Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם לדייק - החוק מאפשר להשתמש בביטוח של המוכר, רק אם יש אישור מראש של חברת הביטוח.

פה דיברנו על שימוש ברכב על ידי המוכר עצמו שהוא בעל פוליסת ביטוח, אחרי העברת בעלות - נהיגה לבית של הקונה.

לא על שימוש של הקונה בפוליסה של המוכר.

אני חושב שזה לא אותו דבר.

י

פורסם

אתה מביא לנו ציטוט מפסק דין שעוסק בביטוח רכוש ולא בביטוח חובה, וגם שם מאוזכר, שביטוח חובה תקף גם לאחר המכירה.

וראה את החוק בעיניין

שינוי בעלות רכב אינו פוטר ת"ט תשל"ב-1971 (תיקון מס' 17) תשס"ח-2008

13. (א) מבטח שהוציא פוליסה לכיסוי חבות טעונת-ביטוח-בין שהמבוטח היה חייב באותו ביטוח ובין שהיה פטור ממנו לפי סעיף 6, בין שאותה חבות היתה טעונה כיסוי ובין שהיתה פטורה ממנו לפי הסיפא לסעיף 3 - ואירע מאורע הנותן עילה לחבות כזאת אחרי שהמבוטח העביר את הבעלות ברכב לאדם אחר (להלן - הבעל החדש), לא תישמע טענה מצד המבטח שהוא פטור מכיסוי החבות עקב ההעברה כאמור, אלא אם הוכיח אחת מאלה:(1) שלא ידע על ההעברה וכי היה נמנע, מנימוקים סבירים, לבטח את הבעל החדש;(2) שקיים ביטוח אחר לכיסוי החבות. (ב) נמנעה טענה מצד המבטח כאמור בסעיף קטן (א), יחייבו הוראות הפוליסה שהוצאה למבוטח גם את הבעל החדש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

לא מבין מה כל הבעיה, הכי טוב לעשות קודם השיעורי בית איפה הכי זול לבטח, אח"כ הולך לעשות העברת בעלות, ורק אח"כ להתקשר לסוכן ולהעביר הפרטי רכב, ולחכות כ10 דקות ליד הדואר, עד שאתה שומע שהונפק פוליסה, ולנסוע הביתה.

עריכה אחרונה על ידי סאמי
פורסם
אתה מביא לנו ציטוט מפסק דין שעוסק בביטוח רכוש ולא בביטוח חובה, וגם שם מאוזכר, שביטוח חובה תקף גם לאחר המכירה.

וראה את החוק בעיניין

שינוי בעלות רכב אינו פוטר ת"ט תשל"ב-1971 (תיקון מס' 17) תשס"ח-2008

13. (א) מבטח שהוציא פוליסה לכיסוי חבות טעונת-ביטוח-בין שהמבוטח היה חייב באותו ביטוח ובין שהיה פטור ממנו לפי סעיף 6, בין שאותה חבות היתה טעונה כיסוי ובין שהיתה פטורה ממנו לפי הסיפא לסעיף 3 - ואירע מאורע הנותן עילה לחבות כזאת אחרי שהמבוטח העביר את הבעלות ברכב לאדם אחר (להלן - הבעל החדש), לא תישמע טענה מצד המבטח שהוא פטור מכיסוי החבות עקב ההעברה כאמור, אלא אם הוכיח אחת מאלה:(1) שלא ידע על ההעברה וכי היה נמנע, מנימוקים סבירים, לבטח את הבעל החדש;(2) שקיים ביטוח אחר לכיסוי החבות. (ב) נמנעה טענה מצד המבטח כאמור בסעיף קטן (א), יחייבו הוראות הפוליסה שהוצאה למבוטח גם את הבעל החדש.

ישה, כפי שכתב מי שכתב - אתה חייב לומר את המילה האחרונה.

למדתי כבר שעם אנשים כאלו - אין לי טעם להתווכח. לפיכך, אני מגיב פעם אחרונה לדבריך מבלי כוונה להתייחס להמשך דבריך בפוסט זה.

ותגובתי היא כדלקמן :

תקרא טוב טוב את סעיף קטן מספר (1) בציטוט החוק שהבאת.

אם יש לך תגובה לכך - אז תקרא עוד פעם את הסעיף הזה, מאחר ולא באמת הבנת את המשמעות שלו.

אם וכאשר תבין את הסעיף הנ"ל - תבין שאין לך על מה בדיוק להגיב.

מבחינתי, תם הדיון בפוסט זה עם משפטפטן הפורום (וכנראה יש כאן רמז עבה מצד המנהל שנתן לך כינוי זה - אתה מוזמן לחשוב גם על כך).

פורסם

את הכינוי אני ביקשתי והמנהל אישר!!

מזמן אותך לקרוא פסקי דין שעוסקים בכך ואל תביא לי פסקי דין שיצאו לפני שהחוק תוקן, והוא תוקן בדיוק לשם כך.

קרא בדיוק את מה שהבאת לנו

"יש להבחין בין תגמולי הביטוח המשולמים בגין נזקי גוף לבין תגמולי ביטוח המשולמים עבור נזקי רכוש.

נפסק, כי עם העברת הבעלות בכלי הרכב פוקעת פוליסת הביטוח, והבעלים החדש אינו זכאי לתגמולי ביטוח מכוחה, ((וראו: ע"א 427/64 נאור אפרת ואח' נ' סלים מריואת ואח', פ"ד י"ט(2) 17; ד"נ 10/65 נאור אפרת נ' סלים מריואת ואח', פ"ד י"ט(4) 48).

בעקבות פסיקה זאת תוקנה פקודת ביטוח רכב של מנוע (סיכוני צד שלישי), 1947, שעמדה אז בתוקף, וכיום, ככל שהדבר נוגע לתגמולי ביטוח המשולמים על פי ביטוח שיש חובה לעשותו על פי פקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל - 1970 מוסדר הדבר בסעיף 13 לפקודה זאת (וראו גם ע"א 372/77 פול אינשורנס נ' קנטי, פ"ד ל"ג(3) 38, בעמ' 48).

להלן פסק דין בנושא ביטוח רכב אחרי העברת בעלות:"

סוף ציטוט שלך ( שדן בביטוח רכוש . משפטפטן הפורום ).

כאחד "שמבין" במשפטים הייתי מצפה ממך שתבדיל בין בית המשפט העליון לבין ב"גץ. למרות שאותם שופטים יושבים בהם.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מודה ועוזב ירוחם

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...