Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה צודק, רק שכאן בשונה ממקרי התלונות הנסגרות מחוסר עניין לציבור, ישנו רווח כלכלי - דו"חות.

כידוע, רווח כלכלי הוא מניע חזק בהרבה לעבוד, לעומת שלום הציבור/הפרט המגיש את התלונה שממנה לא ניתן להפיק דו"ח.

פורסם

אני באמת די מופתע מהתגובות בפורום. שנים שאנשים מתלוננים פה שהמשטרה עוקפת את עבירות המהירות כי זה הכי קל, שנטפלים על אנשים שנוסעים על 110 קמ"ש בכביש ריק ב 3 בבוקר. עכשיו באה המשטרה ומציגה - לא עוד, אנחנו רוצים להתרכז בעבירות של בריונות כביש. אותם עבירות מעצבנות שאין דרך אחרת לעקוף אלא אם נהפוך למדינת משטרה עם יחס של שוטר על כל 2 אזרחים.

הרי המשטרה לא יכולה להציב ניידת בכל צומת בה נדחפים נהגים מהנתיב הלא נכון. הנהגים שחוסמים בצומת לא פנויה. אלה שנוסעים בנת"צ. משתוללים, עוקפים מימין, הלא עוצרים במעבר חציה, העוצרים בתחנות אוטובוס, החוסמים נתיב נסיעה כדי לקנות סיגריות, הנוסעים עם אורות גבוהים באופן קבוע.... יש צורך להמשיך??

נותנים לכמה אזרחים שומרי חוק אפשרות להתקין אפליקציה או כל פתרון טכנולוגי אחר - וזה די קל למצוא פתרון בטיחותי שלא דורש מה"מלשין" לעשות עבירת בטיחות.

אני בעצמי אשמח להיות חלק מפרויקט כזה ולתרום להכנסות המדינה מעברייני תנועה.

פורסם

איך? בדיוק כמו שמטפלים במהירות, שהתרומה שלה לתאונות זניחה אם בכלל קיימת.

Shocking, I know.

אפשר למשל להציב מארב בכל אותם מקומות בהם יש קו רצוף אבל אנשים עדיין ״מפרססים״ או בכל מיני עליות שבהם אוהבים לחתוך על קווים רצופים. מסיבה שאינה ברורה כלל, כל בנאדם במדינה יכול לשלוף בלי בעיה מקומות בהם מתרחשות עבירות כאלו (או עבירות חמורות אחרות) ועדיין, מחלקת המודיעין במשטרה אינה מצליחה למצוא אותם.

אז מה הבעיה פה? שבשיטה הזו יפיקו ״רק״ 10 דו״חות בשעה לעומת 100 באכיפת מהירות ואז לא יהיה כסף לשלם משכורות לניצבים ששמים את הידיים שלהם בכל מיני מקומות בהם הן אינן אמורות להימצא... אז הפיתרון הוא להעסיק כמה משועממים שיעשו למשטרה את עבודה, רק בחינם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

רעיון מבורך, לדעתי.

ישמש גם כהרתעה. הנהגים העבריינים יתחילו להרהר "אולי להוא מאחורי יש מלשינון אז אני לא אעבור על החוק".

פורסם (נערך)

אפשר למשל להציב מארב בכל אותם מקומות בהם יש קו רצוף אבל אנשים עדיין ״מפרססים״ או בכל מיני עליות שבהם אוהבים לחתוך על קווים רצופים. מסיבה שאינה ברורה כלל, כל בנאדם במדינה יכול לשלוף בלי בעיה מקומות בהם מתרחשות עבירות כאלו (או עבירות חמורות אחרות) ועדיין, מחלקת המודיעין במשטרה אינה מצליחה למצוא אותם.

אני יכול לשלוף 100 מקומות מסוכנים ואתה יכול לשלוף 100 מקומות. המשטרה תציב ניידת אחת באחד מהמקומות אלה והיא תטפל בעבריין אחד כל חצי שנה. אין בזה תועלת, חוץ למצוא תעסוקה לשוטר אחד + מתנדב אחד. ועדיין למשטרה יהיה יותר קל ללכת לשבת ליד תמרור עצור ולעצור אנשים שעצרו שם, מאשר לנסות לעצור מישהו שנדחף לצומת וברח.

ונסיים בברכת: "אין דבר מסוכן יותר מאידיוט, זולת אידיוט עם יוזמה".

אלעד, לא יודע איפה אתה נוהג ואיפה אתה פוגש את הטיפשים המסוכנים. מניסיוני - בין הסכנות הגדולות בשבילי זה אנשים שמסמסים ומדברים בזמן נהיגה, בריוני כביש ונהגים שלא יודעים לנהוג. אנשים האלה גם שרפו לי מאות שעות של עבודה ופנאי שביליתי בפקקים עקב תאונות. כל רעיון שיכול למזער את התופעה הוא מבורך. נשאר רק לקוות שהיישום יהיה חכם.

למשל כמו שהצעתי קודם - התקנת מצלמות ברכבים ציבוריים (וכך נמנע מהתנקלויות אישיות), או בחירת אוכלוסיה על בסיס קריטריונים כאלה ואחרים.

עריכה אחרונה על ידי gollu
פורסם

הרי המשטרה לא יכולה להציב ניידת בכל צומת בה נדחפים נהגים מהנתיב הלא נכון. הנהגים שחוסמים בצומת לא פנויה. אלה שנוסעים בנת"צ. משתוללים, עוקפים מימין, הלא עוצרים במעבר חציה, העוצרים בתחנות אוטובוס, החוסמים נתיב נסיעה כדי לקנות סיגריות, הנוסעים עם אורות גבוהים באופן קבוע.... יש צורך להמשיך??

הנה רעיון ראדיקלי - במקום להעמיד ניידת בשולי כביש החוף וללזור מי שנוסע 130 בכביש תלת נתיבי ישר עם ראות מעולה - אותה ניידת תפטרל בתוך הערים ותתפוס את כל הנדחפים, החוסמים, העוצרים, המסנוורים וכל שאר הצדיקים שפירטת.

הבעיה היא לא מחסור בכח אדם, אלא ניצול לא נכון שלו.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

גולו, אין כמעט נהגים שנוסעים 100% עפ"י החוק. אני מכיר מעט מאוד אנשים שמקפידים על עצירה ב"עצור", איתות, לא עוקפים מימין וכמובן גם מהירות. רוב הנהגים בכלל לא שמים לב לחלק מאוד גדול מהעבירות שלהם, כי זה עניין תרבותי ועניין של נורמות מסוימות.

בהתאם יהיו גם הדיווחים.

זה יראה כמו מגוון מסרטוני השרשור המקביל, בהן ה"עבירה" המאוד חמורה היא נהג שלא השתלב על הסנטימטר באופן שבו מצפה לזה מצלם הסרטון, סרטוני "ואו הוא משוגע. הוא על 150 באיילון" ומעט מאוד צילומים של עבירות יותר רציניות.

אם נחזור לדוגמא של תמרור "עצור", אז בעייני מדובר במשהו מסוכן, אבל ברור לי שאף אחד לא ידווח על זה, מאותה הסיבה שכמעט אף אחד לא עוצר לפני כאלו. ומה תתן למשטרה כל ההצפה הזו, אם אפילו בקצב של מצלמות המהירות הם לא עומדים? מן הסתם, כלום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כנראה שכוונתי לא היתה ברורה דיה: כלל לא דיברתי על היבט השיימינג, שממילא אינו רלבנטי לעניין. תחשוב על מצב שבו יש לך שכן שממש מסוכסך איתך ומחפש דרך לסגור איתך חשבון. אותו שכן יחליט שהוא עוקב אחריך באופן אובססיבי, מתעד את עבירות התנועה שלך ושולח אותן למשטרה ללא הפסקה. הנה כאן פנית בצומת שחשבת שהוא פנוי לגמרי מבלי שאותתת, שם לא בדיוק עצרת עצירה מלאה לפני תמרור עצור, במעבר החצייה שברחוב ממול לא עצרת להולך הרגל שעמד בסמוך (ותודה לח"כ בועז טופורובסקי :x) ושלשום בבוקר בכלל חגרת את חגורת הבטיחות שלך רק ביציאה ממגרש החניה. הנה, תוך יומיים הלבשתי עליך 4 עבירות מבלי למצמץ בכלל, וזה גם רק בגלל שאני עצלן ובגלל שאתה באמת משתדל לשמור על חוקי התנועה.

עכשיו תאר לעצמך מה יקרה עם שכן פחות עצלן ונהג שפחות משתדל לשמור על חוקי התנועה. תיארת? עכשיו קח את זה עוד צעד אחד קדימה ותאר לעצמך איך משטרת ישראל הולכת לטפל בצונאמי הדיווחים שיגיע אליה.

אממ, אז פשוט תנהג לפי החוק. תאותת בצומת, שים חגורה כשאתה מתחיל לנסוע ועצור בתמרור עצור ובמעברי חציה.

אני מבין לאן אתה מכוון, אבל לא נראה לי שיש אנשים מספיק משועממים כדי לעקוב אחרייך באדיקות כזו. אבל היי, אולי אני נאיבי.

סורי, לא קונה את זה. לא רואה איך הם ישתדלו ולא רואה איך זה יכול להצליח. כרגע יש מערכת אכיפה וענישה משומנת היטב לעבירות המהירות, ואין לוייתן שיש לו איבר מספיק גדול בשביל לתאר את מה ששמים על המצלמה ברגע שחולפים אותה, עד הדיווח הבא בווייז, וזו דוגמא לעבירה שנעברת במודעות מלאה, לא מעבר נתיב בהיסח הדעת שכמוהו אנו אוכלים בכיכרות ועיקולים חדשות לבקרים, פעמיים בקטע של ק"מ וחצי רק היום. זה פשוט לא מעשי.

אבל זאת בדיוק הנקודה, שכשאנשים *יודעים* שאוכפים אותם, הם מצייתים לחוק - כלומר כשהם עוברים ליד מצלמה הן מאטים (לפחות אלה שאני פוגש). אם הייתי יודע שבכל מקום סביבי היה יכול להיות מישהו שאוכף מהירות, בצער רב וביגון קודר הייתי נאלץ לנסוע במהירות החוקית.

אני לא מקבל את ה"לא שמים לב". אנשים לא שמים לב לדברים כי הם לא מספיק חשובים להם, אז הם מרשים לעצמם לא לשים לב. משום מה בארץ זה אחלה תירוץ לפחות או יותר כל דבר ובטוחים שהוא פותר את כל הבעיה כאילו היא לא הייתה בכלל. "אה, לא שמתי לב". אפילו בלי להתנצל. לפעמים אי שימת הלב עצמה בעייתית יותר מהבעיה עצמה, אבל כשטוחנים לאנשים את הראש על ה"לא שמתי לב" הזה, הם מתחילים כן לשים לב ולהיות מודעים למה הם עושים (במקרה הזה זה עבירות תנועה, במקרים אחרים זה לכבות את האור ביציאה מהחדר או להחזיר דברים למקום).

הבעיה היא שאנשים מרשים לעצמם לנהוג על "טייס אוטומטי" כי הם יודעים ש"יהיה בסדר". ברגע שה"יהיה בסדר" מקבל טוויסט של "אולי יהיה דוח", אני רוצה לקוות שתופעת הטייס האוטומטי תקטן ואנשים אשכרה יתחילו לנהוג ולא סתם לנסוע מאחורי ההגה. אבל היי, אולי אני שוב סתם נאיבי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אתה נאיבי.

הישראלים חטטנים וצדקנים כשזה לא נוגע למקרה שלהם. כל המדינה שלנו מתנהלת כך.

לתת לאנשים להלשין על כל אחד שעובר עבירת תנועה זה צעד בעייתי מאוד.

מספיק לראות את שרשור הסרטונים בפורום כדי להבין כמה שאנשים מחפשים בקטנה ומעלים וידאו על שטויות.

במקום שהמדינה תשקיע בחינוך, תרבות נהיגה וספורט מוטורי - היא מעדיפה להפוך את האזרחים למלשינים ולהכניס כסף לקופה.

פיתרון לטווח ארוך הוא חינוך ותרבות. אי אפשר להתחמק מזה. הבעיה היא שהדבר האחרון שמעניין את המדינה הוא חינוך ותרבות.

ועכשיו מבחינה מנהלתית:

תשים את הסמארטפון שלך על השמשה, הוא יצלה מהשמש. מה קורה כשתרצה להשתמש בוייז או שאר תוכנות? אנשים יתעסקו עם לצלם אנשים אחרים ובשאר ירקות עם הסלולרי שלהם במקום לנהוג באדיבות ולגדוש בנדיבות. זה כל כך מזכיר לי פרק מ black mirror.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
גולו, אין כמעט נהגים שנוסעים 100% עפ"י החוק. אני מכיר מעט מאוד אנשים שמקפידים על עצירה ב"עצור", איתות, לא עוקפים מימין וכמובן גם מהירות. רוב הנהגים בכלל לא שמים לב לחלק מאוד גדול מהעבירות שלהם, כי זה עניין תרבותי ועניין של נורמות מסוימות.

...

מסכים איתך לגמרי! זה מסוג הבעיות שניתן לפתור בקצת מחשבה יצירצתית - לדוגמא:

1. אם מדווח X דיווח 20 פעם על נהג שלא איתת לפני פניה, לוקחים ממנו את הסמכויות.

2. לאכוף רק חוקים X, Y, Z ולא A, B, C.

3. לעשות מאגר קטן של עבירות עבורם לא ניתן דו"ח, אלא רק אחרי עבירה השלישית מהסוג הספציפי.

בשביל כל זה אפילו לא צריך לעסיק שוטרים, אפשר לקחת סטודנטים/פנסיונרים, להכשיר אותם ולהושיב אותם מול מסך מחשב לצפות בסרטים.

פורסם
beastmode - עד עכשיו לא הוכח בשום מקום, פרט לצבא אולי (שאין קשר בינו לבין האזרחות), קשר בין אכיפה/ענישה לפשיעה. אני מזמין אותך להוכיח אחרת. רוב עבירות התנועה נעברות בלי כוונה - איך אכיפה תשפיע על זה?

נכון. לא צריך לוקי תנועה בכלל.:roflmao:

פורסם

גם לא צריך להגיב לגופו של עניין, מספיק להטריל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...