Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

אני מחליף את המי עדן (כדים) למתקן שיעמוד על השיש.

מספר שאלות אליכם:

1. מה המכשיר הכי משתלם מבחינת עלות תועלת/מחיר?

2. האם יש טעם ללכת על המותגים הגדולים כמו תמי 4 או אלקטרה, או לחילופין ללכת על מוצרים שאינם ממותגים?

3. האם כדאי לרכוש רק את המכשיר או לשלם עוד 1500 ש"ח על חבילת שרות ל 3 שנים הבאות?

4. האם כדאי לפזול לכיוון שוק היד 2 ? או שעדיף להישאר עם מקורי.

תודה חברים!

פורסם

מנסיון מהחצי שנה האחרונה:

היה לנו בר מים שעבד ללא דופי משנת 2000 בערך עד לפני כמה חודשים והחזיר נשמתו לבורא הברים.

קנינו בר מים סיני מאחת החברות שמשווקות באיזור חיפה ולאחר שיטוט בזאפ. בקיצור, זוועה של מכשירים, 10 דקות אחרי שחיברנו כבר גילינו נזילה, איכות חומרים תת רמה. החזרנו אותו למחרת.

גיליתי שתמי 4 שייכת לשטראוס ואני זכאי להנחה יפה על המכשיר ועל חלפים. רכשתי את המתקן הוותיק יותר "פמילי". הבדל של שמיים וארץ: החל מאיכות בנייה ועד לידיעה שיש חברה גדולה מאחורי המכשירים הללו.

אם אין לך צורך בכל מיני פיצ'רים כמו במכשירים החדשים כמו סודה או דברים אחרים, הפמילי בהחלט יספק אותך אני ממליץ.

בנוגע למחירים ומסלולים אני לא יודע להמליץ כי אני מקבל הנחה כל ה"מסביב". תבדוק מה צריך להחליף בשנה וכמה עולה ותעשה את החישוב אם משתלם השירות המקיף שלהם.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם (נערך)

אני לפעמים מרחיב את התגובות שלי ככה שאני מפספס את הפואנטה :-) : תתרחק ממתקנים עלומי שם!

כמו שרשמתי, תמי 4 פמילי הוא המתקן הכי זול בהיצע שלהם והוא מספק אותי מאוד, מים חמים / קרים ושלום על ישראל.

עשיתי לך שיעורי בית לפי האתר שלהם:

תמי 4 פמילי - 1790 ש"ח עם אחריות לשנה.

תמי 4 פמילי עם אחריות ל-3 שנים כולל חלפים ושליחויות לכל התקופה - 3420 ש"ח. יוצא 95 ש"ח לחודש.

מסנן עולה 300 ש"ח ונורה גם עולה 300 ש"ח. אחד מהם מחליפים פעמיים בשנה ואחד מהם רק פעם אחת בשנה (לא זוכר איזה חלק במדוייק). תעשה את החישוב אם משתלם לך.

עריכה: אני רק יניח את זה פה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?564811-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%AA%D7%9E%D7%994-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9E%D7%95-%D7%91%D7%9E%D7%A6%D7%91-%D7%98%D7%95%D7%91

עריכה אחרונה על ידי Michael_N

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

קנקן פילטר בריטה.

100 שקל בערך,והחלפת מסנן עצמאית כל כמה חודשים.

מי צריך את כל הפילים האלו על השייש?

סלע

פורסם

הבעיה בכל ה"תמי 4" למינהם, שאתה כבול ליצרן. המסננים והנורה משווקים על-ידם, כך שלא ניתן להשיג אותם בזול יותר.

צריך לחשב האם החבילה ל-3 שנים זולה יותר ובכמה מרכישה מעת לעת של המסננים והנורה.

כדאי לבדוק אם מתבקשת החלפה לפי זמן או לפי שימוש (הזרמת מים במכשיר). במסגרת המנוי, כפי שנאמר, הם שולחים לך פעמיים בשנה את החלפים. בהתאם לבדיקת נחיצות ההחלפה, ניתן להחליט אם ניתן למשוך את ההחלפה.

גילו נאות: כבר הרבה שנים (10-15) שיש לנו על השיש מכשיר תמי4, וזה מאוד נוח. לא בטוח שזול כמו שמים צריכים להיות.

פורסם

אפקט הסינון במכשירים מסוג תמי 4 ודומיו שואף לאפס. חוץ מלקרר ולחמם מים אין במכשירים האלו שום תועלת.

פורסם

אשמח לתת פתרון

אני לדוגמא קניתי יד 2 בעלות של 500 שח(תמי 4)

קניתי מעקף + סנן חיצוני עלות 180-170

הסנן מספיק לשנה ועלות החלפה היא 80-70 שקלים

אם צריך להחליף נורה יש מקומות שמחליפים

לשלם להם על חבילת שירות זה גניבה לאור היום

בהצלחה

פורסם
אני לפעמים מרחיב את התגובות שלי ככה שאני מפספס את הפואנטה :-) : תתרחק ממתקנים עלומי שם!

תגדיר "עלום שם"...

מסנן עולה 300 ש"ח ונורה גם עולה 300 ש"ח. אחד מהם מחליפים פעמיים בשנה ואחד מהם רק פעם אחת בשנה (לא זוכר איזה חלק במדוייק). תעשה את החישוב אם משתלם לך.

את המסנן מחליפים פעמיים בשנה.

כאחד שהיה עצמאי בתחום, ומכר מתקנים כאלו- השנקל שלי:

תעזוב את תמי ואלקטרה. אתה תהיה כבול אליהם וההוצאות שלך יהיו מטורפות עליהם.

1. מה המכשיר הכי משתלם מבחינת עלות תועלת/מחיר?

זו השאלה הכי פשוטה שהכי קשה לענות עליה. הכי משתלם? איינג'ל. מיני בר מכוער כמו החיים שלי, אבל אמין מאד ועושה את העבודה היטב. הכי זול בהיצע שיש כיום בשוק. אבל מכועררררר! תחשוב ג' יפית עשתה לעצמה קלון עם DNA של סוזן בוייל.

2. האם יש טעם ללכת על המותגים הגדולים כמו תמי 4 או אלקטרה, או לחילופין ללכת על מוצרים שאינם ממותגים?

תגדיר מיתוג. תמי ואלקטרה פשוט נהנים מתקציב פרסום עצום. המותגים האחרים שנמכרים בארץ, נמכרים ע"י חברות שאין להם כזה גב ענקי, אבל המותגים שלהם מוכרים וידועים היטב. תריץ חיפוש קצר בזאפ על מיני בר, ותגלה עולם של שמות. רובם המוחלט מכשירים מעולים, שלא נופלים באיכותם מתמי או אלקטרה.

3. האם כדאי לרכוש רק את המכשיר או לשלם עוד 1500 ש"ח על חבילת שרות ל 3 שנים הבאות?

אל. תעיז. לשלם. על. חבילת. שירות. נקודה. בחבילת שירות אתה כבול לחלוטין, ומשלם הון תועפות על שטות שאתה לא צריך. עוד פרטים בהמשך.

4. האם כדאי לפזול לכיוון שוק היד 2 ? או שעדיף להישאר עם מקורי.

מקורי. אל תיגע ביד2, לרוב אלו מכשירים שהתחילו "לזייף".

תודה חברים!

מיני בר נותן לך בסופו של דבר רק נוחות של מים קרים וחמים בלחיצת כפתור, עם טעם סביר למים שיוצאים ממנו. איכות הסינון שלו (כל מיני בר) נמוכה ביותר ביחס לכל האפשרויות האחרות בשוק.

אם זה מספיק לך, סבבה. אני ממליץ לך לקנות מכשיר מדגם אטלנטיס, שזה היה המיני בר הנמכר ביותר אצלי. מכשיר אמין, מעוצב היטב, מחיר הוגן, קלות החלפת מסננים, עלות מסנן היא סביב 100 ש"ח פעמיים בשנה (600 מול 1500 ש"ח לשלוש שנים... ובלי ההתחייבות), אין נורת UV (שהיא מיותרת לגמרי, היא נועדה להרוג את כל החיידקים שמתו מהכלור :lol: מסחטת כספים ותו לא).

אם אתה רוצה סינון יותר טוב, אתה תמיד יכול להוסיף לו מערכת בעלת מספר שלבי סינון, שכבר מצריכה החלפת מסננים רק פעם אחת בשנה. זה השילוב שאני תמיד המלצתי עליו ללקוחות שלי.

הנושא דובר פה בעבר, הנה קישור אחד, ואני ממליץ לך להיכנס ללינק בהודעה מספר 8 גם כן. בנוסף, יש פה עוד משתמש אחד שמותקן אצלו בר ומערכת סינון, ואם הוא ירצה להחוות דיעה ולהיחשף, הוא מוזמן.

למען הסר ספק: אני כבר לא עובד בתחום. אין לי מלאי או מה למכור. כל ההודעה הזו מוגשת כשירות לציבור נטו. אני לא מרוויח מזה דבר וחצי דבר. כל האמור מעלה מבוסס על ניסיוני המקצועי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
כאחד שהיה עצמאי בתחום, ומכר מתקנים כאלו- השנקל שלי:

תעזוב את תמי ואלקטרה. אתה תהיה כבול אליהם וההוצאות שלך יהיו מטורפות עליהם.

מיני בר נותן לך בסופו של דבר רק נוחות של מים קרים וחמים בלחיצת כפתור, עם טעם סביר למים שיוצאים ממנו. איכות הסינון שלו (כל מיני בר) נמוכה ביותר ביחס לכל האפשרויות האחרות בשוק.

אם זה מספיק לך, סבבה. אני ממליץ לך לקנות מכשיר מדגם אטלנטיס, שזה היה המיני בר הנמכר ביותר אצלי. מכשיר אמין, מעוצב היטב, מחיר הוגן, קלות החלפת מסננים, עלות מסנן היא סביב 100 ש"ח פעמיים בשנה (600 מול 1500 ש"ח לשלוש שנים... ובלי ההתחייבות), אין נורת UV (שהיא מיותרת לגמרי, היא נועדה להרוג את כל החיידקים שמתו מהכלור :lol: מסחטת כספים ותו לא).

אם אתה רוצה סינון יותר טוב, אתה תמיד יכול להוסיף לו מערכת בעלת מספר שלבי סינון, שכבר מצריכה החלפת מסננים רק פעם אחת בשנה. זה השילוב שאני תמיד המלצתי עליו ללקוחות שלי.

הנושא דובר פה בעבר, הנה קישור אחד, ואני ממליץ לך להיכנס ללינק בהודעה מספר 8 גם כן. בנוסף, יש פה עוד משתמש אחד שמותקן אצלו בר ומערכת סינון, ואם הוא ירצה להחוות דיעה ולהיחשף, הוא מוזמן.

למען הסר ספק: אני כבר לא עובד בתחום. אין לי מלאי או מה למכור. כל ההודעה הזו מוגשת כשירות לציבור נטו. אני לא מרוויח מזה דבר וחצי דבר. כל האמור מעלה מבוסס על ניסיוני המקצועי.

לא הצלחתי למצוא את הקישור למה שאתה מדבר.

מבחינת מכשיר כמו תמי 4 - לא ניתן לקנות מסנן לבד ולהחליף לבד? כנ"ל לגבי נורת ה UV? זה בהכרח דורש טכנאי ספציפי? והאם יש חלפים תחליפיים שניתן לרכוש בזול יותר לזה?

ואשמח גם לקישור למכשיר שהמלצת

פורסם
לא הצלחתי למצוא את הקישור למה שאתה מדבר.

בבקשה, הנה הוא כאן לפניך במלא הדרו!

מבחינת מכשיר כמו תמי 4 - לא ניתן לקנות מסנן לבד ולהחליף לבד? כנ"ל לגבי נורת ה UV? זה בהכרח דורש טכנאי ספציפי? והאם יש חלפים תחליפיים שניתן לרכוש בזול יותר לזה?

בוודאי שניתן לקנות לבד ולהחליף לבד! בכל נקודת מכירה של תמי 4 הפזורות בכל רחבי הארץ... :lol:

זה לא דורש טכנאי, תלוי במסלול שבחרת בו. יש מסלולים שבהם אתה מקבל את החבילה של המסנן (והחבילה הבאה מכילה גם נורה) עם שליח\בדואר, ויש מסלול עם טכנאי (אני לא בטוח לגבי מסלולי טכנאי. מסלול החלפה עצמית אני יודע בוודאות שקיים, היה כזה במקום העבודה הקודם שלי כשכיר).

יש חלפים תחליפיים, אבל. וזה אבל גדול.

ברגע שאתה מקרב חלק תחליפי לבר של תמי, הופ! האחריות פורשת את הדפים שלה לתצורת כנפיים ועפה מהחלון תוך כדי השמעת קולות של עוף דורס. המחשה.

אם אתה קונה תמי או אלקטרה, חבל לך לדפוק את האחריות עם חליפי. החלטת? תשלם על המקורי לאורך חיי המסלול עד שתיגמר לך האחריות. נגמרה האחריות? לך על חליפי ותחסוך כסף.

או, מראש, לוותר על השמות הגדולים, וללכת על מכשיר כמו האטלנטיס, שביקשת לינק וקיבלת.

פורסם
רק לידיעה: בתמי4 ניתן לעקוף גם את הנורה וגם את הסנן.

אמרתי את זה:

יש חלפים תחליפיים, אבל. וזה אבל גדול.

ברגע שאתה מקרב חלק תחליפי לבר של תמי, הופ! האחריות פורשת את הדפים שלה לתצורת כנפיים ועפה מהחלון תוך כדי השמעת קולות של עוף דורס. המחשה.

אם אתה קונה תמי או אלקטרה, חבל לך לדפוק את האחריות עם חליפי. החלטת? תשלם על המקורי לאורך חיי המסלול עד שתיגמר לך האחריות. נגמרה האחריות? לך על חליפי ותחסוך כסף.

יש גם מעקפים למסננים, אבל שוב- ביטול האחריות. לדעתי זה לא שווה את זה. אם כבר יש לך אחריות, אל תזרוק אותה לפח.

פורסם
אפקט הסינון במכשירים מסוג תמי 4 ודומיו שואף לאפס. חוץ מלקרר ולחמם מים אין במכשירים האלו שום תועלת.

גם המיים הקרים וגם החמים מגיעים ממיכלי אגירה לחימום/קירור שעדיף שכל מי שיש לו באר כזה לא יראה איך הם נראים מבפנים.

זה מזכיר בערך מבט אל תוכן של סיפון

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

וכאן נכנסת לתמונה מערכת סינון, שמאיטה את ההיתדרדרות הזו באופן משמעותי. לכן אני תמיד ממליץ עליה, גם להארכת חיי המכשיר מעבר ליכולת הסינון העדיפה שלה.

• תוכן חדש...