Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאמי פריוס 2007.

צריך להחליף צמיגים. עד עכשיו היה מישלן, שלטענתה היה צריך כבר להחליף כמה פעמים.

המוסכניק טען, שמישלן לא מתאימים כ״כ לחום של הארץ (אולי בשילוב עם הטויטה, בכל מקרה פעם ראשונה שאני שומע על כזה דבר)

אשמח לחוות דעתכם על הנושא, ואם זה אכן נכון, אילו צמיגים אחרים מומלץ לקנות.

תודה רבה !

פורסם

המידה היא 195/55R16?

מה התקציב?

מהנסיון שלי עם מישלנים הם נוטים להתייבש יחסית מהר בתנאים בארץ. אחרי שנתיים וקצת הם מתחילים להראות סימני הזדקנות.

פורסם
המידה היא 195/55R16?

מה התקציב?

מהנסיון שלי עם מישלנים הם נוטים להתייבש יחסית מהר בתנאים בארץ. אחרי שנתיים וקצת הם מתחילים להראות סימני הזדקנות.

א. תודה רבה ! אני שמח לשמוע שזה לא איזה מוסכניק שבא לעבוד עליה

ב. מה שחשוב לאמא שלי, זה פחות להתעסק עם זה, ויותר לקבל צמיג אמין. זה לא שהיא קורעת את העיר או משהו, היא בעיקר נוסעת בתוך העיר, יותר חשוב לה משהו שיחזיק לאורך זמן, פחות חשובים הביצועים.

תודה !

פורסם

על השאלות שלי לא ענית.

אם הרכב ברשותכם מאז שיצא מהחברה, לרכב שנמצא על הכביש כ-8 שנים, יש הגיון בצורך להחליף צמיגים בין פעם לפעמיים (לא כולל הפעם).

האם הסיבה לצורך בהחלפה היא אכן שחיקה של כלל הצמיגים ו/או התייבשותם? מה תאריכי הייצור שלהם?

אם הסיבה להחלפה היא בגלל שחיקה לא אחידה של הצמיגים, יש לבצע כיוון אופנים ("פרונט") או לאבחן בעיה אחרת אם קיימת.

ובהמשך לענין שרידות הצמיגים ותפקודם, יש לוודא ניפוח לחץ אוויר מתאים ולבדוק אותו מדי פעם (אחת לשבועיים למשל).

בכל אופן, ולמרות שאיני יכול להבטיח את השרידות שלהם לאורך זמן, הייתי בודק לגבי:

טויו NE02, טויו CF2, גודייר אפישנט-גריפ פרפורמנס, דנלופ בלו-ריספונס, פאלקן ZE914, קונטיננטל אקו-קונטקט 5 או פרימיום 5, פירלי P1, ברידג'סטון T001.

בדוק ההצעות לצמיגים הרלוונטים אצל הספונסרים -

טיירקלאב - פאלקן, טויו (על כל זוג צמיגים תקבל 100 ש"ח בדמות כרטיס מתנה ברשת פוקס).

iTire - גודייר (פניה לנציג בפורום בה"פ תעניק 5% הנחה נוספים).

ומעבר לכך בדוק אתרי השוואת מחירים כמו -

Tires4U/Yad2, Tireplus, Hazamig, TireDeal.

חוות דעת משתמשים ומבחני עיתונות תוכל למצוא לדוגמה באתר www.tyrereviews.co.uk

פורסם

לא לקנות צמיגים סינים כדוגמת טייפון. ריסקתי את הרכב שלי בעבר מסיבה זו .

Hu: pioneer dehx6650bt comp:focal ps165 Amp: focal r4280 sub: more primo

פורסם

[quote=Tom_22;4752804

בכל אופן, ולמרות שאיני יכול להבטיח את השרידות שלהם לאורך זמן, הייתי בודק לגבי:

טויו NE02, טויו CF2, גודייר אפישנט-גריפ פרפורמנס, דנלופ בלו-ריספונס, פאלקן ZE914, קונטיננטל אקו-קונטקט 5 או פרימיום 5, פירלי P1, ברידג'סטון T001.

מצטרף לבקשה להמלצה: סדר העדיפות שלי, 1. שקט בנסיעה, 2. חיסכון בדלק. מה אתה מציע לי מביניהם ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

כל הצמיגים שרשמתי מומלצים ברמה כזו או אחרת.

אין לי נסיון עם כל הצמיגים האלו וכנראה גם שלא ברכב כמו שלך ולכן איני יודע לדרג את רמת הרעש בפנים הרכב.

לשם כך עליך להסתמך פחות או יותר על מבחני עיתונות שנעשו בענין, רצוי במידה דומה.

לענין צריכת הדלק, אין לי אלא להסתמך על תיוג ה-EU לענין זה.

בראש עומד הטויו NE02 עם דירוג A, אחריו הדנלופ, גודייר, קונטי אקו (גם מישלין) עם דירוג B, והשאר עם דירוגי C.

ההבדלים די קטנים בין הקטגוריות ויש משמעות גדולה יותר לאופי הנהיגה.

שים לב שתיתכן עליה בצריכה (לא טעות) בהחלפה לצמיגים חדשים, גם אם הדירוג שלהם גבוה לענין זה.

ובשורה התחתונה יש גם את ענין המחיר.

בהתאם לכך נראה לי, מסקירה קצרה של אתרי השוואת המחיר, שהדנלופ במקרה זה, מציעים תמורה טובה, למרות שהאחרים שם באמצע לא הרחק מאחור.

פורסם

מסקיבה בלינק שצרפת, נראה שמשתמשי הגודייר מדווחים על נסיעה שקטה באופן קיצוני, מעבר לכך הם מדווחים על צריכת דלק טובה, בעיניי תמוה שלצמיגים השפעה על צריכת הדלק, הבנתי שהיא די שולית. יותר חשוב אם כן חווית הנסיעה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

יש לקחת בערבון מוגבל את חוות דעת המשתמשים היות ומדובר במידות שונות, רכבים שונים, שמיעה סובייקטיבית, התנסות בטווח מוגבל, מעבר מצמיג בלוי לחדש וכד'. לעומת זאת במבחני עיתונות, נבדקים במקביל מספר צמיגים במצב ומידה זהים וברכב זהה.

מצד שני, חוות דעת משתמשים יכולה להיות מועילה במקרה של תיאור המצב לאחר ק"מ רבים על אותו הצמיג ותיאור שמירת המאפיינים או השינויים של הצמיגים.

לקראת סוף המאמר כאן, יש התייחסות לאחוזי הההשפעה על צריכת הדלק:

http://www.tirerack.com/tires/tiretech/techpage.jsp?techid=29

אם ללכת לפי דירוגי ה-EU, מדובר על הפרש של עד 0.66 ליטר ל-100 ק"מ, בין הדירוג הגבוה לנמוך, בהתחשב בצריכת דלק ממוצעת של 1 ליטר ל-12.5 ק"מ.

פורסם

אם ללכת לפי דירוגי ה-EU, מדובר על הפרש של עד 0.66 ליטר ל-100 ק"מ, בין הדירוג הגבוה לנמוך, בהתחשב בצריכת דלק ממוצעת של 1 ליטר ל-12.5 ק"מ.

פער בצריכת דלק של8.25% ??? ממש לא מה שחשבתי. מצד שני מדובר בהשוואה בין הטוב ביותר לגרוע ביותר, כך שבקבוצה לעיל שהם כולם די חסכוניים הפער יהיה קטן יותר נניח 2% ? למי שמוציא 10,000 שח בשנה על דלק ההשפעה תהיה 200 ש"ח.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לכאורה משהו בכיוון הזה (הפרש של עד כ-7.5% עולה בהסברים באתרים הרלוונטים) .

וכן, כמובן פערים קטנים יותר בין הקטגוריות הצמודות. וכמו שציינתי, לאופי ותוואי הנהיגה יש כנראה משמעות גדולה יותר.

חיפוש פשוט בגוגל ל-Tyre EU Label יניב מספר תוצאות עם הסברים מפורטים באתרי חברות הצמיגים.

פורסם
על השאלות שלי לא ענית.

.

ראשית, תודה רבה על התשובה הארוכה והמפורטת.

מתנצל שלא השבתי על השאלות. לגבי מידת הצמיגים, איני יודע, חשבתי שיש סטנדרד מסוים :shock:..

לגבי התקציב, נראה לי שהיה ברור מתשובתי, שהוא לא מהווה שיקול, אלא רק שאר הדברים שכתבתי מהוים שיקול

תודה רבה !!

פורסם

לכל דגם רכב יש לעיתים מספר מידות מאושרות.

במקרה של פריוס מהשנתון שלך, מדובר לדעתי רק במידה אחת והשאלה היתה על מנת לוודא זאת.

המידה צריכה להופיע ברשיון הרכב, ואם קיים בצמוד אליה גם קוד מהירות ועומס, בדמות 2 ספרות ואות לועזית (אם כי לא סביר לדגמים לפני 2008 ), אז גם להן יש משמעות.

בכל אופן, נראה לי שפירטתי לגבי מרבית הצמיגים, שלפחות אני אישית הייתי שוקל, ואת הדרכים להגיע לידי החלטה.

צמיג יקר יותר אינו בהכרח טוב יותר או עמיד יותר, ובכל מקרה לא מזיק (מעבר לכיס) ואפילו חכם להחליף צמיגים אחת ל-4 שנים גם אם לא התבלו לחלוטין.

כמה ק"מ אגב אתם עוברים בשנה עם הרכב?

פורסם

טום תודה על ההתייחסות, אני עובר בשנה 22,000 ק"מ, המידות כמו שציינת 195/55/16.

כרגע מותקנים לי, ככה קניתי את הרכב לפני כתשעה חודשים:

קדמי ימני- רוקסטון.

קדמי שמאלי- מינרווה.

אחוריים- אוורגרין.

מצב הצמיגים סביר,המוכר אמר לי בזמנו שהם די חדשים ,לא יודע מתי נרכשו. יש לך עצות לגביהם, איך הפירמות האלו ?

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...