Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי טכנולוגיה סינטטית.

דוד לוי עונה מאתר ליקווי מולי ישראל דרך מייל:

שלום,

שמנים סינטטים בגרמניה עם יכולת גזירה נקראים בטכנולוגיה סימטטי, 

בברכה

פורסם (נערך)

האמת שזה קצת מוזר, כי החלוקה באתר (הגרמני) של ליקווי מולי היא ל-4 קטגוריות:

מינרלי, חצי סינטטי, טכנולוגיה סינטטית וסינטטי מלא.

השמן בתמונה בעמ' הקודם נכנס תחת ה"טכנולוגיה סינטטית".

עריכה עם תשובה: אחרי קצת עיון במסמכים שמפורסמים באתר שלהם, נראה שמרבית השמנים שהם "בטכנולוגיה סינטטית", הם שמנים שעדין מופקים מנפט גולמי, אבל בתהליך זיקוק מקיף/מדויק יותר שמביא את רמת התוצר לרמה שקרובה לסינטטי מלא.

במסמך המצורף, למעשה הפסקה האחרונה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
זו לא המצאה ישראלית, זה מסמך טכני רשמי של טויוטה.

דניאל, ההנחייה לעבור לשמני 5 יצאה כבר ב 2006. ב 2009 יצא TSB מעודכן שקבע שניתן להשתמש בשמני 5W20 ו 0W20 ברוב משפחות המנועים שיוצרו החל משנת 2006.

אני לא רואה שום סיבה להשתמש בשמן 10. אני גם לא רואה סיבה להתפשר על שמני 10W30 שרובם המכריע הם מינרליים או חצי סינטיים כאשר באותו המחיר (אם לא פחות מזה) יש שמני 5W30 סינטטיים מלאים.

TSB זה עבור ארה"ב ועבור רכבים חדשים.

לישראל ולמנועים שצברו קילומרטאז' אני אומר 10W30 או 5W40 סינטי או לא זה כבר פחות משנה העיקר שיעמוד בתקן המינימאלי הנדרש ויהיה שמן מיצרן מכובד כמו LM.

ו..מי שחושב שאם כתוב סינתטי מלא אז זה באמת סינתטי מלא, טועה.

• תוכן חדש...