Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפח המנוע שכולם תמיד מדברים עליו הוא הנפח ללא חלל בית הדחיסה, דהיינו נפח מהלך הצילינדר, ולא נפח הצילינדר הכללי.

נפח מהלך הצילינדר מחושב ע"י נוסחת נפח גליל:

V=Pi*R^2*H.

ניקח את המנועים הנ"ל, נתון לנו שקדח הצילינדר הוא 7.5 ס"מ וגובהו 7.2 ס"מ, נציב בנוסחה הנ"ל ונקבל שנפח כל צילינדר שווה ל318 סמ"ק. תכפיל במ"ס הצילינדרים במנוע ותקבל שנפחו שווה ל1272 סמ"ק, כנתון באתר. זהו נתון הזהה בשני המנועים, וזה ללא קשר ליחס הדחיסה.

ז"א שתמיד כשאתה שומע נפח מנוע, מתכוונים לנפח מהלך הבוכנות ולא לנפח הכולל האמיתי של המנוע (שכולל את נפח תאי הדחיסה).

מהנ"ל ניתן להסיק שמה שחשוב הוא מהלך הבוכנה, ולא יחס הדחיסה. לפי הצעות קודמיי, כל מה שמשנים במנוע הוא יחס הדחיסה, ולא את מהלך הבוכנה וזאת למרות שמגדילים את גודל הבוכנה.

מקווה שעזרתי.

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

מאוד קל להעלותיחס דחיסה ב GTI1.9 למשל: מחליפים לבוכנות של 1.6 שבמקום הקעורות של 1.9 הן שטוחות (למעלה בראש). הקוטר אותו קוטר, הן מורכבות על קראנק של 1.9 אז המהלך לא משתנה והנפח נשאר. התוצאה משביעת רצון (מניסיון) ובכלום כסף.

אההה... יש לזה מינוס - בלאי מואץ.... קוראים לזה...

אלון

פורסם
מאוד קל להעלותיחס דחיסה ב GTI1.9 למשל: מחליפים לבוכנות של 1.6 שבמקום הקעורות של 1.9 הן שטוחות (למעלה בראש). הקוטר אותו קוטר, הן מורכבות על קראנק של 1.9 אז המהלך לא משתנה והנפח נשאר. התוצאה משביעת רצון (מניסיון) ובכלום כסף.

אההה... יש לזה מינוס - בלאי מואץ.... קוראים לזה...

אלון

אתה סגור על זה ?

אין צורך להחליף חוץ מקראנק גם סליבים וטלטלים ? :roll:

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
אתה סגור על זה ?

אין צורך להחליף חוץ מקראנק גם סליבים וטלטלים ? :roll:

אין צורך להחליף קראנק - זה ישנה מהלך בוכנה ויפגע בנפח.

לגבי הטלטל אני לא סגור. אם אני זוכר נכון משאירים את הטלטל של 1.9 - בטח לא מחליפים סליבים. הקוטר הוא אותו קוטר.

אלון

פורסם

קבל תיקון אלון ,

רק עכשיו שמתי לב שאתה מדבר על העלאת יחס דחיסה במנוע 1.6 , שאני התייחסתי להסבה של מנוע 1.6 ל 1.9 . :wink:

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברה אני מצתער שאני מעלה שוב את הנושא פשוט זה משהו שמאוד מעניין אותי וכנראה זה יהיה הדבר שאני יעשה בהזדמנות הראשונה שתיהיה לי לפתוח מנוע(אטם ראש,רינגים... או מה שלא יהיה).

עכשיו נעבור לנושא

חישבתי בערך כמה אני צריך לגלח מהראש כדי להגיע קרוב ליחס דחיסה שבמנוע החזק מבין השתיים

ויצא לי שצריך לגלח 0.112 ס"מ. יש מצב שזה נכון??? והאם אצל חרט יש את הכלים כדי לבצע את הגילוח בדיוק ????

פורסם

אל תיהיה סגור על זה שזה יחס הדחיסה בלבד , כן יש מקומות שמתמים בכאלה עבודות ואכן אנשים עושים את הדבר הזה .

אבל למה לך לקחת את הסיכון

ים long time no

פורסם

מישהו יכול לעזור לי?

והאם אני ירגיש שינוי לאחר גילוח של מילימטר אחד , החלפת קרבורטור והחלקת מעברים ???

מה הנזק העיקרי שיכול להגרם מהחלקת מעברים? פריצה של מעברי המים און שיש עוד דברים שיכולים להגרם כתוצאה מזה?

פורסם

אם אני לא טועה, אף אחד לא שם לב לשינוי הסלד בו מושג שי ההספק.

אם תעלה את הקו האדום ותעלה את יחס הדחיסה,ביחד זה יקרב את ההספק.

כי כמו שמישהו כבר אמר לך ששינוי יחס הדחיסה תוסיף יותר מ-10 כ"ס כך שתוסיף לזה יותר תחום פעולת מנוע

(העלאת הקו האדום) יתקבל הספק משופר.

פורסם

אם אני יודע נכון , להעלות את הקו האדום אפשרגם בקיצור מהלך בוכנה אבל אז אתה פוגע בנפח , אלא אם כן אתה מרחיב את הצלינדרים והבוכנות , זה מה שיתן לך פעולת מנוע חובב סל"ד גבוהה שיפיק מומנט בסל"ד יחסית גבוהה ויותר כוח סוס בסל"דים גבוהיים , אופי פעולה יפני משהו .

אבל יכול ליהיות שיש משהו אחר שאיני יודע עליו .

ים long time no

פורסם

כדי להעלות את "הקו האדום" לא צריך להחליף כלום.

במכוניות מודרניות מתעסקים במחשב ניהול מנוע ומעלים את הקו האדום-הכוונה אם לא אמרתי קודם(מצטער) מנתק הצתה. במכוניות ישנות יותר מתעסקים עם המפלג ואם אני לא טועה בוואקום שיושב על המפלג. אל תתפוס אותי על המילה לגבי איך עושים את זה אבל זה אפשרי.

וכמו שכבר ציינו פה. אם תעלה את מנתק ההצתה לאזור תחום סלד גבוהה יותר-המנוע יספק יותר כוח, אבל זמינות הכוח, או המומנט יגיע בנקודה גבוהה יותר, הכוונה שאם המנוע ייצר (לדוגמא) 10קג"מ ב-4500 ואתה תעלה את הקו האדום\מנתק הצתה המנוע ייצר 11.2 ב4900 סל"ד.המספרים הם סתם דוגמא זה לא נכון מבחינת ערכים במציאות.

פורסם
לא משנים יחס דחיסה באמצעות החלפת בוכנות.

אם ברצונך להעלות את היחס דחיסה, אנו אמורים לצמצם את תא השריפה, כלומר לגלח כמה מילמטרים מהראש מנוע! או להחליף לאטם יותר דק!

אם ברצונך להקטין יחס דחיסה, אנו אמורים להגדיל את תא השריפה, כלומר להויסף עוד אטם לראש מנוע, או אטם יותר עבה!

יום טוב!

שלום.

אתה לא צודק!!!

ניתן להגדיל יחס דחיסה ע"י החלפת בוכנות ואים לא איכפת לך זו הדרך הנכונה ביותר!!!

מרכבים בוכנות עים "גיבעה" מיועדים לאותו מנוע פלוני אלמוני.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
במכוניות ישנות יותר מתעסקים עם המפלג ואם אני לא טועה בוואקום שיושב על המפלג. אל תתפוס אותי על המילה לגבי איך עושים את זה אבל זה אפשרי.

וכמו שכבר ציינו פה. אם תעלה את מנתק ההצתה לאזור תחום סלד גבוהה יותר-המנוע יספק יותר כוח, אבל זמינות הכוח, או המומנט יגיע בנקודה גבוהה יותר, הכוונה שאם המנוע ייצר (לדוגמא) 10קג"מ ב-4500 ואתה תעלה את הקו האדום\מנתק הצתה המנוע ייצר 11.2 ב4900 סל"ד.המספרים הם סתם דוגמא זה לא נכון מבחינת ערכים במציאות.

האם יש מישהו שיכול להסביר כיצד הסרת הגבלת הסל"ד ברכבים הישנים מתבצעת?

מכיוון שבאופן תאורטי, אם הדבר היחידי שעושים הוא הסרת המגבלה, המנוע יתנהג בדיוק כפי שהתנהג קודם, אך ימשיך לעלות בסל"ד הרבה לאחר שיא ההספק ובתחום הסל"ד הגבוה הזה לא יספק יותר כ"ס, אלא פשוט פחות או יותר ישמור עליהם. לפיכך אני חולק על דבריך בנוגע לשינוי המומנט והסל"ד בו הוא מוסק.

מנגד, אם הסרת ההגבלה מתבצעת ע"י משחק במפלג, הרי שיכול להיות שהתנהגות המנוע אכן תשתנה והוא ישיג נתונים שונים בסל"ד שונה.

לכן, אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי העניין.

תודה!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...