Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

אני נמצא בשלבי בדיקה של רכישת רכב מליסינג מחברת קל אוטו. נכון להיום אני נוסע במונדאו 2002- אחלה אוטו אבל מחליף לפני שיחלו הבעיות. אני מניח שאת הנוחות והמרווח של המונדאו לא אקבל באף אחד מהרכבים שציינתי בכותרת אבל אני לא רוצה להיכנס לסחרור כלכלי בגלל עלויות האחזקה של המונדאו 2011. אז מספר פרטים על הצרכים:

משפחה בעלת 4 נפשות. אוטוטו לא נצטרך עגלה לילדים. לא נוסעים בתדירות גבוהה לטיולים וכאלה אבל תמיד נחמד שיש מקום נוסף. נסעתי על הפוקוס- אחלה דבר! לצורך הדגשה- מדובר בפוקוס 2011 הצורה החדשה. לאחר שקראתי מספר ביקורות על הגיר של הפוקוס שמתי לב במיוחד לגיר. האמת היא שלא הפריע לי כל כך. לפי ההיסטוריה של הפוקוס הספציפית מדובר ברכב נקי מאד ללא שום בעיות פרט להחלפת מצמד ועדכון גירסה המפורסמת. אז עכשיו מספר שאלות:

1. האם בעיית הגיר כל כך קריטית מבחינה סטטיסטית שהיא לא נפתרת ברוב המקרים על ידי עדכון הגרסה? שוב - סטטיסטית!

2. בהשוואה ישירה בין השתיים- פוקוס או i30.

3. עלות אחזקה וחלפים: ההבדל משמעותי בין השתיים לטובת היונדאי? אנחנו נוסעים בערך 10 אלף ק"מ בשנה. מבחינת הטיפולים השוטפים ועלות חלפים.

4. חסד נעורים למונדאו: אני חייב לשאול: האם עלות האחזקה והחלפים של המונדאו 2011 באמת משמעותית גבוהה יותר מזו של 2 האפשרויות האחרות?!

חפרתי לכם קצת אז סליחה.

תודה על העזרה!

פורסם

i30 תהיה זולה יותר באחזקה. אני מניח שאם הנסועה שלך נמוכה, אז רובה בעיר, ולכן יש לגיר הפלנטרי שלה יתרון. צריכת הדלק של שתיהן דומה.

לפי איך שזה נראה כרגע היונדאי תשמור יותר על ערכה, והספסל האחורי המרווח יותר שלה - סוגר את הסיפור לטובתה לדעתי.

עלות האחזקה של המונדיאו תהיה גבוהה יותר, אך בשל הנסועה הצפויה הנמוכה נראה שלא באופן מאוד משמעותי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה. אשמח לעוד דעות בבקשה.

לעניין האמינות הכללית של הרכבים, מי עדיפה? המוסכניק שלי אמר לי שהוא נתקל במספר מקרים של-i30 יש בעיה של סדיקת בלוק המנוע מה שמצריך עלויות תיקון גבוהות.

פורסם

Zvit צודק בהחלט.

ברגע שיש לרכב בעיה רוחבית של גיר - ולרכב השני יש בעיקר שבחים, עלויות אחזקה זולות, נוחות בספסל האחורי וחלקים פשוטים שלא מתקלקלים - לך על היונדאי.

אני נוהג על אחת כזאת בעבודה, היא אמנם קצת יותר פשוטה מהפוקוס אבל לא יהיו לך שם הפתעות.

פיג׳ו 307 XSI 2.0 2004 אוטומט

איביזה 2014 1.2 FR ידנית

LEON FR 2017' 150HP 1.4T ידנית

ספורטג׳ דיזל אורבן 2019 מליסינג 🥲

פורסם

טוב אז ככה... נמאס לי מההתלבטויות אז החלטתי ללכת על הכי סולידי - קורולה 2011. עלתה לכביש בדצמבר 2011.

יש רכב שעבר 119 אלף ק"מ (ממוצע של 40 אלף ק"מ לשנה - שזה המון!).

לפי ההיסטוריה של הרכב - לא נרשמו כלל תקלות. הכל טופל ובוצע בזמן. הרכב באמת נראה עם נתונים טובים.

הקילומטרז' הגבוה אמור להרתיע אותי?! לפי מחירון לוי יצחק המחיר של הרכב הוא 84 אלף ש"ח. לאחר מו"מ ירדו ל- 64 אלף.

שוה?!

פורסם

קורולה אחלה של אוטו לדעתי בחירה נכונה ובטוחה מה גם אמינה מאוד שיהיה בשעה טובה .

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

אם אתה נוסע הרבה, לא הייתי רוכש רכב עם קילומטראז' גבוה, כי אח"כ קשה למכור.

הדגם הספציפי יכול לעעשות גם 400000 ק"מ ויותר על גיר ומנוע מקוריים. יש לי שכן שיש לו 380000 ק"מ על קורולה 2009 זהה לזאת המוצעת לך - הרכב נוסע כמו חדש, ורואה מוסך רק בטיפולים התקופתיים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

^

הוא כבר ציין בהתחלה שהנסועה השנתית היא כ- 10K ק"מ בשנה. שזה כמובן נמוך.

פות"ש, לא הבנתי איך הגעת לממוצע של 40K בשנה לקורולה ההיא.

הרכב מדצמבר 2011, משמע, 3.5 שנים על הכביש. 120/3.5 נותן בערך 34.3.

זה עדיין הרבה מעל הממוצע.

לדעתי הכל שאלה של כמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב.

ולנוכח העובדה שהרכב הנוכחי שלכם הוא מונדאו 2002, אני מניח שתחזיקו אותו לא מעט זמן :)

כך שבסופו של דבר, הק"מ יתאזן. אבל זה ייקח זמן.

לדוגמה, אם באמת אתם מוסיפים 10K בכל שנה, ותחזיקו את הרכב 3 שנים, הממוצע כבר יירד לכ- 23K, שזה הרבה יותר סביר.

• תוכן חדש...