Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא רואה שום בעיה לנקוט בשיטה שדיברת עליה מלכתחילה. אם זה יעשה לך טוב ונוח לך בשיטה זו והאטימות דרך הצינור תהיה טובה ברמה שלא יתיז שמן על מיכסה השסתומים אז מה טוב. תעדכן איך היה!

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
למה לא לפתוח פקק ריקון מעט ולדאוג שלא יפול?

תשובה 1: כי קשה להגיע לבורג הריקון וצריך להתניע את הרכב לצורך כך ולהעמיד את הרכב על מקום מוגבה, נניח מדרכה

תשובה 2: כי כדי להגיע לבורג הריקון צריך להזיז אותו, להעמיד אותו עם גלגלים על המדרכה, להתניע את המנוע לפחות רבע שעה ומחזירי השמן עלולים להיפרץ.

עריכה אחרונה על ידי מוטיבא
פורסם
אני לא רואה שום בעיה לנקוט בשיטה שדיברת עליה מלכתחילה. אם זה יעשה לך טוב ונוח לך בשיטה זו והאטימות דרך הצינור תהיה טובה ברמה שלא יתיז שמן על מיכסה השסתומים אז מה טוב. תעדכן איך היה!

תודה. אתה הראשון שעונה לי לרעיון שלי.

פורסם

מאור, שאלות לי אליך:

לא הבנתי איך יגיע שמן אל מכסה השסתומים. הרי הצינור סגור עם בנד נירוסטה ומחוזק וקשור אל הדלי וגם הדלי יחוזק לאדמה.

אבל, שטף השמן לא יהיה גדול מדי?

הצינור שיתלבש על פתח מילוי השמן מסוגל לעמוד בלחץ עצום ואין בעיה, השאלה היא אם כל השמן לא יישפך לתוך הדלי תוך שניות...

פורסם
הייתי מרים עם ג'ק הידראולי צד אחד ושלום על ישראל.

אבל בהצלחה באיזו דרך שלא תבחר.

תודה על הרעיון, אבל יש 2 בעיות:

1. השאלה היא אם בכלל אוכל להגיע לפקק ריקון השמן. אולי צריך לפרק מכסה הגנה תחתון.

2. גם אם אצליח להגיע לפקק הריקון, כשאני נכנס מתחת לרכב שהרמתי על צד אחד על ג'ק הידראולי, אני עושה מעשה שמסכן חיים.

פורסם
אומנם אני לא לוקח אחריות על דבריי ,אבל בקיה ריו (טורבו דיזל 2012) ,אני מגיע למצב של 9 ליטר של סולר מעורב בשמן ונוסע כך 1000 ק"מ .דהיינו 4 עד 5 ליטר יותר . אני לא חושב שבנסיעה רגועה למוסך מבלי להפעיל לחץ על המנוע ,יגרם נזק ,אבל שוב, לא לוקח אחריות.

עריכה :

את החשוב שכחתי לרשום :

אני בראשל''צ ורכשתי שבוע שעבר מזרק גדול לשאיבה דרך המדיד .

אני מוכן להשאיל לך אם תרצה .

052-511-26-26

בברכה

מוטי

מוטי, ממש תודה על רוחב הלב ועל השיחה הטלפונית. לצערי, המזרק לא ייכנס בפתח המדיד.

שבוע טוב!

פורסם
לרוב לא צריך לפרק מגן תחתון, יש חור או שהאגן שמן לא מכוסה ויש גישה אליו.

או! זה משמח לשמוע. תודה.

נראה איך הרעיון שלי ילך ואם לא ילך אז ננסה את העצה שלך. תודה ושבוע טוב!

פורסם
כן. כדי לבדוק גובה שמן במדוייק.

בדיקה מדוייקת לפי הנחיות של מרבית היצרנים עושים כשהמנוע בטמפ' עבודה, 10 דקות לאחר כיבוי.

ובנושא השירשור אם לא הצלחת להגיע לבורג, האם פילטר שמן שם נגיש בקלות?

אם כן תפרק את הפילטר, שפוך את השמן ממנו ותחזיר. תניע את המנוע לכמה שניות. פרק פילטר ושפוך עוד פעם.

בדוק מפלס. תחזור על זה כמה פעמים אם צריך.

פורסם
בדיקה מדוייקת לפי הנחיות של מרבית היצרנים עושים כשהמנוע בטמפ' עבודה, 10 דקות לאחר כיבוי.

ובנושא השירשור אם לא הצלחת להגיע לבורג, האם פילטר שמן שם נגיש בקלות?

אם כן תפרק את הפילטר, שפוך את השמן ממנו ותחזיר. תניע את המנוע לכמה שניות. פרק פילטר ושפוך עוד פעם.

בדוק מפלס. תחזור על זה כמה פעמים אם צריך.

בוקי, לפתוח את הפילטר ולרוקן אותו פעם (אולי גם פעם אחר פעם) זה גם רעיון טוב. תודה.

אברר מחר איך הגישה אליו.

שבוע טוב!

פורסם
מאור, שאלות לי אליך:

לא הבנתי איך יגיע שמן אל מכסה השסתומים. הרי הצינור סגור עם בנד נירוסטה ומחוזק וקשור אל הדלי וגם הדלי יחוזק לאדמה.

אבל, שטף השמן לא יהיה גדול מדי?

הצינור שיתלבש על פתח מילוי השמן מסוגל לעמוד בלחץ עצום ואין בעיה, השאלה היא אם כל השמן לא יישפך לתוך הדלי תוך שניות...

להיפך...שטף השמן וקצב התזתו יהיה איטי אפילו. גל הזיזים מעיף את השמן בהתזות של מעין רסס ואם יש לך פחית שיושבת מעל גל הזיזים אתה דיי יכול לשכוח מהרעיון.

פורסם

גם, אבל לא בהכרח.

מיקום פתח מילוי יכול להיות רחוק מגל זיזים או יחסית גבוה, בקיצור כשהמנוע עובד ומכסה מילוי פתוח, בקושי עפות משם טיפות.

גם אם יש הרבה טיפות, אני חושב שכולנו מסכימים שבשיטה הזו יקח לו שעות ארוכות להוציא את השמן העודף כך שהשיטה לא רלוונטית.

• תוכן חדש...