Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחד השקפים המסכמים במצגת של טויוטה קורולה החדשה לא נגע להספק מנוע, נפח תא מטען, אבזור, בטיחות או השוואה למתחרים. שום דבר כזה.

הוא עסק בשני נתונים שחד הם - על פי מחירון לוי יצחק ירידת הערך בקורולה היא המתונה ביותר מבין המשפחתיות בארץ והנתון השני הגיע מ"יד 2" וממנו עלה כי זמן המכירה הממוצע של טויוטה קורולה הוא הקצר ביותר מבין המכוניות המשפחתיות (הממוצע היה 29 ימים וקורולה הייתה ב-27 ימים).

השקף הזה, הנתונים האלו מספרים את כל הסיפור של קורולה ועמישראל.

מתיחות פנים לדגם קיים הן לא סיפור גדול ודבר שבשגרה, אבל כאשר זה קורה לאחת המשפחתיות הנפוצות בארץ - אפשר, כדאי וצריך לעצור ולבדוק - אז שלחנו את יואב - טיפוס משפחתי למופת להעביר כמה ימים עם טויוטה קורולה המחודשת.

את המבחן שלו תוכלו למצוא כאן

עריכה אחרונה על ידי מערכת CarsForum

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

^ לא יודע לענות.

הנסיון שלי עם ה I35 הוא מצומצם מאוד. רגע, בעצם נהגתי בדגם הישן. בכלל לא רלוונטי.

לעומת זאת, הנסיון שלי עם הפלואנס דיזל הוא רק כנוסע במונית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הפלואנס נוחה יותר. מבחינת מתלים הקורולה בסדר גמור (אם-כי הפלואנס עדיפה), אבל המושב בפלואנס טוב הרבה יותר.

מה שהכי אהבתי במבחן הזה (למרות שכולו כתוב יפה) זה שורת הפתיחה - בסופו של דבר לקהל היעד שלו המבחן הזה הוא שריפת פיקסלים מיותרת. רוב המכירות שלה יהיו בלי נסיעת מבחן בכלל, אפילו בלי בעיטה בצמיגים באולם.

הקורולה עצמה בסדר גמור. לא נטולת חסרונות - הגיר מעצבן, רעש המנוע בעומס לא נעים, בד המושבים והדלתות לא נעים למגע - אבל היא מרווחת, ממוזגת, מאובזרת היטב, סחירה ושומרת על ערכה. התכונות הדינאמיות (הלא רעות דווקא, מנקודת מבטו של אותו עו"ד פרובוקטיבי מהמבחן) לא מעניינות כהוא זה, אף אחד. עגלת A-B סחירה ואמינה, עם שם טוב. אתה שוכח שנהגת בה 30 שניות אחרי שיצאת (אפילו ששני חברים שלך שזיהו אותך בתוכה צעקו "איזה אוטו מעפן").

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חושב שלא נכון ולא צריך להשוות מכוניות לפי סיגמנטים על בסיס תצורה. כלומר, מה שמעניין הוא לא איך הקורולה מתפקדת כמשפחתית כגד מכוניות אחרות בתצורת סדאן, אלא איך בהשוואה לקרוסאובר/ג'יפון/מיקרוואן, ואפילו סטיישן או סתם האצ'בק, שמציעים תצורה שיכולה להיות שימושית הרבה יותר.

בכלל סדאן זו התצורה הכי מגבילה לשינוע משפחה, לכן יש בכינוי של הסיגמנט "משפחתיות" משום אנכרוניזם שלא במקומו יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תא המטען של הקורולה גדול די הצורך, לטעמי לפחות, אבל ברור שסדאן מפסידה בזה לכל האצ'/סטיישן/SUV. מרווח הפנים דווקא מצוין.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הבעיה היא פחות גודל תא המטען ויותר העדר המענה לכל מיני צרכים מגוונים.

היתה לי B4. מכונית גדולה. אופניים לא תכניס בפנים, בלי לפרק שני גלגלים, כשבקקטוס אפשר להכניס שני זוגות.

לי יש כלבות.

בקקטוס (או בלאון לפניה), הן נוסעות בתא המטען (מרופד), בלי מגש אחורי (לעיתים עם מושב אחד מפוצל). ככה הן לא על הריפודים.

בסדאן, הן על הריפודים, תופסות מקום של נוסעים.

רוצה להעמיס איזו שידה בסדאן?!

תשכח מזה...

אם יש לך שני ילדים על כסאות ילדים, ובין כה וכה ביציאות משפחתיות אתה לא יכול להשתמש במושב מתפצל, אז לתא המטען הגדול יותר של הסדאן יכול להיות יתרון.

אחרת, תצורה לא פרקטית בעליל.

פורסם

גם תא מטען גדול יותר לא בהכרח שימושי יותר. פרט למקרה הספציפי של ה-156, שהעדפתי אותה כמכונית על ה-147, תמיד רכשתי האצ'בקים (או, במקרה של הדייהטסו אפלאוז, נוצ'בק) - זה פשוט נוח הרבה יותר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בקנייה של מכוניות חשק, השיקולים קצת אחרים. ה-156 נחשבת מכונית נהיגה טובה יותר מה-147 (דרך אגב, שמת לב פעם עד כמה היא קטנה לסיגמנט, יחסית לרכבים היום?).

במחיר של הקורולה יש כבר מכוניות סטיישן זמינות, אז למה לקחת סדאן?

פורסם

פאלו, משווים אותה בסגמנט שלה. יש כל מיני שיקולים להעדפת תצורה מסויימת ולעיתים תוך הקרבת שימושיות אחת לטובת האחרת. לי אישית הסדאן מועדפת למרות נפח ההטענה הנמוך יותר בגלל צורת תא המטען (עמוק יותר) כי אני צריך מקום לדברים ארוכים (סטיישן פחות מעשי בשבילי כי אני לא רוצה מטען חשוף. יש לי לא מעט מקום בבגאז').

וספציפית לגבי הקורולה, אם לא שינו את המושב/מתלים מהקודמת לא יודע איך אפשר להגדיר אותה נוחה מושבים מעייפים ומפרקים ומתלים שלא מגהצים מספיק טוב. בתחום הזה כמעט כל הקטגוריה טובה ממנה.

מה שהייתי עוד שמח לראות במבחן למשפחתית מוטת עלויות שימוש זה עלות טיפולים ותחזוקה (מרווח טיפולים וצפי עלות ל 100K ק"מ ראשונים למשל או השוואת עלות ביטוחים למספר דגמים מקבילים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• אחראי פורום
פורסם

כאחד שמגשש כרגע בסגמנט הרחב של המשפחתיות (שאני כולל בו גם קומפקטיות וגם קרוסאובר), סדאן אוטומטית נפסלת אצלי בגלל מגבלות המרחב.

הקורולה ספציפית נפסלת אצלי בגלל מגבלות הגיר. נהגתי על הנבחנת, שמתי על עצמי (בכוח) זוית ראיה של נהג סטנדרטי -

על פאקים כמו הפינישים וחומרי האינטריור הלא אחידים ולא נעימים ועיצוב מיושן ותמוה הייתי מדלג. על הגיר הממש רע - לא.

וזה חבל כי הוא מסרס מנוע די נמרץ והנהיגה בסה"כ עוברת לא רע, היא שקטה (עד שהגיר מחליט להתנחל ב-5K סל"ד), יחסית נוחה,

מושב בסדר, מרווחת, מאובזרת ואפילו לא ממש מכוערת.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תודה על המבחן

גיר רציף?

לא למדו אלה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...