Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית עד 20K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי כולם ושבוע טוב.

יש בבעלותי דייהטסו YRV 01 על השעון 180K.

קניתי אותה לפני שנתיים מטרייד מוביל.

בשבועות האחרונים עולים לי קצת רגשות ומחשבות (שהולכות ומתגברות) לשדרג את הרכב למשפחתית עם מנוע 1600 סמ"ק, בשביל להרגיש קצת יותר "אוטו" יותר כוח ויותר כיף - לא שהדייהטסו חס וחלילה בעייתית.

אני סטודנט בלימודי ערב - כך שאני עובד משרה מלאה.

הנסועה השבועית שלי עומדת על 100KM-150KM כאשר זה 40% עירוני 60% בין עירוני, כאשר פעם בחודש יש נסיעה לכנרת\צפון לטיולים\קמפינג.

חשבתי על למכור את הדייהטסו (לא נראה לי שיהיה בעיה למכור אותה - מכונית נפלאה!) ולהוסיף עוד בערך 10K זוזים.

פזלתי לכיוון פורד פוקוס\מונדיאו (יודע שהיא עם מנוע 2.0L), קיה סראטו בציר 06-08.

שמעתי שיש בעיות למונדיאו עם האלטרנטור, בעיה שחוזרת על עצמה גם לאחר החלפה. שמעתי שגם המזגן חלש בשביל החום הישראלי - יש אמת בטענות אלו?

יש חלופות אחרות מומלצות?

חשוב לי בעיקר לפי סדר עדיפות:

1. אמינות (אחרי הכל אני רגיל לדייהטסו).

2. מזגן חזק.

מבחינת חסכון בדלק בסופו של דבר כולם ישתו 1ל-12\10, ככה שחסכון בדלק לא רלוונטי.

תקציב כמו בכותרת - עד 20K

סליחה על החפירה ותודה על העזרה!

עריכה: מעדיף להימנע מצרפתיות :)

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

מכל הדגמים שהזכרת, הפוקוס נראית לי הבחירה הכי הגיונית. יש היצע גדול (35 מכוניות על כל קיה שמוצעת!), והמחירים טובים. האמינות טובה.

נראה שכדאי לוותר על המונדיאו עקב עלויות אחזקה גבוהות יחסית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ראיתי שעלויות המונדיאו לטיפול קטן 500 למול טיפול גדול 1000 ש"ח.

אם זה יקר יותר בכמה מאות שקלים אז ניחא אם זה המחיר לקבלת הנוחות שמציעה מכונית חזקה שכזו.

מה אתה חושב?

יש לפוקוס מהדור הזה בעיות מיוחדות שכדאי לשים לב?

פורסם

תראה, אתה הולך לרכוש רכב בן קרוב לעשור - הטיפול ברכב סביר שלא יסתכם בטיפולים בלבד, אלא גם בבלאי מצטבר. שם - עלות התיקון תהיה גבוהה יחסית.

לא ידוע על מחלות ספיציפיות, מכיוון שהדגם הוא אחד הנפוצים בשנים הרלוונטיות יש חלקים תחליפיים זולים ואכותיים, ולכן עלות הטיפול סבירה יחסית.

בפוקוס יש להחליף רצועות טיימינג כל 120000 ק"מ או 5 שנים הראשון מביניהם, יש לבדוק שההחלפה נעשתה במועד.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

*** נמחק ציטוט מיותר, אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך ***

תודה רבה!

עוד מישהו??

פורסם

מצאתי אקסמפלר טוב, פוקוס 06 קילומטר נמוך מפרטי עם 120K על השעון זה במגרש קארס דיל בהוד השרון.

המגרש מוכן לבדיקה רק במכון בדיקות מורשה, אני רוצה מוסך של מכר של המשפחה, המגרש לא מוכן. למוסך רק למכון בדיקה

נשמע לגיטימי?

פורסם

עצם העובדה שזה ממגרש יש לי קצת חששות.

מכירים את המגרש הזה? קארס דיל מהוד השרון?

מי שלא מרגיש בנוח להגיב בבקשה שישלח לי הודעה פרטית

פורסם

ההגבלה על אופן הבדיקה צריכה להיות סוף הבירור שלך. נורת אזהרה אדומה בוהקת ומטרידה. אני יכול לנחש שאם תגיד שאתה מוכן לבדיקה במכון לפי בחירתך הוא יתחמק מכל בדיקה שאינה ב"מכון הבית" שלו.

היתה לי פוקוס 2002 ידנית. אחלה אוטו. האוטומטי יותר איטית. שלי היתה הצורה הראשונה של הפוקוס. אני יודע שהמודלים היותר חדשים היו כבדים יותר ועם אוטו מנוע. מה שהפך אותן לאיטיות יחסית. לא בטוח שזו סיבה לוותר. רק קח את זה לתשומת לבך.

המזגן בפוקוס שלי היה מעולה. מעולם לא התקלקל וקירר עד להקפאה.

ובכלל מדובר ברכב מאוד אמין. גם בזכות התפוצה שלו יש חלפים בשפע.

שורה תחתונה?

לדעתי אל תחליף את הרכב הנוכחי. יש לך רכב מוצלח ב 10,000 ש"ח. לשלם עוד 10,000 בשביל רכב ישן אחר לא נראה לי חכם. לא כדאי לוותר על מה שיש לך. אם היית הולך על שדרוג של 25,000 (לסך הכל 35) אז זה היה שווה את זה. לדעתי שדרוג לרכב ב 20 עלול להיות טעות. הרי לפי הודעתך הדאיהטסו מספקת את צרכיך (גם אם היית רוצה "קצת יותר אוטו").

אני מציע לך להשאר עם שלך לעוד מספר שנים, עד שתוכל לשדרג בצורה יותר משמעותית. רכב ב 10,000 ש"ח כמעט לא מאבד מערכו. זה יעזור לך לחסוך.

פורסם
המגרש לא מוכן. למוסך רק למכון בדיקה, נשמע לגיטימי?

אם המוסך רחוק משמעותית מהמגרש ו/או מכון הבדיקה - לגיטימי.

אם לא - תעבור לרכב הבא.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
ההגבלה על אופן הבדיקה צריכה להיות סוף הבירור שלך. נורת אזהרה אדומה בוהקת ומטרידה. אני יכול לנחש שאם תגיד שאתה מוכן לבדיקה במכון לפי בחירתך הוא יתחמק מכל בדיקה שאינה ב"מכון הבית" שלו.

היתה לי פוקוס 2002 ידנית. אחלה אוטו. האוטומטי יותר איטית. שלי היתה הצורה הראשונה של הפוקוס. אני יודע שהמודלים היותר חדשים היו כבדים יותר ועם אוטו מנוע. מה שהפך אותן לאיטיות יחסית. לא בטוח שזו סיבה לוותר. רק קח את זה לתשומת לבך.

המזגן בפוקוס שלי היה מעולה. מעולם לא התקלקל וקירר עד להקפאה.

ובכלל מדובר ברכב מאוד אמין. גם בזכות התפוצה שלו יש חלפים בשפע.

שורה תחתונה?

לדעתי אל תחליף את הרכב הנוכחי. יש לך רכב מוצלח ב 10,000 ש"ח. לשלם עוד 10,000 בשביל רכב ישן אחר לא נראה לי חכם. לא כדאי לוותר על מה שיש לך. אם היית הולך על שדרוג של 25,000 (לסך הכל 35) אז זה היה שווה את זה. לדעתי שדרוג לרכב ב 20 עלול להיות טעות. הרי לפי הודעתך הדאיהטסו מספקת את צרכיך (גם אם היית רוצה "קצת יותר אוטו").

אני מציע לך להשאר עם שלך לעוד מספר שנים, עד שתוכל לשדרג בצורה יותר משמעותית. רכב ב 10,000 ש"ח כמעט לא מאבד מערכו. זה יעזור לך לחסוך.

קודם כל תודה רבה על הפירוט!

ברור לי שאם המגרש מוכן לבדיקה רק במכון "שלו" אין על מה לדבר, אני אקח את הרגליים שלי ויעוף משם.

אני איכשהו מבין את הצד שלו, אולי הוא חושב שיש לי חבר מוסכניק , שמוכן "להעיף"\"לחתוך" כמה חוטים ולטעון להורדת מחיר עקב תקלה.

אני אלך לראות את הרכב בכל מקרה ב7 עיניים עם אבא שלי שגם לו יש ניסיון לא מועט.

נכון הדייהטסו מעולה בכל פרמטר אך החלטתי לבחון שדרוג.

שמעתם על המגרש הזה?

מכירים מכוני בדיקה בסביבת השרון אמינים או מוכרים?

פורסם

דינמומטר ברעננה - מוכן בדיקה מצויין.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תודה רבה!

פעם היה בפורום קופון שכזה להנחה? זה קיים עדיין? ניסיתי בחיפוש ולא מצאתי...

פורסם

אכן היה - ואיננו עוד...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...