Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, כפי שאתם רואים אני חדש כאן.

אז הבעיה שלי היא עם רכב מסוג פולקסווגן בורה 2002 1.6 אוטומט.

נדלקה נורת מנוע, עשיתי סריקת תקלות וקבילתי שלושה קודים (מצורפים בתמונות).

אני מבין שהבעיה היא בתערובת דלק וחמצן ענייה.

חשוב לציין שאני מוגבל מאוד בתקציב לכן אופציית המוסך אני מעדיף להשאיר לסוף.

השאלה שלי היא ככה:

האם עפ"י התקלות הנ"ל מדובר בבעייה בחיישן החמצן? האם החלפתו תפתור את הבעיה? כמה חיישני חמצן יש ברכב שלי במידה ויש יותר מאחד באיזה אחד מדובר עפ"י הקודים?

אני יודע שאם אלך למוסך מורשה אני אצא עם נזק של אלף-אלפי שקלים, וראיתי באיביי שחיישן כזה עולה סביבובת 150-200 שקל. אז אני מעדיף להחליף לבד במידה וזה מה שצריכים לעשות.

תודה מראש לכל מי שיעזור.

2015-06-30 16.08.36.jpg2015-06-30 16.08.42.jpg2015-06-30 16.08.47.jpg

פורסם

לאחר בדיקה נוספת הבנתי שמדובר בחיישן למבדה התחתון (האחורי), וראיתי סרטון איך מחליפים אותו וזה לא כזה מסובך. השאלה שלי האם שווה לי להזמין את החיישן ולהחליף לבד או שהאבחנה שלי היא לא נכונה או לא בהכרח פותרת את הבעיה?

פורסם

אתה רוצה להרוג את השליח

לדעתי צריך לבדוק למה התערובת ענייה מידי - למשל לבדוק בריחת וואקום בסעפת היניקה

פורסם

כמו שאמר סוניק, החיישן מתריע לך על תערובת ענייה. אפשר להאשים את החיישן שהוא תקול אבל קודם צריך לוודא שהתערובת באמת לא עניה.

דליפת ואקום בסעפת יניקה, או חיישן MAF מלוכלך\תקול עלולים לגרום לכך.

תשים לב שהמערכת לא מתלוננת על החיישן האחורי, לא הבנתי איך הגעת אליו. המערכת מתריעה על כך שהיא הגיעה לקצה גבול יכולת מבחינת ערכי התיקון לתערובת. התיקון הזה להבנתי מבוצע דווקא על פי הערכים שנותן החיישן הקידמי..

יום טוב גם לך

פורסם

קודם כל הגעתי לחיישן האחורי אחרי שחיפשתי באינטרנט והבנתי שקוראים לחיישן האחורי באחד מהשמות האלה: rear, back, downstream . וזה מה שמופיע לי באחת מהתמונות.

דבר שני יש משהו ששכחתי לציין: הנורה נדלקה ואיפסתי אותה ונעלמה אבל נדלקה לאחר איזה נסיעה של 200 ק"מ. אחרי זה איפסתי אותה עוד פעם ועד עכשיו היא לא נדלקה.

אני יודע שהבעיה נמצאת. אבל זה יכול לתת כיוון שלדעתי הבעיה לא קבועה אלא באה והולכת.

פורסם

התקלות P0160 ו P1176 מדברות על אחרי הממיר הקטליטי

התקלה P0171 קשורה לחיישן שלפני הממיר

בנוסף למה שכבר נאמר - מדידה של תערובת ענייה יכולה להגרם גם מדליפה באגזוז לפני החיישן

מאיזה אזור אתה בארץ?

פורסם

מהצפון איזור טבריה וכרמיאל. אני גם צריך לעשות טיפול 10K, לא יודע אם הטיפול קשור איכשהו לתקלה.

אין איזושהי בדיקה שאני יכול לעשות באופן עצמאי לפני שאני ניגש למוסך?

פורסם

תמיד יש מה לעשות

אתה יכול לקנות חיישן תחליפי בEBAY רק שלא בטוח שתחליפי יעשה את העבודה (תחפש על זה כאן בפורום - "חיישן חמצן")

אתה יכול לנסות לבדוק בריחת וואקום (בניתי מכשיר כמו זה:

)

אתה יכול לנסות לאתר בריחת גזים מהמפלט לפני החיישן

אתה יכול להתחבר עם סורק שמציג את גרף הפעולה של החיישנים

אתה יכול גם לבקש המלצה למוסך באזורך

פורסם

רגע בוא נעשה קצת סדר. קודם כל אעשה טיפול, במידה ונדלקה הנורה עוד פעם, איזה חיישן אתה ממליץ שאני אחליף? התחתון או העליון? האם שניהם זהים? האם אני יכול לקנות רק אחד ולנסות פעם למטה פעם למעלה?

ועוד שתי שאלות קטנות: במידה ולא טיפלתי בבעיה האם זה יפגע במשהו חוץ מזיהום אוויר? והשנייה על איזה מוסך אתם ממליצים באיזור טבריה או כרמיאל?

תודה לכם על העזרה שאתם נותנים.

פורסם

לפני שאתה רץ להחליף חיישנים, בצע בדיקה פשוטה לאיתור דליפות לחץ

אפשר להעזר במדריך הזה

יום טוב גם לך

• ספונסר פורום
פורסם

מה דגם המנוע אצלך AEH או AVU ?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני יכול לבצע את הבדיקה הזו עם המכשיר שיש לי:

זה קצת הסבר על בלוק 032 (אני מקווה שזוהי בדיקה זהה או שקולה למה שביקשת):

- Go to Block 032. Field 1 represents the fuel trim at idle (additive) and Field 2 represents the fuel trim at part load (multiplicative), i.e., while driving. Thevalue should be between -10 and +10% (negative indicates the engine is running rich and positive indicates the engine is running lean). If the value isclose to +25% (which is the upper limit), it usually means that the MAF is bad. If the value is somewhere betweeen +10 and +25%, it could mean that thepre-cat oxygen sensor is bad, there is a leak in the intake or that the MAF is on it's way out. The value I found for my car (VR6), which has a new 2.0 MAFand new oxygen sensors is +1.6%.

התוצאות בתמונות מצורפות, הראשונה (עם המינוס) בסרק והשנייה (עם האפס) ב2500סל"ד

2015-07-09 19.19.22.jpg2015-07-09 19.19.36.jpg

פורסם

כמו כן ביצעתי עוד שתי בדיקות עפ"י מדריך שמצאתי באינטרנט:

Block 002 - Load Registration- Check the MAF airflow reading at idle.

Make sure the car is running and warmed up and the A/C is off. Go to Block 002 and look in Field 4. The value atidle should be between 1 and 25 g/s. If it's lower than 1 g/s, then there is probably a leak in the intake tubing between the MAF and manifold.

Block 046 - Catalytic ConverterNOTE:

The test in Block 034 must be done just before this test or it will NOT initiate!

- Go to Block 046 (this test must be done in basic settings, not measuring blocks). Depress and hold brake pedal to start the automated cat. test (lastapprox. 100 secs - the cat needs to be warmed up above a certain threshold for an accurate reading - the threshold is usually 400°C). The engine RPMs(Field 1) should raise to around 1400. Field 2 is the cat. temp. This will also rise during the test. Field 3 is the cat. conversion efficiency. If the cat is good,the value should be below 0.50 at the end of the test. Field 4 will indicate if the cat is good (CAT B1 - OK) or bad (CAT B1 - NOT OK). Release the brakepedal after the test finishes.

2015-07-09 19.20.59.jpg2015-07-09 19.23.09.jpg

• תוכן חדש...