Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עכשיו בתהליך קניה של סיאט לאון

מצאתי לאון 2011 במצב טוב עם נתונים טובים,אבל עם התיבה של ה7 הילוכים כביכול הבעייתית דיברתי עם המוכר והוא אמר לי שהוחלפו

קלאצים ומוח גיר

ועשה עידכוני תוכנה להכי עדכני שיש לפני כמה חודשים.

עכשיו השאלה אם אחרי שהוחלפו החלקים הבעייתית כביכול הבעיות שוב יכולות לחזור או שאחרי ההחלפה לא צריכה להיות בעיה.

מה אתם הייתם עושים במצב כזה?

תודה ושבוע טוב

פורסם

אם האוטו במצב טוב (בלי קשר לתקלות האלו שהיו בשנתון הזה) - קח אותו למוסך רון במקום למכון בדיקה רגיל.

קודם כל שיאמת את מה שהמוכר טוען ובנוסף יבדוק את כל שאר המכלול.

עד כמה שאני זוכר - הייתה בנוסף בעיה של שרשרת טיימינג ומותחנים (כמדומני בשנתון הזה...) אז צריך לבדוק אם זו באמת בעיה ברכב הזה בשנתון הזה - ואם כן לוודא שזה טופל.

ובנוסף הקלאצ'ים והמכנטרוניקס הוחלפו כמו שהוא אומר - אז צריך להיות סבבה.

פורסם

אכן, יש לבדוק את עניין הטיימינג.

לפחות הקלאצ'ים, ממה שנראה עד כה בפורום, לא מחזיקים יותר מ-80 אלף. זו הערכה גסה מאוד, על סמך דיווחים שנראו בפורום.

אבל הבעיה בגיר די משוקללת במחיר השוק של הרכב.

אם אתה מחפש מכונית חזקה בתקציב, אין לך יותר מדי אלטרנטיבות.

עוד אזהרה, הרכב מאוד גניב לאחרונה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בנוסף לבעיות בגיר וטיימינג היו במנועים מדגם CDA(לדעתי לאון 1.8 משנתון זה היא בעלת מנוע כזה) עוד בעיות כמו "אכילת" שמן מטורפת שהייתה כרוכה גם בהחלפת בוכנות.

ומחזק את מה שנאמר, הרכב מאד גניב. את ה-FR שלי ניסו להרים כבר פעמיים, זה אומר גם שמחירי הביטוח יהיו לא זולים.

מצד שני, במחירים האלה תתקשה למצוא רכב שנותן חבילה כזאת של ביצועים, מרווח, אבזור ואיכות חומרים. במידה ותחליט ללכת עליו גם אני ממליץ לקחת אותו לבדיקה אצל רון.

פורסם

סיפור די יקר זה עם כל ההפתעות שיכולות להיות עם הקלצים ובוכנות לא?

כמובן שאקח לבדיקה

אני מגיע מעולם האופנועים שם לוקחים את האופנוע לבדיקה במוסך וזהו,במכוניות ראיתי שחלק לוקחים לבדיקה גם בקומפיוטסט וגם בדיקה במוסך.

האם יש הבדל בין הבדיקות או שהם אותו דבר וסתם חלק בודקים פעמיים?

פורסם

אכילת שמן זה לא הדגם הזה.

קלאצ'ים זה סיפור לא זול. תבדוק מתי הייתה ההחלפה האחרונה ותבדוק במוסך רון כמה עולה החלפה.

מכון בדיקה נותן, ברמה העקרונית, גם כיסוי לבדיקה שלו. למשל, אם גילו שהרכב עבר תאונה ובמכון לא עלו על זה, המכון נושא באחריות. עקרונית...

בדיקה במוסך תוכל להשלים לך תמונה קצת פחות פרנואידית של מצב הרכב, כי המכונים נוטים להגזים. המכונים גם לא באמת מכירים מחלות ובעיות של רכבים ספיציפיים.

וכאמור, תבדוק ביטוח, כי הרכב להיט בשטחים לאחרונה...

פורסם

אכילת שמן זה כן הדגם הזה

קוד מנוע cda

דובר על זה הרבה בפורום

לא קורה לכולם, אבל כזה קורה זה יכול להיות לא נעים

פורסם

דיברתי עם רון והוא לא עושה יותר בדיקות לרכבים לפני קניה.

יש מקום אחר מומלץ לבדוק באזור המרכז?

לגבי ההחלפת קלאצ היבואן יודע הרי שיש את הבעיה הזאת זה לא משהו שהוא צריך לעשות כבר בחינם או בהנחה רצינית ?

עוד שאלה

ראיתי עוד לאון עם נתונים יותר טוב רק שפה הוא אומר שהחליף גיר ואוברול במסגרת האחריות

מה זה אומר אוברול?

והאם עדיף לקנות רכב שכבר עבר את כל ההחלפות או עדיף להימנע מזה?

ומה בנוגע לגיר הידני האם גם שם יש את הבעיה הזאת?

מדובר על ה1800 טורבו

תודה

פורסם

מהמידע הכי אמין שפורסם בפורום (קצין רכב בעל צי של 300 אוקטביות), פחות מ-20% נאלצו להחליף מצמדים לפני 80K ק״מ - זה תלוי מן הסתם באופי הנסיעה.

בכל מקרה עלות החלפת סט מצמדים היא כ-3K ₪ לערך, לא סכום חריג במיוחד בהשוואה להחלפת מצמד בגיר ידני

Sent from my iPhone using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

החלפתי מצמדים אצלי באיביזה כבר ב42 אלף ק"מ [היו ממש רעידות]

המכונאי הראשי במוסך המורשה אמר שכולל עבודה והכל זה עבודה של בערך 8 אלף שקל, לא כולל פרונט לאחר החלפה.

לגבי לאון 1.8, שים דגש על מצמדים מחוזקים, שרשרת ומותחנים [הוחלף או לא? ומה המצב שלהם], האם המנוע אוכל שמן

ושים לב שהרכב גניב ועלות הביטוח בהתאם.

Seat Ibiza FR

פורסם

לגבי הביטוח ביררתי וזה בערך כמו שהייתי משלם על האופנוע.

לכל נהג מעל גיל 24

אבדוק את שאר הדברים כמו שרשרת ומותחנים.

אשמח להמלצה על מוסך לבדיקה חוץ מרון שכבר לא עושה בדיקות לרכבים לפני קניה

פורסם

אתה יכול להרים טלפון לTIG בחולון, אולי יסכימו לעשות עבורך את הבדיקה הזאת.

ולא טעיתי, נושא הבוכנות לא שמור רק ל1.4 טווין טורבו. אלא גם ל1.8 עם קוד מנוע CDA, תבדוק טוב טוב את הנושא כי זה סיפור יקר(באזור 10K).

פורסם

בודקים אם מדובר במנוע CDA(מצויין במדבקה שממוקמת מתחת לשטיח תא המטען וברשיון הרכב). אם כן, מפנים את תשומת הלב של המוסך לכך. אישית אני לא יודע איך מזהים את הבעיה מלבד מעקב אחר צריכת השמן, דבר שלא רלוונטי כי אתה לא בעל הרכב. הבעיה שלא רואים נזילה כי השמן נשרף מיד, אבל אני מניח שלמכונאים שמכירים את הרכבים הללו יש דרכים לזהות את הבעיה.

קח בחשבון, כל מנועי ה-TSI צורכים שמן. השלמת חצי ליטר עד ליטר בין הטיפולים היא סבירה למנועים אלה. במנועי CDA היה כשל שגרם לצריכת שמן מטורפת, ברמת הגלון כל חודש.

פורסם

לגבי ההחלפת קלאצ היבואן יודע הרי שיש את הבעיה הזאת זה לא משהו שהוא צריך לעשות כבר בחינם או בהנחה רצינית ?

עוד שאלה

ראיתי עוד לאון עם נתונים יותר טוב רק שפה הוא אומר שהחליף גיר ואוברול במסגרת האחריות

מה זה אומר אוברול?

והאם עדיף לקנות רכב שכבר עבר את כל ההחלפות או עדיף להימנע מזה?

ומה בנוגע לגיר הידני האם גם שם יש את הבעיה הזאת?

מדובר על ה1800 טורבו

תודה

1. החלפת קלאצ'ים על חשבון היבואן תעשה רק אם הרכב באחריות. תבדוק כמה שנים אחריות יש לך על הגיר (בתקופה מסויימת נתנו 5 שנים).

2. עדיף לקנות רכב שכבר עבר החלפה, מן הסתם. הקלאצ'ים החדשים אמורים להיות משופרים והם גם... חדשים יותר.

3. בגיר ידני אין בעיה של קלאצ'ים של ה-DSG, מין הסתם.

לגבי הביטוח ביררתי וזה בערך כמו שהייתי משלם על האופנוע.

זו השוואה לא נכונה, כלכלית.

אתה צריך להשוות לרכבים אחרים באותו התקציב, לא למה שהיה לך...

• תוכן חדש...