Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש משהו שלא מסתדר לי עד הסוף ואשמח להבהרה ולהסבר טוב , חשבתי עם עצמי מדוע מנוע בעל נפח גדול יותר מספק יותר הספק(לרוב) וכמובן שעלתה לי התשובה שאני שורף יותר דלק = יותר אנרגיה וזה גם ההסברים שיש באינטרט. אבל כשהתחלתי לחשוב על כך לעומק משהו לא התיישב לי כל כך טוב, הבוכנה נדחפת כלפי מטה בגלל הלחץ שנוצר בצילינדר, אך בעצם כשאנחנו מגדילים את נפח המנוע אנו משמרים את הלחצים(לא חייב להיות אבל לדוגמה המנוע של מאזדה במאזדה 3 יש שני נפחים , 1.5 ו-2.0 , ויחס הדחיסה הוא אותו היחס) , אנו משאירים את יחס הדחיסה כמו שהוא, גם אם יש לי יותר אוויר בצילינדר ולכן אני מזריק יותר דלק, הנפח גם הוא גדול יותר והיחסים נשמרים ולכן הלחצים הם אותם לחצים, אז מדוע מנוע גדול יותר מפיק כוח רב יותר? בגלל ששטח הפנים של הבוכנה גדול יותר ולכן הלחץ משפיע על אזור גדול יותר ? בגלל שאורך הטלטל ארוך יותר ואז יש יותר כח מנוף שיוצר מומנט גבוה יותר ? עלו לי כל מיני תשובות בראש שלא סיפקו אותי עד הסוף ,אולי זה נשמע אינדווידואלי אך אשמח להסבר פיזיקלי .

תודה ושבת שלום

פורסם

תחשוב על זה ככה . עם אתה מדליק מדורה קטנה בלילה קר אתה צריך להיתקרב יותר כדי להיתחמם כמה שהמדורה יותר גדולה היא מפיצה יותר חום. ואז נעבור למנוע ,יותר נכון לתא השריפה הגדול יותר. במנוע עם נפח גדול יותר .בבסיס יותר דלק עם יותר אוויר יוצר פיצוץ גדול יותר וגל אנרגיה גדול יותר ,יוצר כוח דחף גדול יותר מאפשר לעמוד בהיתנגדות בצורה טובה יותר ,והלחצים לא זהים כי הדחיסה מיתרחשת על חלל גדול יותר .

• תוכן חדש...