Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

אז סוף כל סוף אני עומד לעשות את הצעד ולצרף חברה קטנה ומתוקה לבית- מדובר בגורה של shih-poo (אמא שי-צו ואבא פודל).

תמונה שמצאתי בגוגל שדומה מאוד לגורה, כרגע אין לי צילום מוצלח שלה :-).

Black-Shih-Poo-Puppies.jpg

בשבוע הבא יהיה ניתן לקחת אותה ולהיפרד מהאמא, אני מיתרגש וחושש כי אין לי הרבה ניסיון בגידול כלבים, אבל מאז ומתמיד רציתי ואהבתי והכלבים תמיד היתחברו אלי.

אז אני מבקש לקבל קצת עצות להתחלה, אני רוצה להתחיל ברגל ימין ולעשות את מה שנכון לבריאות ואילוף נכון של הגורה, יחד איתי גם אחיין שלי (אחרי צבא) לוקח את האח של הגורה כניראה, שנינו מאוד היתחברו לשילוב המתוק הזה והם מתאימים מאוד לסביבת המגורים ולאורך החיים שלנו :-).

מה שהבנתי שדבר ראשון לאחר שניקח את הגורים אנחנו מיד נוסעים לווטרינר לתת להם את החיסון הראשון, והבנו שעד שיקבלו את החיסונים אסור להוריד אותם לגינה ולבוא במגע עם הכלבים האחרים.

אבקש לדעת מבעלי הניסיון:

*מה דעתכם על גזע הכלב(אופי/סיכוני בריאות).

* קראתי שהם חייבים אוכל יבש איכותי ביותר למניעת ניזקי שיניים ומחלות- איזה אוכל ליקנות? (אני מראשל"צ).\

*איזה אביזרים מומלץ לקניה? יש מותגים מומלצים לצעצועי לעיסה/עצמות?

*כיצד להיתייחס אליו בימים הראשונים בבית? כמה יחס/אהבה לתת שלא יפגע באילוף בעתיד?

*מתי וכיצד מומלץ להתחיל ללמד לעשות צרכים? האם בפינה ניבחרת בבית עד שניתן יהיה להורידה לחצר לאחר החיסונים?

*פינה לכלב - קראתי שאסור שתיהיה בחדר השינה שלא תיתרגל לחשבו שגם היא ברמת הבעלים, אז חייב בחדר אחר? כיצד להגבילה שלא תטייל בבית בלילה כי זה מסוכן- חשבתי על קופסת קרטון פתוחה מרופדת בשבמיחות ושהדפנות יהיו מספיק גבוהות שלא תטפס החוצה- זה בסדר?

אני בטוח שלא חשבתי על כל השאלות החשובות- אשמח לקבל טיפים לגור הראשון במישפחה :-).

הגורה תיגדל בבית קומות, יש פארקים מכל הצדדים של הביניין ששם ניתן להיפגש עם הרבה שכנים שמטיילים עם הכלבים שלהם.

הגורה תיגדל איתי ואם הורי, על בסיס יומ-יומי גם אחיין שלי יבוא לשחק איתה(כמובן לאחר שתיגדל קצת ובהשגחה שלנו).

תודה לכל מיש קרא את הכל- אני מאוד מיתרגש וסופר את השעות עד שאוכל לאסוף את המתוקה הקטנה ואנסה לילמוד ככל האפשר בישביל לתת לה את הבית החם שלה היא ראויה, אני בטוח שהחום ואהבה שהיא תכניס לבית יהיה שווה הכל, תודה לכולכם :-).

נ.ב: אני ואחיין שלי באותו המצב ונעבור את החוויה באותו הקצב, הטיפים שאקבל כאן יעזרו לשנינו :-).

נ.ב 2: חייב לציין את הכלב המקסים שביזכותו הכל קרה וגם נישבר לי הלב שלא יכלתי לאמץ אותו- תכירו את סמירנוף, פגשנו אותו ביום אימוץ בשבוע שעבר בחי-כיף ופשוט הוא היה מקסים ואוהב וממש חתיך של האירוע, לצערי לא יכלנו להיסתדר עם גלב גדול יחסית ולכן נאלצנו להיפרד, בחיי ממש כואב להיסתכל על הכלבים האלה בעיניים- קשה מאוד ליפנות להם עורף ולא לקחת אותם- אז אם מישהו מכיר אנשים שמחפשים כלב אוהב ומקסים ממליץ להיפגש איתו, אני יודע ששבוע שעבר הוא עדין לא אומץ והיה בכלבייה.

149887-400_0.jpg

http://www.rla.org.il/blog/animals/lucky-2/

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמוב שציינתי לא שלי- תמונה מהרשת שמצאתי חח, לא הצלחתי לצלם את הגורה כי היא הייתה בחושך עם הגורים האחרים והאמא ופלאש לא הייתי מאז להישתמש.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אם אתה רוצה חיים בהרמוניה, דקה אחרי הביקור אצל הוטרינר קבע עם מאלף.

זה לא בשביל הכלב, זה בשבילך, ללמוד איך להתנהל נכון מהבסיס כדי לגדל כלב מאוזן ומאושר.

פורסם

אם אתה מראשון לציון, אני ממליץ ללכת לגיא וטינה אוהב שלום , בהרצל 83 לא רחוק מהמדרחוב, לי בהתחלה טינה נתנה מספר לא מבוטל של עצות והדרכה שעזרו לי מאוד עם הכלב. אנשים נחמדים מאוד שרואים שעושים את זה מאהבה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)

לגבי הלהסתובב בבית... לגורה שלי קניתי גדר גורים. לדעתי זה האידאלי לחינוך כלב לצרכים ולמנוע הרס של רהיטים בבית. יש הרבה כתבות ברשת איך לחנך עם גדר גורים, ממליץ לך לקרוא. אני ישבתי שעות וקראתי מאמרים בנושא. זה לא מסובך. בגדול, הפינה שלה כמובן תהיה בתוך הגדר גורים ואתה תוחם את הגדר ככה שאתה לא משאיר לה מרווח לעשות שם את הצרכים שלה. ברגע שתשאיר מרווח היא תעשה. כלב לא יעשה איפה שהוא ישן אבל הוא גם לא יתאפק יותר מדי, בטח שלא כשהם עדיין גורים ולכן אתה עדיין תהיה חייב להוריד למטה לצרכים.

בגדול, עדיף שלא לחנך לעשות בפינה בבית כי היא תתרגל ויהיה יותר קשה לחנך שצריך לעשות בחוץ. זו הטעות שאני עשיתי. תתכונן לנקות הרבה קקי פיפי בהתחלה. מה שאני עשיתי כדי לחנך את הגורה שלי - למזלי הייתי בחופש, אז הייתי מוריד אותה למטה (לא לחצר, אלא על בטון כי עדיין לא קיבלה חיסונים) משהו כמו 8 פעמים ביום. כן זה נשמע מתיש ועוד עשיתי את זה בחודש אוגוסט. וכל פעם שהייתה עושה למטה ישר צהלות שמחה וחטיף (מומלץ נקנקיה שחתוכה לחתיכות קטנות. נותנים חתיכה קטנה של נקניקיה) וישר עולים למעלה.

תתכונן לחכות איתה בהתחלה משהו כמו רבע שעה. לא עשתה, עולים למעלה. אחרי 5 דקות שוב יורדים למטה ומחכים 10-15 דקות. לא עושה, שוב עולים למעל וככה עד שהיא עושה. אל תעלה למעלה ותתמקום לך בבית 20 דקות כי היא תעשה בבית בוודאות. אם לא עשתה אחרי רבע שעה בחוץ, תעלה הביתה ואחרי 5 דקות שוב תרד איתה. ההיא קמה משינה, ישר להוריד. משתוללת קצת - ישר להוריד. תקרא ברשת את הסימנים שמראים לך מתי הגור צריך לעשות צרכים.

בסוף הגורה שלי למדה שעושים למטה והייתה מסתובבת ליד הדלת ורומזת שצריך לרדת. זה מתיש, אין מה לעשות. בגלל זה אני אומר שמזל שהייתי בחופש ויכלתי להוריד אותה כלכך הרבה פעמים למטה וככה ניקיתי כמה שפחות קקי פיפי. עדיף שכמה שפחות תעשה בבית ולכן אם אפשרי שמישהו באמת יקדיש זמן לעניין הזה של להוריד למטה בתדירות גבוהה זה יהיה טוב. אתה חייב לצ'פר אותה על כל פעם שהיא עושה למטה פיפי קקי וזה חייב להיות באותו הרגע שהיא עושה. לא 5 דקות אחרי.

בהתחלה אתה חייב לעקוב אחריה כל הזמן כשהיא מחוץ לגדר גורים. ראה הוזהרת! אל תתן לה לשניה להיות מחוץ לטווח ראיה שלך. ברגע שאתה רואה אותה מרחרחת ישר להוריד אותה. ברגע שלא תעקוב אחרי ותתן לה להסתובב חופשי היא תעשה בבית וזה ידפוק אתה חינוך שלה לצרכים. אין לך כוח לעקוב אחריה? תכניס אותה לגדר גורים. אבל כל עוד היא חופשיה בבית אתה לא מוריד ממנה את העיניים שלך.

עם הזמן היא תוכל להתאפק יותר ויותר אבל תתכונן שיהיו תקלות בבית. לא לצעוק ולא כלום. פשוט ללכת ולנקות. אפשר לנקות את המקום עם חומץ מעורבב עם טיפה מים, הם שונאים את הריח שלו וסביר שלא תעשה שם שוב.

שוב, ככה אני חינכתי אחרי שקראתי ברשת ויישמתי. אולי זה לא הכי מדויק, אבל לי זה עבד. היום הכלבה שלי עוד לא בת שנה ולא מעזה לעשות בבית. היא מייללת , בוכה, מסתובבת ליד הדלת, הכל כדי לרמוז שצריך לרדת. היא תעשה בבית רק במידה שכבר באמת הגזמתי ולא הורדתי אותה למטה. אבל שוב, בגיל של הגורה שלך אל תצפה שתתאפק יותר מדי בהתחלה. בהתחלה כמעט ואין לך מרווחי זמן של התאפקות.

לגבי האוכל. מאוד מאוד ממליץ על על אקנה. לדעתי היחס הכי טוב של תמורה-תועלת. זה כלב קטן ולכן היא לא תאכל הרבה. עולה משהו כמו 300-320 ל 13 ק"ג ( אפשר גם לקנות פחות משקל).

אל תתפשר בקטע של האוכל. תן לה מהתחלה אוכל איכותי. גם אתה וגם היא תרוויחו מזה. אל תתפתה לכל הזבל ב 200 שח לשק של 18 קג

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם

תקנה לה מיטה לכלבים ומזרון, לא קרטון,

גם כדי שיהיה לה לפחות מיטה נורמלית אחת, וגם כי גורים נוטים להשתעמם ולפרק מה שאפשר, עיתוני פיפיקקי, פדים, וגם קרטון.

בת כמה היא תהיה שתקחו אותה? לא לקחת מהאמא לפי 8 שבועות, 6 זה המינימום אבל עדיף 8.

להשקיע בחשיפה, גם לפני סיום החיסונים(החל מהחיסון הראשון), כמובן שבצורה מושכלת, ולא להעלות על על דשא וחול לפני סיום השלישי.

לחשוף לכלבים גדולים, קטנים, בבתים של חברים(או שיבואו אלייך) וכמובן שיהיו כלבים מאוזנים.

לחשוף לסוגי אנשים, רעשים, אתרי בניה. לקחת ליד גני ילדים ולתת לילדים חטיפים שיתנו לה.

כל עניין החשיפה עובר חשוב וקריטי, וברובו מתרחש בגיל חודשיים עד החודש השלישי. כמובן להמשיך אחרי זה כמה שאפשר.

כל הפעולות האלה זה מה שהופך גור לחביב וחברותי ולא לפחדן ותוקפני. ימנע ממך מאלפים עם בעיות שקצת קשה לטפל בעתיד.

הכי טוב להפגש עם מאלף ישר בהתחלה לדגשים, 2-3 מפגשים, ובד״כ הם מביאים את הכלבים שלהם איתם.

בהצלחה, זאת התקופה הכי כיפית והכי חשובה שתקבע איך יראה העתיד שלכם.

תקרא בגוגל על חשיפה לגורים.

בהצלחה!!

פורסם (נערך)

אוכל - לא להתפתות ולתת להם אוכל "רטוב". כל פעם שאתם תשבו לאכול, הכלבה תבוא, תנעץ מבטים/ תיילל וכו' - העיקר לקבל תשומת לב ופיסת אוכל מכם. לא להתפתות, ולתת לה אך ורק אוכל יבש (למיטב הבנתי, כל העניין של אוכל פרימיום וכו' - זה סתם יח"צ בשביל לגבות מחיר יותר גבוה).

לנסות סוגי אוכל שונים. לראות מה היא אוהבת.

בד"כ אצל הווטרינר, האוכל עולה יותר יקר מאשר חנות חיות.

טיול בחוץ - אך ורק עם רצועה (עדיף רצועה שתופסת את בית-החזה, ולא רצועת חנק). מצ"ב תמונות של סוגי רצועה רצויה.

292.jpg20.jpg

במידה והכלבה לא תהיה קשורה עם רצועה - היא עלולה לרוץ לכביש.

לכלבים יש "זיכרון קצר". מתן פרס/ עונש בגין מעשה - מיד כאשר המעשה מבוצע, ולא אחרי 5 דקות (אחרת הם לא מקשרים בין הדברים).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

תודה רבה חברים על העזרה והפירוט הרב, אני ממשיך ליקרוא כמה שאפשר, מיתרגש :-).

אני רק לא יודע מה לעשות לגבי הצרכים- כולם ממליצים שלהתחיל מהתחלה שמוציאים אותם החוצה מהבית ולרגילם לעשות בחוץ- יש לי 2 בעיות בעניין:

1: בשבועות הראשונים היא תיהיה רק עם חיסוך הראשון, ואני מפחד להוריד אותה למטה כי קשה לימצוא נקודה שכלבים אחרים לא ביקרו-מפחד ממחלות.

2: עד שאצא מהבית אחכה למעלית ואצליח לצאת לחצר יקח לי מעבר ל5 דקות וככל הניראה את הצרכים היא תספיק לעשות עלי.

אז- האם זה בסדר להרגיל אותה לעשות צרכים במירפסת על העיתון/מישטח צרחים שלה? ככה לפחות עד שתחוסן ותילמד להיתאפק לפחות 10 דקות?

דבר אחרון: אני קורא במדריכים לאילוץ הגורים וניתקלתי לא פעם במאמנים שמבטלים את עניין האלפא/דומיננטיות/מעמדות, האם גם בכלבים קטנים שכאלה צריך לעמוד על זה שאני האלפא וניכנס תמיד ראשון לחדר/ לא מרשה לו ליהיות באיזור גבוה/ להיות איתי בחדר בלילה/ לא לתת יותר מידי צומי.

אני יודע שאני לא מוכן לאלף אותם בשימוש ביידים לענישה כמו שאני רואה אנשים לפעמים שנותנים מכות קטנות על האף וכו'- לדעתי דיבור ותנועות ידיים צריכים ליהיות מספיק ברורים לכלב מאולף לא?- מה דעתכם?

פורסם

תיאורית הדומיננטיות בטלה, בזה אין ספק.

כמו המחשבה שהעולם שטוח, האקדמיה כבר השליכה את התאוריה הזו לפח...

היא בטח לא מועילה עם כלב קטן.

לא שאי אפשר לאלף כלב קטן כמו כלב גדול, רק שכלב קטן, פוטנציאל הנזק שלו לבית ולאחרים, מוגבל.

מה כן או לא לעשות, תלוי גם בכלב. כל כלב שהיה לי אולף קצת אחרת.

למד אותו "אליי" עם צ'ופר.

למד אתו "רגלי", לנוחות בטיולים.

אל תרים אותו כל פעם שאתה מפחד עליו. תן לו ללכת.

תדאג לחיברות עם כלבים אחרים, בטוחים, מגיל צעיר.

וקח מאלף להדרכה - שתיים, כדי לקבל טכניקה נכונה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא יודע מה בטל בתיאוריית הדומיננטיות, ועם רוב הדוגמאות שנתת לתיאוריה הזו אני בכלל לא מסכים (קרי: דוגמאות רעות ומיותרות), אבל לשאלה 'האם בלהקה של הכלב יש מעמדות' אני סבור שיש תשובה חיובית. לאו דווקא 'אלפא' יחיד וכו', אבל אני סבור שבהחלט ישנן מעמדות, ושאתה חד משמעית לא רוצה שהכלב שלך יחליט שהוא בשכבה העליונה ביותר - שזו דווקא 'מחלה' של כלבים קטנים, שלא באשמתם.

הרבה בעלים של כלבים קטנים מתייחסים אליהם כמו אל תינוק קטן, גם הרבה אחרי שהם לא גורים יותר. מחזקים התנהגות שלילית "כי תראה איזה חמוד הוא", ובכלליות מגיעים למצב שהכלב שלהם לא מאוזן בשיט ומתנהג בצורה גרועה.

אני מאוד ממליץ שתתייחס לכלב שלך כאל כלב, תעמיד פנים שהוא בגודל בינוני אם זה עוזר. כשהוא מתפרע בבית לא לחזק כי זה מצחיק, וכו'.

מהנסיון שלי, אין שום סיבה להכות את הכלב. תהיה מה שנקרא 'calm-assertive', ואם תהיה במצב הזה באמת אתה תראה איך הכלבים מגיבים לכך. אני הצלחתי להשתלט על כלבים מופרעים לגמרי ככה, בלי עצבים פחד או התרגשות - כי הם מזהים את זה בשניה. כל מאלף טוב שראיתי היה במצב דומה בעצמו.

למרות שרבים מחזיקים בדעות מאוד אנטגוניסטיות כלפיו, אני ממליץ לך לראות כמה פרקים של התוכנית של סיזאר מילאן. אותי זה לימד המון, וחברים כלבנים טוענים גם הם שהוא אחד המוכשרים בתחום. אם אתה רואה, תראה לפחות פרק אחד או שניים בהם הוא מגיע לבית עם כלב קטן ומופרע, יש מספיק כאלו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם תחזיק אותה בידיים היא לא תעשה על עצמה ועלייך(במיוחד שלא נוח לה)

חיסון ראשון תעשה באותו יום שאתה לוקח אותה. אין סיבה שתחטוף משהו אם לא תתקרב לצרכים של כלבים אחרים, דשא או חול.

רק להסתובב ליד הבית.

הייתי מוותר על צפיית בסיזר, מ2 סיבות,

גם כי התאוריה שלו כבר לא רלוונטית, גם כי זה נראה כי עבודה עם הכלבים מתבצעת ונפתרת מהר, והיא לא. שינוי כלב זה עבודה מאוד קשה, שצריכה הרבה התמדה, כל מני תרגילים ולא כמו שרואים בטלויזיה. מה שכן, נהיה מאוד מעצבן לראות אנשים ברחוב עושים צ׳טטט לכלב לכל דבר קטן, דוחפים אותו כאילו זה בובה כי הם לא יודעים להתנהג, לא מבינים מה עושים וכי ראו בטלויזיה.

פורסם
לא יודע מה בטל בתיאוריית הדומיננטיות, ועם רוב הדוגמאות שנתת לתיאוריה הזו אני בכלל לא מסכים (קרי: דוגמאות רעות ומיותרות), אבל לשאלה 'האם בלהקה של הכלב יש מעמדות' אני סבור שיש תשובה חיובית.

1. לכלב אין להקה, יש לו משפחה.

2. גם אצל זאבים אין מעמדות. המחשבה שכן נבעה מפרשנויות מוטעות של תצפיות על זאבים בשבי, בשנות ה-50'.

3. גם ההשלכה מהתנהגות זאבים לכלבים הוכחה כמוטעית. כלבים אינם זאבים.

הויכוח הזה כבר נגמר. האקדמיה הכריע. אף אחד לא מלמד "דומיננטיות" בלימודי התנהגות בע"ח.

סיזאר מילאן הוא אדם פרטי עם תוכנית טלויזיה. וזהו.

יש לו הרבה דיבורי ניו-אייג' על אנרגיות וכו', אבל אפס בסיס מחקרי לקביעות שלו.

זה שהוא מצליח לשנות התנהגות של כלבים, זה נכון. הוא סוג של "מנטליסט" וזה עובד לו. ככה זה, יש אנשים עם כושר שכנוע יותר ופחות טוב.

ללמד את מה שהוא עושה, אי אפשר, כי אין לזה בסיס מחקרי.

ועל זה מתבסס כל המוטו שלו, ללמד בעלים להתמודד עם כלבים.

מילאן גם עשה המון דברים טובים בגישה לכלבים, אבל הוא לא סמכות לכלום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לי יש פקינז מתוק בן שנה.

לגבי הצרכים אני ואשתי קנינו לו פדים לפיפי וקקי כי לצערנו יש ימים שאנחנו לא בבית עד 5-6 בערב ואני לא מצפה מכלב להתאפק 10-12 שעות. להרגיל זה מאוד פשוט, בגיל צעיר הם עושים כל שעה פיפי פשוט לעקוב אחריו ולקלוט מתי הוא עושה להרים אותו אל הפס שיעשה עליו ולתת חטיף או עידוד. תוך חודש הוא ילמד. לגבי צרכים למטה ככל שהוא גדל הוא מתאפק יותק ויותר אחרי כמה חודשים הוא כבר יעשה למטה.

לגבי חשיפה חשוב לקחת אותו לכמה שיותר חברים מכרים שילמד להיות עם בני אדם. אני יכול להגיד על שלי שהוא חברותי ברמות מטורפות משחק עם אנשים בלי סוף, נדיר מאוד שהוא תוקף(רק אם נוגעים לו באוכל).

אגב לא עברתי שום הכנה לפני שלקחתי את הכלב.

הכי הכי חשוב לתת לו חום ואהבה, לא להרביץ לו בשום מצב ולתת אוכל טוב.

פורסם

בוקר טוב חברים,

בשעה טובה ומוצלחת אתמול בערב לקחנו את הגורים החמודים הביתה, הם ממש גדלו משבוע שעבר, הפרווה שלהם אפילו קצת חומה באור שמש ולא סתם שחור :-).

הם מתוקים נורא ואוהבים שמלטפים אותם, שמשחררים אותם קצת בבית אז הם באים ומתיישבים לידך בנימוס חח.

בינתיים אמרו לי לתת להם אוכל לגורים משימורים כי קצת קשה להם אוכל יבש- קניתי קוספאות שימורים של GO! - זה בסדר?

לגבי הצרכים: בערך יש כבר כיוון לגבי הזמנים, קניתי את הפאדים ושמתי בהתחלה במירפסת והביאו לי גם טיפות לאילוף בשביל ליגרום להם לעשות שם, עובד בערך והם עושים בסביבת הפד ולפעמים גם עליה.

בלילה ליקראת 3~4 ליפנות בוקר הם היו ערים ועשו קצת רעש מיילל, לא היתייחסתי אבל אחרי כ5 דקות שהיו בשקט וערים לקחתי אותם לעשות צרכים בשירותים בחדש אחר כי המירפסת הפוכה מרוח סערה וגשם וקור מקפיא., הם עשו פיפי- האם זה נכון? הבנתי שהם לא יכולים להיתאפק לילה שלם, אז האם להוציא אותם לחדר אחר לצרכים או להרחיב את גדר התיחום שיהיה מקום גם לצרכים בלילה יעשו לבד?

עוד 2 שאלות:

*קניתי להם מיטת כרית ושתי האחים מחובקים ויושנים- אבל שמתי לב שהם נירדמים הם לפעמים אוהבים להוציא את הראש מהמיטה ולהניח על הקרמיקה הקרה לקצת זמן- סיבה לדאגה?(אין חימום פועל בבית שיהיה חם מידי).

*לא מבין איזה חטיפים ליקנות לחיזוקים טובים לאילוף, בחנות אחת הביעו לי כריות יבשות, דומה לכריות של ארוחות בוקר, הם לא מיסתדרים איתו והוא ממש לא פרס עבורם.- יש חטיפים רכים גם?

תודה מראש לגולם!

• תוכן חדש...