Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 293
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם מבלבלים בין "לפרוש ממרוץ העכברים" לבין "OFF THE GRID".

לפרוש ממרוץ העכברים זה לפרוש ממישרה מאוד תובענית (הייטק/ עריכת דין או אפילו ניהול מפעל) ולפתוח עסק שתמיד חלמת עליו (בית קפה, קונדיטוריה, נגרית בוטיק, נפחיה וכו') ואין בינו ובין ההתכלבות של OFF THE GRID כלום ושום דבר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתם מבלבלים בין "לפרוש ממרוץ העכברים" לבין "OFF THE GRID".

לפרוש ממרוץ העכברים זה לפרוש ממישרה מאוד תובענית (הייטק/ עריכת דין או אפילו ניהול מפעל) ולפתוח עסק שתמיד חלמת עליו (בית קפה, קונדיטוריה, נגרית בוטיק, נפחיה וכו') ואין בינו ובין ההתכלבות של OFF THE GRID כלום ושום דבר.

לא מדוייק, OFF THE GRID זו אחת הדרכים לפרוש ממירוץ העכברים,

ויקיפדיה מגדירה : A rat race is an endless, self-defeating, or pointless pursuit. It conjures up the image of lab rats racing through a maze to get the "cheese" much like society racing to get ahead financially.

פורסם

זה לא בערך מה שבאגירה אומר?

נניח שאני רוצה לפתוח קונדיטוריה, אני אוהב את התחום, אני טוב בו ועובד כל יום עד חצות, אני הולך לישון גמור מעייפות אבל מחכה כבר ליום המחרת כדי לחזור לעבוד. אני פשוט אוהב את זה ועושה את זה מרצון, אם היו 36 שעות ביממה הייתי עובד גם בהם. אז זה נחשב גם למרוץ עכברים? ממש לא.

פורסם
זה לא בערך מה שבאגירה אומר?

נניח שאני רוצה לפתוח קונדיטוריה, אני אוהב את התחום, אני טוב בו ועובד כל יום עד חצות, אני הולך לישון גמור מעייפות אבל מחכה כבר ליום המחרת כדי לחזור לעבוד. אני פשוט אוהב את זה ועושה את זה מרצון, אם היו 36 שעות ביממה הייתי עובד גם בהם. אז זה נחשב גם למרוץ עכברים? ממש לא.

מרוץ העכברים לא קשור לאהבת המקצוע. מרוץ העכברים זה המרוץ לעבוד ולהכניס כסף כדי להחזיק ולשמור על רמת חיים מסויימת. אם אתה מחזיק בית יפה ו 2 רכבים יחסית חדשים נוצרת תלות בהכנסה החודשית כדי לשמור על זה. יוצא שאדם עובד נמצא רוב שעות היום בעבודה חוזר עייף ואין לו בעצם מספיק זמן אפילו באמת להנות ממה שיש לו.הוא הופך להיות עבד של רמת החיים שלו, הוא יעשה שיפוץ כל כמה שנים, יחליף את הרכבים כל כמה שנים ואם תרצו הוא במירוץ אינסופי.

פורסם

^ולמיטב הבנתי גם להתקדם במדרג התפקידים בארגון. הוכח את עצמך עבוד קשה הוכח את עצמך ----> עלייה בדרג הארגוני---->> וכך חוזר חלילה....

פורסם

לפרוש ממרוץ העכברים זה בפרוש לרדת ברמת החיים בכדי לעלות באיכות החיים.

למרות שהדוגמא שהבאתם היא אפשרית, אף אחד לא פורש מעבודה של 16 שעות ביום בנסיון לצאת ממרוץ העכברים ומוצא את עצמו בעבודה אחרת של 16 שעות אלא יעבוד את ה 6-8 שעות ביום, גם אם זה אומר שמהיום ההכנסה היא 6000 ש"ח ולא 18K ש"ח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כנראה לכל אחד הגדרה שונה

מבחינתי לפרוש ממרוץ העברים זה שתיהיה לך הכנסה פסיבית שתספיק לכלכל אותך\משפחתך גם ללא עבודה כלל

(נדל"ן, עסק מנוהל ע"י עובדים, השקעות אחרות וכו' - כמובן שגם פה תיהיה עבודה, אבל אמורה להיות מינימלית)

פורסם

^זאת הייתה כוונתי המקורית. לא להיות תלוי בבוס או במקום עבודה.

שגם אם יפטרו אותך חלילה אז שזה לא יזיז לך ותוכל להסתדר. כן לעבוד, אבל עם יכולת לרדת באחוז המשרה.

פורסם (נערך)

אתה מדבר על עצמאות כלכלית.

ניתן להגיע לזה.

זה ידרוש ממך לחסוך כל שקל ולצמצם משמעותית בהוצאות.

את כל מה שאתה חוסך אתה משקיע במניות/אג״ח וכו׳ ובסופו של דבר, מגיע לתיק השקעות שמניב לך כל חודש סכום שאיתו אתה יכול לחיות.

וזו, על רגל אחת וממש בקצרה, דרך אחת להגיע לעצמאות כלכלית.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי drivemaster

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם (נערך)
^זאת הייתה כוונתי המקורית. לא להיות תלוי בבוס או במקום עבודה.

שגם אם יפטרו אותך חלילה אז שזה לא יזיז לך ותוכל להסתדר. כן לעבוד, אבל עם יכולת לרדת באחוז המשרה.

לשם כך צריך להיות עצמאי עם בסיס לקוחות רחב. בשביל להפוך לעצמאי מוצלח צריך לעבוד שנים ואפילו עשרות שנים בתור שכיר, להתמקצע, להפוך למומחה, ללמוד לעמוק את הענף ורק אז לצאת לדרך עצמאית. לחילופין להשתלב במגזר הציבורי, לקבל קביעות וללמוד לחיות על משכורת בינונית.

לעצמאים יש את הלקוחות שקובעים להם את סדר היום. חוץ מזה, יש להם אפס ביטחון תעסוקתי, וחלק מאוד גדול מהם חי מהיד לפה. יש לך הרבה יותר שקט נפשי עם בוס ומשכורת כל ראשון/עשירי לחודש.

אתה טועה. עצמאי בדרך כלל לא תלוי במקור פרנסה יחיד. אם לקוח יעזוב אותו הוא ישרוד כי יש לו לקוחות נוספים. שכיר שמפוטר בגיל 50 כנראה לא ימצא מקום עבודה באותה רמה ויצטרך להתפשר על משרה הרבה יותר נחותה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

פעם נסעתי לאיזה חופשה מעבודה, החברה שארגנה את הטיול שמה לנו ביום הראשון מכתב על כל מיטה במלון הראשון. נוסח המכתב הוא משהו בסגנון שתכף תקראו.

אני מאוד מתחבר לזה, אני חושב שהאושר של האדם הוא לא בכסף. לא קל לנו, אבל חיינו כחיי גן עדן לעומת רוב העולם. אנחנו היינו בפיליפינים, ותאמינו לי לרוב המדינה חייו של כל אחד מהפורום הזה, נראים כמו חלום רטוב. לא סתם הם מגיעים לפה לעבוד בסיעוד וזה נחשב אצלם להגשמת חלום, ורבים מהם חוסכים כמה שנים בכדי לרכוש כרטיס בלבד ולשלם למתווך.

ראיתי שם נערות צעירות מאוד שעובדות בזנות, ילדים מקבצים נדבות, חיים בפחונים, תחשתיות מוזנחות, עוני מטורף, בקיצור מדינת עולם שלישית. וזה רק פיליפינים.

בקיצור זה מה היה רשום במכתב:

"אם יש לך אוכל במקרר, בגדים על גבך, קורת גג מעליך ומקום לישון... אתה יותר עשיר מ 75% מהאנשים בעולם.

אם יש לך כסף בבנק, בארנק שלך וכסף קטן בקערה, אתה בין 8% העשירים ביותר בעולם.

ואם קראת את ההודעה הזאת במחשב שלך, אתה חלק מ 1% שיש להם אפשרות כזו.

וגם...

אם קמת הבוקר עם יותר בריאות מחולי... אתה יותר מבורך מהרבה אנשים אשר לא ישרדו עד סוף היום הזה.

אם לא חווית פחד של מלחמה, בדידות של מאסר, ייסורים של עינוי או כאבי רעב... אתה נמצא לפני 700 מיליון אנשים בעולם.

אם אתה יכול ללכת לפגישה בבית כנסת ללא פחד של הטרדה, מאסר, עינוי או מוות... 3 מיליארד אנשים מקנאים בך ומבורכים פחות ממך.

אם הוריך עדיין בחיים ועדיין נשואים, אתה מזן מאד נדיר.

אם תוכל להרים את ראשך ולחייך, אתה לא בנורמה, אתה ייחודי לכל אלה שמטילים ספק ומיואשים."

אם אתה יכול לקרוא את הודעה הזאת, אתה יותר מבורך ממעל 2 מיליארד אנשים בעולם שכלל לא יודעים לקרוא."

עריכה אחרונה על ידי timur2008

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טוב, זה כבר בולשיט ניו אייג'י סטנדרטי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

למה בולשיט? ועוד לתת לו הגדרות.

תקרא לאט תראה שיש במשפטים שם, הרבה חוכמה.

תימור

תודה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...