Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכשיר לזיהוי רעידת אדמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות הרעידה הקשה באיטליה חיפשתי מכשיר שמסוגל להתריע בפני רעידה.

מצאתי באמזון מכשיר שלפי הביקורות עושה רושם מצויין, הנה קטע מאחת מהן:

https://www.amazon.com/gp/aw/review/B001D8NMY4/R19EECTLW5RHOB/ref=cm_cr_dp_mb_rvw_1?ie=UTF8&cursor=1

I live in San Diego. After the 7.2 magnitude quake on Easter I bought one of these things, mostly out of curiosity. I mounted it in the hallway by the bedrooms and forgot about it. This morning at 10:30 the alarm started ringing and I thought, "what's wrong with that thing?"... 3-5 seconds later BOOM we had a 5.3 quake. It stopped then rang again.. the next shock was 4.8 a few seconds later. It may just look like simple clock parts inside a plastic case, but today proves that does actually give some advance warning, for whatever that is worth.

***EDIT July 2014***:

After having this device for 5 years, I'm upgrading my rating from 4 to 5 stars. Living in Southern California, I have really come to appreciate this device. It lets me know if the shaking I feel is actually an earthquake or if I've just had too many glasses of wine. It took a few months initially to set the dial just right so that it only rings for over 5.0- but when it does I'm grateful for it. I especially like that it wakes me up so that I'm awake and aware in case I need to take cover. Fortunately we haven't had any major quakes lately (knock wood). Mine still has the original set of batteries in it and works just like new

אשמח לדעת אם למישהו מחברי הפורום יש ניסיון עם מכשיר כזה או דומה. במיוחד כאלו שנמצאים על גבי הגלובוס במקומות מועדים לפורענות.

בכל מקרה, החמש שניות האלה בהן אתה קם בלילה מציפצוף יכולים להיות הבדל בין חיים למוות... אני מזמין כזה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעניין.

אני גר באילת, לאחר הרעידה החזקה האחרונה כאן שגרמה לנזק כבד לחלק מהמבנים אני די סקרן איך אפשר להיות מודע ומוכן לרעידה הבאה.

טוענים שהרעידות בארץ רק יגברו בעוצמתן עם השנים.

אם תזמין אשמח לשמוע על עדכונים ומסקנות.

פורסם

ב15 השנים שהיה לי כלב (קוקר ספניאל ספרינג) הוא נבח בפאניקה על כל רעידה קלילה שהיתה אפילו אם היא לא הגיע לחדשות.

בשנות ה90 היתה רעידה מורגשת, הוא נבח, במקרה הסתכלתי על האקווריום ואז לאחר כמה שניות ארוכות ראיתי את התנודות במים.

כלומר - הוא נבח לפני הרעידה

ממליץ על כזה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אכן כלבים מרגישים וגם דגים נוטים לרדת לתחתית אקוריום. מכשירים ביתיים? ממש לא

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

מדוע ממש לא ? קרא את הביקורות באמזון, להזיק מכשיר כזה לא יכול.

הנה עוד ביקורת

Last night a 6.4 and a 6.5 hit north of Puerto Rico at midnight. This quake was close to us and it still gave us about a 10 second headstart to get in the right mindset to face what was coming. I live in the 2nd floor of a 12 story building. I've had it in the same wall (has never fallen off) with the same battery for about 2 years, maybe more.

Now even happier with this purchase.

10 שניות התראה לפני תחילת הרעידה, שווה 20 דולר ויכול להיות שווה חיים.

פורסם

אני תמיד ממליץ לקרוא תגובות עם כוכב אחד או 2.

תקרא את התגובה של הבחור שלקח את המכשיר לנפאל, דירג את המכישר בכוכב אחד והסביר למה ואיך.

בסה"כ לפי מה שנאי מבין מהביקורות היותר קשות, זה שהמכשיר כבר מתריע לך כשהגל העיקרי והמסוכן סביבך, לא קדם גלי רעידת אדמה.

פורסם

This morning at 1:30am an earthquake of 7.1 hit within 150 miles of our home here in Alaska. I've had one of these in my home for over 5 years and that was the worse quake we've experienced while having it installed.

We were up and out of bed with blankets ready to bolt out the door if it got too bad - thanks to the alarm alerting us BEFORE the peak of the earthquake wave. Had it been worse we would have been out the door with an emergency pack and blankets before the house fell on us... There is no doubt it is an advantage to having early notice of a quake in progress as they tend to roll higher in force the longer they shake...

This gadget has worked before like this and every time I hear it - I'm thankful I have at least a few seconds to prepare for getting out of the home, even from a dead sleep.

פורסם (נערך)

קראתי גם את הביקורות של הכוכב האחד.

ביקורת כמו Didn't work גורמת לי לחשוב שיכול להיות שלא כילו את המכשיר נכון.

ההוא בנפאל כותב שהמכשיר צלצל אבל מאוחר, הוא כתב שמדובר ברעידה של 5, לפי מה שאני מצאתי באותו תאריך היתה רעידה של 3

http://earthquake-report.com/2016/06/21/moderate-earthquake-nepal-on-june-21-2016/

באתר אחר 4.4

http://arkonetwork.com/news/nepal/nepal-earthquake-update/

בכל מקרה, לא רעידה קשה ועדיין צלצל.

זכור שהמטרה העיקרית של המכשיר להעיר אותך בלילה ולתת לך מספר שניות לקפוץ החוצה.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

פורסם

אין בנמצא שום מכשיר חיזוי של רעידות אדמה.נקודה. סימן קריאה.סוף!

גם לא מכשירים במליוני ומליארדי דולרים שנמצאים במרכזים ססמולוגיים של מדינות לא יכולים לחזות כלום מכלום, אחרת, היו דואגים לפנות אנשים לפני רעידת האדמה.

בקיצור, תשכח מזה, מדובר בשרלטנות בגרוש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חיזוי לא, אבל התראה של כמה שניות כן, המכשיר הביתי הזה בעצם מגלה את הגלים הראשונים של הרעידה, אלו גלי p והם נעים על פני השטח, ולכן הנזק שהם גורמים הוא קטן בדרך כלל.

הגלים ההרסניים הם גלי s והם גורמים לנזק הרציני ברעידות אדמה.

בקיצור זה יכול לתת לך כמה שניות לא יותר.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

זה בסהכ מכשיר על בסיס מטוטלת רגישה, שכל מה שהוא עושה נותן לך 10 שניות פלוס מינוס לפני התחלת הרעידה או לפני הגעת השיא שלה.

לדעתי, ההבדל בין להתעורר בלילה 10 שניות לפני תחילת הרעידה לבין להתעורר כשדברים מתחילים ליפול עליך יכול להיות הבדל קריטי בתוצאה, וזה בדיוק מה שאנשים כתבו שם (או לפחות רובם הגדול של הביקורות).

פורסם

קשקוש מוחלט. כמו שרשם בגירה.

אלון, כאן לא מדובר על אזעקת צבע אדום במתקפת טילים, שם 10 שניות זה משמעותי.

חיזוי אמיתי של רעש אדמה צריך להיות מוקדם מספיק כדי לאפשר פינוי המוני הרחק מאזורי מגורים, ב10 שניות תתעורר ולא ייפול עליך ספר מהמדף, אבל כל הבניין יקרוס עליך כשתהיה ער.

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

למה בטילים 10 שניות זה משמעותי וכאן זה לא ?

בהנחה שלוקח לי 10-15 שניות "לחטוף" את הילדה מהמיטה שלה לממד, או במקרה של רעידת אדמה - לדלת. היכן ההבדל ?

ברור לי שזה לא חיזוי ולא קרוב לזה אפילו (כמו שאמרתם, לא יודעים היום לחזות רעידת אדמה), זו מערכת התרעה שמסוגלת להרגיש רעד לפני, במיוחד אם אני ישן... ואם התוספת 10 שניות הזו יכולה לתרום לי, למה לא לנסות ?

• תוכן חדש...