Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לחבריי המתאמנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לקבוצת החדר כושר :-D.

באימון אחד אני משתדל לשלב כמה שרירים לצורך העניין חזה ויד קדמית, יש לי מספר תרגילים לכל שריר.

האם יש חשיבות אם אעשה את כל התרגילי יד קדמית אחד אחרי השני, ואחר כך את תרגילי החזה? או שלמעשה יהיה יותר טוב לעשות תרגיל יד קדמית, חזה, יד קדמית, חזה, וכו'.

JL Audio

פורסם

קודם אתה צריך להחליט מה מטרת האימון (ניפוח, כושר וכו׳).

בגדול אין חשיבות לסדר התרגילים, רק תדאג למנוחה מספיקה.

פורסם

בהנחה שאתה לא באדי בילדר או ספורטאי מקצוען, נהוג בכל אימון לעבוד על 2-3 קבוצות שריר (למשל יד קדמית, יד אחורית וחזה).

אחרי שבחרת כמה תרגילים לכל שריר, לא רק שלא משנה הסדר אלא להיפך - רצוי שבכל אימון תחליף את סדר התרגלים. ככה אתה "מבלבל" את הגוף, מוציא אותו ממתכונת קבועה ומגרה את השרירים לעבוד שונה.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
שלום לקבוצת החדר כושר :-D.

באימון אחד אני משתדל לשלב כמה שרירים לצורך העניין חזה ויד קדמית, יש לי מספר תרגילים לכל שריר.

האם יש חשיבות אם אעשה את כל התרגילי יד קדמית אחד אחרי השני, ואחר כך את תרגילי החזה? או שלמעשה יהיה יותר טוב לעשות תרגיל יד קדמית, חזה, יד קדמית, חזה, וכו'.

אני חושב שהשאלה שלך לא הובנה לחלוטין.

אני לא מאמן כושר ולא יצא לי להתאמן עם שוורצנגר בצעירותו, אבל הנה ה-50 רובל שלי - ראשית, כן יש חשיבות לעשות את כל התרגילים עבור אותה קבוצת שרירים ברצף (כלומר, לעשות את כל תרגילי החזה ורק אז לעבור ליד הקדמית), שכן אחרת אתה לא מעמיס למעשה מספיק על השריר, ונותן לו מנוחה "ארוכה" מדי.

אופציה נוספת היא לשלב 2 תרגילים עבור 2 קבוצות שרירים שונות באותו הסט (סופר סט אם אני זוכר נכון) - עושה סט לחזה וישר אחרי זה סט יד קדמית ורק אז נח, וכך 3 חזרות. עם זאת, אני לא יודע עד כמה זה אפקטיבי או מומלץ למתאמנים לא מנוסים.

וכמה עצות כלליות - עדיף לעבוד עם משקל חופשי מאשר במכונה (טווח תנועה גדול וטבעי יותר, פעילות של שרירים מייצבים וכדומה), תוך כדי הקפדה כמובן על ביצוע נכון. בנוסף, לגוון בתרגילים לכל קבוצת שרירים (הן מבחינת הסדר והן מבחינת התרגילים שאתה עושה בכל אימון), ולעשות כ-3 תרגילים לקבוצת שרירים גדולה (חזה, גב ורגליים), ו-2 תרגילים לקבוצת שרירים קטנה (יד קדמית, כתפיים וכדומה), ולא לשכוח לעבוד על זוקפי הגב (במקביל לעבודה על שרירי הבטן).

וכמובן לאפשר לגוף לנוח אחרי אימון (לפחות 48 שעות בין אימונים על אותה קבוצת שרירים), לישון טוב, לאכול טוב ולהקפיד לא להגזים באימון (לא לעשות תרגיל אם יש כאבים, להקפיד על מנוחה בין סטים ולהקפיד לעשות אימונים של שעה פלוס מינוס).

פורסם

שמעתי שכדאי גם לכבות את האור באמצע האימון. זה ממש מבלבל את השריר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תוכן חדש...