Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים יקרים, אשמח לשמוע את דעתכם על מקרה שקרה לי היום (בשעה 15:05 +-).

היו לי היום כמה סידורים בפתח תקווה, לאחר שסיימתי איתם הגעתי למסוף האוטובוסים בארלוזרוב,

הידוע בשמו גם ''תחנת רכבת מרכז'', בתל אביב, וזאת על מנת לעלות על קו 480 לירושלים.

בשעה 15:05 (+-) עצר בתחנה האוטובוס שלו המתנתי, הכנסתי את המזוודה ועליתי לשלם.

הנהג הוריד ניקוב מהרב קו, מיד לאחר שהנהג הוריד ניקוב מהרב קו הוא אמר לי:

''אני לא יכול לעלות אותך אתה מלוכלך''.

עניתי לו: ''מה אני יעשה?''.

הנהג ענה לי: ''שטוף ידיים ותחליף בגדים''.

הפרצוף שלי היה ככה :shock:, ועניתי לו:'' אין לי שום בעיה לשטוף ידיים מאיפה אני אביא בגדים אחרים?''.

הנהג ענה לי: ''לך למשרד'' (ככל הנראה ישב שם קצין בטיחות ועוד אחראי כלשהו).

הלכתי לשמרד ואמר לי סדרן כלשהו: ''אני לא יכול לעלות אותך לאוטובוס ככה''.

אמרתי לו: ''מה אני אעשה עכשיו? , אין לי כסף למוניות ויום שישי היום לא רוצה להתעקב שלא יסתיימו לי הקווים בתוך ירושלים''.

הסדרן: אמר לי" בעיה שלך''.

בשלב הזה מעט התעצבנתי, ואמרתי לסדרן ולקצין ביטיחות: ''אין שום בעיה, תתדפיסו לי את התקנה עם המספר שלה, במידה והיא לא קיימת או אין ניסוח למצב לכלוך שלי שניכם תקבלו תלונה באגד''.

לאחר שאמרתי להם את זה ענו לי: ''רגע רגע אני אחפש לך בגדים אחרים, בינתיים שטוף ידיים''.

שטפתי ידיים, והוא לאחר חיפוש קצר לא מצא בגדים ואמר לי: ''אתה לא יכול לעלות לאוטובוס ככה'',

למזלי נזכרתי ברגע האחרון שיש לי חולצה מעט יותר נקייה והחלפתי בין החולצות, גם לאחר שהחלפתי את החולצה הוא אמר: ''תוכל לנסוע באוטובוס רק אם תשב על עיתונים''.

אמרתי לו: ''אין בעיה, אבל רק שתדע זה מאוד לא יפה שהעלבתם אותי ככה מול הנוסעים, אני כולי אדום מרוב בושה, שכל הנוסעים מסתכלים עלי כאילו אני כלום, וזה המקצוע (תיקון רכבים) שלי בחיים, ואף נהג אף פעם לא העיר לי על כך, ואני אבדוק את התקנה הזאת לעומק''

הסדרן ענה לי: '' יש לך מזל שלא העפתי אותך מכל המדרגות, תדבר יפה''.

לבסוף עליתי לאוטובוס, אבל ישבתי על עיתונים, וזה לא היה כיף.

כמה הערות:

הלכלוך שהיה לי על הבגדים הוא מעט אבק שממש לא לכלך כלום, העיתון לאחר השימוש לא היה מלוכלך, לפני כן נסעתי עם מישהו עם ריפודים מצוחצחים ולא נשאר גרם של אבק או לכלוך.

הם הסכימו לעלות אותי רק לאחר איומים לתלונה עליהם באגד.

כמו שלא מעט מחברי הפורום מכירים אותי יודעים שאני לא מחפש לתבוע, להתלונן, לפגוע בבפרנסתם של אחרים, אבל המקרה הזה היה פשוט גועל נפש ללא ספק.

קיבלתי תלונות שהשפילו אותי ללא ספק, גם נוסעת אחרת התערבה ואמרה שזה ''בושה וחרפה'', ואם למזלי לא הייתה חולצה היית נשאר בתל אביב כנראה עד ראשון.

אני רוצה להתלונן עליהם, אבל להגיש תלונה יפה ומסודרת שיענישו בחומרה את שני העובדים.

אני במשך חודשיים חזרתי מלוכלך אחה''צ מהמוסך ואף פעם לא העירו לי על כך, וגם לא לעוד מכונאים שנסעו איתי.

ובנוסף, אני לא רוצה שבעתיד לא יעלו אותי (או כל מישהו אחר) לאוטבוס, אין מה לעשות זה המקצוע והוא מלוכלך, האם בעתיד לא יעלו

אנשים נוטפי זיעה?

מה אתם אומרים, שווה את האנרגיות שלי?

אם לא מנוסח טוב, אשמח לתיקון ועריכה, תודה ושבת שלום.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, קיימת תקנה שאפשר לסרב להעלות נוסע בשל בגדים מלוכלכים.

לא יודע מה היה מצב בגדיך, אך לצורך העניין נניח שאתה נוסע באוטובוס במיטב בגדיך ויושב על ידך אדם שכולו מלוכלך בגריז (אינני טוען שאתה היית מלוכלך כך), מה היית אומר?

אז כן כאמור יש תקנה כזאת, שבאה למנוע מצבים כנ"ל.

פורסם

לי אישית אין שום בעיה, כל עוד הוא לא נוגע בי, ואם נתייחס למקרה כמו שטענת היה עלי מעט אבק על הבגדים, זה הכל, גם ביקשתי שמישהו יצלם אותי,

שאם אני אגיש תלונה שיראו באיזה מצב הייתי.

רועי

פורסם (נערך)

אני חושב שיש מקום לבקש מנוסעים הנוסעים בתחבורה ציבורית המשרתת את כולם, להכנס נקיים ובהחלט לא ללכלך את המושבים, ידיות ואביזרים אחרים באוטובוס/רכבת וכו'.

הרי תזכור, זה משרת את כלל הציבור, אם הכל יהיה מטונף... רחוק לא נגיע.

לגבי העבודה, אמור להיות לך סרבל עבודה/בגדי עבודה מלאים ובסוף היום, אתה אמור לגשת לסבון המיוחד לשטוף את הידיים והפנים וכו', אתה לא מעדיף להתרענן לפחות עבור עצמך ולא אחרים? סתם שאלה כזאת שמעניינת.

אתה לא מחליף או מעדיף להחליף לביגוד נקי בסוף היום? בסהכ מכנס נקי וחולצה סבירה נקיה וזה הכל.

כמו כן, בעבדוה אין מקלחת? מקובל בחלק ממקומות העבודה הפיזיים והמלוכלכים והקשים להרשות לעובדים להתקלח, גם אם זה על חשבון הזמן שלך, 10 דקות מקלחת ולהתלבש לא אמורים להדאיג אותך.

בנוסף לכך, גם בהייטק כשאני יודע שאני צריך לבצע כמה פעולות פיזיות ואני יודע שאני הולך להזיע, אני מביא 2 חולצות ובישום.

סתם לידע כללי.

כמו כן, שאלה... האם היית מכניס את עצמך לרכב של עצמך או לרכב של מישהו אחר ככה? גריז/אבק/מכנס מלוכלך? אתה בוודאות יודע שהיית נכנס לרכב שלך מלכלך וכו' או של מישהו אחר? זה בדיוק העניין.

*** דעתך לא חשובה, תזכור שמדובר על תחבורה ציבורית ולהכנס נקי ולא מסריח מזבל בצורה קשה (סתם דוגמא קשה לצורך העניין).

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם
אני חושב שיש מקום לבקש מנוסעים הנוסעים בתחבורה ציבורית המשרתת את כולם, להכנס נקיים ובהחלט לא ללכלך את המושבים, ידיות ואביזרים אחרים באוטובוס/רכבת וכו'.

הרי תזכור, זה משרת את כלל הציבור, אם הכל יהיה מטונף... רחוק לא נגיע.

לגבי העבודה, אמור להיות לך סרבל עבודה/בגדי עבודה מלאים ובסוף היום, אתה אמור לגשת לסבון המיוחד לשטוף את הידיים והפנים וכו', אתה לא מעדיף להתרענן לפחות עבור עצמך ולא אחרים? סתם שאלה כזאת שמעניינת.

כמו כן, בעבדוה אין מקלחת? מקובל בחלק ממקומות העבודה הפיזיים והמלוכלכים והקשים להרשות לעובדים להתקלח, גם אם זה על חשבון הזמן שלך, 10 דקות מקלחת ולהתלבש לא אמורים להדאיג אותך.

בנוסף לכך, גם בהייטק כשאני יודע שאני צריך לבצע כמה פעולות פיזיות ואני יודע שאני הולך להזיע, אני מביא 2 חולצות ובישום.

סתם לידע כללי.

היי, ותודה על ההתיחסות,

אין לי צל של ספק שבן אדם שמלוכלך מאוד ברמה שילכלך כל דבר שיגע בו צריך להעיר ולהורידו מהאוטובוס.

כמו כן היום לא הייתי במוסך ולא היה לי איפה לשטוף ידיים, במסוף השרותים היו סגורים והלכלוך שהיה עלי זה היה אבק, והלכלוך שיכל אולי ללכלך משהו ירד ששטפתי ידיים, ולכן לא הייתה לי בעיה לשטוף ידיים.

אמנם זה לא קשור לפה, אבל אין לי שום בעיה להסתובב עם הבגדים שעבדתי איתם כל היום.

ולא, אין מקלחת.

אולי תעלה את התמונה לפה?

היי,

אני יותר מאוחר אעלה תמונה.

רועי

פורסם

תשים לב שלך, אין בעיה להסתובב עם הביגוד הזה, וגם לנו לא.

אבל, אתה נכנס לתחבורה ציבורית ויש לשמור עליה נקיה ונאותה עבור אחרים.

קשה לי להאמין שבמדינה מתקדמת כמו שלנו, לא היה אף מקום שיכלת לשטוף ידיים, לרענן את הפנים או להחליף חולצה?

תשים לב שרק לאחר שביקשו ממך, שטפת ידיים ונזכרת שיש לך חולצה נקיה יותר.

היית מביא איתך מכנס נקי חולצה נקיה שוטף ידיים בשרותים אחרים וזה הכל. גם עבור עצמך.

אלה אם כן אתה חובב ואוהב להסתובב מלולכלך ברמה כלשהי וזה מסב לך תענוג אז זה בסדר מבחינתנו.

*** גם אבק נשאר על המושבים/משענת והנוסע הבא שמגיע מתלכלך מזה, מה שלך נראה כמו לכלוך קטן, עבור אחר זה נשאר לו על המכנס השחור שלך/אלגנט/חולצה לבנה וכו'.

לפעמים שוכחים את זה.

פורסם

שוב, אני מסכים איתך במידה והייתי מלכלך, לא הייתי עם בגדים עם אבק, שכבר נסעתי ברכב ולא התלכך כלום.

כפי שרשמתי השרותים היו סגורים, הם נתנו לי להשתמש במשרד לצורך זה, לא נראה לי היו נותנים לי לעשות אם לא היה המקרה הזה.

ואם נניח בצד את עניין הלכלוך, האם זה בסדר שסדרן יגיד לי תדבר יפה יכולתי להעיף אותך מכל המדרגות?

אין לי שום תענוג, זה לא בריא, אבל ללא ספק למדתי את הלקח שלי בסיפור הזה, להתקנקות טוב טוב לפני.

רועי

פורסם

לגבי הסדרן זה כבר עניין אחר.

בסהכ נותן שירות מהסוג הנחות שנפל עלייך וניבל את פיו.

אתה יכול להגיש תלונה לאגד ולהגיש נגדו תביעה אזרחית, אין שום בעיה.

כמו שכל אדם יכול לגשת ברחוב או כל נותן שירות כזה או אחר לנבל את פיו ולאחר מכן לספוג את העונשים? בסהכ ניצל את היכולת שלו לדבר, מעבר לכך, אם אתה יכול, תכנס בו בתביעה אזרחית על השפלה או משהו דומה והגשת תלונה לאגד וכו'. תגרור את הסיפור על מכתב יפה וזהו... אין יותר מדי.

פורסם

ראשית שבת שלום ותודה שוב על ההתייחסות,

אני לא אגיש נגדו תלונה על הלכלוך, כי הסברת לי יפה את הצד השני, ואתה צודק, וללא ספק אני אתחיל להחליף בגדים ואשטוף את עצמי כמה שאפשר

אם לא בשבילי אז בשביל הסובבים אותי.

אבל אני כן אגיש נגדו תלונה (באגד) על דיבור גועלי כזה.

שוב תודה, וזה למה טוב להתייעץ בפורום :wink:.

רועי

פורסם

לדעתי, תקח איתך בתיק חולצה נקיה, מכנס סביר או גינס סביר וחבילת מגבונים, זה תמיד מועיל וגם איזה דאודורנט 2 ב 20 בסופרפארם.

זה פקל בתיק בימי הקיץ :)

מקווה כי תוכל לכתוב מכתב יפה ולהכנס בו באמת.

פורסם

היי,

אני אנסח בעזרת חברי הכנופיה התותחים מכתב יפה,

ולעניין הניקיון, צודק, אבל איפה אתה קונה שניים ב- 20?

אני מצאתי רק AXE אחד קרוב ל - 20, אני נמנע רק מטעמי קמצנות להשתמש בו הרבה.

רועי

פורסם

בחנויות הסופר פארם או ניו פארם יש לעיתים קרובות מבצעים של 1+1 על AXE וגם על אדידס וכו' על סבונים דאודורנטים ספיד סטיקים למינהם וכו', ככה שאפשר לרכוש כמויות לא קטנות במחירים סבירים, צריך לעקוב באפליקציה או בפרסומים או לבקר שם מדי פעם.

פורסם

זו לשון תקנה 461

. לא ירשו הנהג והכרטיסן להיכנס לאוטובוס לכל אדם –

(1) שלבושו עשוי לזהם או להשחית את בגדי הנוסעים האחרים או את ריפודי האוטובוס, ובפרט כשבגדיו מלוכלכים בצבעים, בשמנים או בפיח;

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...