Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החום הנוראי של השבוע האחרון הרג את המקרר שלי. טוב, הוא לא באמת שלי. הוא בן 9 לערך, והוא היה כבר בדירה שאני שוכר.

התסמינים - עובד ללא הפסקה, ואוכל שמתקלקל תוך ימים ספורים.

אז בגלל שנמאס לי לזרוק את האוכל, וכנראה שהקיץ בישראל הוא חם, אני זקוק להמלצה למקרר.

קצת פרטים\דרישות -

1. אנחנו זוג, ככה שאין צורך במפלצת משולשת דלתות.

2. במטבח ישנו "חור" בקיר שהותאם למקרר הנוכחי. המקרר בגודל של 180X70, ככה שכל מה שגדול מזה נפסל.

3. תקציב? - לא יודע. כמה שפחות אני מניח. אני רוצה מקרר שישמור לי על האוכל. מן יונדאי I20 כזו בהשוואה לעולם הרכב. אין צורך להתפרע, אבל מצד שני שיחזיק כמה שיותר... על גרסת ה supreme אפשר לוותר.

דיווש קטן בזאפ מצביע על תחום של 2.5-3K למותגים ידועים (לי לפחות).

על מה לשים דגש ברכישה?

מותגים\יבואנים שמומלץ להתרחק מהם?

תודה!

פורסם

אם בכל זאת תתעקש לקנות מקרר חדש, שקול לקחת דווקא מקרר זול. ממילא תחליף אותו כשיגיעו הילדים.

הזולים הם פשוטים ואין שם כל כך מה שיכול להתקלקל. אנחנו קנינו לפני ארבע שנים מקרר בנפח שלוש מאות ומשהו ליטר (60X60X170) של מותג מדבקה (בלרס במקרה שלנו, אבל כולם מיוצרים באותו מפעל בטורקיה - אלקטרה, לנקו, בלרס ועוד). עלה לנו משהו כמו 1500 ש"ח כולל הובלה לבית.

המקרר שרד שני מעברי דירה וממשיך לעבוד. הבעיה היחידה שזכורה לי, זה שפעם נסתם הניקוז בתחתית שלו והוא הציג סימנים דומים למה שתיארת. פתיחת הניקוז (היה שם מין מקלון יעודי לזה) פתרה את הבעיה.

פורסם

שארפ במקררים הם מצויינים ! יש לך חנות של היבואן (עודפים ותצוגות במחירים מצויינים )

תבדוק איפה ראלקו היבואן יושבים ותבדוק שם .

פורסם

סיכוי טוב שהמאורר הפנימי הפסיק לעבוד, בדוק אותו.

שווה גם להפשיר את המקרר ולנקות את הצלעות בגב שלו.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

כמו שאמר הקרניבור מעלי, הפשרה יסודית+ניקוי של כל העניינים מאחור. בדוק גם שאף אחד לא סובב בטעות את בורר עצמת הקור.

חבל לרוץ לזרוק כסף.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

תמדוד טמפרטורה במקפיא ובמקרר, במידה והטמפ' במקפיא תקינה ובמקרר גבוהה כנראה שיש לך סתימה בצינור ניקוז של המים.

הפשרה + חוט תייל לפתיחת הסתימה + 3 דקות עבודה וחסכת לך 3000 ש"ח.

פורסם

+1 להצעה לקנות מקרר זול (אם החלטתם סופית לקנות). זאפ וכולי.

כנ"ל לגבי הבדיקות שהוזכרו.

דני

פורסם
למה שלא תמלא גז בנוכחי וסגור עניין?

אני מניח שבשביל זה אני אצטרך טכנאי?

סיכוי טוב שהמאורר הפנימי הפסיק לעבוד, בדוק אותו.

שווה גם להפשיר את המקרר ולנקות את הצלעות בגב שלו.

המאוור בטוח עובד. פירקתי את המכסה האחורי, וחוץ ממלא ג'יפה לא היה נראה לי משהו חשוד במיוחד. אנסה לנקות אותו כמו שצריך.

כמו שאמר הקרניבור מעלי, הפשרה יסודית+ניקוי של כל העניינים מאחור. בדוק גם שאף אחד לא סובב בטעות את בורר עצמת הקור.

חבל לרוץ לזרוק כסף.

במקרר הזה אין הפשרה אוטומטית, לכן הוא עובר הפשרות על בסיס חודשי. הוא מקרר גם ככה ללא הפסקה, אז אני מניח שהתקלה היא לא בבורר?

תמדוד טמפרטורה במקפיא ובמקרר, במידה והטמפ' במקפיא תקינה ובמקרר גבוהה כנראה שיש לך סתימה בצינור ניקוז של המים.

הפשרה + חוט תייל לפתיחת הסתימה + 3 דקות עבודה וחסכת לך 3000 ש"ח.

במקפיא הטמפ' תקינה ורואים את זה על כל מה שמאוחסן שם. הקל קפוא לגמרי (יותר מדי אפילו, את הגלידה למשל צריך להפשיר כי היא ממש אבן).

מאחורה ראיתי שיש מן מגש שכנראה מיועד למים. הוא היה יבש לחלוטין. זה אומר שיש סתימה? לא כל כך הצלחתי לזהות איפה ישנו פתח ניקוז בתוך המקרר. כמו כן ראיתי שיש חריץ קטנטן בגומי של הלדת. כלומר בקושי רואים אותו אבל הדלת בכל זאת לא אטומה לחלוטין. איך אפשר לסדר את זה?

אגב, בשביל מה מקרר צריך פתח ניקוז?

נב - אני בהחלט בעד להציל את הבחור ולחסוך כסף. תודה לכולם!

פורסם

אלא אם יש לך מכונה למילוי גז מזגנים (מקרר זה מזגן בתוך ארון עם בידוד), אז צריך טכנאי.

הייתי מציע להזמין טכנאי שיבדוק את המקרר שלך, וייתן לך הצעת מחיר לתיקון.

מקסימום, אם ההצעת מחיר תהיה גבוהה מדי ותחליט לא לתקן, אז תשלם לו 150 שקל על ביקור (או, אם המקרר לא שלך, תגיד לבעל הבית שיזמין טכנאי מקררים על חשבונו, זה צריך להיות כלול בשכר דירה, הוא לא יכול לשבת על התחת, לקבל כסף, ולא לעשות שום דבר בתמורה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לי זה נשמעת כמו בעיה קלאסית של סתימת צינור ניקוז. בדיוק אותם תסמינים שהיו אצלי..

מצרף לינק לסרטון שעזר לי מאוד:

http://drfix.co.il/sweaty-refrigerator/

תפשיר את המקרר לפחות 24 שעות ותפעל לפי הסרטון.

אני פתחתי את הסתימה מחלקו התחתון של הצינור (מעל לכלי שאוסף את המים, חשוב שהתיל יהיה קשיח יחסית כי הלכלוך גם קשיח יחסית).

אני הצלתי ככה מקרר שבעלת הבית טענה שהוא יקר מידי לתיקון ועקב כך לא נכלל כלל בחוזה השכירות.

אם אתה מסתבך, אתה מוזמן לפנות בפרטי.

לפי הבנתי, הניקוז מנקז את המים שמתאבים מהאוויר, כאשר הוא סתום, המים לא מתנקזים, מצטברים ויוצרים "אכבר" סתימה שמונעת את מעבר האוויר הקר מהמקפיא למקרר.

פורסם

המקררים הזולים מאוד הם DEFROST כלומר מייצרים קרח(!)

למען איכות חייכם כדאי לקנות מקרר נורמלי No-frost.

לי יש שארפ K42 (ייבוא של י.שלום. מקביל לדגם SJ-2129 של ראלקו אם אני זוכר נכון) שהוא קטן אבל No-frost ואני מאוד מאוד מרוצה ממנו.

קבל טיפ חשוב - קנה ממקום מוכר עם תודעת שירות נורמלית.

אני קניתי מ"אבי סופר" והיה בסדר גמור.

בעבר קניתי מאיזו חנות עלומה באינטרנט (שמצאתי ב"זאפ") והמקרר הגיע דפוק וזה נגמר בתביעות קטנות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...