Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל זה העליתי את האפשרות אולי להשתמש בו לעתים יותר תכופות אם החסרון היחיד שלו הוא עמידות.

יש לך נסיון לגבי מס' השימושים פר מיכל?

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי כמה גדול הרכב שלך, וגם כמה אתה משתמש בשביל כל פאנל :)

לא ממש ספרתי, קניתי גלון של המוצר הזה לפני כמה שנים ויש בפנים עוד הרבה מאד...

פורסם

אופטי סיל לא מכתים פלסטיקים.

לא מכיר אוטם צבע קל יותר ליישום. משהו כמו 8 דקות רכב שלם לאחר הכנה.

הבעיה זה פרק הזמן הקצר שהוא מחזיק. זו הסיבה שאני מוכר כמעט בקבוק מלא (במחיר ממש נמוך)

כי אני מעדיף ליישם אוטם צבע שיחזיק אצלי לפחות 6/7 חודשים מאשר ליישם כל 3 חודשים נניח.

למי שאין הרבה זמן? זהו מוצר מושלם עבורו.

פורסם

סתם שאלה שמסקרנת אותי,

אפשר להשתמש באופטימום גם מבלי לבצע הכנה? כלומר לאחר השטיפה פשוט להשתמש בלי כל ההקדמה שכוללת פלסטלינה וכו'?

You may kiss the bride.

פורסם

עדיף שלא. כל יישום אוטם צבע/ווקס מחייב הכנה. אתה לא רוצה למרוח

הגנה על משטח לא נקי? כן אפשר לפסוח על פוליש -לא על פלסטלינה.

פורסם

רק כדי למנוע בלבול - יוגב מדבר על אופטי סיל, אבל המוצר שהומלץ קודם הוא Optimum Car Wax.

לפני אופטי סיל אין בכלל שאלה - חובה הכנה כמו שצריך לפני היישום כדי לקבל עמידות מירבית.

לגבי אופטימום קאר-ואקס - כעיקרון, אם בכל זאת החלטת שזאת תהיה שכבת ההגנה היחידה שלך (אני לא ממליץ), אז לפני היישום הראשוני הייתי עושה את כל ההכנה (שטיפה, פלסטלינה, IPA או Paint Cleaner), ובפעמים הבאות של התחזוקה, אפשר אחרי שטיפה בלבד (עד שמגיע מצב שבו צריך כבר לעשות שוב פלסטלינה).

פורסם

מק'לאבין, הפסקה האחרונה שלך זה בדיוק מה ששאלתי עליו - תודה. נטו סקרנות.

You may kiss the bride.

פורסם

האמת שאופטיסיל אור להיות מסוגל לחדור דרך וקסים ואוטמים אחרים עד לפח (לפי החבר'ה של אופטימום) אז נראה לי שהכנה טובה מידי זה לא חובה. אלא אם יש ג'יפה שמצריך פלסטלינה

הOCW אמור לתת יותר הגנה מהOS, בערך אותה נוחות יישום ואת שניהם אפשר לשים על כל הרכב, נראה לי שגם כולל חלונות

אא, והוקס יש קרנובה אז הוא אמור גם לנקות ולהבריק קצת יותר את הפח

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אני משתמש באופטיסיל כ-7-8 חודשים על כל רכבי המשפחה לסירוגין.

התנסתי בישום החומר הן אחרי ההכנה הקפדנית והן ללא הכנה כלל.

מה שאני יכול להעיד שאין הבדל מבחינת טיב ההגנה: אותו בידינג, אותה התנהגות המיים וגם המראה זהה.

ההבדל היחידי הוא משך הזמן שההגנה קיימת ואפקטיבית. ללא הכנה ההגנה מחזיקה לי חודש מקסימום ולפעמים אף פחות אם שוטפים את הרכב כל שבוע. עם ההכנה האוטם מחזיק כ-3 חודשים.

עוד הבדל שגיליתי הוא בצריכת החומר. אני תמיד מסמן כמה חומר יש לי לפני היישום וכמה נשאר אחריו. אז להפתעתי גיליתי שאם אני מיישם את החומר בלי הכנה, הכמות שהולכת על אותו רכב גדולה יותר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ברשותכם אקפיץ את הנושא.

בשעה טובה קבלתי את הcollinite 845 .

הבעיה שבגלל שצריך ליישם אותו כל כך דק יש את התחושה שאתה בכלל לא מיישם.

שאני מורח את הווקס יש אזורים שאני לא רואה אותו בכלל (לפני שאני מוריד) .

בחלק אחד החלטתי ליישם שכבה קצת יותר עבה , וזה לא היה רעיון טוב , קשה לנקות.

יש חלקים שאני בודק עם מים (ורואה שיש התגבשות ) , אבל יש חלקים שקשה לבדוק עם מים , כי יש להם שיפוע והם נופלים מהר .

אני אמור לראות את הווקס לפני שאני מוריד אותו ? , או שזה נורמלי שהשכבה דקה ולא רואים אותה לפני שמורידים?

תודה

פורסם (נערך)

עצם זה שהמים נופלים ומחליקים מהר מהפח אומר שהווקס עושה את שלו, בד"כ אתה גם תראה שלווקס איכותי יש "שיטינג" שהכוונה היא הצורה שבה הווקס דוחה ומעיף את המים ממנו (בדרך כלל בשורה ארוכה ומהירה מאוד), ברכב רגיל ללא הגנה המים מחליקים בצורה לא אחידה מהפח ולרוב נראה כמו שכבה נוספת על הצבע כמו כן לוקח להם זמן ארוך יותר לרדת מהפח.

כשיש ווקס אתה תראה טיפות עגולות שהתופעה בעצם נקראת בידינג שזו ההתגבשות שאתה רואה.

אתה אמור למרוח ווקס בשכבה עדינה ביותר, הווקס לאחר מריחה טובה אמור לגרום לצבע להראות מעט מעורפל, לאחר כ 7-10 דק' על הפח (לא בשמש! במקום מוצל חניה וכדומה) תעביר את האצבע על האיזור שמרחת בו את הווקס ואם תראה שהוא מתנקה = הווקס מוכן להסרה, במידה והווקס לא מתנקה אלא "נמרח" ומעורפל משמע שהוא עדיין אינו מוכן ויש לתת לו עוד כמה דק' להתייבש על הפח.

אל תתן לווקס לשבת יותר מדי זמן אחרת יהיה לך קשה מאוד להוריד ואתה עלול להוסיף שריטות או סווירלים על הפח, במקום להועיל לו.

ככה אמורה להראות מריחה טובה של ווקס

86ck.jpg (800×600)

rp4m.jpg (800×600)

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

שהעברתי את האצבע אני לא ראיתי כלום , בגלל זה ההרגשה שלי שמרחתי שכבה דקה מידי.

מה גם שהשפרצתי מים על איזור ללא ווקס , ואז שהפרצתי על האיזור שמרחתי את הווקס , לא ראיתי משהו שונה.

יכול לקרות משהו אם אמרח שכבה נוספת ? , אני מפחד להשאיר את הרכב ללא הגנה אחרי פוליש.

פורסם

עשית שטיפה כולל פלסטלינה לפני כן? זה עוזר המון, אל תמרח ווקס על רכב שעבר שטיפה רגילה עם סבון פשוט.

שטוף עם סבון איכותי עבור עם פלסטלינה ואז תמרח ווקס (שוב, לא בשמש)

שכבת הווקס כמו בתמונות למעלה צריכות להיות סופר דקיקות אחרת יהיה לך (והיה לך) קשה להוריד את זה.

תסתכל מזוויות שונות כדי לראות האם הווקס נמרח כשאתה מעביר אצבע, בד"כ ווקס כזה תוך 7-8 דק' ביום חם כבר ניתן להוריד, אני כבר לא סופר זמן אלא מוריד ישירות אחרי 10 דק'.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...