Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום, שלום.

אני מוכרת את הרכב שלי מאזדה 2 בת 7 שנים. היום הלכנו עם קונה למכון הבדיקה ובדו"ח מכון הבדיקה המליצו להחליף מוט קישור/זרוע הגה שמאל בגלל חופש במערכת היגוי מצד שמאל ומסבי גלגלים אחוריים בגלל רעש (שאני האמת לא שומעת אך לבוחן יש כנראה חוש שמיעה מחודד או שלי יש ירידה כלשהי בשמיעה). אני צריכה לבנות אסטרטגיה איך להתמקח עם הקונה לגבי הדברים האלה כי מלבד זה הרכב בסדר גמור יחסית לגילו ומאחר ומצב השוק של משומשות לא משהו ואני רוצה למכור את האוטו, הורדתי כבר די הרבה - סביב 12% ביחס למחירון לוי משוכלל, אבל אני לא רוצה להוריד הרבה מעבר לזה. אני כמובן אפנה ביום ראשון למוסך שלי (שזה מורשה מאזדה) לשאול הצעת מחיר לשני הדברים האלה, אבל אולי מישהו כבר יודע להגיד לי סדר גודל של מחיר כמה זה יכול לעלות? בנוסף אשמח אם יהיו למישהו עוד דברים מחכימים להגיד בנושא?

תודה

פורסם

קני חלקים חליפיים כמו שמציע אבי וגשי לסדר זאת אצל מישהו שמבין ויודע להיתעסק עם הרכב. אם תרצי הכוונה למקומות תגידי מהיכן את בארץ ונכווין.

פורסם

אני מאזור חיפה. הקונה כבר רוצה להיות מעורב בתהליך ורוצה שנלך למורשה. השאלה האם יציעו לי במורשה רק חלקים מקוריים או יכולים להציע גם תחליפיים?

על כל פנים אשמח לשמוע גם איפה אפשר להשיג את החלקים האלה תחליפיים ומה איכותם לעומת המקוריים? האם בדומה לחלקי פח למשל אפשר להשיג את החלקים האלה OEM או שאין דבר כזה בחלקים מכניים?

פורסם

שהמוכר לא יבלבל לך במוח עם המורשה. את תתקני איפה שאת רוצה ואם הוא רוצה שייבדוק שוב שתוקן. אל תשתעבדי אליו ובטח שלא למורשה ששם תצאי בנזק כספי לא קטן. המורשה ישים לך חלקים מקוריים! חלקים תחליפיים אני אישית מכיר באיזור שלי שזה חדרה אם תרצי אבדוק לך כמה יעלה אצלם ביום ראשון.

פורסם

המלצה שלי - תסבירי לקונה שזה לא אוטו חדש. זה אוטו בן 7 שנים.

הוא לא עולה 111.000 ש"ח כמו מאזדה 2 2105 אלא בערך שליש מזה.

ולכן סביר שיהיו חלקים בלויים שצריך להחליף, הוא יחליף אותם במסגרת יישור קו שיעשה אחרי הקניה.

זו בדיוק הסיבה שהוא משלם על האוטו 30 אלף שקל ולא 100 אלף.

מקסימום תורידי עוד כמה שקלים, לא את כל עולת התיקון אלא נגיד חצי ממנה.

אל תתעסקי בלתקן את זה...לא תקבלי מהקונה את מה שתשלמי על התיקון ועל הזמן המבוזבז אני בכלל לא מדבר.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

עדיין אשמח, ולו מתוך סקרנות, אם מישהו יכול לענות לי האם גם בחלקים מכניים, בפרט בחלקים שציינתי, קיימים חלקים OEM? האם אפשר להשיג אותם, ומה יכולה להיות העלות שלהם לעומת חלקים מקוריים?

• תוכן חדש...