Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העצה הכי טובה - קח את ה-1.4 לנסיעה ותראה איך הוא מרגיש לך.

אני סבור כי לא תתאכזב - מדובר במנוע שדווקא מייצג את הסטנדרט של הקבוצה מבחינת ביצועים.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ירון,

אם אתה לא אוהב לסוע מהר, ולא אכפת לך להאיץ קצת יותר לאט, ה 1400 מספיק בהחלט.

מבחינת צריכת דלק, יהיה יותר קל לחסוך דלק ב 1400, פשוט כי הוא לא מעודד אותך לסוע.

חבר מהעבודה נסע תמיד על רכבים חלשים בעלי מנוע קטן, ותמיד אמר לי : "לא מעניין אותי כח"

כשהיה צריך להחליף רכב, היה בדיוק את ה Ibiza am5 עם מנוע 1.2 טורבו אוטו' ב 80000 שקל.

הבחור השתכנע וקנה, ואמר שמאז הוא מרביץ ולא יכול להאפק. הרכב כיפי, והמנוע מפרגן לך.

מישהו שעובדת איתי, בעלים של פאביה 1400, גרה בירושלים ונוסעת כל יום להוד השרון וחזרה - לקחה בליסינג ממש עכשיו פאביה חדשה 1.2 TSI, היא אומרת, במילים שלה : "העליות של ירושלים היו מיגעות ומעייפות בפאביה הישנה, היה צריך כל הזמן להיות בהילוך הנכון וגם אז הרכב פשוט היה איטי ומתיש, עם הפאביה החדשה בעלת מנוע 1200 טורבו, זה נהיה כיף - נסיעה ללא מאמץ וללא רעש"

האם אתה גר בירושלים? האם בא לך מנוע יותר חזק ופחות רועש? האם אתה אוהב להאיץ מהר יותר?

אם התשובה לאחד מאלה כן, תשקול את ה 1.2 TSI.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
לי יש כרגע 1400, 2014 גיר ידני. נסעתי גם על ה-1.2 טורבו.

בסדר, יש הבדל. אבל ה-1.4 ממש לא עגלה, להיפך, זה רכב די מהיר לקבוצה. למעשה מלבד מנועי הטורבו, אין לו ממש מתחרים בסופר מיני, בסעיף מנוע, גיר, ביצועים, יציבות.

בוא לא נשכח שהוא יותר חסכוני מהטורבו 1.2, אמין הרבה יותר, כלומר להניע ולנסוע ללא חשש שמא יחסר גרם שמן, או רינגים, או בוכנות, או כויילים, או מותחן טיימינ, ולא חסר מה. כי אפשר להמשיך.

הרכב מגיע ל-170 די מהר ובלי מאמץ מיותר. יכול לעקוף מהר כל משאית בכל מצב ובכל עלייה. ואחרי ה-120 קמ"ש 2 המנועים צוברים מהירות כמעט באוטו קצב, עם יתרון ממש קל ל-1200.

ואם כבר מדברים על עתיד רחוק יותר, ועל קילומטראגי גבוה, או כמה שנים קדימה, מנוע הטורבו שעבד הרבה, לדעתי יסיים את חייו הרבה לפני ה-1.4.

מנוע ה-1.6 ובהמשך ה-1.4 היו המנועים בין האמינים ביותר של VAG, ו קדמת הטכנולוגיה והרצון להגיע למנועים קטנים עם הספק גבוה, גרמה להפסקת ייצורם.

היצרנים מצהירים על מנועים הללו כחסכוניים בדלק. זה נכון בתנאים קיצוניים שאינם מתקיימים במציאות. כי אם יש טורבו אז "לוחצים" ואז הרכב גם זולל הרבה יותר דלק. בקיצור אתם מכירים מישהוא שיש לו 1.2 טורבו ונוסע נסיעת סבתא?.

כי אני לא.

היי אחי. שמח לשמוע. קראתי ואמשיך לקרוא כלכך הרבה חוות דעת כי אכן אלך על ה-1.4 הסיאט איביזה. זה כאומר שאלך על דגם ה״ספורט״ תת דגם מתחת לרמת גימור הכי טובה וגבוהה שזה הFR. חוץ מאיזור ממש בקטנה דברים בודדים על יד אחת אני סופר והמנוע שלבסוף אני גם לא רוצה 1.2 טורבו בגלל בעיותיו וחוות דעת שליליות על מנועי הטורבו אלך על התת דגם ספורט + 1.4 . לא הגיוני שהוא לא יכול לעקוף משאיות או לעלות עליות זה בולשיט . דיברתי עם שני חברים והם המליצו לי שכן ללכת על 1.4 והם נהנים והאוטו חסכוני. בכל מקרה יש לך עוד משהו להוסיף? תודה רבה על התגובה המעמיקה.

פורסם
ירון,

אם אתה לא אוהב לסוע מהר, ולא אכפת לך להאיץ קצת יותר לאט, ה 1400 מספיק בהחלט.

מבחינת צריכת דלק, יהיה יותר קל לחסוך דלק ב 1400, פשוט כי הוא לא מעודד אותך לסוע.

חבר מהעבודה נסע תמיד על רכבים חלשים בעלי מנוע קטן, ותמיד אמר לי : "לא מעניין אותי כח"

כשהיה צריך להחליף רכב, היה בדיוק את ה Ibiza am5 עם מנוע 1.2 טורבו אוטו' ב 80000 שקל.

הבחור השתכנע וקנה, ואמר שמאז הוא מרביץ ולא יכול להאפק. הרכב כיפי, והמנוע מפרגן לך.

מישהו שעובדת איתי, בעלים של פאביה 1400, גרה בירושלים ונוסעת כל יום להוד השרון וחזרה - לקחה בליסינג ממש עכשיו פאביה חדשה 1.2 TSI, היא אומרת, במילים שלה : "העליות של ירושלים היו מיגעות ומעייפות בפאביה הישנה, היה צריך כל הזמן להיות בהילוך הנכון וגם אז הרכב פשוט היה איטי ומתיש, עם הפאביה החדשה בעלת מנוע 1200 טורבו, זה נהיה כיף - נסיעה ללא מאמץ וללא רעש"

האם אתה גר בירושלים? האם בא לך מנוע יותר חזק ופחות רועש? האם אתה אוהב להאיץ מהר יותר?

אם התשובה לאחד מאלה כן, תשקול את ה 1.2 TSI.

היי תקשיב, אני מאוד אוהב להאיץ ועדיין יש בי את הריגוש הזה אבל להוסיף 6-7 אלף בשביל מנוע 1.2 טורבו ועוד שיש עליו חוות דעת זה כאילו משהו לא סגור בעצמי. אני לא גר בירושלים ובחיים לא נסעתי לירושלים . רק פעם בצבא כמה נסיעות. כל השאר זה איזור המרכז ראשון - תל אביב - אשדוד וכדומה. בלבד. אם אתטרך לנסוע לירושלים לא אראה סיבה לא להצליח לנסוע חלק וטוב. אני אוהב את הריגוש הזה ואני יודע ובטוח שלפי חוות דעת שגם 1.4 יספק אותי אבל לפי דעתי רשמתי הכל.

פורסם

וואלה הפכתם את ה-"לא טורבו" פשוט לעגלות.

צריך להציב שלט "אין כניסה לירושליים" לקליאו 1.2 פיאסטה 1.2 דאציה סנדרו, פגיו 208 1.2, פיאט פונטו, ועוד סוגי משפחתיות 1600 אוט" ישנות יותר למיניהם. כי הם גורמים לעומסי תנועה כבדים.

האיביזה אומנם לא 1.2 טורבו, אבל מרגישה חזקה ליד אלו שהזכרתי.

ולסיכומו של דבר, ובקשר לאמינות, נראה לי שהטורבו דיזל דווקא זה המנוע המוגדש הכי אמין שיש כרגע, כי הרי עשרות אלפי נהגי מוניות לא יכולים לטעות, נכון? אבל זה כבר שייך לנושא אחר.

פורסם
היי תקשיב, אני מאוד אוהב להאיץ ועדיין יש בי את הריגוש הזה אבל להוסיף 6-7 אלף בשביל מנוע 1.2 טורבו ועוד שיש עליו חוות דעת זה כאילו משהו לא סגור בעצמי. אני לא גר בירושלים ובחיים לא נסעתי לירושלים . רק פעם בצבא כמה נסיעות. כל השאר זה איזור המרכז ראשון - תל אביב - אשדוד וכדומה. בלבד. אם אתטרך לנסוע לירושלים לא אראה סיבה לא להצליח לנסוע חלק וטוב. אני אוהב את הריגוש הזה ואני יודע ובטוח שלפי חוות דעת שגם 1.4 יספק אותי אבל לפי דעתי רשמתי הכל.

אני לא מבין על מה הדיון הארוך הזה ?

אתה רוצה 1.4 , אחלה , תקנה ותהיה מבסוט אני בטוח שהרכב יגיע גם לירושלים , אולי ב 3 דקות פחות אבל יגיע

אתה רוצה מנוע עם יותר כוח זמין ויותר חזק זה ה 1.2 ...

על מה עוד יש לדון ?

פורסם
וואלה הפכתם את ה-"לא טורבו" פשוט לעגלות.

צריך להציב שלט "אין כניסה לירושליים" לקליאו 1.2 פיאסטה 1.2 דאציה סנדרו, פגיו 208 1.2, פיאט פונטו, ועוד סוגי משפחתיות 1600 אוט" ישנות יותר למיניהם. כי הם גורמים לעומסי תנועה כבדים.

האיביזה אומנם לא 1.2 טורבו, אבל מרגישה חזקה ליד אלו שהזכרתי.

ולסיכומו של דבר, ובקשר לאמינות, נראה לי שהטורבו דיזל דווקא זה המנוע המוגדש הכי אמין שיש כרגע, כי הרי עשרות אלפי נהגי מוניות לא יכולים לטעות, נכון? אבל זה כבר שייך לנושא אחר.

זה מה שאני אומר אנשים הופכים פה את ה-1.4 לעגלה של ממש .. אולי באמת חלשה מה-1.2 טורבו אבל היי, נהגתי על 1.6 ועל 1.0 ונסעתי לכל מקום אפשרי.

אני לא מבין על מה הדיון הארוך הזה ?

אתה רוצה 1.4 , אחלה , תקנה ותהיה מבסוט אני בטוח שהרכב יגיע גם לירושלים , אולי ב 3 דקות פחות אבל יגיע

אתה רוצה מנוע עם יותר כוח זמין ויותר חזק זה ה 1.2 ...

על מה עוד יש לדון ?

כי רציתי לדעת מה אנשים חושבים וכנראה שכולם פה פה אחד ש1.4 אכן אמין וטוב.

פורסם

מי אמר ש 1.2 הוא לא אמין ולא טוב ?

לאבא שלי הייתה ג'טה 1.4 6.5 שנים בלי תקלה

לאישתי יש איביזה 1.2 כבר 3 שנים (טפו טפו)

לי יש פאביה 1.2 5 שנים (טפו טפו)

אז נכון שהיו תקלות יש תקלות ויהיו תקלות , אבל לא ברמה של להגיד שהרכב לא "אמין"...

אם תשאל אותי , 1.4 או 1.2, הייתי הולך על 1.2 במידה ויש לך את היכולת

פורסם

אז נכון שהיו תקלות יש תקלות ויהיו תקלות , אבל לא ברמה של להגיד שהרכב לא "אמין"...

מבחינה כספית טיפה חנוק לי כי זה עוד כמה אלפים.

השוואות עשיתי וחוות דעת קראתי והבנתי שה-1.4 מבחינתי יותר יעיל ואין טעם להשקיע עוד עבור מנוע שלא אשמש אותי כלכך.

הרי לעקוף ובנסיעות הכל אותו דבר עזוב אותך שטויות...

פורסם

אמרו לא אמין ביחס ל- 1.4 שהפגין אמינות מצויינת לאורך השנים, בעוד ה- 1.2 הפגין אמינות לא מדהימה סטטיסטית לפי מספר התלונות שניתן ללקט ברשת.

פורסם

השוואות עשיתי וחוות דעת קראתי והבנתי שה-1.4 מבחינתי יותר יעיל ואין טעם להשקיע עוד עבור מנוע שלא אשמש אותי כלכך.

מה זה "לא ישמש" ?

1.2 זה לא רכב מרוצים , היא נמצאת בסגמנט של 1.4 רק יותר חזקה.

הרעיון של 1.2 זה לא "לעקוף" בעקיפות , אלא יותר כח במנוע באופן כללי.

זה כמו להשוות בין 1.4 ל 1.6 או 1.6 ל 1.8 ...

אם קשה לך עם העלות של 1.2 אז לך על 1.4, אם אתה יכול מבחינה כספית ללכת על 1.2 אז לך על זה

אמרו לא אמין ביחס ל- 1.4 שהפגין אמינות מצויינת לאורך השנים, בעוד ה- 1.2 הפגין אמינות לא מדהימה סטטיסטית לפי מספר התלונות שניתן ללקט ברשת.

נכון, כל העניין של TSI ו DSG עשה הרבה בעיות , כי זה היה חדש , אבל אין מה להגיד , משנה לשנה VW משפרים את המנועים ואת ה ת.הילוכים.

ה 1.2 שהוא יקנה היום זה לא אותו מנוע שיצא באיזור 2009 ונמכר בארץ לפני 5-6 שנים.

אם מדברים על סטטיסטיקות , אז תבדוק כמה תקלות היו ל TSI שיוצר בין 2008 ל 2012 וזה שיוצר בין 2012 ועד היום

פורסם

לא זכור לי שב-2008/9 היו מנועי TSI 1.2, לפחות לא ברוב הדגמים שנמכרו בארץ.

למנועים היתה תקלה ידועה במותחן הטיימינג, אכילת שמן (נפוצה יותר ב- 1.4-1.8) ואיזה טורבו שהולך מדי פעם.

המנועים החדשים יותר בתקן יורו 6 לא נמצאים מספיק זמן בשוק כדי להסיק שהם אמינים.

פורסם
לא זכור לי שב-2008/9 היו מנועי TSI 1.2, לפחות לא ברוב הדגמים שנמכרו בארץ.

למנועים היתה תקלה ידועה במותחן הטיימינג, אכילת שמן (נפוצה יותר ב- 1.4-1.8) ואיזה טורבו שהולך מדי פעם.

המנועים החדשים יותר בתקן יורו 6 לא נמצאים מספיק זמן בשוק כדי להסיק שהם אמינים.

התכוונתי שהמנועים שהגיעו לארץ ב 2010 תוכננו כבר ב 2008/9.

נכון , המנוע לא נמצא מספיק בשוק בשביל לקבוע שהוא אמין , אבל גם המנועים המודגשים של סיטרויין ופיאט ורנו ו ... לא נמצאים מספיק זמן בשוק ...

ככה זה עם כל דבר חדש , לסיכום , לא הייתי פוסל את ה 1.2 בגלל אמינות או בגלל שהוא לא נמצא 15 שנה בשוק

כן הייתי יורד מ 1.2 אם ה X כסף שהוא עולה יותר היה בעייתי בשבילי

פורסם

הבעיה היא שהמנוע כבר הוכח כבעל אמינות פחותה, ולכן לטעמי, גם לגרסה החדשה יש לנהוג ב- "כבדהו וחשדהו", במיוחד כאשר עלויות התיקון ממש לא טריוויאליות במקרה של תקלה.

מעבר לכך, בשנתון שהוא רוצה לקנות, כנראה נכלל מנוע מהדגם הקודם.

פורסם

אז הנה אתה מביא לעצמך סיבות למה לקנות את ה1.4, הוא עדיף לך לפי מה שאתה אומר, ואתה חוזר על זה בכל תגובה שלך,אז למה להמשיך את הדיון, גם חנוק לך מבחינה כספית...

• תוכן חדש...