Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסופו של דבר יש כאן משוואה פשוטה מאוד- יצרני הרכבים מכיילים את המכוניות לתת היגוי מהסיבה שתגובתם האינסטנקטיבית של רוב הנהגים לתת היגוי תיהיה לבלום (בתוספת פאניקה\לחץ\זיעה קרה\לב בתחתונים).

בלי להכנס לדקויות, התגובה האינסטנקטיבית הזאת אכן מסייעת (או לפחות אמורה, כל מקרה לגופו) בהשבת האחיזה במצבים של תת היגוי.

מכאן כבר פשוט להבין שאם החליק הסרן האחורי אזי יש גורם כלשהו שלמעשה פוגע בכיול המקורי של הרכב וכפועל יוצא פוגע באחיזת הרכב ובבטיחות נוסעיו והנוסעים בקרבתו.

מכאן נותר רק להתחיל לבודד משתנים המשפיעים על אחיזת הרכב וביצוע השינויים הנדרשים כדי להשיב את התנהגות הרכב למצבה המקורי.

אושריקו, האם אותה יש שינוי גובה משמעותי באותה נקודה בה הרכב החליק?

שינוי גובה משמעותיים בתוך פניה יכולים בהחלט לשבש את האיזון של הרכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

נכון, ותת היגוי הוא גם:

א. הכרח פיזיקלי, כי הקדמיים תמיד מתחילים לפנות לפני האחוריים. לכן, במשך כל שינוי הכיוון האחוריים ב״פיגור״ אחרי הקדמיים ולכן יש תת היגוי. גם אם רכב מכויל להיגוי יתר, תת ההיגוי הראשוני צריך לדעוך. זו הסיבה שאיבוד הזנב קורה באיזור שיא הפניה לרוב.

ב. מצב יציב, כי הוא דועך מעצמו. תת היגוי הוא, לרוב, עודף מהירות עבור רדיוס נתון. וברגע שהוא קורה, הרכב מרחיב רדיוס ומאבד מהירות. היגוי יתר מחריף את עצמו ולכן נחשב בלתי יציב.

אתה אגב צודק לגבי שינויי גובה. זה מרכיב שקל לשכוח בגרימת היגוי יתר. עוד גורם הוא נקודה חלקה על הכביש כמו שמן. הרי האחוריים הם האחרונים שיוצאים מהקטע החלק.

וכמובן, לא כל נהג מבדיל בין שני המצבים בשעת מעשה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

טוב, לא רציתי להיכנס לנושא הזה שוב אך אם כבר הזכרתם, בעבר פתחתי שרשורים על כך.

היום למשל חזרתי בגשם והרכב התנהג סבבה, הרגיש אפילו קצת דבוק יותר לכביש מאשר על יבש.

הרכב מחליק ברמה קיצונית, אתה מרגיש אבל תמיד מהחלק האחורי.

זה בדיוק הסיבה למה אני לא מרגיש שום שינוי עם הבולמים החדשים - ישנים (פחות משנתיים ופחות מ10K).

העניין הוא שיש תחושה שאין קשר בין ההגה לבין הצמיגים בהחלקה הזו.

אין ספק שאני חרבשתי הרבה דברים ברכב אך יש לציין שאת הדבר הזה אני סוחב עוד הרבה לפני שנגעתי בכלל במתלה.

צמיגים: FALKEN Z912 מקדימה.

אחוריים: קונטיננטל אקו 5 , טובים עדיין.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם (נערך)

חוסר תחושה בהגה זה אופייני לתת היגוי. העובדה שהרכב ״על הצד״ לא אומרת שאתה בהיגוי יתר בהכרח. בהיגוי יתר ההגה דווקא ״רוצה״ להסתובב כנגד כיוון הפניה.

סיבות לתת היגוי:

מהירות עודפת ו/או האצה חזקה מדי, בעיקר בהנעה קדמית חזקה ובסיבוב ארוך (יותר צבירת מהירות).

בלימה חזקה מדי ו/או בעוצמה קבועה או מתגברת (בגלל הסיבה הראשונה) לתוך הפניה.

יותר מדי היגוי ו/או היגוי מהיר מדי.

בין הגורמים התורמים לתת היגוי נמצאות בעיות אחיזה וריסון מתלים (בדוק קפיצים! ), העמסה לא נכונה ברכב ופניה ברדיוס הדוק; ובעיות בדרך כמו אחיזה נמוכה ושינויי גובה.

פורסם (נערך)

עיוות שלדה הוא גם גורם אפשרי.

אבל הייתי בודק אם הנהיגה שלך לא גורמת לאחד הדברים שציינתי לעיל, כמו 99% מהנהגים.

שיפור הנהג משמעותי יותר מכל שיפור או תיקון בודד אחר, עלותו זולה ונעה בין חינם לבין 800 שקל, ואתה לוקח אותו איתך מרכב לרכב.

פורסם

לא חושב שזו הנהיגה שלי עם כל הכבוד, אמנם "רק" 6 שנים נהיגה אבל בכל זאת מכיר את הרכב היטב.

יכול להגיד שהאיבודי אחיזה האלו קורות במהירויות נמוכות ובתנאים אידיאליים, לא רק בגשם לכן לא אשמתי זה תמיד.

פורסם (נערך)

אין קשר לנסיון נהיגה כשלעצמו. אם כבר הוא רק מקבע את ההרגלים הלא נכונים. כמו שאמרתי, יש אותם ל-99% מהנהגים.

רוב הזמן זה לא נורא כי הם (ואני מאמין שגם אתה) נוהגים מספיק רחוק מן המגבלות, אבל כאשר האחיזה יורדת מתקרבים יותר מדי להחלקה לפעמים.

לכן, החוכמה היא לנהוג (בקצב הנהיגה הנתון) הכי רחוק מן המגבלות שרק אפשר. זה משהו שצריך ללמוד לעשות כי זה אומר לנצל את מעטפת ביצועי הרכב בצורה אופטימלית וזה לא פשוט.

פורסם

היום למשל חזרתי בגשם והרכב התנהג סבבה, הרגיש אפילו קצת דבוק יותר לכביש מאשר על יבש.

אחרי קריאת הפסקה הזאת תהיתי לעצמי שאולי יש לך בטחון עצמי מעט מופרז בנהיגה כשהכביש יבש.

לא חושב שזו הנהיגה שלי עם כל הכבוד, אמנם "רק" 6 שנים נהיגה אבל בכל זאת מכיר את הרכב היטב.

ואז קראתי את הפסקה הזאת שאחרי אני כמעט בטוח שיש לך עודף בטחון עצמי בנהיגה על יבש.

למה אני בטוח בכך?

כביש רטוב במקרה הטוב יפגע במעט ברמת האחיזה של הרכב בהשוואה לרמת האחיזה בתנאים יבשים, וגם זה בתנאי שהרכב תקין ומצוייד בצמיגים בעלי רמת אחיזה גבוהה מאוד ברטוב, סטייל מישלין PSS שמצויינים ברטוב ועולים בהתאם.

במקרה הפחות טוב, שלא לומר במקרה הרע, כביש רטוב יפגע קשות באחיזת הרכב.

פגיעה כזאת באחיזה יכולה להגיע מכל אותן סיבות שכבר צויינו כגורמים אפשריים לאיבוד אחיזה.

מה אני בעצם אומר?

כביש יבש לעולם יהיה יותר סלחני לגורמים "משבשי אחיזה".

נדיר שיהיה מצב שרכב x יחליק בסיטואציה מסויימת בכביש יבש ולא יחליק באותה סיטואציה בדיוק בכביש רטוב.

מה מוסר ההשכל לך אושריקו?

בנהיגה בכביש רטוב יש לך ירידה בבטחון העצמי, אתה נוהג לאט יותר, פונה לאט יותר ומבצע הכל בצורה מתונה.

זה מעולה.

מה שפחות מעולה זה שאתה כנראה לא מודע לכך שיתכן שיש לך בטחון עצמי קצת מופרז ו\או נהיגה שמדי פעם אגרסיבית מדי.

אתה יכול להתמודד עם זה בעיה דרכים:

1. בתור התחלה לחשוב על העניין, אולי תגלה שיש דברים בגו.

2. מתן את סגנון הנהיגה שלך, זה תמיד טוב אבל בתור התחלה תעשה ניסוי- כנס לאותה פניה שבה הרכב מחליק, רק שהפעם אל תנהג כפי שנהגת עד כה, הפעם תבלום בצורה מתונה לקראת ההגעה לפניה ותתחיל לפנות במהירות נמוכה ב-15 קמ"ש ממה שאתה רגיל, וללא תנועות חריגות, פשוט פניה רגועה במהירות יציבה 15 קמ"ש מתחת למה שאתה רגיל.

3.אם עשית את 2 כנראה גילית שהרכב לא מחליק, מזל טוב, כבר שיפרת את יכולת הנהיגה שלך וכדי לשמור על מומנטום השיפור סגור לעצמך איזה קורס נהיגה שיהפוך אותך לנהג טוב עוד יותר ממה שאתה היום.

4.אם כל מה שכתבתי נשמע לך מופרך אז האופציה האחרונה שלך היא להתחיל להתפלל שתמיד ירד גשם או שתתקין טפטפות, זה בוודאות לא ישפר את האחיזה של הרכב, זה רק יוריד לך את הבטחון העצמי לרמה שתואמת יותר את יכולות המכונה.

פורסם
שורה תחתונה הרכב רומז בעדינות שלא להשתולל.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

אתה רואה, קצת מאמץ והתחלת לקלוט את השפה היפנית.

זו טויוטה קורולה, רכב שצועק "עזוב'תי באמא'שך".

פורסם

אופיו של האדם להאשים את כל העולם ולא את עצמו,

מה היה לנו שם?

-בולמים גמורים

-יצרן רכב שמכייל לתת היגוי

-טויוטה חרא של רכב עם התנהגות מזעזעת

אבל אני? אני אלוף עולם לא יכול להיות שטעיתי ונסעתי לא בהתאם לתנאים ולדרך הרי כבר נהגתי מהר בעבר

ויש לי ים ניסיון.

פורסם

אם רכב מאבד אחיזה במהירויות נמוכות ונכנס לתת היגוי או היגוי יתר במהירויות שאפילו סבתא תיקח אותן אז כן יש כאן בעיה מסויימת, לאו דווקא מכאנית כי אני מטפל ברכב , אבל יש.

אותי באמת מעניין שאמנם החוק מאפשר את זה בלי בעיות אך צמיגים קדמיים של אותה חברה וצמיגים אחוריים של חברה אחרת משפיעים על האחיזה במצבי קיצון?

אני נוהג מצויין.

• תוכן חדש...