Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כבר פעם רביעית אני מנסה ליישם את הקולינייט על הרכב. מה שאני לא עושה, זה לא מחזיק לי עד השטיפה הראשונה.

הרכב כמובן עובר הכנה טובה לפני היישום. בפרט הפעם: בוצעה שטיפה,פלסטילינה, פוליש, שטיפה, BL ואז שכבת קולינייט.

וכבר אחרי השטיפה הראשונה היום (שבועיים +- אחרי היישום) כבר אין זכר לקולינייט. אין בידינג או שיטינג בכלל.

הנה תמונה באיכות גרועה של הבידינג שנוצר מהערפל של הבוקר כשהקולינייט היה עדיין טרי( כמה שעות אחרי היישום):

2015-08-27 05.45.21.jpg

עכשיו אין מה לצלם בכלל.

תמונת אילוצטרציה של השיטינג כששטפתי את הרכב היום:

4513044886

מיותר לציין שהיה שיטינג מטורף בבדיקה אחרי היישום.

כמה נקודות:

- יישום הקולינייט היה נכון ובכמות מספקת.

- ניסיתי 4 שמפואוים שונים לרכב כשהאחרון הפעם היה הסיטרוס של CG בדילול של 4 מ"ל על 3.7 ליטר, שזה 60% מהדילול המומלץ ע"י היצרן.

- השיטינג של הרטבת הרכב לפני השטיפה היה בינוני מינוס. אחרי השטיפה כבר היה נוראי.

- לא נותן לשמפו להתייבש על הרכב.

- השיטינג על החלונות (שמתי קולינייט עליהם גם) עדיין מטורף. המים לא מחזיקים רבע שנייה. אפילו אחרי השטיפה.

- יישמתי קולינייט בלי BL מתחת על חצי מהגג. אין הבדל.

אבל:

- הרכב הוא בצבע שחור וחונה בטבריה בחנייה לא מקורה מהשעה 8 בבוקר עד 7 בערב, 5 ימים בשבוע.

אני מעריך שטמפ' הצבע בשיא החום היא 80 מעלות לפחות.

מה אתם אומרים ? הערות/ הארות/ תובנות או כל דבר אחר יתקבלו בברכה.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי BiG_BuG2

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

לטעמי לקולינייט עמידות טובה מאוד.

מציע שבניסיון הבא תמרח את הקולינייט בלי ה- BL מתחתיו.

רק כדי לתת מושג, רכבי הקודם מסוג IS נמכר לאחי בתחילת ינואר, לפני שמסרתי לו את הרכב עשיתי לו טיפול קוסמטי מקיף כולל מריחת קולינייט, בחודש יולי הבחור ביקש ממני טיפול קוסמטי נוסף לרכב - הסכמתי תמורת ארוחה נחמדה שקיבלתי - ותתפלא, הקולינייט עדיין היה נוכח מאוד על הצבע.

פורסם

לגבי הסיטרוס- הריכוז המומלץ הוא 2000 ומשהו מים על 1 סיטרוס. יוצא באזור ה-5 מ"ל ל10 ליטר מים. לא יקרה כלום אם תשים קצת יותר.

איך אתה שם את הBL? צריך לתת לו חצי שעה לפחות להתייבש ואז באפינג טוב. אחרי זה מומלץ לתת לו עוד חצי שעה- שעה לפני ששמים את הקולי. את הקולי צריך לשים אומנם בשכבה דקה אבל על המארק ילך לך 50-60 מ"ל חומר. צריך לתת כיסוי מלא ולמרוח בחלקים- עם המתנה של 10-15 דקות בין מריחה לבאפינג (יש כאלה אומרים גם שעה, אבל הם באנגליה ובהצלחה להם עם להוריד אותו)

אתה עובר עם IPA אחרי השטיפה? כי הסיטרוס משאיר שכבת ברק שלא הכי ידידותית להדבקה של חומרים. אפשר גם לשטוף עם סבון כלים בלי תוספי קוסמטיקה לידיים.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

dorki, ציינתי שמרחתי על חצי גג את הקולינייט בלי ה BL מתחתיו ולא היה הבדל. בכל מקרה אפילו אם ה BL מחליש את ההגנה זה לא אמור להחזיק בקושי שבועיים.

I.G, את הBL יישמתי ונתתי כחצי שעה להייבש ואז באפינג ואז שעה המתנה ואז יישמתי את הקולינייט, למרות שקראתי איפשהו שאין צורך לתת לו ל"רפא" על הפח לפני מריחת ה lsp.

כיוון מעניין בקשר לסיטרוס.. לא מרחתי IPA אבל כמו שרשמתי השתמשתי בעבר גם בשמפואים אחרים כמו המג'ווירס וסונאקס ועוד אחד שאני לא זוכר מה היה. אז גם הכיוון הזה נשלל.

בקשר לריכוז שציינת, אני משתמש בכמעט 250% יותר ממה שציינת, האם זה תורם לדעתך ?

תודה לשניכם! אשמח לשמוע עוד רעיונות על למה לדעתכם זה קורה.

פורסם

ההשערה שלי היא שהרכב עבר טיפול קודם עם ציפוי שעדיין נוכח ומונע מהקולינייט להדבק אל הצבע.

שים לב שבשמשות אין לך בעיה והחומר מפגין עמידות.

פורסם

הרכב נקנה לפני שנתיים. מאז לא עבר שום ציפוי+ פעמיים פוליש ידני עדין + פוליש במכונה לפני היישום האחרון. אם יש ציפוי שעמיד לכל זה אשמח לשמוע עליו :-)

מה אתם אומרים על עניין החום של הפח? לא התייחסתם לזה שהפח שלי מגיע לטמפ' של 80 מעלות באופן כמעט יומי..

פורסם

ההשערה שלי בכל זאת הסיטרוס או כל שמפו אחר על בסיס חומצת הדרים.

אמנם לא התנסתי עם הקולי אבל השתמשתי כבר כמה פעמים בפוסו שהוא נחשב דומה בתכונות שלו.

כל פעם ששטפתי עם השמפו על בסיס הדרים ההגנה היתה נחלשת. במיוחד כאשר ביצעתי את הפרה-וואש עם אותו שמפו בריכוז גבוה. 2-3 שטיפות וההגנה היתה נעלמת.

תנסה בדיקה פשוטה - רחץ את הרכב עם ה-ONR או עם מיסטר פינק של CG שהוא שמפו שלא בנוי על ההדרים.

פורסם

אני מודה שהשתמשתי בפוסו בתור ווקס, דומה לקולי מבחינת העמידות ולאחר כמה שטיפות עם סיטרוס היה נראה כאילו ההגנה נעלמת מהר מאוד, לאחר חודש חודשיים לא היה זכר לווקס וזה עוד יותר החמיר כאשר ניסיתי קוויק דיטיילר כמו ה V07 על הפח שלגמרי הוריד את התכונות של הווקס הקודם.

נ.ב אתה משתמש בקוויק דיטיילר?

Opel Adam S 2017

פורסם

שנה+ הייתי משתמש עם קולי ושוטף באופן קבוע עם הסיטרוס.

הוקס היה מחזיק 4-5 חודשים (5-6-7 שטיפות)

ביג באג- אתה מנער את הקולי טוב לפני השימוש? 200% של סיטרוס עדין לא אמור להוריד את הוקס. צריך ריכוז הרבה יותר גבוה מזה (600% לפחות לפי מה שאני מכיר)

פורסם

30 מ"ל סיטרוס לגלון מסיר ווקס לפי כימיקל גייז, מאשר את זה לפי הנסיון שלי :)

ביג באג, אולי תעלה תמונה של מים על הרכב כדי שנראה איך הבידינג יושב?

נ.ב ממליץ לשים אותו ישירות על הפח ולא עם BL מתחת, מעבר לכך אני מהבלאק לייט מאוכזב כי לא ראיתי שום תוצאה על הפח אפילו 50/50 שעשיתי לעומת ה SRP שעשה עבודה רהבה יותר טובה או ה FUSSO שבכלל אין על מה לדבר

Opel Adam S 2017

פורסם

הייתי מנסה ליישם לאחר הכנה טובה יותר של הפח, אולי מעבר עם PW או IPA. יתכן וישנם שאריות של חומרים שלא יורדים בשטיפה שגרתית .

M-TECH E46

פורסם

תודה רבה חברה, אני אענה לכולם מחר אם השרשור לא יינעל עד אז.

לילה טוב :-)

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, עדכון לטובת אחרים שאולי התעניינו\ יתעניינו בעתיד:

החלפתי את הווקס לקולינייט #915, וגם הורדתי את מינון השמפו ל 1 מ"ל עבור דלי של 3.5 ליטר.

הבעיה נפתרה :D

פורסם

תתחדש על ה915!

לרגע שכחתי מה קרה עם ה845 ששמתי לפני שבועיים וחשבתי לשנורר ממך איזה כפית פעם הבאה שאני בטבריה. (על הרכב יש אופטיקוט, בהתחלה הוקס עשה את הרכב חלק בטרוף באזור ששמתי אבל הגשם שירד בלילה אחרי כנראה הוריד הכול)

אם לא הייתי מחליט לשים ציפוי זה היה הוקס הבא שהייתי מנסה (אחרי ה845, BL, אופטיסיל, פוסו, V7, דודו וקומבינציות שונות בינייהם)

• תוכן חדש...