Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

 

יש לי רכב שנת 2001, הרכב גמע 163 אלף קילומטר ועומד כבר למעלה מחודש ימים באתרי המכירות, עד כה הגיע קונה אחד וכמה טלפונים.

לאחרונה אני משרת בבסיס שמצריך ממני לקום ב-5 בבוקר באופן קבע (בכדי לקחת אוטובוס ולהספיק להגיע ב-9 לבסיס), היציאה והכניסה לבסיס נוראית (בעזרת טרמפים).

חשבתי לעצמי להשאיר את הרכב, אך עלו לי כמה חסרונות :

 

1. הרכב ישן.

2. עוד כחודשיים וקצת צריך להעביר את הרכב טסט.

3. הנסיעות לבסיס מצריכות ממני לשים 100 שקל כל 4 ימים.

4. הטיפול ברכב הינו יקר במידה ויקרה משהו.

5. הרכב יצטרך לעבור טיפול 165K לפני הטסט.

 

לכן, חשבתי לרכוש קטנוע 125.

יתרונות :

 

1. עלות דלק זולה מאוד.

2. עלות החזקה זולה מאוד.

3. טווח ארוך יותר של שימוש.

4. יותר משתלם וחוסך כאב ראש של פקקים.

 

על פניו נראה שהקטנוע מנצח, הביטוח שלו יהיה יקר, אך הובן לי שניתן לשלם בכל חודש סכום מסוים, מה שיקל עליי.

 

רציתי לדעת לשיקולכם, האם כדאי לעשות מהלך כזה ?

 

אולי החלפה לרכב ידני עם מנוע דיזל תתן לי ראש שקט יותר ?

 

הרכב שיש לי כיום הוא פולו 1.4 2001 אוטומט.

עריכה אחרונה על ידי ozal5
פורסם
לאן אתה נוסע וכמה ק"מ ביום שאתה צריך 100 שקל דלק כל 4 ימים?

 

מה המיקום וכמה אתה צריך לנסוע מבחינת מרחק?

 

צודקים שחכתי לציין, מבת ים למחנה תל נוף כ - 35 ק"מ לכל כיוון.

פורסם

את עניין הביטוח לקחתי בחשבון, הובן לי שניתן לשלם בכל חודש סכום מסוים שירד (בערך כ-300 - 380 שקל) זה עדיין משתלם לי עם מחשבים את עלויות הדלק.

 

בטיחות זה הקטע הכי חלש כאן, אך אני מקווה ומאמין שיהיה בסדר עם ציוד טוב.

 

ולמה סיוט ? הדרך דווקא אהובה עליי, כמובן שהקצב יהיה 100 - 110 שזה לא כמו אוטו, אך יכול להיות נחמד לא ?

פורסם

הכל טוב מבחינת קטנוע,תמיד ינצח כלכלית כל דבר אחר,ברור.

אבל בטיחות או פציעות ייקחו אותך אחורה בזמן...פשוט,יש לי

חבר שנסע על קטנוע ויש לו 3 ילדים...אף אחר לא יודע מה קרה

שם,פשוט מצאו אותו על הכביש בדרך לעבודה מוקדם בבוקר(קטנוע).

דווקא השבוע חגג בת מיצווה לביתו,היה אירוע עצוב שמח וכבר שנתיים

וחצי הוא משוקם ועדיין לא יכול לדבר וללכת בקושי,מכה בראש קיבל.זהו.

אפילו שריר לא נפגע,מכה בראש זהו.

סורי ,זה לא שווה את זה ותסלח לי ,אבל מנקודת מבטי אן תחליף לרכב.

קח אוטובוס עדיף לך ותשאיר את הרכב לשבתות. וחכה עד שיסתיים

השירות בשקט.

פורסם

 

ולמה סיוט ? הדרך דווקא אהובה עליי, כמובן שהקצב יהיה 100 - 110 שזה לא כמו אוטו, אך יכול להיות נחמד לא ?

קטנוע 125 מגיע ל 100-110 מה שאומר שאתה לא יכול להיות פול גז כל הנסיעה 70 ק"מ ביום.

הוא לא יחזיק מעמד שבוע.

אתה צריך לרכב על 90 בערך בכבישים שמכוניות נוסעות על 120.

אז זה סיוט.

תבדוק כמה עולה ביטוח בגיל שלך ואם אתה צריך להוציא רישיון כמה זה יעלה.

סה"כ אתה לא חוסך, רק לא עומד בפקק.

אייל

פורסם (נערך)

במקומך, הייתי שוקל מכירת הרכב וממשיך להתנייד בתחבורה ציבורית.

(אני יודע שחיילים שונאים את השאלה הזו, אבל) האם שקלת מגורים בבסיס ? (האם אפשרי בכלל, לפחות לילה או שניים בשבוע ? אולי ניתן אז להשאר עם הרכב כי ההוצאות יקטנו)

עריכה אחרונה על ידי חולגי
עריכה

alfa 156 2.5.

פורסם

רכב דיזל לא יפתור לך את הבעיה, ובטח לא תמצא משהו איכותי בסכום נמוך של כסף.

עדיף לחסוך את הכסף, אפילו לנסות להרוויח כמה גרושים בעבודה צצדית לצבא, ולחפש לאחר מכן רכב איכותי.

פורסם

לכל מי שכותב שקטנוע 125 סמ"ק "לא יחזיק שבוע בנסיעות של 70 ק"מ כל יום" אז צר לי לאכזב, אבל יש לך טעות ענקית !

החזקתי 2 כלים האחד אופנוע ימאהה R125 משנת 2012 והשני XMAX 125 משנת 2013 ושניהם גמעו מרחקים יום-יום של 60-70 קילומטרים מרמת גן לראשון לציון,בהצלחה יתרה ! ה XMAX 125 הוא כלי חזק ואמין,שמגיע ל 120-125 קמ"ש בקלות ובשיוט רגוע 100-110 קמ"ש והוא בהחלט נוח לנסיעות ארוכות.

נכון, הוא איטי יותר משאר התנועה ובמצבים מסויימים זה עלול לסכן אותך, אבל בתוואי הדרך אתה תמיד יכול לשמור על הנתיב הימני ולהיות עירני במיוחד.

אגב, התוואי הזה במרבית הזמן פקוק ועמוס מאוד, בעיקר בבקרים או אחה"צ כשחוזרים הביתה, ככה שהמהירות זה באמת עניין שולי בשעות של התחלת יום וסיום יום.

 

באשר לסכנה - זו הסיבה המרכזית שירדתי מקטנוע וחזרתי לרכב, רק בגלל הבטיחות. כמעט כל שני וחמישי מישהו אחר כמעט והרג אותי,גם אם נסעתי באמצע הנתיב והייתי הכי בולט שאפשר. יש פה פשוט חרא של נהגים, שהקשר בינם לבין התחשבות בזולת הוא לא קיים !

המלצה שלי - תמשיך לנסוע בתחבורה ציבורית או ברכב שלך, זה שווה כל שקל. רכיבה על קטנוע\אופנוע במדינתנו תסתיים על פי רוב בפציעה או חלילה במוות.

אבא של חברה של אישתי מהעבודה, הלך לעולמו מבסה"כ נפילה במהירות אפסית ! הוא היה בבית חולים, אבל חזר הביתה ואז נפטר, כי התפוצץ לו משהו באיברים הפנימיים,דבר שלא עלו עליו בזמן הבדיקות בבית החולים וכך היא איבדה את אבא שלה, שעלה על הקטנוע שלה, רק לסיבוב.

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם (נערך)

70 קמ עם קטנוע בכבישים בינעירונים זה התאבדות. חלק גדול מנהגי המכוניות לא יראו אותך ממטר, יחתכו אותך, יעשו לך דוקא, לא יתחשבו בך, בשבילם אתה קוץ בתחת שמפריע על הכביש ובפקקים וברמוזרים אתה פוגע להם באגו (כי עקפת אותם ושרק לא יפתחו לך דלת ויעיפו אותך קיבימנימאט..). .... תוסיף את מהמורות הכביש, תחזוקה ירודה של הכביש, שמן, שלוליות, גשם - כאחד שהיה על דו גלגלי במשך 12 שנה אני מציע לך אל תעבור לקטנוע. בסופו של דבר הכל זה סטטיסטיקה והסטטיסטיקה של רוכבי על 2 גלגלים גרועה הרבה יותר מאלה שנוסעים 4 גלגלים.

עריכה אחרונה על ידי doronli
×
×
  • תוכן חדש...