Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DSLR של ניקון

Ahbarony
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ניקון D90, דומני, שמתה. יש לי כמה עדשות שחבל לי עליהן, אחרת מזמן הייתי קונה מירורלס.

איזה מצלמה באותה רמה אני אמור לרכוש?

D5300 או D7100?

נראה לי שD7100 זאת המקבילה של D300? לא ככה?

אני קצת מבולבל.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

למשך תקופה ממושכת ניקון גרמו ללקוחות להאמין שסדרת ה Dx00 הוחלפה ב D7x00. כעת לאחר שה D500 שוחררה ניתן לומר שסדרת ה D7x00 חזרה להיות הסדרה הסמי-מקצועית (D80/D90 של פעם) בעולם חיישני הקרופ, בעוד ה D500 היא היורשת הלכה למעשה של ה D300/D300s הן מבחינה ארגונומית וביצועית.

סדרת ה D5x00 מיועדת לנישת הכניסה (כמו ה D60 של פעם).

ה D7100/D7200 הן הכיוון שאתה יכול לכוון אליו, הן מעולות.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

מבחינת רמת משתמש אין ספק ש-D7100 או D7200.

אני לפני כ-3 שנים הייתי בעלים של D90 ושדרגתי ל-D7100. השדרוג היה שווה את הכסף, חוץ מרמת משתמש גבוהה יותר מהD90, תרוויח גם איכות תמונה עדיפה, ביצועים עדיפים בISO גבוה, רזולוציה גבוהה יותר, מערכת פוקוס מתקדמת יותר ועוד.

D7XXX הן המחליפות של הD70/80/90.

D5XXX וD3XXX מחליפות את גופי הכניסה למיניהם (D40, D50, D60)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מבחינה תפעולית ה D50 היתה ממוצבת בין ה D40/D60, שהיו מסורסות למדי אך חדישות יותר, לבין ה D70s ואף עקפה אותה במקצת בכל הקשור לרמות רעש ועיבוד תמונה באופן כללי.

וכפי שצויין, גם סדרה 3000 וגם 5000 מכוונות לנישת הכניסה. אין לך מה לקרוץ לשם אם ה D90 לא היוותה מבחינתך אוברקיל.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

D50 הייתה מצלמת הכניסה היחידה שהיה לה מנוע פוקוס משלה ואם אני זוכר טוב גם מסך עילי.

D70S הייתה ממוצבת מעל (וכמובן גם הD70), זכתה למערכת פוקוס מתקדמת יותר במעט אם אני זוכר אך בעיקר נושא שתי הגלגלות וכו'. כמובן שבין הD80 לD40X/D60 (שחלקו אותו חיישן כולן עם D200) נראו הבדלים גדולים יותר.

D70S וD50 חלקו את אותו חיישן עם הD100 ועם הD40, במונחים של היום מדובר בחיישן עתיק יומין וגרוע למדי.

אני חושב שהמעבר הטבעי מD90 הוא לD7100/7200.

ואגב, כמה עדשות זה לא סיבה לא לעבור למירורלס. הייתה לי D7100 עם היצע נכבד של עדשות, מכפל, פלאש חיצוני וכו', את רוב הציוד מכרתי ועברתי למירורלס של סוני.

תענוג, לא כבד, לא בולט, ולא נופל במאומה מאיכות התמונה של ניקון (לפחות ממה שראיתי בנתיים).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אילו עדשות יש לך? יכול להיות שיהיה שווה למכור אותן ולעבור למירורלס. בתנאי כמובן שאתה לא צריך את מהירות הפוקוס העדיפה של DSLR.

את ה90 החליפה סדרת 7x00 (היום 7200). מתחתיה נמצאת 5x00 שהחליפה את ה60 ובסיס הוא 3x00 שהחליפה את ה40.

אם אתה רגיל לעבוד עם שתי גלגלות ורגיל למסך העליון אז 7x00 תהיה המינימום. ה500 החליפה את ה700 והיא גוף קרופ מקצועי (ויקר).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אילו עדשות יש לך? יכול להיות שיהיה שווה למכור אותן ולעבור למירורלס. בתנאי כמובן שאתה לא צריך את מהירות הפוקוס העדיפה של DSLR.

את ה90 החליפה סדרת 7x00 (היום 7200). מתחתיה נמצאת 5x00 שהחליפה את ה60 ובסיס הוא 3x00 שהחליפה את ה40.

אם אתה רגיל לעבוד עם שתי גלגלות ורגיל למסך העליון אז 7x00 תהיה המינימום. ה500 החליפה את ה700 והיא גוף קרופ מקצועי (ויקר).

מה שאלפא אמר נכון.

מעבר לכך להגיד שה3XXX החליפה את הD40 והD60 הוחלפה על ידי D5XXX זה קצת לא קשור.

הD40 והD60 מאוד דומות (מניסיון די רב עם שתיהן) ולמעט הבדל בחיישן אין ביניהן הבדלים מטורפים, שתיהן מצלמות ברמת משתמש סופר בסיסית.

ואגב, במירורלס הפוקוס לא כזה איטי. לפחות באלפא 6300 שלי זה מתפקד טוב. בדגמים החדשים המצב טוב יותר.

באולימפוס למשל מביקורות שקראתי הפוקוס איטי יותר.

פורסם

יש במירורלס עדשה דומה ל18-200 של ניקון? כי תכל'ס כל עדשות הפריים שלי שוכבות יפה בקופסה וזאת מרותכת לגוף. אני משתמש בDSLR לרוב בשביל צילום אירועים. כלומר תנאי תאורת פנים עם פלאש. בשביל טיולים וצילומי חוץ מספיק טוב לי היפרזום של סוני. כבר 3 דורות אני משתמש בהם.

פורסם

דרך אגב, זאת D80 בכלל. עכשיו הסתקלתי. דולקת איזה שגיאה. כבר כמה שנים. בהתחלה היה נפתר בפירוק והרכבת עדשה. אחר כך בפירוק עדשה והוצאת סוללה. עד ששום דבר כבר לא עוזר. לדעתי לא שווה את הדלק של נסיעה לארליך.

עד כמה האלפיה תוספת על 7200 מצדיקה את עצמה על פני 7100?

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

1. יש לסוני 18-200, היא לא קטנה במיוחד ואני לא התרשמתי בכלל מהאיכות שלה, מה שגרם לי לרכוש שתי עדשות (כרגע) שהן 70-200 F/4 ו16-70 F/4 צייס. למרות שהשילוב הזה נשמע כבד הוא לא שוקל הרבה בכלל. למעשה אני מתכנן בעתיד להוסיף עדשה רחבה כמו 10-18 של סוני וכל הסט הזה ישקול פחות מ2 ק"ג ויכסה לי 95% מצרכי הצילום שלי.

2. יש טכנאים פרטיים גם חוץ מארליך שאולי יוכלו לעזור לך. האם ניסית לבצע ניקיון של המגעים?

3. לדעתי לא שווה להוסיף 1000₪ בשביל D7200, הD7100 מספיק טובה ואם הייתי נשאר בניקון לא הייתי מחליף אותה, בייחוד כשאתה עובר מD80 שזאת בכלל קפיצת מדרגה מטורפת. אני עברתי מD90 והרגשתי שיפור משמעותי. אז אתה בכלל תרגיש קפיצת מדרגה לא נורמלית.

פורסם

מצד שני בשביל פעם ב10 שנים לא עדיף לקנות את הטוב ביותר כרגע?

לאחי יש 6300 עם עדשת צייס מדוברת. נחמד, אבל לא מכסה לא את כל התווך שאני רגיל אליו.

גם השקעה בפלאש, פילטרים ויתר השמונצעז לדעתי לא מצדיקים התעסקות עם מכירה וקניה.

גוף 7200 בקאמרה מיה עולה 3500 שקל שזה בערך מחיר של B&H. או 3900 באילת עם אחריות של הדר (לא רואה סיבה, האמת)

בקאמרה אילת גוף 7100 עולה 2500.

מצד שני אם החיבור אלחוטי עובד כמו בסוני אני מוכן להוסיך אלפיה בלי לחשוב.

פורסם

דבר עם Camera2pic, הבחור בשם שיר עזר לי עם הסוני ונתן מחירים טובים.

אולי יצליח לעזור לך גם. (גם עסק באילת)

• תוכן חדש...