Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברשותי פריוס 2007 240000 קמ.

המכונית תקולה. במוסך. לאחר חיבור למחשב טוענים שיש להחליף את כל הגיר . עלות 24,000 שח.

המכונית שווה 32000 שח לדעתי כך שהעלות גבוה.

מה אפשר לעשות ?

ועכשיו לסיפור המלא :

השארתי אורות האוטו כל הלילה עם אורות

המצבר 12V התרוקן

חיברתי כבלים כדי להתניעו אך בטעות חיברתי אותם הפוך - פלוס למינוס

האוטו נגרר למוסך

מצאו שהמצבר הלך וכך גם פיוזים מתח גבוה בתיבה הקידמית של המכונית

החלטתי לא להחליף את המצבר בעקבות ביקורות בפורום על המצברים הנחותים של שנפ שהמוסכים המורשים מספקים. קיוויתי שהמצבר יטען עם הזמן ולא יהיו תקלות

ביקשתי שיחליפו רק את תיבת הפיוזים הקידמית ב700 שח

האוטו שוחרר מהמוסך ונסע טוב מספר ימים כ100 קמ

הופיע תקלה בלוח השעונים ולאחר 10 קמ : במהלך הנסיעה האוטו מראה כאילו עבר לניוטרל והגז לא משפיע עליו

הזמנתי גרר

האוטו הגיע למוסך וחובר למחשב

המחשב הראה כ-4 תקלות - מתוכם רק אחת נשארה כאשר חובר למכונית מצבר חדש (במקום הישן התקול שלי)

מספר התקלה שנשארה P0A92-261

https://techinfo.toyota.com/t3Portal/document/rm/RM07X0U/xhtml/RM000001PTG007X.html?sisuffix=ff&locale=en&siid=1477419642398

הקוד מראה תקלה בגנרטור מספר אחת בגיר

במוסך טענו שיש להחליף את כל הגיר וזה יעלה 24,000 שח !!!!

התקינו חזרה את המצבר הישן שלי וחיברו לו כבלים

לקחתי את האוטו לנסיעת מבחן

האוטו נסע טוב 500 מטר ואז שוב הרגיש כאילו יש טורים גבוהים וכאילו אני נוסע על ניטראל.

דחפנו תאוטו חזרה למוסך

אני מרגיש שהם פשוט עובדים כמו רובוטים ולא יודעים באמת לטפל בתקלות.

מה אפשר לעשות כיד לתקן את התקלה במחיר סביר?

האם אתם מכירים מומחה פריוס שיודע לעבוד עם חלקי חילוף משומשים ויכול לחסוך לי כסף ?

תודה!!

עריכה אחרונה על ידי asaf_arnon
פורסם

בתיקון כזה חובה לקבל חוות דעת שנייה. הבעיה היא,שאם הבנתי נכון הרכב אינו מניע.

אם באמת החשד הוא על הגיר,כדאי להתקשר לחבר הפורום ספי מי.ס גירים ולשאול אותו,האם הוא מכיר את התקלה .

כל פרטי ההתקשרות בשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?401888-%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A1%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A4%D7%AA%D7%97-%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%94-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הגירים ברכב הזה מאוד אמינים,

דבר ראשון הייתי בודק עלות במכון גירים ולא במוסך מורשה,

אם מדובר במונע אני מניח שגם אותם מוכרים מפירוק,

פורסם
לא שמעתי על מישהו שמתקן או משפץ גירים של פריוס בארץ חוץ מאשר מוסכי הייבואן.

אעפ"י שזה הימור גדול,גם גיר מפירוק מקומי לצורך העניין לא יעלה אפילו רבע מהצעת המחיר ההזויה של המורשה.

חשוב בהיגיון,האם על רכב ששווה 32,000 היה משלם תיקון בשווי של 75% מערכו ?

אני חושב,שהשאלה רטורית ...

יש מספיק מכוני גירים בארץ,אולי בכל זאת אחד מהם יכול לתקן/לשפץ את הגיר (שדרך אגב אשמח אם תשכיל אותנו ותספר מה כל כך מיוחד בו בהשוואה לגירים אחרים-שהרי גם גירים רובוטיים כמו אופל/פיאט/רכבי VAG כבר מתוקנים במכוני הגירים.

פורסם

יישנם מספר בעלי מקצוע אשר מתקנים תקלות מסויימות בתיבות DSG6/7 אבל לא שמעתי שמישהו משפץ את התיבות ברמה של שיפוץ של תיבה פלנטרית.

במילים אחרות מי שאומר לך שהוא משפץ תיבה מסוג DSG6/7....

איזה כייף לי :)

פורסם

יש מספיק מכוני גירים בארץ,אולי בכל זאת אחד מהם יכול לתקן/לשפץ את הגיר (שדרך אגב אשמח אם תשכיל אותנו ותספר מה כל כך מיוחד בו בהשוואה לגירים אחרים-שהרי גם גירים רובוטיים כמו אופל/פיאט/רכבי VAG כבר מתוקנים במכוני הגירים.

התיבה של פריוס שונה מכול התיבות אשר הזכרת.

1. בכדי להתעסק עם התיבה של הפריוס צריך להכיר את הכללים והשיטות בעבודה על מערכות חשמל אשר עובדות במתח גבוה. בכדי לפרק את התיבה ולשפץ אותה יש לפרק את ממיר המתח+גשר קידמי ועוד...

2. לתיבה של הפריוס מחובר גנרטור חשמלי דבר שלא קיים בתיבה פלנטרית רגילה.

3. צריך סורק תקלות מקורי אשר תומך בתקשורת עם התיבה.

4. לא קיימים חלקי חילוף תחליפים או בעלי מקצוע שיודעים לשפץ את הגנרטור.

מכון גירים צריך להרוויח ואם עלות של גנרטור חדש היא 10K ויותר כנראה גם ללקוח וגם לבעל המקצוע לא שווה להתעסק עם התיבה.

אשמח לשמוע על מכון גירים אשר משפץ את התיבה של הפריוס ומה המחיר להחלפת גנרטור.

פורסם

מרק,אם הבעיה בגנרטור גיר המתחבר לגיר ולא בפעילות המכאנית של הגיר, מדוע המוסך מבקש להחליף את כל הגיר ?

הרי על הנייר ייתכן שיביאו גיר עם גנרטור תקול שוב ..

האם אתה בעצם אומר,שפותח הנושא ייאלץ להשבית את הרכב אם לא יתקן במורשה ?

לדעתי,התייעצות של פותח הנושא עם מכון גירים או אפילו יוסי ממוסך זיסו שמתמחה ברכבים הללו יכולה רק להועיל.

הוצאה של 75% מערך הרכב על תיקון אינה משלמת בעליל (הרכב הזה שווה על הנייר 32,000 ,עם הק"מ שעבר אולי 20,000 וכבר עלות התיקון גבוהה מערך הרכב).

פורסם

עלות של גנרטור חדש היא בסביבות 10K לפני עבודה. הלוואי שהבחור ימצא מישהו שיסכים להתקין גנרטור משומש (במידה וקיים כזה בשוק).

אינני יודע מהי הסיבה שהמוסך מבקש להחליף את התיבה אבל אני משאר לעצמי שאנחנו לא יודעים את התמונה המלאה של התקלה.

שא ברכה,

פורסם

לא פעם אני קורא בפורום על שיפוצי גיר שלא צלחו , בעלי מקצוע שמתנערים מאחריות לתיקון והפסד של ימי עבודה וזמן של בעל הרכב. שני חברים טובים שלא כותבים בפורום עשו שיפוץ גיר , אחד ב 206 ישנה (שיפוץ מלא אצל מכון מוכר ומומלץ ) אחד בגולף עם dsg6 . שניהם נסעו מספר חודשים עד שהתקלה חזרה שוב והם התפטרו מהרכב. בעל הגולף אפילו חזר למוסך בו בוצעה העבודה והוא טען שהגיר בסדר למרות הדפיקה במעבר בין הילוכים.

המסקנה שלי היא שכנראה במקרים כאלה , למרות העלות הלא הגיונית בעליל, אם כל הבעיה ברכב היא גיר שמצריך תיקון (ולא סתם קלאצ׳ים של dsg7 או שסתומים ל al4 ) אז כבר עדיף לישון בשקט ולהחליף הכל קומפלט. להוציא את היחידה ולהכניס חדשה (או מפירוק ) במקומה. כל ההתעסקות עם פירוק לצורך שיפוץ והרכבה כנראה לא כדאית לשני הצדדים .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
.

המסקנה שלי היא שכנראה במקרים כאלה , למרות העלות הלא הגיונית בעליל, אם כל הבעיה ברכב היא גיר שמצריך תיקון (ולא סתם קלאצ׳ים של dsg7 או שסתומים ל al4 ) אז כבר עדיף לישון בשקט ולהחליף הכל קומפלט. להוציא את היחידה ולהכניס חדשה (או מפירוק ) במקומה. כל ההתעסקות עם פירוק לצורך שיפוץ והרכבה כנראה לא כדאית לשני הצדדים .

באמת היית משלם 24,000 ש"ח עלות תיקון כשזה בערך שווי הרכב (אם נשקלל רגע ק"מ מטורף ורכב לא הכי סחיר בגלל סוללה היברידית שכבר לא תחת אחריות) ?

פורסם

הייתי לוקח את הסיכון וקונה מפירוק יחידה שלמה. אם כל הבעיה ברכב זה רק גיר וכל השאר מתפקד מצויין אז לאור מה שקראתי ושמעתי לא הייתי נותן למישהו לפרק את הגיר לגורמים לצורך שיפוץ. לעשות שיפוץ ב 6000 ~ 7000 שח כדי לגלות אחרי כמה שבועות או חודשים תקלות כאלה או אחרות מאיזור הגיר היה מוציא אותי מדעתי. אחר כך כשבאים למוסך התשובה שמקבלים בדרך כלל שהפעם זו תקלה שונה ועובדה שכשהרכב עזב את המוסך לפני X זמן הכל היה תקין.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

רק מחזק את קו המחשבה שלי.

תמיד איכשהו יום וחצי אחרי האחריות (בייחוד כשהיא קצרה) מרפי שולח איתותים שהוא עדיין חי וקיים ...

בגלל רמת המקצוענות של חלק מבעלי המקצוע לא הייתי מסתכן .

בד"כ אני נגד השיטה של מוסכי מורשה יבואן , במקום להחליף את הנגד או הקבל או איזה אטם סורר , הם מחליטים שכל היחידה תקולה ואתה יוצא בנזק של אלפים.

פה בגלל שהמכלול כל כך רגיש אם אני פותח השרשור הייתי מנסה למצוא גיר מפירוק בעדיפות לרכב משנתון כמה שיותר גבוה כדי להוריד את הסיכוי שהוא גמע מאות אלפי ק"מ.

• תוכן חדש...