Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לעצתכם:

1. פורד פוקוס 2007 - באוקטובר 2014 הוחלפו רפידות (117 אלף ק"מ). היום, נאמר לי שהרפידות יחזיקו אולי עוד 5000 ק"מ (היום 133 אלף ק"מ) - סביר?

2. בולם זעזועים - הראו לי שבקצה העליון של המוט שמחובר לגלגל (תחתית הבולם), אפשר לראות שמן בעין (בגלגל השני אין). על פניו, יש נזילה אבל זה לא משהו שיורד לאורך כל המוט עד לגלגל. הוצע לי להחליף בולם במקורי ב-800 לא כולל עבודה ומע"מ או לא מקורי ב-450 לא כולל עבודה ומע"מ. דעתכם?

3. האם מניסיונכם, רכב שנת 2007 עדיין "שווה" ללכת למוסך רשמי של היבואן?

4. אם לא, האם יש המלצה על מוסך טוב לפורד ברחובות (למשל, בו אוכל להחליף את הבולם)?

תודה לכולם ושבת שלום.

פורסם

1. יש קשר ישיר לסגנון הנהיגה, סוג הרכב ואיכות הרפידות. אני לא אוהב ולא מאמין ל"נבואות הזעם" שנותנים במוסכים, הדרך היחידה לחזות קילומטרז' שנותר לרפידה הוא על סמך מה שהיה ורק בתנאי שדפוס הנהיגה לא השתנה. תמצא לי יועץ שירות אחד שיבדוק את ההיסטוריה של הרכב ויעשה לך תחקיר על סגנון הנהיגה והאם הנסועה שלך השתנתה לאחרונה.

2. הבולם (בולמים) שלך עשה את שלו. בולם לא מחליפים בבודד אלא רק בזוגות. אין בעייה לשים בולם תחליפי ובלבד שהוא מבית טוב, מונרו, KYB וכו'.

3. כן ולא. כן כי מוסך מורשה מכיר הכי טוב את רכבך, את כל המחלות שלו ואת הדרך לטפל בו. לא, כי פוקוס 2007 היא לא איזו חללית שמוסך שאינו מורשה יבואן לא יסתדר איתה, בטח לא בטיפולים שוטפים. העסק מסתבך כאשר יש צורך באבחון תקלה או החלפת מכלולים מורכבים, שם בא לידי ביטוי יתרונו של המוסך מורשה היבואן.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

בולם זעזועים בפוקוס האלה זה ידוע סביב ה-100 אלף. הבולם החל להזיע ולא ייקח הרבה זמן שגם ממש ייזל, בכל מקרה סביר שהאוטו לא עובר טסט כך. תשים בולם של KYB שעולה לא יותר מ-450-500 ש"ח ואף אפשר ב-350 למצוא. לפוקוס הזו יש רק דגם אחד נפוץ של הבולם הזה בכל החנויות. עבודה עולה 150-200 לבולם. תופתע מההשפעה על הנסיעה. בולמים מחליפים תמיד בזוגות. אל תשים מקורי, חבל על הכסף.

אגב, יש לכאורה טענה שבפוקוס הזו לא צריך כיוון פרונט אחרי החלפת בולמים קדמיים בגלל הצורה שבה הם יושבים במתלה הקדמי שפירוקם לא משנה זוויות המתלה.

בולם לדוגמה:

http://www.justmotor.co.il/products/673055/%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%96%D7%A2%D7%96%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1

עוד 5000 ק"מ לרפידות זה ממש לא מעט. תחזור אז ותראה מה קורה. ממילא בפוקוס שהרפידות "נגמרות" יש כאלה רעשים שלא תוכל להתעלם מזה.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

יש כל מיני סוגי רפידות . יש רכות ויש קשות .

בפוקוס שלי אני גומר את הרפידות הרכות ב 15000 ק"מ .

היתרון הוא בהרגשה ובפידבק שמקבלים בלחיצה על הברקס .

אגב , מומלץ על כיוון פרונט לאחר החלפת בולמים .

פורסם

אם אני משקלל את כל התגובות כאן, נראה שההמלצות של המוסך מקצועיות.

לגבי המחיר - נראה לי שאת החלפת הבולם אפשר לעשות במוסך אחר (עם בולם חלופי).

לאור זה - האם הפורום הזה הוא המקום להמלצות על מוסך טוב לפורד ברחובות? אם כן, יותר מאשמח לשמוע.

תודה לכולם שוב.

• תוכן חדש...