Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון 2011-2012 ,איזה מנוע מומלץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

לאחר 4 שנות ליסנג מהעבודה, החלטתי להחזיר את הרכב חברה (אוקטביה 1.2) ולחזור לרכב פרטי.

הרכב חייב להיות ידני!! וכרגע מחפש סקודה אוקטביה 1.2 או סיאט לאון מהשנים הנ"ל.

בסיאט מתלבט לגבי המנוע:

איזה מנוע אמין יותר או בעל ביצועים עדיפים יותר לרכב שישמש כראשי בבית עם 2 ילדים, 25K בשנה? ה-1.4tsi או ה 1.8tsi ?

ברור לי שה- 1.8tsi ירגיש הרבה יותר טוב, שזה ערך מוסף עבורי. האם אמין כמו בנפחים הקטנים? יש למישהו הערכה להפרשים בצריכת דלק?

האם יש סיבה כלשהי להעדיף את ה-1.2tsi מלבד מחיר נמוך יותר?

אין DSG אז אין לי לבטים בעניין הזה.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי BMW
פורסם

תודה, בהחלט מידע שימושי.

אני נוטה בעיקר ל 1.4 , בעיקר לצמצום עלויות (וקניה), אך לא פוסל עדיין את ה 1.8 (למרות הבעיות הידועות)

האם יש מחלות ידועות ב- 1.4tsi ?

פורסם

בעיית הטיימינג קיימת בכל הדגמים 1.2 , 1.4 , 1.8 .

לפי התלונות פה בפורום , מנוע 1.2 סבל הכי הרבה , אחריו 1.8 ומה 1.4 כמעט ולא שמענו ונחשב יחסית אמין .

מצד שני מה 1.4 נמכרו הכי מעט רכבים ויכול להיות שבגלל זה לא שמענו כמעט תלונות.

עד כמה שאני יודע , בעיית רינגים/שמן אופינית רק לדגם 1.8 .

אני לא בטוח שיש הבדלי עלות תחזוקה משמעותיים בין 1.4 ל 1.8 . אולי ~10% בדלק .

מבחינת נהיגה ( נהגתי על כל המנועים) אין ספק שה 1.8 רוב הזמן ננהג רגוע יותר , אין באמת צורך לעבור 3000 סל"ד בנהיגה רגילה . הרכב מושך חזק כבר מ 1800 סל"ד , ועוד לפני 3000 סל"ד אתה מרגיש צורך להעלות הילוך .

המנוע מאוד גמיש ולמעשה הילוך 5 בכלל לא בשימוש כמעט , מאיץ עד הילוך 4 (בערך 100 קמ"ש) ומעביר ישר ל 6 לשייוט , לחיצה בריאה ומהר מאוד אפשר להגיע למהירויות לא חוקייות בעליל .

• תוכן חדש...