Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון למכור את הרכב שלי בקרוב ורציתי לדעת, בעת המכירה על מי לשלם את העברת הבעלות על הרכב?

מוכר/קונה/ חצי-חצי?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקונה משלם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האינטרס להעביר בעלות הוא קודם כל של המוכר. לכן הגיוני שישתתף בעלות. בכל מקרה, מדובר בסכום זניח שלא שווה לפוצץ עליו עסקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש הסכם כזה שלא באמת נאמר באופן רשמי. והוא שהקונה משלם. כשאתה קונה אתה משלם, וזה שיקנה ממך הוא ישלם. ככה זה תמיד עובר בצורה הוגנת.

כמובן שזה היה עובד בצורה זהה אם תמיד כל אחד היה משלם חצי, אך ככה זה הושרש מכל העסקאות עליהן שמעתי ממקור ראשון.

האם זה מחייב? לא.

ואם קונה יתעקש להתחלק? אז תתחלקו, ספריאל הסביר זאת מצויין.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

קונה שמעוניין ברכב שלך לא יפוצץ עסקה בגלל חצי סכום של העברת בעלות.

וזה בדיוק מה שהיה אצלי.

הקונה רצה שאני אשתתף איתו בעברת הבעלות.

לא הסכמתי, הוא מצידו, שובר עסקה במידה ואני לא משתתף.

לחצתי לו יד, ואמרתי שאני לא מוכן, וחלק מהעניין הוא עקרון, אתה קונה משהו? אתה משלם עליו.

לבסוף הוא שילם את העברת הבעלות.

שאני קניתי, אפילו לא חשבתי על לבקש מהמוכר להתחלק איתי.

*אם אתה מוכר במחיר ממש טוב ביחס לרכב אז כמובן שכל מה שאמרתי לא תקף:lol:

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם
קונה שמעוניין ברכב שלך לא יפוצץ עסקה בגלל חצי סכום של העברת בעלות.

וזה בדיוק מה שהיה אצלי.

הקונה רצה שאני אשתתף איתו בעברת הבעלות.

לא הסכמתי, הוא מצידו, שובר עסקה במידה ואני לא משתתף.

לחצתי לו יד, ואמרתי שאני לא מוכן, וחלק מהעניין הוא עקרון, אתה קונה משהו? אתה משלם עליו.

לבסוף הוא שילם את העברת הבעלות.

שאני קניתי, אפילו לא חשבתי על לבקש מהמוכר להתחלק איתי.

*אם אתה מוכר במחיר ממש טוב ביחס לרכב אז כמובן שכל מה שאמרתי לא תקף[emoji38]

כמה עלה הרכב 500 שקל?

נשמע ממש התעקשות מיותרת(של שניכם, בעיקר שלך).

כל ההעיסקאות שהייתי עד אליהם הסתכמו בחצי חצי בלי שום פציעת פה של אחד הצדדים.

פורסם

יש מנהג שהקונה משלם. מעבר לכך- בפורמטים המוכנים הנפוצים באינטרנט של חוזה למכירת רכב, כתובה התייחסות לכך שהקונה יישא בעלות העברת הבעלות. כמובן שזה ניתן לשינוי אבל עצם המצאות הסעיף בחוזים הנפוצים מעידה על הנוהג הכללי.

פורסם
יש הסכם כזה שלא באמת נאמר באופן רשמי. והוא שהקונה משלם. כשאתה קונה אתה משלם, וזה שיקנה ממך הוא ישלם. ככה זה תמיד עובר בצורה הוגנת.

זה עובר מדור לדור.

פורסם

אצלי הקונה שילם גם על הבדיקה וגם על העברת הבעלות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כאשר כבר קובעים את המחיר אותו ישלם הקונה למוכר עבור הרכב, מדובר בסכום נטו שיכנס למוכר לכיס. העברת בעלות ובדיקת משכון ובדיקת שקר נוספת, לא תתקבל בעין יפה אצל אף אחד. ולכן מקובל שהקונה משלם עבור המיסים מסביב והמוכר מקבל את הסכום נטו עליו סוכם מראש.

בדיקת רכב נעשית על דעת הקונה בלבד, רוצה- עושה, לא רוצה - לא עושה, עניינו שלו בלבד. הסכום לתשלום שלו בלבד.

• תוכן חדש...