Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן

אני חייל משוחרר בן וכרגע עובד בעבודה "זמנית לטווח בינוני" מאוד קרובה לבית.

בתכלס אני יכול לחיות בלי רכב אבל למען האמת כבר כמה שנים אני חולם לקנות לעצמי רכב ידני שיהיה שלי שתמיד אני יכול לקחת אותו ובמידה ואני אצתרך אוטובוס אז להימנע מזה כי נשבר לי מאוטובוסים.

בתכלס יש לי במשפחה אוטו אחד, קורולה 02' שנמצא בעיקר בערב ואנחנו 4 אנשים מתחלקים עליה.

העניין זה שאני גג יעשה עם הרכב 5000 קמ שנתי ואולי אף פחות מזה. בוא נגיד ההנחה שלי שאם אני יחזיק את הרכב הזה 2-3 שנים בתקווה שיהיה סטודנט הרכב ישרת אותי אחרי "ישור קו"

היעוד בגדול הם בעיקר נסיעות קצרות/ עירונות ובתקווה שאבא שלי ישאיר את הביטוח על הטויטה או מקסימום אני יעשה ביטוח זמני לכמה ימים אם אני אצתרך נסיעות ארוכות מאוד

עכשיו אני לא מבקש המלצה על רכב רק דעה שלכם האם בכלל הייתם משקיעים כסף באחזקת רכב בהתחשב בנסיבות שלי או שהייתם דוחים את הסיפוק.

חשבתי על זה נגיד קניתי פחית עם 4 גלגלים וגיר ידני ב-5000 שח, תכלס אם אני הייתי קונה רכב ב10K גם לא בטוח שהוא יהיה חס מתיקונים, תקלות וישור קו לא?

שנתי נניח אני אזרוק על דלק 2500-2200 (תלוי כמה אני נוסע)

אגרת רישוי 1200 , חובה ומקיף 4500 שח, טיפול אמור לעלות 800 שח בערך (??) ,

כבר התחלתי ממוצע שנתי של כ800 שקלים לחודש

ישור קו ראשוני זה הוצאה שקשה לי לדעת אותה אבל בגדול כמה בערך על גרועה אפשר ליפול בשנה?

נגיד אם אני לא טועה בגדול החלפת 4 צמיגים זה 1500 שח, מצבר 500 שח, טיימינג 1000-2000 ש"ח (??)

תכלס אם עושים בדיקה לרכב אפשר לצפות כל מיני תקלות גדולות למינהם שעלולות לקרות?

תכלס לא חסר על דוגמאות על מכוניות חדשות יחסית שהם בעייתיות וההפך אבל מה אתם יכולים ליעץ בנושא?, אולי אני טיפה אופטימי כי אני רואה פה ושם רכבים ישנים שנוסעים על הכביש ובכלל הרכב שלי בבית גם די זקן.

אשמח לעצות בהקשר התועלת בכלל ולגבי נושא ההתאבדות הכלכלית שאולי אני יכול להיכנס אליה

עריכה אחרונה על ידי windows
פורסם

הנבואה ניתנה לשוטים, אבל הסבירות שרכב שערכו 5 אש"ח יסבול מתקלות, כאלה שתיקונן עולה כסף רב, גבוהה.

ערכה של הבדיקה (שעלותה כ-500 ש"ח) מוגבל למה שנבדק, שזה בעקר השלדה. המידע על מצב שאר המערכות יהיה חלקי מאד, עם הרבה מאד כסת"ח, ותתקשה להבחין בין המידע האמיתי לרעשי הרקע.

האם זו "התאבדות כלכלית"? - זה תלוי במצבך הכלכלי. יש הבדל בין מי שרוכש את הרכב כתחביב להתעסק בו לבין מי שמוציא עליו חצי משכורת או יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זו לא התאבדות כלכלית אבל(!) חשוב מאוד לא להתפשר ולקנות רק רכב שמור ורצוי עם מוניטין אמינות טוב.

הבעיה שרכבים כאלה אין הרבה, וזה יכול לקחת זמן.

רכב כזה שהוא לא שמור, יאכיל אותך מרורים(מנסיון)

פורסם

מתן, קניית רכב ישן ע"י מישהו שיכול לבצע את רוב הטיפולים והתיקונים בעצמו זה לא אותו דבר כמו שיקנה רכב כזה מישהו שהוא בור ברכבים.

זאת לא התאבדות כלכלית, בתנאי שאתה מרוויח שכר מינימום ומעלה, וקונה רכב שמור עם מוניטין אמינות טוב ועלויות תיקונים זולות (כמו מיצובישי מתחילת שנות ה2000), אבל אל תתפתה לכל מיני רכבים נדירים, "מיוחדים" ו"עם נשמה", כי עם ההזנחה שרכבים בתקציבים האלה סובלים ממנה, זאת תהיה נשמה של שטן.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ממזר שמן,

הידע שלי בזמן רכישת הרכב בטוח לא היה גדול מהידע שיש כרגע לפותח השרשור.

פשוט לקחתי את זה לכיוון של למידה. גם פותח השרשור יוכל לעשות זאת אם ירצה.

וגם אם לא, עדיין אפשר לקבל פרופורציות לגבי עלויות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אשתף מהנסיון הקצר שיש לי עם רכבים ישנים וזולים:

1. סוזוקי בלנו 2001 אוטומט - נרכשה לפני קצת יותר מ 3 שנים ב 15,000 ש"ח (נכון, פי 3 מהתקציב שלך אבל עדיין אפשר לקבל כיוון). הרכב אצלנו 3 שנים ואנחנו נסענו עליו כבר 100,000 ק"מ. חוץ מטיפולים שוטפים שבתוכם בלאי טבעי של רפידות, צלחות בלם, פנצ'רים, גומיות לצריות ומצבר (שהחזיק אצלנו שנתיים וחצי) לא הכנסתי את הרכב למוסך, למעט פעם אחת לפני כמה חודשים שהרכב עצר באמצע נסיעה והתברר שהלך אלטרנטור והוחלף באחד משומש בעלות של 250 ש"ח כולל עבודה (אצל הבני דודים)

2. דייהטסו שרייד 99 ידנית - נרכשה לפני 10 חודשים ב 5,900 ש"ח. נסעתי עליה בינתיים 8,000 ק"מ. בדיוק אתמול היא נעצרה לי באמצע הנסיעה ואני מחכה לראות מה יגידו במוסך, ממש מקווה שמדובר במשהוא פשוט וזול יחסית. מה שהוחלף בינתיים ברכב זה קלאץ' (600 ש"ח) ובטיפול הקרוב שאעשה אצטרך להחליף גם 2 בולמים קדמיים.

אני בעד רכבים ישנים שטופלו היטב וננהגו בעדינות וחושב שמבחינה כלכלית אלו רכישות טובות. אבל, ופה האבל הגדול זה נושא הבטיחות ברכבים כאלה. תעשה את השיקולים שלך ואם אתה מחליט ללכת על זה תעשה את זה לאט ובסבלנות וקח רק רכב שמור מאד.

בהצלחה

פורסם (נערך)

רכשתי לפני שנתיים את המגאן שלי ב3 אלף שקל. רכב דיזל צרפתי, זקן, עם מנוע לא מקורי, אוטומטי עם תיבה שכולם אוהבים לשנוא ועם 288K ק"מ על השעון. בקיצור כל מה שיכול להיות רע ברכב אחד.

המחשבה הייתה:

1. זה הולך להיות בית ספר

2. במקרה הכי גרוע הלכו לי 3 אלף שקל.

כעבור שנתיים ו45K ק"מ אני לא מצטער לרגע..

גם אני לא הייתי מומחה גדול לאחזקת רכב כשרכשתי אותה. אמנם היה לי נסיון בטיפול באופנועים ופעם גם החזקתי סויפט מזדקנת אבל המגאן זה ליגה אחרת.

למדתי המון, בצעתי תיקונים ושיפוצים ונהניתי מכל רגע. רובם מתוך אחזקה מונעת אבל היו גם כאלה שהיו נדרשים.

שורה תחתונה היום הרכב ברמה אחרת ממה שקניתי אותו.

יותר חשוב מזה, הרכב מגלה אמינות מופלאה לגילו ומשרת אותי בצורה מדהימה.

אני לא פוסל את האפשרות שמחר הוא יחזיר נשמתו לבורא וזה בסדר גמור.

סכום הכסף שהשקעתי מצחיק לעומת כאלה שרכשו רכב אפילו ב40 אלף והפסידו ירידת ערך של שנתיים.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

יש מקרי קצה לכאן ולכאן.

הממוצע והסביר מעיד על תחזוקה יקרה להחריד ברכב שנקנה במחירים האלה.

אבל חשוב לזכור שיש יוצאים מן הכלל, ואם תרכוש בתבונה וטיפה מזל, אתה יכול להיות בכיף בקצה התחתון של הסקאלה מבחינת גובה העלויות.

למשל: לפני שנה וקצת רכשתי לאחי לנסר 93 מיד שניה שטופל במורשה כל חייו, 150K ק"מ, ב2500 ש"ח

הוא נסע בשנה הזאת כמעט 30K ק"מ, וההוצאות היו צמיגים מצבר וכריות בלומ"ז לטסט

אני בעצמי רכשתי לפני מס' חודשים כרכב גיבוי לדיזלית העיקרית שלי, מכונית ב3000 ש"ח, שנת 2003, מאחד המנהלים פה בפורום שטיפל באוטו בצורה מעוררת השתאות.

אם תמתין בסבלנות ולא תקנה את הטרנטה הראשונה שתפגוש, הדבר אפשרי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

יש לכם המלצות?

מחיפש קל ברשת שמתי עין על כמה רכבים

פיאסטה,שריד,אקסנט דור ראשון ,אטוס,בלנו,סוויפט ואולי יפניות נוספות

הבעיה שהם לא בטיחותיים והמקסימום שיש כאן זה כרית אויר אחת ללא abs

פונטו ו206 וקליאו אנשים מזהרים מבעיות חשמל וראשי מנוע והתחממות בפונטו, היתרון שהם בטיחותים יותר וחלקם יש abs פולו אנשים מזכרים מחלקים יקרים והמון תקלות חשמל.

אני כמובן רוצה רק ורק רכבים ידניים כדי להנות מנהיגה וחסכון באחזקה, האמת שחקנים שמתי לב שקשה למצוא יותר דגמים ישנים בעיקר בין בין סוף שנות ה90 עד תחילת 2010 שהתחילו לקנות יחסית הרבה ידני (תחושה?)

לאיזה כיוון הייתם הולכים? בתכלס כל רכב עדיף על בטיחות של דו גלגלים וabs אנשים עדין לא מעט אנשים נוסעים בלי אפילו שזה התחיל בדגמים מסויימים בשנות ה90.

פורסם

אסכם את זה כך:

זו התאבדות כלכלית אם אתה מתכוון להיות סתם User.

מה זה User לצורך העניין?

אחד שמניע, משלב הילוך, לוחץ גז וזה כל מה שהוא יודע לעשות.

כל בעיה קטנה - מוסך.

זה לא ילך עם רכב ב 3000 ש"ח.

צריך להתחיל כשאתה לפחות Advanced user, משם להתקדם ל Pro user, עם

שאיפה תוך זמן קצר להתקדם ל Adnmin, ולטכנאי רשת. וכשתגיע לרכב הבא כבר תהיה מנהל מחלקת מערכות מידע...

מקווה שהבנת את הרעיון.

זו הדרך היחידה לחיות בשלום עם רכב ה 3000 ש"ח.

אם אתה מפחד מ"בעיות חשמל" אז אתה צריך לשנות כיוון.

בכל אוטו בתקציב הזה יהיו בעיות חשמל ואת רובן אפשר לפתור עצמאית.

סוג של אתגר, אם אתה לא מוכן לזה, אל תקנה.

כל הסכף שיש לך יתבזבז מהר מאוד, האוטו יעמוד מתחת לבית ואתה תהיה מתוסכל.

מצד שני, יש בזה סיפוק והנאה. כיוון שאתה לא צריך את האוטו להתניידות יומיומית ולא יפריע לך אם הוא יעמוד כמה ימים בהמתנה לחלק או לזמן הפנוי שלך - אתה יכול לנסות.

בהנחה שאתה מוכן להתקדם בסולם שרשמתי בהתחלה.

דגם מומלץ - כל דבר שהיה נפוץ בזמנו ועדיין נפוץ היום, גיר ידני, טסט ארוך, מצב שמור ככל הניתן.

מה שאתה מתחבר אליו יותר.

פונטו דור ראשון שנת 2000 זה לא רע.

• תוכן חדש...