Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אני יענה לך:

1. לא אמרתי שיחליף שמן כל 30000 אלא נתנתי כדוגמא את פזו סיטרואן שם במנועי הבנזין מצאו בוצה וגם ברכבי VW רון מצא בוצה גם עם שמני קסטרול.

2. לא מדובר על "דילוג" בהחלפת מצתים, ב PSA יש הנחיה להחליף מצתים רגילים אחרי 60000, מרווח האלקטרודה גודל מאוד והכוהל מתאמץ ליצור את הניצוץ ובסוף נשרף, תחפש יש שירשור על זה.

3. מוניות ברובן המוחלט עם מנוע דיזל ובמנוע דיזל כמעט ואין בוצה גם לי יש דיזלית עם 450000 ואין בוצה , בדקתי. גם היתה עוד אחת עם 600000 שנמכרה.

4. עוד איזה רכיבים שקשורים בבוצה אתה רוצה להחליף? שמן לפי היצרן ופילטר OEM זה ברור מאליו ובנוסף פילטרים נוספים לפי הק"מ או שנים מה שבא קודם.

5. על איזה תנאי נסיעה אתה מדבר זה נשמע ממש חירטוט, אני כמו כל בנאדם רגיל נוסע להיכן שאני צריך אם זה עירוני בינעירוני וכו... אין לי תנאים משתנים יום אחד 40 מעלות בחוץ ולמחרת מינוס 10 מעלות שלג על הכביש וצמיגי שלג. אני לא בודק בגוגל את הטמ"פ במקום העבודה שלי לפני שאני נוסע לעבודה.

6. לרכבים שפיתחו בוצה כי לא היו תנאים, על איזה תנאים אתה מדבר?! תנאים לפי משטר טיפולים? תראה לי יצרן שכותב שאם הרכב נוסע רק בעיר אז משטר הטיפולים ישתנה.... זה נשמע כמו פוליטיקאי....

7. ברור שלא שיכנעתי אותך אז אתה צודק.

פורסם

הרכב שלי עם מנוע זהה, עבר 101K, טופל כמעט בכל הטיפולים במורשה (שם כנראה שמו 5W40). לא היה תיעוד של חוסר שמן.

בטיפול האחרון, לפני 8200 ק"מ במסגרת ישור קו הוחלף השמן לקסטרול אדג' 5W30 והיום המדיד עדיין על המקסימום.

בקיצור, משהו אצלך לא תקין, וזה שהשמן אצלך 5W40 לא צריך להיות קשור.

אגב, משום מה היצרן כביכול מורה לשים שמן 5W40 בארץ אבל מבחינת תנאי אקלים גם ה 5W30 וגם ה 5W40 צריכים להיות מתאימים.

פורסם
טוב אז אני יענה לך:

1. לא אמרתי שיחליף שמן כל 30000 אלא נתנתי כדוגמא את פזו סיטרואן שם במנועי הבנזין מצאו בוצה וגם ברכבי VW רון מצא בוצה גם עם שמני קסטרול.

2. לא מדובר על "דילוג" בהחלפת מצתים, ב PSA יש הנחיה להחליף מצתים רגילים אחרי 60000, מרווח האלקטרודה גודל מאוד והכוהל מתאמץ ליצור את הניצוץ ובסוף נשרף, תחפש יש שירשור על זה.

3. מוניות ברובן המוחלט עם מנוע דיזל ובמנוע דיזל כמעט ואין בוצה גם לי יש דיזלית עם 450000 ואין בוצה , בדקתי. גם היתה עוד אחת עם 600000 שנמכרה.

4. עוד איזה רכיבים שקשורים בבוצה אתה רוצה להחליף? שמן לפי היצרן ופילטר OEM זה ברור מאליו ובנוסף פילטרים נוספים לפי הק"מ או שנים מה שבא קודם.

5. על איזה תנאי נסיעה אתה מדבר זה נשמע ממש חירטוט, אני כמו כל בנאדם רגיל נוסע להיכן שאני צריך אם זה עירוני בינעירוני וכו... אין לי תנאים משתנים יום אחד 40 מעלות בחוץ ולמחרת מינוס 10 מעלות שלג על הכביש וצמיגי שלג. אני לא בודק בגוגל את הטמ"פ במקום העבודה שלי לפני שאני נוסע לעבודה.

6. לרכבים שפיתחו בוצה כי לא היו תנאים, על איזה תנאים אתה מדבר?! תנאים לפי משטר טיפולים? תראה לי יצרן שכותב שאם הרכב נוסע רק בעיר אז משטר הטיפולים ישתנה.... זה נשמע כמו פוליטיקאי....

7. ברור שלא שיכנעתי אותך אז אתה צודק.

שלום, איני רואה את הצורך בויכוח. אינך צריך לשכנע אותי. יש דעות ומצד שני יש עובדות וספרות מקצועית\הוראות יצרן. רצוי להנחות אנשים לפי מה שבטוח נכון ולא לפי דעה\שמועה.

אגיב לפי הסעיפים:

1. זה שנמצאה בוצה ברכבי VW בשמני קסטרול או כל שמן אחר, זה לא אומר כלום. זה יכול לקרות מהרבה סיבות. מה היה אינטרוול ההחלפה? כל 30? כל 40? כל 15 , כל 20?, לא עקבי? מי יודע? מי טיפל כל הזמן ברכב? איזה שמן? האם השמן מתאים לרכב? האם הרכב מאושר לשימוש במשטר טיפולים קבוע? משתנה?(לונג לייף) (רשום בספר רכב ועל המדבקה בתא מטען). האם היה גורם נוסף שגרם לבוצה? מה הם תנאי הנסיעה?(אפרט בהמשך). לכל דגם מנוע יש להתאים את השמן הרלוונטי לפי היצרן ומשטר הטיפולים המאושר לרכב. באם מחליפים שמן מומלץ ע"י היצרן כל 15 אלף ק"מ\או שנה - המוקדם מביניהם וזאת, לפי המלצת היצרן, הסבירות להיווצרות בוצה לאורך זמן היא ממש ממש נמוכה. כמובן שאפשר להחמיר ואף יש מקרים שצריך - שוב - אפרט בהמשך.

2. גם בפביה שלי מחליפים פלאגים כל 4 שנים או 0 אלף ק"מ. בכלל, צריך להחליף בזמן פלאגים זה דבר בסיסי. מה שתיארת קורה בפלאגים בכל רכב ולא רק ב PSA. אם לא מחליפים פלאגים בזמן, הרבה חרא יכול לקרות אתה צודק במאה אחוז.

3. כדאי שתבדוק לעומק אם באמת מנועי דיזל לא יכולים לפתח בוצה, לפני שאתה רושם את זה בביטחון כה רב. (רמז: הם כן יכולים לפתח בוצה). זה שלא נתקלת בכאלה, זה לא אומר שזה לא יכול לקרות באופן גורף.

http://www.machinerylubrication.com/Read/1033/diesel-engine-oil-contaminants

4. שוב, בהנחה שאיננו יודעים שפותח השרשור החליף הכל תמיד בזמן, לא ניתן להבין מה מקור הבעיה ללא איש מקצוע שיבדוק את הרכב.

5. כשמדברים על תנאי נסיעה והתאמתם למשטר הטיפולים, הכוונה היא למספר ההנעות הקרות ביממה\שנה, אופי הנסיעה (פול גז\רגוע), עירוני או בינעירוני (בהחלט משחק תפקיד בהשפעה על היווצרות בוצה), נסיע בפקקים (כן\לא). כאשר אופי נסיעה מתאפיין בפקקים\התנעה קרה מרובה\נסיעות קצרות וכל מה שצוין מעלה, השמן לא מגיע לטמפרטורה אידיאלית, מים שנוצרים בתהליך הבעירה הטבעי לא מתאדים כמו שצריך, נשמים\EGR\PCV למיניהם נוטים להיסתם ושמן יכול להיאכל מהר יותר בעקבות זה. בוצה נוצרת מהר יותר בתנאים אלה מאשר מבתנאים הפוכים. בתנאי נסיעה כאלה בVW ממליצים על קיצור אינטרוול ההחלפה של שמן ומסנן שמן עד כדי ירידה ל כל 7.5 אלף ק"מ (נלקח מהספר רכב של הגולף שלי וגם מהפביה). אני יודע שההמלצה היא רלוונטית גם בשאר יצרני\סוגי הרכב וגם לי יצרני שמן מובילים. שוב, בבקשה תבדוק לפני שאתה רושם דברים כאלה בכזה ביטחון, ומאשים אנשים בחירטוט. כל מה שאני אמרתי זה שבתנאי הנסיעה שלי, אני מרגיש בטוח להחליף באינטרוול ש ל15 אלף ק"מ או שנה-מה שמגיע קודם ולא חושש מלא להחליף כל 10 אלף ק"מ בצורה מקובעת. אם תוך שנה אסע 12 אלף ק"מ -אז אחליף כי הגיע הזמן להחליף, כנ"ל גם אם אסע רק 5 אלף ק"מ (אפילו יותר קריטי במקרה כזה). לא רשמתי שלהחליף באינטרוול קצר יותר לא ייטיב עם המנוע, זה בהחלט כן, אך לדעתי, ברכב שלי, לא תהיה לזה תועלת רבה מעבר למה שאני מקפיד לעשות היום.

6. סעיף קודם מכסה גם את הסעיף הזה. שוב, תבדוק, תפתח ספר רכב, תקרא ספרות מקצועית, תיכנס למוסך ותשאל, שלח שאלה בפורום VW העולמי ותיווכח בעצמך.

אני מצרף כאן קישורים אתה מוזמן לקרוא. רק ככה לומדים. (מניסיון)

https://www.google.co.il/search?hl=en&q=LongLife+Servicing+and+Castrol+SLX+Professional+Powerflow+Longlife+III&gws_rd=cr,ssl&ei=wytPV-SYOMGAU77GpNgN#

http://www.volkswagen.co.uk/owners/servicing/regimes

הזול עולה ביוקר

פורסם

אני עם אותו מנוע אותה שנה 77000 לפני טיפול 15000 - מדיד על הקו העליון המקסימאלי לא ירד אפילו בממ מאז הטיפול . משהוא לא בסדר וגם הקילומטראז לא כל כך גבוה שתיווצר בעיה .

פורסם

ולויכוח שמעלי - אתם קצת "חוטפים " את השירשור המקורי מנועי BTS של VW מאוד אמינים ויחסית פשוטים . ומיניסיוני אכילת שמן לא מורגשת

• תוכן חדש...