Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אך שי זה יתכן ואם כן נפילה עם אמפר גבוהה של 100 נניח על מערכת סאונד יהווה נפילה של 200 וואט.

ואם הסאבים מקבלים 500 וואט הנפילה תיהיה 100 וואט (לצורך העניין שני מגברים של 500 וואט בהספק מלא).

זאת אומרת 5\1 מסך הוואטים יורדים בהגברה הנ"ל (של מגבר יחיד) . וזה הרבה, ההפרש אמור להיות מאוד ניתן להבחנה. ושלא לדבר על מערכות בעלי עוצמה גבוהה יותר. שההפרש שם יותר ניכר.

יתכן מאוד שיש נפילות מתח גבוהות של 11-14 וולט. וההפרש הוא ממש משמעותי. הרי שההבדל בעוצמה ישר יקלט באוזניים .

אז לפי מה שאני מסיק מכך שבשורה התחתונה הקבל אכן עוזר באותם רגעים אשר הצריכה עולה מעבר לרגיל והנפילות בסאונד שאמורות להיות ברורות לא באות לידי ביטוי ע"י עזרתו של הקבל.

כמו כן דיברתי על נפילה מ 14 ל 12 מה קורה שזה 11.... זה 150 וואט לכל מגבר... משמע קרוב לשליש מהעוצמה יורדת. שזה כבר מאוד מורגש.

כמו כן שי לא דיברתי על איכות מגברים וסוגי שירים.. דיברתי כאן על עוצמה נטו. מה המגבר יתן במקרה ש...

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אברי, תודה על ההתייחסות,

אך כניראה לא קראת מספיק טוב, משום שנאמר בצורה בוטה שהוא עוזר לאספקת החשמל ברכבנו.

ויתר על כך .. גם דובר על כך שהסאב יהיה פחות מרוח, משום שהפיקים של מפלי המתח שהקבל אכן מכסה עליהם, הם רציניים וניתנים לשמיעה ללא כל בעיה.

לגבי עיניין המדידות שדיברתי עליו, שזילזלת בו בצורה נחרצת ... אני מציע שנלך לאוטופרט וננסה למדוד את המפל מתח הזה של החצי וולט, ואז נדע קצת יותר טוב האם הוא ניתן למדידה או לא... נראה לי שאתה מתבלבל בין מדידה של סאונד, לבין מדידה של וולטאז.

גוקר, אתה מדבר על מספרים ללא הבנה בהם, כפי שאתה רואה גם רן "החכם" כל הזמן קופץ בראש להוכיח את טענותיו,

הסברתי לו בצורה מאוד פשוטה, תעשה חישוב על כמה דציבלים אתה מדבר פה.

ואז תבוא ותגיד לי שאתה שומע זאת "באופן חד וברור" ...

העובדה שמדובר "בשליש" מהכוח, זה נשמע מפתה ...

דרך אגב, מפלי מתח של 12 וולט מן הסתם הקבל לא יפתור, ומן הסתם אפילו לא דיברתי עליהם.

מדובר על מפל מתח של חצי וולט, שגם אותם קבל לא יפתור, אבל נתתי מצב אמת של חוסר כוח.

בכל אופן, אני מוכן לעשות את הניסוי הזה כל יום, נביא מערכת אספקת חשמל בריאה לחלוטין,

נביא מערכת אספקת חשמל מתאמצת, בואו נראה מי יכול "לשמוע" לאיזה מערכת אספקת חשמל אנחנו מחוברים.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

בוא ואחסוך לשנינו את הנסיעה לאוטופרט ותנסה למדוד עם סקופ. אני לא יודע איזה Scope2pc יש לך אך לפני 3 שנתיים שבחנתי כמה כאלה הם היו באיכות לא מרשימה.

אני ממליץ לך לחפש סקופ אנאלוגי פשוט (אם תמיר אכן עוסק בתיקוני מגברים אז בוודאי יש לו או לפחות יש לו גישה לאחד ומאחר ואתם חברים תסתייע בו) ולבדוק.

אני מבטיח לך שתגלה שאתה טועה.

פורסם

הייתי באמת שמח לשמוע מה יש לתמיר להגיד על כל העניין ממנו אני מחזיק האלקטרונאי של הפורום...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

רגע שי.. אני רוצה להבין, אמרת שאין אפשרות שהאוזן האנושית תשמע את זה... אבל עכשיו אתה אומר שבמאמר נכתב שהבאס יהיה פחות מרוח וניתן לשמיעה. ?

פורסם

גוקר, כפי שכבר ציינתי.

אנשים שומעים איכויות של כבלים, סוגי דיסקים, הבדלי BITRATES של שירי אמפי 3.

העובדה שאיזה מהנדס באמת משוכנע שיש הבדלים בין מגברים. (מה שלא הוכיח עדיין)

ובאמת משוכנע שהוא יכול לשמוע את הבאס "יותר מרוח" בלי קבל ברכבו, לא מעידה הרבה על ניסיונו או חיבורו למציאות.

כמובן שזה נכתב בעקבות התגובה של אברי, שכל הנושא הזה "ברור מאליו", אז הערתי אותו לתגובות האנשים בפורום, שטענו בצורה נחרצת.. אחרת ..

אברי, לא הבנתי למה אתה רומז, למי איכפת מה הסקופ "שומע" ?

אתה מנסה לרמוז שיכולות הדיוק של השמיעה שלך זהה ליכולתו של סקופ ?!!?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

את האמת , אתה ממש לא מובן.

כי אני דיברתי על שינוי וולטאז של חצי וולט,ועל העובדה שהאוזן האנושית לא תרגיש בשינוי שכזה.

על מה אתה מדבר ? ואיך אתה רוצה למדוד זאת, אם לא על ידי האוזן האנושית, או מבחן דציבלים ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אם תמצא ציטוט שלי שטוען שתרגיש הבדל נשמע לאוזן תביא אותו.

כל עוד לא תמצא - אל תכניס לי מילים לפה.

יכולת ההתבטאות שלי טובה דיה כך שאינני זקוק לעזרה...

פורסם

אברי אברי אברי ..

אני אמרתי שאתה אמרת ?

אני -הסברתי לך- שאני התכוונתי כמובן וכמובן לאוזן האנושית שלנו.. ולא למיכשור ...

מן הסתם מה איכפת לנו מה המיכשור שלנו שומע ?! איכפת לנו מה האוזניים שלנו "מרוויחות" מהשינוי המדובר ..

ואם האוזניים אפילו לא מרגישות בזה ... אז לבוא ולטעון שזה יגרום לבאס שלנו להיות "פחות מרוח" זה פשוט מצחיק.

אתה יודע מה .. אם תטען שזה יגרום לבאס להיות יותר מרוח .. אני עוד אשקול להאמין לך.(מאפיסטו)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

מה שלא מעניין אותך אולי יעניין אחרים...

אתה מסתכל בפרספקטיבה צרה, אחרים אולי ירצו להגדיל ראש ולדעת מה קורה ברכב שלהם ובמערכת שלהם...

כל אחד והגישה שלו לחיים...

פורסם

נכון, ולכן אנשים רוכשים מגברי הייאנד עם DF של 20000 .....

ולכן אנשים שלא מבינים, רוכשים מגברים יקרים יותר, בגלל שהם חושבים שהעינות תדרים שלהם שטוחה יותר...

מסכים אברי, זאת שאלה אובייקטיבית, לפי דעתי הרוב המוחלט של האנשים לא ישלם עבור שינוי שלא יוכלו לשמוע אותו.

אולי אני טועה, אך כפי שציינת זאת הגישה שלי בחיים.

ורק רציתי לציין, שלא מדובר בשינוי שקבל יכול לתת, מדובר בשינוי שאולי קבל יגרע מאיתנו.

מדובר אך ורק במצב תיאורטי שדובר על הבדלים בין אספקות חשמל, ולא מעבר לזה.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

שאלה אחת שראוי שתתיחס אליה היא "האם קבל, שעוזר למשיכות ההספק הרגעיות (ובכך מונע הבהובי אורות), יכול לעזור למניעת נזק שעלול להגרם במידה ונשאר לאורך זמן עם מערכת שגורמת למשיכות גבוהות ונשארה ללא קבל"?

מאחר והספייקים יופיעו בעוד כמה מקומות (אולי אפילו יישתקפו על מתח ההזנה של מחשב הרכב, שאר רכיבים אלקטרוניים הרגישים לשינויי מתח במידה ולא דאגו לייצוב טוב וסינון רעשים) ויגרמו נזקים, אולי כצעד מונע כדאי לשים קבל בכול זאת?

פורסם

אני מוכרח לציין אברי,

באמת באמת באמת התעלת על עצמך.

אני מחשיב את התרד הזה לשני שלבים, שלב ראשון שבו הובהרו כל העובדות שציינתי, השלב השני זאת הטענה המאוד מעניינת שהעלת כרגע.

לי אישית אין שום ידע בתחום בשביל לענות על שאלה שכזו, אך הינני יכול לדבר מניסיון רכבי שאיננו עומד באספקת החשמל, ואינני מדבר על פיקים... ובנתיים אינני רואה שום בעיות שקשורות לחשמל הרכב , מחשב הרכב, והצרכנים שבו ...

אומנם הטענה שלך נשמעת לי אישית, מאוד עניינית...אך בפועל אינני יכול לענות האם זה באמת משהו שיכול לגרום לנזק ממשי ברכבנו.

אבל רק אל תשכח נקודה אחרת, שאם תציב קבל במערכת אספקת חשמל לקוייה, אתה רק תגדיל את הבעיה, ולכן קבל לא יהיה מומלץ בכל זאת, במידה והטיעון שלך יתברר כנכון, הקבל יהיה מומלץ רק בתנאי שאספקת החשמל בריאה מלכתחילה.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

התעלתי על עצמי???

טוב... אתה לא מכיר אותי אישית אז נעביר את זה...

בכול אופן, אם קראת את כל דבריי בת'רד היית רואה שאני טוען שקבל יש לחבר רק שאין בעיות במערכת החשמל ואני מסתייג מההגדרה "מע' בריאה/חולה" - בשביל זה יש רופא... אבל זה כבר סמנטיקה לשעות אחרות של היום... עדיף ללילה, בעת ערנות...

שוב - יש מגברים שמתוכננים כהלכה שניתן לרכוש ולא להזדקק לקבלים... ולא, לא קונים אותם רק בגלל DF של 3X10^900000.... אלא גם בגלל שיקולים כאלו...

אגב - ההתעלות, לכאורה, נתאפשרה לאחר שרמת הטוסטסטרון של כמה גברברים ירדה בת'רד והרוחות נרגעו...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...