Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רכשתי מיצובישי לנסר שנת 2011 1.8 ספורט עם 42K ק"מ בלבד מיד 1 פרטית (מציאה...)

קניתי את הרכב לפני יומיים, כמובן לאחר בדיקה כפולה (גם במכון בדיקה וגם במוסך מורשה).

אתמול נדלקה לי נורת מנוע.

אשתי נכנסה בטעות למוסך הלא נכון (מאזדה -של הרכב הקודם שלנו) שם התחברו למחשב אוניברסלי שפלט את הקוד תקלה הבא: B0818

לא ידעו להגיד לה מה התקלה והפנו אותה למוסך מורשה.

מישהו יודע מה זה אומר ?

בכל מקרה אני מתכוון להגיע למוסך מורשה, אך מכיוון שאני לא מכיר את המוסך ואני לא יודע אם הם הוגנים,

הייתי שמח לדעת מהי התקלה כדי שלא ישחילו אותי...

תודה :)

אם כבר אנחנו פה, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מוסך מורשה טוב והוגן בין קריית שמונה לעמיעד או מקסימום כרמיאל תודה...

פורסם

תודה על התגובה, עוד מישהו רשם לי את זה בפרטי.

יכול להיות שהוא טעה בין P ל B (כמו בחית קולה).

בכל אופן אשתי הגיעה למוסך מורשה והוא לא מצא את התקלה, גם לא בהסטוריה.

כרגע ההוראה מהם זה להמשיך לנסוע עד שהנורה תידלק שוב, ואז להגיע לבדיקה.

מבטיח לעדכן.

פורסם

בהחלט קיים גם B (וגם C ו-U):

http://www.totalcardiagnostics.com/support/Knowledgebase/Article/View/21/0/complete-list-of-obd-codes-generic-obd2-obdii--manufacturer

מצאתי גם את זה בהקשר של התקלה הספציפית (לא בהכרח תואם לתקלה אצלך ברכב): http://obdii.pro/en/code/B0818

אבל מאחר והבדיקה נערכה עם סורק שאינו ייעודי לרכב, לא נראה לי שממש אפשר להסתמך על זה.

פורסם

גם ל יש לנסר יד שניה.

שלקחתי את הרכב לבדיקה, הבוחן אמר לי שהוא עושה איזו פעולה בשביל הבדיקה (לא זוכר מה :roll:) ושאחריה תידלת נורת מנוע לכמה ימים ותכבה אחכ, ושאין מה לדאוג.

אם קנית את הרכב לפני יומיים, אולי זה גם המצב אצלך?

ומוסך שאני מטפל בו זה כלמוביל בחיפה, בפעם הבאה תפנה לשי, אחלה בחור.

פורסם

תודה TOM_22 .

נכנסתי לקישורים אבל הרבה לא הבנתי..." Service traction control system indicator circuit high"

מישהו אולי יודע.

BJLB מעניין מה שאתה אומר, כי באמת נעשתה בדיקה במעמד הקניה למחשב שבמסך המורשה והייתי לידו כל הזמן אבל הוא לא אמר לי שזה יכול לקרות, אכן שווה בדיקה :)

פורסם

ההודעה שלי באה להראות שאכן יש אפשרות לקוד כזה באופן כללי.

אבל ציינתי מפורשות שאין להסתמך על מה שנכתב בלינקים שנתתי לגבי זו הספציפית אצלך, משום שהסריקה בוצעה ע"י סורק אוניברסלי ולא ייעודי לרכב.

מאחר וכרגע לדבריך הנורה נכבתה ואין לה זכר גם דרך סורק ייעודי, אין כרגע מה לעשות לבד מלשמוע בעצתו של המוסך המורשה.

פורסם

**עדכון :

ביום שבת שוב נדלקה הנורה. ביום א הגעתי למוסך מורשה שהתחבר למחשב, הקוד התקלה היה P0818 ולא B.

הקוד הזה מראה על בעיה בממיר הקטליטי. לאחר בדיקה התברר שהממיר סתום. חליפי עולה 5000 לפני מע"מ ועבודה.

שיפוץ 1700 כולל הכל. כמובן שהלכתי על שיפוץ.

האם המחירים האלה הגיוניים?

נשמע לי הזוי מחירים האלה, וזה שממיר נסתם אחרי 42,000 ק"מ בלבד / 5 שנים.

פורסם (נערך)

האם בדקת את הרכב לפני הקנייה במכון מטעמך (או שמקום שהציע המוכר)? האם קנית מהבעלים או מ"חבר" (שהוא סוחר)?

אולי המציאה שלך לא כזו "מציאה"? אולי הקילומטרז' לא 42K, והבעייה של הממיר היתה ידועה למוכר? כל הסיפור מריח לא טוב.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

אתה בטוח לגבי הקוד?

אני כמעט לא מוצא בגוגל התייחסות אליו ומה שאני כן מוצא מתקשר לבעיית חיווט שקשורה לתיבת ההילוכים.

המחירים שנתקלת בהם הם של מוסך יבואן.

אני לא הייתי ממהר להסכים לאפשרויות התיקון ומקבל חוו"ד שניה ו/או מחפש פתרון במכון אגזוזים.

האם בוצעו עוד בדיקות כדי לאשש את הממצאים שלהם? האם אתה מרגיש בעיות סחיבה ברכב?

פורסם (נערך)

בחיפושים אחרי תשובות למה נסתם הממיר הניבו תשובות כגון זה שהרכב נסע 5 דקות ביום, בטמפ' מנוע לא אופטימלית , לא הגיע למהירויות גבוהות וכו. לא יודע אם כל זה נכון, ואם כן אז עד כמה.

יכול להיות בהחלט שהמוכר ידע על כך ולכן החליט למכור את הרכב כדי לא לתקן את התקלה.

קשה לי להאמין שזוייף הק"מ כי בדקתי ברשיונות, בתאריכי הטיפולים לפי ק"מ, במוסך המורשה וכו.

אבל כמובן שהכל יכול להיות, במקרה הזה לא נראה לי.

אז או שהמוכר ידע ולא סיפר או שזה פשוט מזל נאחס וצירוף מקרים.

כך או כך, שיפצתי את הממיר, הרכב תקין ונוסע חלק בדיוק כמו לפני כן, רק שלא דולקת הנורה.

קוד התקלה הוא כמו שכתבתי, ווידאתי את זה עם המוסך המורשה. P0818

מכיוון שאני גר בחור קטן ברמת הגולן, כל נסיון לקבל חוות דעת שניה / ביקור במכונים למינהם כרוך בנסיעה ארוכה, הפסד ימי עבודה, השארת הרכב .... בקיצור לוגיסטיקה פסיכית, הרבה זמן ששווה לא מעט כסף (אני עצמאי, וגם אם שכיר זה לא תמיד שווה) ולכן החלטתי לשפץ את הממיר במוסך מורשה ולקבל על העבודה אחריות.

אגב, קניתי יד ראשונה מאדם פרטי ולא מסוחר.

אני זה שבחר את המכון, ולאחר בדיקה לקחתי את הרכב למוסך מורשה כדי שיתחברו למחשב לבדוק היסטוריה.

לא היו ממצאים בשתי הבדיקות.

המון תודה חברים,

כמובן שאם יהיה חדש - אעדכן.

עריכה אחרונה על ידי FOXI
פורסם

בעסה להתחיל ככה עם רכב חדש, התחושה של אמון באוטו נפגמת :-(.

אבל בתור אחד שיש לו כזה רכב כבר למעלה משלוש שנים ו 50000 ק"מ, אני יכול להעיד על אפס תקלות (אפילו לא נורה נשרפה) פשוט כלום, רק טיפול כל שנה, אז אני מקווה ומאמין שזה היה גליץ חד פעמי.

ליאור.

• תוכן חדש...