Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפחות לגבי טויוטה (ואני משער שזה גם תופס אצל יצרנים אחרים) יש מק"טים שונים לאותו החלק בדיוק בגלל ספק OEM שונה או שוק יעד אחר (אסיה, אירופה צפון ארה"ב). ההבדל במחיר יכול לנבוע או מטעות או בגלל עלויות שונות בין החלקים, רפידת בלם שמיוצרת ביפן לא בהכרח עולה ליבואן כמו אותה רפידה המיוצרת בצרפת.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, צודק. יצא לי לראות כבר חלקים מקוריים ששמתי ברכב שהם לא היו תוצרת יפן ואחרים כן.

הייתכן שחלק מקורי (מודגש במדבקה על החלק לדוגמה) שהוא לא הגיע מיפן יהיה פחות איכותי למרות שהוא על תקן מקורי?

אם כך, זה נראה לי בזיון גדול וענקי.

(סליחה על ההתעלקות).

פורסם

זו בדיוק הסיבה ששאלתי.

רכשתי לפני שנתיים חלק מקורי של רנו (גומית אטימה סעפת יניקה) והיא בכלל לא היתה דומה לחלק שהוצאתי מהרכב (לרעה- היתה דקה ולא צורתית כמו המקורית).

לגבי הצלחות בסוף החלטתי לרכוש TRW כי אני לא יודע מי יצרן ה OEM

פורסם

לא ניתן לקבוע מי יותר "איכותי" וזה בטח לא ביזיון.

כמו שכתבתי יצרני הרכב עובדים עם מאות יצרני וספקי OEM ומפעלים שונים ברחבי העולם.

חלק מקורי יהיה בעל תאימות מלאה לדרישות היצרן, ב"כפר הגלובלי" שאנחנו חיים בו ארץ המקור פחות משנה. יחד עם זאת ולתחושתי הסובייקטיבית, האיכות (גימור בעיקר, אין לי דרך לבדוק את איכות החומרים) אינה זהה בין ספקי ה OEM ובדרך כלל חלק שרשום עליו Made in Japan מרגיש ביד טוב יותר מחלק זהה שהגיע מסין או אירופה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...