Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה אחרי שהייתי באוטופרט אתמול מאוד התרשמתי מעניין של פאזה אקוסטית

אחרי שיחה לא קצרה עם שי התחלתי קצת להתבלבל...

אני ינסה להסביר לכם מה אני רוצה ממכם אני בטוח שזה לא יהיה קל אבל נסתדר

מה ששאני ותמיר הבנו מכול הסיפור אתמול זה דבר כזה פאזה לא נכונה תיתן לנו שמיעה שכול אחד שיושב באוטו ישמע את הרמקול שקרוב אליו בצורה יותר "חזקה" זה אומר אני בתור נהג ישמע את צד שמאל טיפה יותר מימין

ופאזה אקוסטית נכונה פשוט תמרכז את הבמה ופה החלק החשוב הנהג והנוסע בצד ימין ישמעו אותו דבר ושהבמה תיהיה מרכזית

מה ששי אומר זה דברכזה שפאזה אקוסטית תשמע יותר טוב לאחד הנוסעים בזמן שלנסוא השני יהיה סאונד פחות טוב ואף יהרס.

אז ככה

אני יודע שהתרד הזה הולך להיות ארוך במיוחד שאני בטוח שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב

מה שאני מאוד מבקש ממכם אבל באמת עם קצת כבוד אלי

זה לא להפוך את התרד הזה לויכוח בסגנון שי-אדי

מי שאין לו דעות כמה שצריף עדיף שלא יענה

כי יש פה 3 אפשרויות

1.שי טועה

2. אוטופרט טועים ( או לא מסבירים נכון )

3. אני תמיר לא הבנו נכון

ושי אתה הבנת למה אני מתכוון אתה מוזמן לתקן אותי איפה שצריך...

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

נשמע מאוד הגיוני... אחרי הגברה של צד ימין והנמכת הווליום בצד שמאל במקביל מה שיווצר הוא שיוויון בין השניים ואז כמובן הבמה תיהיה בדיוק כמו שהיא אמורה להיות. לכן זה נשמע מאוד הגיוני ההסבר של שי.

פורסם
נשמע מאוד הגיוני... אחרי הגברה של צד ימין והנמכת הווליום בצד שמאל במקביל מה שיווצר הוא שיוויון בין השניים ואז כמובן הבמה תיהיה בדיוק כמו שהיא אמורה להיות. לכן זה נשמע מאוד הגיוני ההסבר של שי.
אז מה שאתה אומר שפאזה אקוסטית נכונה תשמע לנהג יותר טוב ולנוסע שליד זה ישמע פחות טוב ?
פורסם

אין לי בעיה אפילו לשבת ולתרגם עבורך :)

הבעיה שכמו תמיד... אני לא כאן בערב... :)

אני חייב חייב לזוז אבל אבדוק היענות מחר - כרגיל ;)

בהצלחה,

גל

פורסם

אני הבנתי על מה הם דיברו, זה לא מה שאתה מתכוון.

הנושא הזה של פזות הוא מאוד מורכב ומסובך, כמו כן דובר בעיקר על פזות של 180 מאלות, הפזות האחרות נוצרות ע"י אקוליזרים, HU מסוימים וכו.

בלי שום קשר, אתה ותמיר לא ממש הבנתם נכון.

פורסם
אני הבנתי על מה הם דיברו, זה לא מה שאתה מתכוון.

הנושא הזה של פזות הוא מאוד מורכב ומסובך, כמו כן דובר בעיקר על פזות של 180 מאלות, הפזות האחרות נוצרות ע"י אקוליזרים, HU מסוימים וכו.

בלי שום קשר, אתה ותמיר לא ממש הבנתם נכון.

עוד כמה אחרים היבנו מה שאני ותמיר הבנו (ולא רק אתמול )

במדקום להגיד לי אני הבנתי ואתה לא אני מצפה להסבר

( סתם שתדעו אין לי בעיה להגיד טעית אם טעית אני פתחתי את התרד הזה בגלל סיבה אחת שבמידה ואני טועה \שאני אלמד ולא יבלבל אחרים )

גל אני אשמח אם תתן לי הסבר קצר אפילו מחר

תנקס

פורסם

"מתן, הנושא מורכב."

"לא הבנת נכון."

אני לא מבין מתן, התשובה שכתבתי בשני שורות העליונות, לא מסבירה את העיניין באופן מפורט ? :|

בכל אופן, מה שאני הבנתי ממך, שהוסבר לכם שמשחק עם פאזה אקוסטית, יגרום גם לנהג, וגם לנוסע להרגיש במרכז הבמה.

וכאן צריך להתמקד בשאלה.

האם זה אפשרי, באפליקציות של הרכב, לגרום גם לנהג, וגם לנוסע, -בו זמנית- להרגיש במרכז הבמה ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ושוב לא אמרתי שלא הבנת כלום אלא לא ממש הבנת למה הוא התכוון.

בקיצור פזה לא תגרום לך לשמוע יותר חזק או משהו (במובן מסויים).

הרמקול יוצר גלים של קול, כמו שזורקים אבן למיים.

כאשר שני גלים באותו תדר ושווים בעוצמתם מתנגשים הם מבטלים אחד את השני.

מכויין שהסאב מפיק צליל יותר חזק מהסט הקידמי, אם הוא לא יהיה באותה פזה כמו הסט הקידמי הוא יסרוס (יבטל) אותו ואתה תשמע את הבאס בא מאחורה ולא מקדימה לגבי הסט עצמו זה בערך אותו רעיון.

ולגבי השאלה של מיקמיק - כן זה בהחלט אפשרי וכך צריך לשמוע.

מקווה שעזרתי.

פורסם

ההסבר שלך מאוד הגיוני, לכן משום שאצלי ברכב, כל הפאזות ישרות, אז אני לא שומע כלום.

כי הסאבים מבטלים את עצמם, והרמקולים מבטלים את עצמם.

זה בכלל קשור לשאלה ?

השאלה פשוטה, האם אפשרי ליצור בתוך אפליקציה של רכב, "מירכוז במה" גם עבור הנהג, וגם עבור הנוסע.

ARM123 ענה בצורה חד משמעית, שזה בהחלט אפשרי.

אשמח לקבל עוד דיעות של אנשים בנושא.

תודה רן.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

תמיר כפרה, מה אתה אוכל סרט אז הוא חשב שאתה והוא באותה סירה, לא בושה לא להבין, ואם הבנת וואלה על הכיפאק מחזיק ממך גבר גבר - רמקול רמקול, תסביר אני אשמח ללמוד

בקשר למרכוז הבמה, אם ננמיך את רמקול שמאל, ונגביר את ימין הרי שזה יפצה על המרחקים שלנו מהאלמנטים ובכך נקבל במה ממורכזת עד כדי מירכוז מושלם, אולם, במצב כזה הנוסע מימיננו יקבל לא רק במה לא ממורכזת כבמקור, אלא פערים חמורים בהרבה, זאת אומרת

אם מקודם רמקול שמאל ניגן לו איקס, שנשמע איקס מינוס 1

ומרקול ימין ניגן לו איקס שנישמע איקס פלוס 1 בגלל הקרבה כמובן,

עכשיו בגלל המירכוז לטובת המשאל,

רמקול ימין ישמע לו איקס פלוס 2 בעוד שרמקול שמאל ישמע לו איקס מינוס 2

מה שאומר שהפערים יגדלו לרמה כזאת שזה כאילו שהוא שומע רק מרמקול אחד ולא רק שלא תהיה לו במה מאוזנת...אלא אפילו סטריאו סביר לא יהיה לו....

פורסם
מה ששאני ותמיר הבנו

בחיים אבל בחיים אל תדבר בשמי. אין לך מושג אפילו מה הבנתי ומה אני חושב.

מצטער על התוקפנות אבל זה מביא לי עצבנים.

תמיר

תמיר אתה עושה צחוק ?

אתה לא אמרתי לי ששי טועה ?

אתה לא אמרת שאין מצב שפאזה אקוסטית זה רק לנסוע ושפה שי טועה...?

אני מבין שכנראה לא הבנתי נכון

תענו לי רק על שאלהאחת פאזה אקוסטית זה אומר שהנהג ישמע טוב ומי שלידו ישמע הרבה פחות טוב ?

פורסם

ההסבר שלי לא מתיחס אליך אלה ל MATAN206XT, רק השורה האחרונה היא בקשר לשאלה שלך.

ולגבי מה שאמרת כן הם לפעמים מבטלים קצת אחד את השני זה תלוי בהמון גורמים ואני ממש לא אתחיל להכנס לזה.

לגבי השאלה של MATAN206XT, אני אתן לך דוגמא, אם הלכת פעם להופעה, לא תמיד אמדת במרכז ולפעמים די בצד, אותו הדבר ברכב כדי לשמוע טוב צריך שהצליל יהיה ממורכז למרכז הרכב.

• תוכן חדש...