Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבוע טוב לכל חברי הפורום,

בהמשך לשני שרשורים שפתחתי לאחרונה -הראשון , השני

צמצמתי את רשימת המכוניות לשלוש.

הג'אז מתאימה כמו כפפה ליד -יש לה שני חסרונות

1.אני לא מנצל את כל הפטור וכשארצה למכור , ההפרש בין הפטור לבין המחיר בו אמכור ייצא מהכיס שלי .

2.עלויות אחזקתה גבוהות יחסית.

הסיד הכי מרשימה מכל ה3, המתלים שלה יותר רגישים לכביש עירוני משובש, הרכב יבלה רוב הזמן בעיר ולכן לנוחות נסיעה השפעה גדולה.

אחרי שראיתי ג'טה,אוקטביה,גולף וסיד- הבנתי משהו מעניין- מי שיכול להרשות לעצמו (לאחזקה מרכיב מכריע) יילך ויקנה וואג, מי שעדיין רוצה להנות אבל מוכן להתפשר על בידוד רעשים וטיפה נוחות,אבל, רוצה לתחזק את הרכב כמו שצריך -לטפל במורשה בחלקים מקוריים על פי המלצת היצרן ,יבחר בקיה ולא בסקודה.

שאפו לקיה, לי עדיין יש חשש ,לא ברור איך השוק יגיב, במקרה שלי זהו פרמטר חשוב (ראה סעיף 1 לגבי הונדה)

סיוויק 4 דלתות

כל מה שאני באמת צריך יש בג'אז ,לא ברור לי מה היתרון של דגם זה על פני הג'אז , למעט אולי בידוד רעשים מעט טוב יותר.

הסיבה שהסיוויק עדיין ברשימה =סכום הפטור שאני מנצל הוא מקסימלי , בשוק יד 2 הונדה זוכה להצלחה, לא ברור האם הדגם הפשוט יותר ייזכה לביקוש דומה כמו דגם האצ'בק.

לצערי דגם האצ'בק כמו גם טויוטה אוריס מחוץ לרשימה.

תודה

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

עוד חסרון לג'אז - זמני אספקה ארוכים- יש אנשים שמחכים עוד מנובמבר ודצמבר.(הובטח להם במרץ).

הסיד יותר מודרנית מהסיוויק, ומה שהתרשמתי ברכב אחר של חבר , מחירי טיפולים דיי סבירים.

אם אתה יכול להמתין אז תיקח את הג'אז וסגור עניין, לפחות בדור הזה המחירים נורמליים והיתרונות שלה דיי ברורים ביחס לקטגוריה.

פורסם

אשמח לפירוט לגבי הוצאות תחזוקה לג'אז: למה אתה טוען שהן גבוהות? הדגם היוצא מופיע במקומות מאוד גבוהים בדירוגי אמינות באירופה. אני מתלבט בין הסקודה ראפיד להונדה ג'אז, וכרגע נוטה לכיוון הג'אז כי אני מעריך שתחזוקת הראפיד יקרה יותר (כמו גם הביטוח + דרישה לאיתוראן בסקודה). האם אני טועה?

תודה

פורסם

ייתכן וקיה סול תצטרף לרשימה .

ממה שיצא לי להתרשם באולם תצוגה

יתרונות-

*עיצוב חיצוני מעניין, לא מסובב ראשים (זאת לא המטרה) אבל כזה שמעלה חיוך.

*תנוחת הישיבה גבוהה,בשילוב עם הגה טלסקופי מצאתי תנוחה נוחה תוך חצי דקה, יש לציין שמדובר בתנוחת ישיבה כאשר הרכב בעצירה, בנהיגה המצב יכול להשתנות .

סוף סוף אפשר לראות את קצה מכסה המנוע.

*המושב אוחז ומעניק תמיכה לגב, חסרה תמיכה בגב התחתון-כנראה שצריך להעלות קבוצה כדי להינות מישיבה סופר נוחה, מ5 דקות ישיבה התרשמתי לטובה (בפיקנטו לדוגמה בה יוצא לי להתנייד מדי פעם ,המושב ותנוחת הנהיגה על הפנים )

*יציאה מהרכב-פשוט תענוג (כניסה קצת פחות ולכן הכניסה נוטה לחיסרון)

*הגג הפנורמי מוסיף תחושה של מרווח .

*במושב האחורי-מלא מקום לרגליים ולראש, לרוחב ייכנסו שני מבוגרים בגודל ממוצע.

*ההגה נוח מאוד לאחיזה, בגודל המתאים עבורי.

חסרונות-

*כניסה לרכב-כנראה אפשר להתרגל אבל צריל להרים את הרגליים ,אני לא רגיל .

*המושב האחורי צר לרוחב, אין משענת יד ,אין פתחי אוורור ,אין כיסים בגב המושב הקדמי-נראה שהמעצבים לא חשבו כלל על היושבים מאחורה, תחושת זלזול לא אופיינית .

*תא המטען פצפון, הקולבים קטנים וצרים מדי.

*מראות הצד מחודדות וקטנות מדי, ישנה תחושה שהמעצבים חשבו קודם כל על יופי וייחודיות ולא על בטיחות

תפקידן של המראות הוא לכסות שטחים על מנת שהנהג יוכל לתמרן את הרכב בבטחה, המעצבים של קיה סול בדעה אחרת-זכותם, אני לא אהבתי.

עם החסרונות אפשר להסתדר , הנושא הבאמת בעייתי שנמצא תחת סימן שאלה הוא שמירת ערך וסחירות עתידית.

סה"כ מדובר ברכב עירוני די מוצלח, חבל מאוד שהמהנדסים בקיה לא עובדים על שיפור צריכת דלק, ברכב כמו הסול צריכת דלק נמוכה תהפוך את הרכב ללהיט עירוני שבהחלט יוכל להתחרות בהונדה ג'אז

העיצוב ,האבזור והנדסת האנוש השתפרו בסול הנוכחית, עוד קצת מאמץ והרכב יהיה מעולה.

חבל מאוד שהסיד הייתה חסרה באולם התצוגה.

פורסם

החיסרון של קיה ויונדאי הוא צריכת הדלק. משום צה אף פעם הם לא נתנו דגש על הנקודה וחבל כי בסך הכל הרכבים שלהם טובים.

פורסם (נערך)

ניסיתי למצוא ברשת מידע נרחב לגבי שתי האחיות הקוריאנית-קיה ויונדאי.

מבין כל הדגמים של שני היצרנים ,האם ישנם כאלה המיועדים לליסינג וכאלה הפונים אך ורק לשוק הפרטי?

יצא לי היום לנהוג בקיה סיד סטיישן (ליסינג) -מייד הרגשתי שהגיר הרובוטי יותר חלק מאשר באוקטביה שלי.

הרכב לא טיל ,יחד עם זאת ,הרכב הגיב מיד לכל האצה.

להיות ראשון ברמזור זו לא המטרה, האצה טובה נדרשת אך ורק על מנת לעקוף ומייד לחזור לימין.

מראות הצד שנראו לי קטנות בסול, בהחלט עושות את העבודה .

כניסה ויציאה מהרכב -הכל בסדר בלי קושי .

המושב קצת קשה מדי.

ההגה להפתעתי הרגיש לי יותר נוח מהאוקטביה- יותר קל לתמרן את הרכב , באוקטביה תמיד חסר לי עוד קצת על מנת לסיים סיבוב בלי להוריד את שתי הידיים מההגה,בסיד הרגשתי יותר נוח ,השלמתי סיבובים ללא הורדת אחת הידיים, פשוט לא היה צורך בכך-פעלתי נכון והרגשתי מאוד נוח.

ישנם יצרנים שמכוונים לשוק האירופי בעיקר ולכן המתלים נוקשים יותר (באירופה רכב מבלה יותר מחוץ לעיר ,המתלים באים לעזרתו)

האם קיה ויונדאי פונים יותר לשוק האירופי מבחינת כיול המתלים ?

פורסם

הסיד ביחד עם ה-I30 שהיא אחותה מבית יונדאי מכוונות לאירופה וניתן דגש על כיול מתלים שקולע לטעם האירופאי (נוקשה יחסית אבל מרוסן מאוד), תאי נוסעים נעימים ואיכותיים ומרכבי האצ'בק וסטיישן.

אני מאוד אוהב את הסיד, תא הנוסעים מאוד נעים ונאה בעיני, גם מבחוץ היא נראית מעולה, יותר מה-I30 לטעמי. נכון שאין לה מנוע טורבו אבל גם אני התרשמתי כמוך שהגיר שלה מאוד חלק ונעים גם אם לא מהיר כמו של קבוצת VAG.

באחד השרשורים הקודמים פסלת רכבים עם גיר דו מצמדי והצעתי את הסיד בכל זאת, במיוחד שבתקופת האחזקה שלך תישאר עם אחריות על הגיר.

בעבר הקוראניות סבלו מבעיית סחירות אבל היום מדובר ברכבים דיי מבוקשים והם שומרים על ערכם בצורה לא רעה ביחד למתחרות. רכבים פרטיים ושמורים תמיד זוכים לביקוש ער יותר. לדעתי בחירה בדגם הדיזל גם אם הרכב לא ינסע המון גם תתרום לסחירות העתידית אבל הוא מגיע רק בסטיישן וברמת גימור בסיסית והוא גמיש וזריז יותר מהבנזין אך מעט רועש יותר. דגמי הסטיישן פונים יותר לציי הרכב, ההאצ'בק מגיע רק בדגם מאובזר וייועד לרוכשים פרטיים אך מוצע בהנחות מכבדות כ-0 ק"מ מליסינג.

פורסם

הסול רכב טוב ומאוד אמין ‚ שונה מהעדר ולטעמי לטובה ‚כמו שרשמת סה"כ מדובר ברכב עירוני די מוצלח ולכן גם נהגי המוניות שעיקר עבודתם בעיר בחרו בה (בגירסת הדיזל ) .

:fadein:
פורסם (נערך)

באחת הסקירות אודות הסול, המנוע שלהם זכה להשוואה למנוע של טויוטה , הוזכר ששני המנועים ידועי כמאוד אמינים ומה שתורום לכך היא פשטות יחסית.

אחרי שלא זכיתי לנחת עם הגיר באוקטביה, קצת קשה לרכוש רכב עם תיבה דומה, נכון שבסיד היא שופרה, בכל זאת, ההחלטה קשה, יכול להיות שלמחסום הפסיכולוגי אין הצדקה.

חבל רק שהמתלים האחוריים והקדמיים ברכבי קיה\יונדאי שזהים למתלים בטויוטה, לא מכויילים קצת יותר רך.

בסיד סטיישן הרגשתי קשיחות יחסית במעבר פסי האטה , פעם אחת האטתי ומספר פעמים רק הורדתי רגל מהגז-האוקטביה במצבים דומים יותר מעודנת , כמובן אסור לשכוח שמדובר ברכב ליסינג שלא ממש מרחמים עליו .

להיות שונה מכולם-גם לדעתי זה יתרון כאשר מדובר ברכב. הייחודיות יכולה לתרום לסחירות עתידית בשילוב העובדה שנהגי מוניות גם משתמשים ברכב זה.

סיד סטיישן וסיד\יונדאי האצ'בק יורדים מהפרק, דגמי ליסינג שניתן יהיה לרכוש בהנחה הם מכשול מבחינתי .

דגמים יותר מעניינים ואולי יותר נדירים הם הסיד פרו ויונדאי SW , האם שני דגמים אלה זוכים להצלחה בשוק רכבי יד 2 ?

הורדת מחירי הג'אז הועילו עם רוב השוק, מבחינתי לעומת זאת, מדובר באיבוד יתרון יחסי.

דגם הטרנד זול מדי והמיסים עליו נמוכים, דגם אקסקלוסיב לא נמכר.

פורסם

הסיד (גם הסטיישן) נמכרות במחירים נמוכים מאוד כ-0 ק״מ ולכן הערך שלהם בשוק היד 2 ייפגע.

אני ממליץ לך בחום לקחת את הרכב שהכי טוב ונוח לך בלי לחשוב עוד 5 שנים איזה רכב ייתן לך אלפייה יותר לכאן או לכאן.

פורסם

דגם הסטיישן של ה-I30 נפוץ הרבה יותר מההאצ'בק וגם הוא נמכר בעיקר לליסינג.

גם לדעתי אתה מקדיש לנושא הסחירות ושמירת הערך חשיבות גדולה מדי. אתה תחזיק ברכב 5 שנים, כדאי שזה יהיה רכב שאתה אוהב ונוח לך במהלך התקופה הזאת יותר מאשר אחד שתמכור אותו בשבוע במקום בשבועיים.

לדעתי כרכב הסיד מתעלה בכמה רמות על הסול בעיקר בנושאי נוחות, עידון ותא הנוסעים.

פורסם (נערך)

הסיד אכן מצויינת. הדגם שנפוץ בציי הרכב הוא הסטיישן, כך שעדיף לבחור בהאצ׳בק (במיוחד אם אין לך צורך בנפח תא מטען גדול) שהיא גם מאובזרת יותר.

ד״א, לאבא שלי יש סיד. הוא אמנם מרוצה מהליטוש ההנדסי ונוחות הנסיעה, אך מתלונן שקשה לו לצאת מהרכב כיוון שהמושב מאד נמוך. מעניין שדווקא אתה מוצא אותה הכי נוחה לכניסה/יציאה להבדיל מרכבים גבוהים יותר (כמו סול).

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...