Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 2 Prue White או לאון FR 1.8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם חברים.

אז ככה, כרגע יש לי לאון 1.2 ידני (2015), אני מתחיל לחשות על החלפת לרכב אוטומט, רק התחלתי לחפש, אבל ממה שראיתי, זה נראה שאלך לכיוון ל1 מ2 הרכבים שרשמתי בכותרת.

אז ככה, מצד ה1, המחיר.

לאון FR 1.8 על הכביש זה בערך 155/160 אלף.

מאזדה 2 PW המחירון כתוב 113500 (אבל לא כלל צבע אגרת רישוי וזה, אז לא יודע מה המחיר הסופי)

ולגביי מחיר לביטוח, ללאון יצא לי ככה ב WOBI:

6000+ ו למאזדה 4600 ככה.. (3 שנים רישיון עבר בטיחותי נקי ו הביטוח -חובה + מקיף- לכל נהג מעל גיל 30)

עכשיו, מעניין אותי לדעת לגביי המאזדה, צריכת דלק שלו (עד כמה זה מתקרב למה שכתוב באתר, 13.1 עירוני, 21.3 בין עירוני ו17.5 ממוצע), איך הרכב בכלל (מאמין שברכב שאהיה סגור על רכב אעשה נסיעה מבחן גם כן, אבל אם למישהו יש אשמח לדעת)

אני נוסע עכשיו 90% מהזמן מבת ים לתל אביב דרך העיר (קצת באיילון), לא עושה מסיעות לירושלים או אילת או דברים כאלה, פה ושם אולי אור יהודה, חחח.

עכשיו, מבחינת בטיחות, ראיתי ש ל מאזדה 2 החדשה יש לה הרבה דברים שאין בלאון (כמו למשל, סטייה מהנתיב, מגלה שטח מת ועוד כל מיני דברים)

מה דעתכם? מזכיר שרק מתחיל לחשוב ולחפש אז לא ממהר בכלל, אבל אני רוצה לעשות סקר טוב טוב לפני שאני לוקח החלטה.

תודה מראש לעוזרים. :wink:

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידעתי שזה הדבר הראשון שיגידו. חחח.

שמע, אני בכללי מחפש נוחות, צריכת דלק טובה (עד כמה שאפשר בעיר 90% מהזמן).

היה לי איביזה רפרנס ואז לאון סטייל, ובגלל זה אני אוהב סיאט ואם אני כבר קונה אוטומט יהיה הFR, פשוט אני מחפש מחפש ומכל מיני רכבים, ה2 האלה זה מה שמצאו חן בעניי בנתיים...

אני יודע שהם הקטגוריות שונות, ואני לא מחפש משהו ספציפי (חוץ מ מה שכבר כתבתי) וזה לא שצמצמתי רק ל2 אלה, בנתיים, כמו שכבר אמרתי, זה מה אהבתי. וכמה שאני אוהב סיאט, לפי כמה דברים שראיתי שיש למאזדה, מתחיל לחשוב שאולי היא שווה יותר (כי עקרון בגלל המערכות בטיחותיות). אבל אשמח לחוות דעת ואולי רכבים שונים גם..

כמו שאמרתי, רק מתחיל לחפש ולא ממהר בכלל. ☺

פורסם

אני לא יודע איזה מערכות בטיחות יש במאזדה, אבל קח בחשבון שהיא תרגיש חלשה מאוד, לא רק בהשוואה לליאון FR אלא גם בהשוואה לליאון 1.2.

אם כמעט כל הנסיעות שלך בעיר,צריכת דלק חשובה לך, ואתה שוקל רכב כמו מאזדה 2, למה לא ללכת על ליאון 1.2? לא נראה לי שהתוספת של 50,000 ש״ח לFR שווה במקרה שלך.

מה לגבי מאזדה 3 2.0? אם היא גם מגיעה עם האיבזור בטיחות שיש באחותה הקטנה, אולי שווה לך לשקול גם אותה.

פורסם

חלק משמעותי מחבילה של הסיאט הנ"ל הוא הכח.

מכיוון שלא הזכרת כח, אני מבין שזה לא קריטריון מבחינתך.

חבל שתשלם עליו.

הסיאט ה-ר-ב-ה יותר חזקה מהמאזדה

פורסם
חלק משמעותי מחבילה של הסיאט הנ"ל הוא הכח.

מכיוון שלא הזכרת כח, אני מבין שזה לא קריטריון מבחינתך.

חבל שתשלם עליו.

הסיאט ה-ר-ב-ה יותר חזקה מהמאזדה

שמע... לא אשפק לך, מידי פעם אוהב ללחוץ.. אבל לא משתגע בכלל, לא מהאלה שאוהב לעשות פוזה בגלל שיש לאון FR..

אני לא יודע איזה מערכות בטיחות יש במאזדה, אבל קח בחשבון שהיא תרגיש חלשה מאוד, לא רק בהשוואה לליאון FR אלא גם בהשוואה לליאון 1.2.

אם כמעט כל הנסיעות שלך בעיר,צריכת דלק חשובה לך, ואתה שוקל רכב כמו מאזדה 2, למה לא ללכת על ליאון 1.2? לא נראה לי שהתוספת של 50,000 ש״ח לFR שווה במקרה שלך.

מה לגבי מאזדה 3 2.0? אם היא גם מגיעה עם האיבזור בטיחות שיש באחותה הקטנה, אולי שווה לך לשקול גם אותה.

כרגע יש לי לאון 1.2 סטייל ידניף לא בא לי לקונת את אותו רכב פשוט בגרסה אוטומט.. (יש מצב שזה טמטום אבל נראה..)

הצריכה דלק חשוב, אבל זה לא הכל, לא מצפה לעשות בעיר 1:22, אבל גם לא רוצה רכב שיעשה חי 1:8 למשל..

לגביי מה יש בבטיחות של המאזדה 2 (שאין אפילו בלאון קופרה -פה בארץ אין, בספרד אפשא לשים בלי בעיה)

מערכת בלימה חכמה בעיר

מערכת התראת סטייה מנתיב

מערכת לאיתור שטחים מתים - עם התראת תעבורה צולבת בנסיעה לאחור

כל זה אין בלאון.

זה המחירון של המאזדה 3:

[TABLE=class: table-bordered]

[TR=class: px"ng-scope"]

[TD=class: en-text ng-binding][/TD]

[TD=class: en-text ng-binding]Sport 2.0L

[/TD]

[TD=class: red-text ng-binding]130,000 ש"ח[/TD]

[/TR]

[TR=class: ng-scope]

[TD=class: en-text ng-binding]2.0L[/TD]

[TD=class: en-text ng-binding]Comfort[/TD]

[TD=class: red-text ng-binding]133,000 ש"ח[/TD]

[/TR]

[TR=class: ng-scope]

[TD=class: en-text ng-binding]2.0L[/TD]

[TD=class: en-text ng-binding]Premium [/TD]

[TD=class: red-text ng-binding]141,000 ש"ח

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

ו וואלה... אפשרי גם.. לא יודע למה חשבתי שיותר יקר. חחח

תודה רבה על העזרה, אשמח לעוד תגובות :wink:

פורסם
אם אתה אוהב כל כך סיאט, אבל לא בא לך שוב ליאון, למה לא איביזה?

תקבל צריכת דלק טובה יותר מהאפשרויות שהעלית

לא רוצה להתבאס אחרך כל על "ירידה" מלאון לאיביזה, חחח.

(וכן אני יודע עד כמה זה נשמע מפגר מה שאמרתי :roll:)

פורסם

אם אתה נוסע בת"א (במיוחד במרכז-דרום העיר) ורוצה צריכת דלק נמוכה, תחשוב על מכונית עם מנוע בעל נפח ממש קטן, או על הברידית. מאזדה 3 עם מנוע 2.0L תיתן לך צריכה 1/8 במקרה הטוב (בפועל - 1/7). מערכת "עצור/סע" עוזרת לחסוך, אבל בתנאי שתיסע בלי מזגן.

פורסם
אם אתה נוסע בת"א (במיוחד במרכז-דרום העיר) ורוצה צריכת דלק נמוכה, תחשוב על מכונית עם מנוע בעל נפח ממש קטן, או על הברידית. מאזדה 3 עם מנוע 2.0L תיתן לך צריכה 1/8 במקרה הטוב (בפועל - 1/7). מערכת "עצור/סע" עוזרת לחסוך, אבל בתנאי שתיסע בלי מזגן.

אני מכיר רק את הטויוטה פריוס מההיברידים, חחח.

איזה המלצות יש לרכבים כאלה?

פורסם
אוריס ויאריס כרגע קיימות בתור היברידיות, ומתישהוא יונדאי תצטרף עם דגם מתחרה לפריוס ( איוניק).

היאריס נראת לי קטנה מידי. אני אוהב שיהיה לי נוח. איך היאריס יחסית למאזדה 2?? (לא חייב להיות החדשה, לחבר שלי יש 2014 00 ק"מ שמדקימה ממש נוח, מאחורה בנוני פלוס. לא נסענו הרבה כאשר ישבתי במושב אחורי, כולה 10 דקות)

Enviado desde mi LG-H815 mediante Tapatalk

פורסם

הרכבים שונים לחלוטין.

אבל אני אגיד לך דבר אחד.

אם כבר הלכת לכיוון המחיר של המאזדה 2, אז בלי לחשוב פעמיים הייתי קונה לאון סטייל 1.2 שנמכרת במבצעים ב 116K.

ככה שלא ברור איך מאזדה 2 בכלל נכנסת למשוואה.

יש לך לאון FR בתקציב X ולאון סטייל בתקציב Y.

גילוי נאות - היו לי 2 סיאט לאון, גם 1.2 ידנית וגם 1.8 DSG, ונהניתי מכל רגע :)

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
הרכבים שונים לחלוטין.

אבל אני אגיד לך דבר אחד.

אם כבר הלכת לכיוון המחיר של המאזדה 2, אז בלי לחשוב פעמיים הייתי קונה לאון סטייל 1.2 שנמכרת במבצעים ב 116K.

ככה שלא ברור איך מאזדה 2 בכלל נכנסת למשוואה.

יש לך לאון FR בתקציב X ולאון סטייל בתקציב Y.

גילוי נאות - היו לי 2 סיאט לאון, גם 1.2 ידנית וגם 1.8 DSG, ונהניתי מכל רגע :)

בהצלחה

כמו שכבר אמרתי, יש לי כרגע לאון סטייל ידני, לא רוצה את אותו רכב פשוט אוטומט..

יש כל כך הרבה אשכולות ובעיות על הDSG7 שזאת 1 הסיבות שאני מתלהבת מאוד אם שווה להשקיע את הכסף לרכב הזה (אם זה הFR או עם זה הסטייל אוטומט). בגלל זה אני שואל פה.. :?

פורסם (נערך)

זאת כבר החלטה אישית אם אתה לא רוצה את אותו רכב, רק אוטומט.

אפשרות נוספת זה גולף 1.4 שנמכרת 0 ק"מ מליסינג ב 116.

מבחינת הגיר - לפי הפורום ולפי הניסיון האישי שלי, כבר אין לו מחלות מיוחדות מצד אחד, ומצד שני הוא מעניק חוויית נסיעה מצוינת.

כאמור - האפשרויות שהעלית הן מאוד שונות, כאשר לטעמי האישי אין סיבה להשכיב סכומים כאלה על רכבים פשטניים יחסית כמו מאזדה 2.

אם כבר בגזרת המאזדה עסקינן, וכאשר אתה נכון לשלם סכומים גבוהים יחסית, מציע בחום לבדוק את מאזדה 3 שנמכרת עכשיו בגרסה מפוארת מאוד במנוע 2.0. עסקה מעולה (130K).

כל החלטה שתיקח, שיהיה בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Bull-81

Cupra Leon VZ 2025

• תוכן חדש...