Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת מילואים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי

אספר את זה בקצרה ככל שניתן, אם ידרשו עוד פרטים אשמח לבאר בהמשך.

קראו לי למילואים משני עד חמישי. הגעתי בשני ולאחר כמה שעות החליטו שכנראה יצטרכו להשאיר מישהו בסופש, אז מישהו שיתנדב לתפוס את הכוננות קריאה לסופש ישוחרר משאר השבוע.

מכיוון והאחרים הם בעלי משפחות שכבר קבעו לו"ז עם האשה והמשפחה- אני נבחרתי.

אז התקפלתי הבייתה עוד באותו היום (שני) וביטלתי כל תכנית לסופש.

נכון לעכשיו עדיין לא קראו לי לכן כבר סביר שזה לא יקרה.

האם אני זכאי לקבלת ימי המילואים הללו אף על פי שכנראה לא אשרת אותם? הרי ווידאתי שאני לא עובד מחר ובראשון ופיניתי את שישי שבת מתכניות.

כבר הבנתי שהזמן האישי שלי, החיים הפרטיים שלי, הוצאות הדלק והנסיעה הארוכה הם הפקר לצבא. (הרי הם ידעו שישחררו אחד מאיתנו עוד מהבוקר. למה חיכו רק עד שאגיע ואעבור 4 שעות נסיעה ותהליך חיול ארוך בשביל לומר לי זאת?)

אז השאלה שלי היא היכן ההפקרות חוצה קו. (להשאיר אותי זמין לחלוטין למשך הסופש בשביל כלום).

יש לציין שאני שואל זאת בשביל לדעת בלבד. אני לא הולך להילחם שם באף אחד, סומך על המפקד שלי בעיניים עצומות.

חוץ מזה, סיפורי תלונות על מילואים וצבא זה הדבר הכי ישראלי. לא יזיק להוסיף עוד אחד לרשימה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

ברור לי שאני יכול לברר בדיוק מה קורה. אך עניין אותי לדעת האם סיטואציה כזו מזכה אותי בימי המילואים למרות שבפועל לא השתתפתי בתרגיל. יש פה הרי איזו בעייתיות.

מצד אחד- שמתי את החיים האישיים שלי בHOLD בשביל לוודא שאהיה זמין במידה ויתקשרו (הרי אמרו לי מפורשות שאני בכוננות קריאה לסופ"ש).

מצד שני- כנראה שבפועל אני לא אשרת את הימים הללו.

מעניין אותי מה החוק היבש אומר. הרי מחר תהיה לי תשובה בכל מקרה. אך אם יתנו לי את הימים ואני אכן זכאי לפי חוק- אדע שהם יודעים מה עושים.

אם יתנו למרות שאני לא זכאי- אדע שהם מתחשבים מעבר למה שהם חייבים והיחס שלי לשנים קדימה ימשיך להיות כפי שהיה עד היום.

אם לא יתנו למרות שאני זכאי- אדע שזה היחס ואדע מה לענות בפעם הבאה שיבקשו להתנדב.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

זה מילואים, אם המ"פ שלך גבר-ואתה תזכיר לו ותדבר איתו על זה. תקבל

אם לא - לא.

אל תחכה - מדובר על לא מעט כסף, זה שווה שיחה למ"פ לוודא שזה קורה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תראה אנשים. זימנו למילואים , שיחררו , ועדיין יש טענות ?

אומנם אני הפסקתי לעשות מילואים לפני מספר שנים אבל בכל התקופה (20 שנה ) , רק כאשר אמרו לך הביתה , לא הייתי מספיק לשמוע את ההברה האחרונה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בתחילת המילואים בודקים כמה ימ"מים אמורים לקבל, אם התקופה עולה על 7 ימים ויש חופשות אז יש מקום לבדוק כמה ימים מתוך ימי החופש הם בתשלום.

מונע את חוסר הוודאות.

אני אישית לא נוהג להציק בסוף המילואים לגבי הימ"מים למ"פ, הוא דואג לידע אותי בסמוך לשחרור ולפעמים מוסיף איזה צ'ופר בדמות יום או יומיים נוספים ולבחור את התאריכים שלהם אם הם במסגרת הזמן שבו היחידה מבצעת מילואים (תקף בשחרור מוקדם).

פורסם
תראה אנשים. זימנו למילואים , שיחררו , ועדיין יש טענות ?

אומנם אני הפסקתי לעשות מילואים לפני מספר שנים אבל בכל התקופה (20 שנה ) , רק כאשר אמרו לך הביתה , לא הייתי מספיק לשמוע את ההברה האחרונה.

כפי שהקפדתי להדגיש מספר פעמים: אני רק רוצה לדעת. לא בא בטענות ולא בא בתלונות.

דרך אגב, השכר שלי הוא שכר שעתי. כלומר אם אני לא עובד- אין כסף. כשהודיעו לי על המילואים האלה לפני חודשיים ביטלתי המון ימי עבודה (אימון של שבועיים). אחר כך קיצרו לי לשבוע, כלומר חתכו לי כחצי מההכנסה לתקופה הזו. ועכשיו גם ביטלו את השבוע הזה.

אז הייתי אמור להכניס על השבועיים האלה קרוב ל6K לפני ניכויים. בגלל המילואים ביטלתי את העבודה בציפייה להכנסה של פחות מ3K מהמילואים (כן, ידעתי שאני מפסיד המון כסף. אך לא היה לי מה לעשות בנוגע לזה).

עכשיו גם את כל זה אין.

בתור סטודנט, זה המון המון כסף בשבילי.

אם הייתי עובד בעבודה קבועה שבה אם אני לא במילואים אז אני יכול לשוב לעבודה- כן, צודק. ביטול מילואים זה לגמרי דבר חיובי.

אז כמו שאתה רואה, ביטול המילואים זה לא דבר חיובי בשבילי.

פורסם

כשאמרו לך ללכת הביתה ולחכות לטלפון לגבי סופ"ש עברת בשלישות וקיבלת טופס שחרור?

הזדכאת על הציוד?

אם כן-- אז תיאורטית לא מגיע לך יממ אבל זה תלוי במ"פ שלך.

אם לא-- אז אתה עדיין מחוייל ותקבל כסף על הימים עד ליום שתזדכה ותעבור בשלישות.

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

החתימו אותי על פיצול שמ"פ ושלחו אותי להזדכות על הכל. לאחר מכן שמעתי במו אוזניי את המפקד שלי אומר לשלישה לשחרר אותי ולהוציא לי צו חדש לחמישי עד ראשון. היא וידאה איתי שאכן חתמתי שאני מאשר לפצל ושלחה אותי לדרכי.

בכל אופן, מאמין שאדע בקרוב.

תודה רבה לכולם

פורסם

אם לא קיבלת צו,או טלפון מהשלישה להתייצבות,כנראה שלא היה צורך לזמן אותך שוב ולא תקבל את הימים כי שוחררת.

אבל כולנו מחכים לתשובה של המ"פ

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

רק הסברתי את עצמי שם, לא התכוונתי להישמע תקיף חס וחלילה.

רן, אני גם נוטה לחשוב כך.

פורסם

בתור איש שלישות שנמצא כל יום במשרד קישור של 2 גדודים.

הצו חייב לצאת 60 יום לפני אימון שמשכו מעל 3 ימים.

ניתן לשנות צו עד 14 יום ממועד תחילת השמפ.

כל שינוי של תאריך מעבר ל14 יום מותנה בחתימת החייל כלומר לא תחתום על פיצול תקבל את כל הימ"מ.

זה שקצינת הקישור שינתה לך צו באמצע האימון או ב14 יום לפני הופך אותך לחריג למשימה, כלומר ללא חתימה על כתב הסכמה אין עלייך כל חובת התייצבות.

אם תרצה לדעת מה קיבלת ומה לא תפנה אלי בה.פ ונבדוק את הדברים לעומק.

אם יש עוד שאלות על איך הדברים מתנהלים זה הזמן.

• תוכן חדש...