 95-99% מהגז.

שימוש באותה צנרת מומלץ "לשטוף" עם חנקן. אחרי תקופה ארוכה.

אבל..... חובה לבדוק עם משאבת ווקום. צנרת משומשת. בגלל בריחות גז.

הכל תלוי על איזה מזגן אתה נופל.

אצלי עבד אלקטרה 8 שנים בלי טכנאי אחד. ואני שאני לא טכנאי מזגנים התקנתי אותו.

כנ"ל מזגן של פוגיטסו 2.5 כ"ס עבד 8 שנים בלי בעיות.

ומזגן של סאגה 1.25 עבד שנתיים בלי תקלות.

אצל ההורים שלי.

מזגן אלקו איוורטר הוזמן שרות 3-4 פעמים בשנתיים הראשונות להחליף כרטיס ראשי שנשרף.

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

מניסיוני וניסיונם של אחרים, אין כל בעייה להעביר מזגן, בתנאי שמקפידים לעבוד כראוי.

הייתי מוסיף שחייבים להחזיק קונטרה (עם 2 מפתחות או שוודים) כשפותחים את חיבורי הצנרת.

בהתקנה במקום החדש מומלץ לבדוק בשבע עיניים שההפשלות (הפלרים) של הצנרת טובות ולא עקומות או מעוותות (אם אתה קונה סט מוכן) ואם יש ספק חתוך את הקצוות והפשל מחדש.

עוד טריק שאני תמיד משתמש בו הוא לשמן את הקונוסים של הצנרת ואת התבריגים של חיבורי הצנרת. חשוב לשמן רק את גב הקונוסים (שמן דק, שמן 20 או משהו דומה של מכשירי אוויר וכדומה) כי המדחסים היום משתמשים בשמנים סינטטיים ולא כדאי שהשמן החיצוני יחדור לתוך הצנרת. כדי להבהיר, מטרת השימון של התבריגים וגב הקונוסים היא להקטין את מומנט הסגירה ובכל זאת לקבל כוחות לחיצה גבוהים בקונוסים, מה שמבטיח אטימה מושלמת לאורך זמן.

אם הצנרת הישנה שנשארת במקום הקודם היתה מאד ארוכה או שהיו קטעים אופקיים ארוכים וכדומה עדיף להוסיף מעט שמן מדחסים בזמן ההתקנה מחדש.

יוסי

פורסם

תודה על הייעוץ.

ועוד שאלה : גג המבנה הוא רעפים , האם יש אפשרות מבחינה טכנית להתקין את המזגן כך שהצנרת תושחל מתחת לרעפים - כמו הצנרת של קולטי דוד השמש . יש מקום מבוטן מסביב לגג שבו ניתן להתקין את המנוע וכניסה מתחת לגג הרעפים עם הצנרת חוסכת את הקידוח בקיר החיצוני ומאפשרת חדירה לחדרים דרך תקרת הרביץ שמתחת לרעפים ישר לקיר של התקנת המזגן.

פורסם

כן ולא.

כן ניתן להכניס את הצנרת גז מהתיקרה.

ולא ! כי יציאת המים של המזגן (ניקוז) חייב להיות מתחת לגובה המזגן.

זה אומר. או קידוח החוצה, או לתוך נקודת ביוב בחדר.

פורסם (נערך)

ניתן גם להתקין משאבה יעודית קטנה מתחת למזגן, והיא מסוגלת לדחוף את המים לגובה שיאפשר בקלות לסלול צינור ניקוז דרך הרעפים.

עולה עוד קצת מעבר למחיר המזגן ולא הכי אסטטית אבל זה פיתרון במקרה הצורך.

אם מאחורי הקיר עליו יותקן המזגן קיים חדר ובו ארון לא עד התקרה או חדר מחסן זה יכול להיות פתרון מאד נוח. מעבירים את צינור הניקוז לחדר השני דרך חור ומשם ממשיכים.

הייתי רק מקפיד לחבר את המשאבה ואת המזגן עצמו לאותו מפסק בלוח כדי שקפיצת ההגנה, אם תתרחש, לא תפסיק רק אחד משני השותפים מזגן/משאבה.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
  • תוכן חדש...