Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב נייד רותח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הנייד שלי [hp מעבד i7] רותח.

ממש אי אפשר לגעת בתחתית.

כל הזמן גם שומעים משהו פועל בעוצמה - לא ברור לי אם זה המאוורר או המעבד או שניהם.

אני לא מאמץ אותו מדי - בעיקר מעבד תמלילים, פה ושם מיילים, קצת קארספורום, וזהו.

חוץ מזה, הסוללה לא מחזיקה כלום [ממש 5 דק'].

מה אתם אומרים?

מאיפה מתחילים?

מישהו הסביר לי שיש איזו משחה בין המאוורר למעבד, וכשהיא מייבשת / מתיישנת, כבר אין מגע ואז בעצם אין קירור.

נכון?

תודה מראש לעונים!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מעבד לא מרעיש בשום מצב, אז זה המאוורר שלך כנראה.

בן כמה המחשב?

לגביי ההתחממות, אכן יכול להיות שהמשחה הטרמית כבר יבשה, ועם הזמן גוף הקירור נסתם מאבק ולכן כדאי לבצע ניקיון + רענון משחה טרמית.

בהרבה מקרים זה מוריד את הטמפרטורות ב20-25 מעלות והמחשב רץ כמו חדש.

לגביי הסוללה, אם המחשב בן כמה שנים יכול להיות שהיא כבר גמורה ולכן תצטרך לקנות חדשה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המחשב בן שנתיים וחצי בערך.

איך מנקים מאבק ומורחים משחה?

חייבים טכנאי או שאפשר לבד [תחת הדרכתכם כמובן]?

וכמה עולה התענוג?

לגבי הסוללה, רוב הזמן אני משתמש איתו כנייח, אז נדחה קצת את העניין של הסוללה החדשה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לסוללה שלום, קנה חדשה, אם אתה בקטע של חיסכון אז באליאקספרסס סוללה תחליפית עולה סביבות 30 דולר.

לגבי המשחה אפשר לבד, תרשום דגם מדוייק ונמצא לך מדריך איך לפרק את המחשב.

המשחה עצמה עולה סביבות 35 שקל לחברה נורמלית או כמה שקלים בודדים לתחליף סיני, מספיק ל2-3 החלפות.

אגב למאוורים של מחשב נייד יש נטיה להסתם , יש סיכוי טוב שהתעלה ממנה אמור לצאת אוויר סתומה ולא המשחה, תצמיד את היד לפתח האוורור ותנסה להרגיש אם יוצא אוויר.

אודי A4

דימה.

פורסם

אבק עם שואב או לחץ אוויר, כלפי חוץ ולא לתוך המחשב.

במעבדה ייקחו ממך בטח בסביבות 350-400₪ לפחות.

HP ברוב הדגמים שלהם די מורכבים לפירוק ודורשים פירוק מלא של המחשב בשביל הניקיון.

מאיפה אתה בארץ?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה לכל העונים!

א. אני מבית שמש

ב. אני לא יודע את הדגם המדוייק. המחשב נקנה מחבר פורום שהביא אותו מארה"ב, ולדעתי הוא לא יובא לכאן בצורה סדירה. סדרת pavilion dv6

אולי תדריכו אותי איך למצוא את הדגם הספציפי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

השיטה הביתית הכי יעילה שאני מכיר לניקוי אבק היא עם מייבש שיער עצמתי שמולבשת עליו הפיה עם הפתח הכי צר. מפעילים אותו כמובן על איורור ולא על חימום.

פורסם
תבדוק בהתחלה אם יש לך איזה פרוסס תקוע על 100% שמבשל את המחשב.

איך עושים זאת?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

השכבת אבק לרוב לא תתנקה מבחוץ, מדובר על מחיצה שלמה כמו לוחית זה נראה ככה http://pcrepairaugustaga.com/wp-content/uploads/2012/12/DSCF0721.jpg

כמו שקודמי אמרו ספציפית DV6 יחסית מסובך לפירוק אבל הנה המדריך https://youtu.be/fh9kY0yKCh4

אם אתה רוצה עבור שישיית בירה אני יעזור לך בכיף, אני מכיר את הסדרה די טוב וירושלים לא כזה רחוק לך :)

אודי A4

דימה.

פורסם
השכבת אבק לרוב לא תתנקה מבחוץ, מדובר על מחיצה שלמה כמו לוחית זה נראה ככה http://pcrepairaugustaga.com/wp-content/uploads/2012/12/DSCF0721.jpg

כמו שקודמי אמרו ספציפית DV6 יחסית מסובך לפירוק אבל הנה המדריך https://youtu.be/fh9kY0yKCh4

אם אתה רוצה עבור שישיית בירה אני יעזור לך בכיף, אני מכיר את הסדרה די טוב וירושלים לא כזה רחוק לך :)

ירושלים זה ממש לא רחוק. אשתי עובדת שם, ואשמח אם היא תוכל להקפיץ לך אותו.

אני אישית אשמח ללמוד, אבל לדעתי אני יכול יותר להזיק מאשר להועיל.

תודה על הצעת העזרה, אשמח לתאם יותר מאוחר.

אין על המקום הזה :lol:

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

עלות פירוק והרכבה - ניקוי אבק וחידוש משחה עולה בין 200-300 בדר"כ, זה בכל אופן המחירים אצלי לדגמים אשר דורשים פירוק מלא.

אם תבצע בעצמך תעבוד עם מדריך מסודר של פירוק והרכבה של הדגם, אם תרצה אשלח לך מדריך לפי דגם המחשב, אל תעבוד על עיוור, בטח לא על pavilion של HP.

אל תרכוש משחה סינית זולה, אמנם כמות המשחה הדרושה היא מזערית בניידים, עדיין יש משמעות למשחה טובה, ולא רק מבחינת הטמפ', יכול להיות שיהיו קרובות מאד בין הסוגים השונים, אבל ה CURING TIME שונה והעמידות שונה. בעוד שמשחה טובה יכולה להוליך חום בצורה טובה למשך שנים, משחה זולה תתקשה מאד מהר ותמצא את עצמך באותו מצב שבו התחלת מהר מאד.

בנימה אישית לגבי מחשבי pavilion ומתוך ניסיון, רוב הסיכויים שפשוט המאוורר סתום באבק ויש לנקות אותו. המחשבים האלו מאופיינים בפתחי אוורור דקים מאד, ופתחי יניקת אוויר ופליטת אוויר קרובים מאד. כל העסק נסתם מהר ובבתים עם בעלי חיים או באזור עם אבק עוד יותר מהר.

מומלץ לבצע את הניקוי במהרה כדי להאריך את חיי המחשב.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...