Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

היום נתקלתי בבעיה חדשה ברכב

כיביתי אותו כשעוצמת המפוח על המקסימום (כרגיל), ולאחר 2 דקות שמעתי רעש כשהייתי מחוץ לרכב, המפוח המשיך לעבוד למרות שהרכב מכובה ואין מפתח בסוויץ, סובבתי את בורר המהירות ל0 ואז בחזרה והוא לא נדלק מחדש.

התופעה חזרה שוב לפני כמה דקות, הפעם חיכיתי ולאחר חצי שעה של עבודה הוא הפסיק לבד.

מה בעצם קרה פה?

חשוב לדעת שלפני שבועיים החלפתי קונסולה מרכזית, אבל הכפתורים הם אותם כפתורים מהקונסולה הקודמת כך שאני לא חושב שיש קשר.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם
אולי כדאי לפתוח את הקונסולה רק להציץ שאין שם איזה קצר והכל מחובר כראוי...

אין זכר לקצר.

מה גם שהאיתות יום למחרת לא עבד לכמה רגעים עד שלחצתי על המשולש, ומאז התקלה לא חזרה.

אני חושד בממסרים סוררים

פורסם
מה בדיוק החלפת טרם הופעת התקלה ?

2 קונסולות בצד נהג ונוסע בדלתות שיש בהן מתגים של חלונות:

הכפתור בצד נוסע לא מוריד את החלון אלא רק מרים .

קונסולה מרכזית לשליטה במזגן, אור מצוקה ונורות ערפל ורדיו דיסק

כאמור מקרה אחד שהאיתות לא עבד, והמקרה עם המפוח שהתרחש פעמיים (מאז השאתרי אותו כבוי.)

פורסם

תשמ'ע, קצת קשה לאתר תקלה לאחר פירוק והרכבת וגם החלפה של חלקים כה רבים במערכת החשמל ולא מן הנמנע שאתה גרמת לתקלה.

יכול להיות שתקלה בודדת גורמת לשאר התקלות לכן ננסה ביחד לאתר את הבעיה.

מהשרטוט החשמלי אני מבין שהמפוח אמור לעבוד רק במצב ON של הסוויץ' מכיוון שרק אז הסליל של הממסר מקבל מתח וסוגר את המגעים של הממסר.

ייתכן שמגעי הממסר נתפסים לכן המפוח ממשיך לעבוד לאחר הוצאת המפתח או/גם יש לך תקלה בסווי'ץ.

נסה להחליף את הממסר המסומן בשרטוט BLOWER RELAY.

Pages from SD.pdf

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
תשמ'ע, קצת קשה לאתר תקלה לאחר פירוק והרכבת וגם החלפה של חלקים כה רבים במערכת החשמל ולא מן הנמנע שאתה גרמת לתקלה.

יכול להיות שתקלה בודדת גורמת לשאר התקלות לכן ננסה ביחד לאתר את הבעיה.

מהשרטוט החשמלי אני מבין שהמפוח אמור לעבוד רק במצב ON של הסוויץ' מכיוון שרק אז הסליל של הממסר מקבל מתח וסוגר את המגעים של הממסר.

ייתכן שמגעי הממסר נתפסים לכן המפוח ממשיך לעבוד לאחר הוצאת המפתח או/גם יש לך תקלה בסווי'ץ.

נסה להחליף את הממסר המסומן בשרטוט BLOWER RELAY.

אנסה.

עדכון: כפתור הac דולק ביחד עם המפוח לאחר כיבוי המנוע ושניהם מנותקים מחשמל לאחר בערך כחצי דקה, כנראה באמת בעיה בממסר.

פורסם

קודם רשמת שהמפוח עבד חצי שעה לאחר כיבוי המנוע...האם המצבר לא התרוקן ?

תפרק את הממסר ונסה לבדוק בעזרת מד-רציפות את מגעי הממסר האם הם סגורים או פתוחים.

בדוק את התנגדות הסליל של הממסר.

שים לב !

אם הממסר כולל נגד או דיודה במקביל לסליל של הממסר חשוב לרכוש ממסר שווה ערך.

תעלה צילום של הממסר וננסה לעזור.

פורסם
תפרק את הממסר ונסה לבדוק בעזרת מד-רציפות את מגעי הממסר האם הם סגורים או פתוחים.

בדוק את התנגדות הסליל של הממסר.

שים לב !

אם הממסר כולל נגד או דיודה במקביל לסליל של הממסר חשוב לרכוש ממסר שווה ערך.

תעלה צילום של הממסר וננסה לעזור.

דיברת איתי בנורווגית עכשיו, להחליף לממסר אחר ולראות אם התקלה חוזרת לא יעזור?

פורסם

שלום, בהמשך לנושא עם תקלות החשמל משבוע שעבר:

אתמול במהלך נסיעה הרחתי ריח נוראי ברכב, חשבתי שאולי מבחוץ, לאחר 2 דקות נסיעה רואה עשן אפרפר יוצא מהקונסולה, מכבה את המפוח - מדליק מחדש , פיזר קצת את העשן והעשן לא חזר.

הריח שוב חזר לפני שעתיים בנסיעה קצרה, אבל לא יצא עשן.

לפני 20 דקות שוב חזר הריח והעשן, עצרתי בצד וצילמתי.

מה יכולה להיות הבעיה? התכנון כרגע הוא לפרק את הקונסולה ולראות את כל החוטים והקונקטורים ולברר האם משהו שם נשרף.

פורסם

אל תמשיך לנסוע במצב הזה. פרק ובדוק את החיווט/קונקטורים. האם החלפת את הממסר ?

חיווט שנשרף עלול לגרום לשריפת הרכב.

פורסם
אני עדיין חושב שיש שם קצר כלשהו ואין מנוס מלפרק ולבדוק שכל החיווט תקין! ולפני שיהיה מאוחר מידי!

אל תמשיך לנסוע במצב הזה. פרק ובדוק את החיווט/קונקטורים. האם החלפת את הממסר ?

חיווט שנשרף עלול לגרום לשריפת הרכב.

פתחתי את העסק הריח הגיע מהרדיו דיסק

היו 2 חוטים מהצמה שלו שהיו חשופים לכן ציפיתי אותם ובדקתי מה קורה לאחר סוויץ.. אין עשן יותר אבל אולי מתחושה פסיכולוגית אני מרגיש שהריח מתחזק כשמריחים מקרוב את הרדיו דיסק.

האם יש סכנה לנסוע כך בכל זאת? 5ba07c810f99623a0ea5d797b9357e7b.jpg

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לאחר חודשיים מעדכן:

התקלה לא חזרה מאז החלפת הרדיו, שזה מוזר כי אין שום קשר בין החיווטים, אבל אולי איזה חוט נגע בחוט אחר ולכן הייתה הבעיה.

• תוכן חדש...