Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב אז ככה, ישלי רמקולים קדמיים HAT Clarus 6.5, אחוריים morel hybrid ovadtion 6.5 ויחידת ראש Target 2804s, מכיוון שאני לא רוצה להחליף את הדאבל דין, אבל הדבר הכי חשוב לי מהכל זה סאונד איכותי נקי ולהוציא את מלוא הפוטנציאל המהמערכת חשבתי על מגבר איכותי עם פרוססור פנימי.

עכשיו השאלה שלי אם יש צורך להחליף את הפאנל כי אין טעם וגם פרוססור לא יפצה על איכות הסאונד שהוא מוציא או שאני יכול לרוץ הלאה ולחפש לי מגבר איכותי שבא עם פרוססור(חשבתי על Audison prima 8.9 bit)?

ד״א בתור סאב ישלי שתי סאבים hertz es250 10

עריכה אחרונה על ידי kalmangar

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם (נערך)

דוקטורט כבר יש?

אני לא רואה איך האודיסון מתאים למערכת אצלך.

8 ערוצים של 35W, ובגישור כל זוג ערוצים מספק 130W.

רמקולים אצלך עם הספק ספיגה נומינלי מעל ל-100W וסאבים כל אחד 200W.

אז על איזה קונפיגורציה חשבת בדיוק?

מילא אם היה מדובר במערכת מקורית שאתה לא יכול להחליף, אבל כאן אתה יכול להחליף ראש בראש, ויחידה איכותית יותר בשילוב מגבר חזק וטוב (אפילו יד שניה) יתנו תוצאה טובה יותר לדעתי. וכבר קיבלת הצעות כאלו בשרשור הקודם שלך בענין (שם אלו היו מוראל אינטגרה ולא האוביישן, וגם ציינת ש-2500 ש"ח זה יקר).

ובכלל, אתה עובד כרגע בלי הגברה חיצונית כלל (או כך הבנתי מהודעות עבר שלך. יש מגבר שבכל זאת מעורב כרגע?), אז אתה אפילו לא יודע מה ה-HU הנוכחי שלך יודע לתת מבחינת איכות ככל שזה נוגע ליציאות קדם הגברה שלו.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

כן יש מצב מצב שהתבלבלתי באחוריים, לא זוכר את הסדרה בדיוק מה שרשום בקודם כנראה נכון.

בקטע של הקונפיגורציה אתה צודק...

חשבתי על 2 ערוצים לכל סאב ואת שאר ה-4 ערוצים לרמקולים, לא יודע ראיתי באייביי שהם נותנים 65w לערוץ יכול להיות שמדובר ב2ohm ולא שמתי לב.

ודברים משתנים מה ז״א אמרת ש2500 ש״ח זה יותר מדי יקר בשבילך? מעדיף מגבר יקר מאשר HU ומגבר שיצאו לי הרבה יותר יקר בסופו של דבר.

בנוסף גבר אני מעריך את הרצון לעזור אבל אם אתה מתייחס אלי כמו לטרול ושואל הרבה שאלות מיותרות אז תודה אבל לא תודה.

עריכה אחרונה על ידי kalmangar

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם

למה נראה לך שאני מתייחס אליך כמו טרול?

אילו הרבה שאלות מיותרות שאלתי (לצורך ההבהרה, ענין ה"דוקטורט" הוא בגלל טעות הדפוס בכותרת ונאמר בצחוק)?

אכן, האודיסון מוצהר ב-65W ב-2 אוהם.

הקונפיגורציה שאתה מציע עדין משאירה את כלל הרמקולים בדפיציט של הספק.

בשרשור הקודם שהיה לא מזמן התייחסת לסעיף התקציב שהגביל אותך, ולכן ניתנו לך כבר שם אפשרויות טובות יותר לניצול שלו.

ברור לי שדברים יכולים להשתנות, אבל קפיצה למוצר כפי שהצעת כעת (ולדעתי עולה כמעט כפול בארץ, אבל איני באמת יודע) נתפסה בעיני כחריגה מעט ולא ככזו שתתן לך מענה שתהיה ממנו מרוצה בהכרח.

יש ציוד איכותי מאוד בפורום יד שניה ולא חושב שתהיה בעיה למצוא משהו שכן יתן מענה כזה, גם עם יחידת הראש הנוכחית ומקסימום לשדרג אותה בעתיד (פשוט כי עיקר מה שחסר לך כעת לדעתי זו הגברה ולמרות שנהוג להמליץ לטפל קודם באיכות מקור האות).

פורסם

כן שמתי לב לטעות, אני לא מצליח לערוך את הכותרת אז בגלל זה זה נשאר ככה.

65w לדעתי זה מספיק כי אני לא מתכנן לשמוע בוויליום מפוצץ אוזניים, מה זה חטא לא לנצל את מלוא הפוטנציאל/ההספק של הרכיבים שלך?

וכן פתחתי את האשכול כדי לשמוע את העצות שלכם אין ספק שבחירה שלי יכולה להיות בחירה גרועה מאוד, בשביל זה אתם פה לא? לעזור? :)

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם (נערך)

אבל זה לא 65W כי הסטים שלך הם לא 2 אוהם, הם 4 אוהם נומינלי ואז זה רק 35W.

אפשר אולי להגביר בגישור גם את הסט הקדמי, ולרדת מהאחוריים (או להגביר אותם עם ה-HU או פתרון אחר).

לדעתי אתה לא משיג את מלוא האפקט של שימוש במגבר משולב מעבד כזה (או לפחות הספציפי).

לצורך הענין, אם מתעקשים ללכת על תוספת של מעבד, תוכל לרכוש מעבד ביט1 למשל (ראיתי אחד ביד שניה ב-1500) ואליו לשדך מגבר/ים ראויים עבור הרמקולים והסאבים. בסידור כזה תוכל להגיע למצב עתידי של הגברה אקטיבית מלאה (לא שאתה בהכרח צריך את זה).

ובוודאי שאנחנו כאן כדי לעזור.

זו דעתי לפחות כרגע עם הנתונים הקיימים. מחר בבוקר בוודאי תקבל דעות נוספות.

פורסם

כן שוב המגבר הזה גם לטעמי לא מספיק רק אמרתי בכללי ש65w זה מספיק בלי קשר למגבר אני יודע שבפועל הוא מוציא 35w ב4 ohm

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם

לגבי הפרימה -

מה שאני הייתי ממליץ אם אתה כן תרצה לעבוד איתו זה להגביר אקטיבית מידבאסים על 4 ערוצים מגושרים - לקלארוס 130 וואט זה סה"כ מספיק.

את הטוויטרים על זוג ערוצים ואת האחוריים על זוג ערוצים

לטוויטרים 35 וואט יספיקו.

לרמקולים אחוריים שאתה רוצה רק להשלמת נפח אחורי בין תחום תדרים שינוע באזור ה400 הרץ עד 2 או 4 קילוהרץ - 35 וואט גם יעשו את העבודה כי הם מונחתים.

אבל בשביל רמקולים אחוריים אני לא מבין למה לבזבז סט כמו מוראל הייבריד - קנה איזה פול ריינג' ב30 דולר לרמקול כמו פאונטק 88 ותהנה.

לגבי הסאב וופרים - מהערוץ התשיעי של הפרימה אתה מחבר ישירות מונובלוק סטנדרטי וזה פותר את הבעיה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אדי, למרות שהקונפיגורציה שהצעת טובה יותר ממה שחשבתי עליה אתמול בלילה (אם כי יקרה עוד יותר בשל הצורך במונובלוק), הזכרת נקודה חשובה לטעמי בשרשור אחר (על ה-BRZ) לגבי ה-AP8.9BIT, והיא שאין לו כניסות קדם הגברה אלא רק כניסות Hi-Level (לכאורה *), משום שככלות הכל מדובר במוצר אינטגרציה למערכת מקורית.

זה יהיה לדעתי עוול נוסף לעשות שימוש במוצר הספציפי הזה.

* שאלה - אם טווח הרגישות המוגדר של הכניסות האלו מוצהר ב-2V-15V, האם לא ניתן למעשה לחבר יציאות קדם הגברה אליהם? מה יהיה ההבדל בעצם במצב כזה?

עריכה - לכאורה מחוברת ההוראות עולה שכן ניתן להשתמש ביציאות קדם הגברה ולחבר לפרימה, ושבמסגרת הכיול דרך התוכנה זה יזהה את הענין ו"יהיה בסדר". כך שאפשר אולי להתעלם מהחלק הראשון של ההודעה שלי, אבל אני רוצה להשאיר את השאלה ולהרחיב אותה למוצרים אחרים עם כניסות Hi-Level בהגדרה - אם טווח הרגישות שלהן מאפשר זאת, מה יקרה אם נחבר אליהן יציאות קדם הגברה כלשהן?

פורסם

אני פשוט אענה מתוך נסיון עם הרכב של אורן (השרשור עם הCLK)

אני פשוט נפלתי מהסאונד שקיבלנו בחיבור של HU סטנדרטי של אלפיין לפרימה דרך ההנחתות.

המנחת בפרימה הוא איכותי מאוד ועושה עבודה מדהימה - יש לי לא מעט נסיון עם מערכות מונחתות ואני יכול לאמר שהדבר הזה לוקח את תצורת המערכת הזאת לליגה קצת שונה.

המנחת היחידי ששמעתי שהיה טוב כמעט באותה מידה היה רוקפורד SIXTY בגרסא הראשונה שלהם והפרימה פשוט לא להאמין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה פרימה.

הוא חיבר ליציאות הרמקולים מן הסתם - אין כניסות RCA באודיסון פרימה.

Pioneer TS-X150

פורסם

מאמין שיש קצת הבדל בין יציאות רמקולים של האלפיין לעומת הטראגט של פותה"ש.

לא שזה אומר שהפרימה לא "יכול עליהן".

ובכל מקרה, הרי זו חלק מהפואנטה של השאלה הגדולה ששאלתי, האם לא ניתן בכל זאת לחבר יציאות RCA לפרימה (שכמובן יחתכו בצד המגבר), שכן בחוברת הפעלה כן יש התייחסות ל-Low Level לכאורה וגם טווח הרגישות מכסה את מתח המוצא הנפוץ במרבית ה-HUים?

פורסם

אם הפרימה מקבל טווח של 2-15 וולט אז אפשר בהחלט לחבר אליו יציאות RCA מהיחידת ראש, בהנחה וזה באמת 2v ומעלה.

פורסם
אבל הדבר הכי חשוב לי מהכל זה סאונד איכותי נקי ולהוציא את מלוא הפוטנציאל המהמערכת חשבתי על מגבר איכותי עם פרוססור פנימי.

hertz es250 10

לפות"ש-מנסיון אישי ,גם אם כל המערכת תהיה הטובה והאיכותית ביותר-אם הראש לא יהיה איכותי חבל על הזמן והכסף .

ליאור

• תוכן חדש...