Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי יונדאי i20 שנת 2009 ולפני מספר ימים שמתי לב שכאשר אני מנסה להפעיל את הידית של נוזל השמשות ניתן לשמוע את רעש הפעולה של המשאבה אך בכל הפעלה יוצא רק שפריץ קטן של מים. (למרות שרעש הפעולה של המשאבה נמשך)

תחילה חשבתי שהנוזל נגמר אך גם לאחר מילוי הבעיה עדיין ישנה.

אשמח לעזרתכם.

פורסם

שפריצרים סתומים.

הכי טוב לפרק אותם ולהשרות בכוס חומץ, אבל במקרה שלך בגלל שכן יוצאים מים אז אתה יכול פשוט למהול כוס חומץ עם המים שבמיכל ולהשפריץ מספר שניות, לתת לזה לעמוד בצינורות ואז להשפריץ שוב.

Stay Dirty

פורסם

תודה על התשובה. הוספתי כוס חומץ למיכל נראה מה יהיה מחר.

בכל אופן עכשיו ניסיתי לבדוק קצת יותר לעומק את העניין ומצאתי את הצינורית שמובילה ופירקתי אותה מהמחבר שהייתה מחוברת אליו.

ואז שהפעלתי את המשאבה יוצא זרם חזק לשנייה ואז נחלש מאוד ככה שלא נראה שקשור לשפריצרים. יש לי סרטון אבל לא מצליח לצרף אותו.

עוד השערות?

פורסם

ראשית יש להוציא את המשאבה ולראות שרישתית הסינון שלה לא סתומה ממישקעים שהיצברו בתחתית המיכל. אם נראית פתוחה כניראה שהמשאבה נחוצה החלפה ולא מייצרת לחץ טוב.

פורסם

אז אתמול בערב קיבלתי הודעה פרטית מאסף שביקש שאשלח לו את הסרטון שצילמתי.

צ'יק צ'ק הוא אמר שהוא שם נעליים ובא אלי הביתה.

אחרי שנרגעתי מהלחץ וקראתי על הפרויקט המגניב של החבר'ה פה בפורום (מי רוצה מוסכניק שיגיע אליו הביתה באמצע הלילה, לך תדע כמה זה יעלה לך) תיאמנו להיום.

אחרי הסתכלות על פעילות השפריצרים אסף החליט לפרק את המשאבה בשביל לבדוק אם הרשת סתומה כפי שגם מאור הציע. לאחר פירוק זריז התגלתה הבעיה- החומר הכחול שאני דואג להשתמש בו בקפידה יצר משקעים שפשוט סתמו את הרשת.

ניקוי יסודי של הרשת וריקון המיכל מהחומר הנוראי פתר את הבעיה! עכשיו השפריצרים עובדים יותר טוב משעבדו לפני כן.

אחרי שהבעיה הזאת סודרה נזכרתי שיש לי בעיה עם מראה חשמלית שלא עובדת כמו שצריך. אסף לא וויתר ופירק אותה כמה שניתן אבל לבסוף גילינו כי כנראה המנוע באמת תקול (ושלא ניתן להוציא אותו מהמראה עצמה ללא חיתוך של כבלים) . מה שכן השארנו אותה מנותקת ולפחות עכשיו אחת עובדת.

מסקנות מהיום:

1) לא להשתמש בחומר הכחול בשום מצב.

2) מראות חשמליות של יונדאי לא משתפות פעולה בעת פירוק.

3) יש פה אחלה חבר'ה בפורום שמעוניינים לעזור לאחר בתמורה לחיוך ולחיצת יד. מבורך!

תודה ענקית לחברי הפורום ולאסף בפרט.

אני בטוח שעוד ניהיה בקשר:)

מצרף תמונות של הרשת הסתומה לפני ואחרי

uploadfromtaptalk1445683161049.jpg

uploadfromtaptalk1445683139109.jpg

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אשמח לקבל הנחיות כיצד לפרק את המשאבה ביונדאי I20 ולנקות את הרשת. אצלי יצא לאחרונה זרזיף שעכשיו הפסיק לגמרי. לא יוצא גם מקדימה וגם מאחור. ניתקתי את הצינור לפני הגישה לשפריצרים הקדמיים ואין זרם מים, כנ"ל גם בצינור האחורי. לכן, אני בטוח שהמשאבה נסתמה.

אני מבין שהמשאבה מותקנת בתחתית המיכל של הנוזל, אבל הפנס הקדמי ימני חוסם את הגישה למיכל....האם צריך לפרק את הפנס (האם שמפרקים הפנס ומרכיבים חזרה צריך ללכת לכיוון אורות לאחר מכן)?

אשמח להנחיות ברורות כיצד לנקות את המשאבה.

תודה

פורסם

תיגש אליה דרך הדיפון של גלגל ימין. שבור את ההגה עד הסוף ימינה, תפרק כמה ברגים/קליפסים של הדיפון, ותראה את המיכל עם המשאבה עליו.

יכול להיות אפילו שתצטרך להרים את הצד הזה באוויר לקבלת גישה נוחה יותר.

Stay Dirty

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

כלומר עדיף לפרק את הדיפון של הגלגל מאשר את הפנס? האם זה מסובך או "שבאמצעים ביתיים" זה ניתן לביצוע?

משהוא בסופ"ש זרק לי שלדעתו זה דרך פירוק הפנס, אבל הוא לא בטוח.....

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מתעלק על השרשור..

תודה לאסף מהכנופייה, למאור ולכל מי שהגיב כאן.

יש לי בדיוק את אותה הבעיה ב-I20 וגם חבר מהעבודה סבל ממנה.

החבר לקח את הרכב לחשמלאי רכב שפירק את המיכל ובאמת היו שם משקעים של החומר הכחול שהתאבן..

אנסה את האופציה של החומץ ואם היא לא תעזור, אז אפרק את המשאבה ואנקה את הרשת והמיכל כפי שאסף הסביר.

אעדכן בהמשך..

• תוכן חדש...