Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניתן להפוך מי 2X4 ל 4X4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי שאלה שהיא ממש מענינת אותו

כיום עם יש לך רכב מסוים ולדוגמה (סיאט לאון טורבו שהיא לא 4X4) וזה רק לדוגמה כמובן

יש אפשר להפוך (יותר נכון להוסיף) לרכב 4WD

בתודה מראש

פורסם

כיום עם יש לך רכב מסוים ולדוגמה (סיאט לאון טורבו שהיא לא 4X4) וזה רק לדוגמה כמובן

בתודה מראש

הכל אפשרי - שאלה של כסף בלבד. (ורישוי , מבמדינתנו הנאורה)

אם מדובר ברכב שמגיע גם בגרסת 4X4 וכל הסיפור זה להשלים את המערכת זה די קל.

אם מדובר ברכב בעל הנעה בזוג גלגלים ולא מוכן מראש להנעה כפולה - זה עשוי להיות סיפור יקר מאוד:

סתם ככה ,על קצה המזלג : שילדה (מקום לגל הינע) , ציר אחורי ,גל הינע ,עוד דיפרנציאל אחד לפחות , גיר שונה , ועוד ועוד.

פורסם

בתודה מראש

פרוייקטים של הוספת ציר הנעה לחלק האחורי הם לא פשוטים כלל לביצוע וגם לא זולים באופן מתבקש. במקרה שלך מדובר ברכב שיש לו גרסה בעלת הנעה כפולה (מצמד האלדקס) ולכן אני מאמין שזה אפשרי. השאלה היא - האם זה שווה את זה? זה יכול להיות מאוד יקר לביצוע ולכן פתרון טוב בהרבה הוא למכור את הרכב ולקנות אותו בגרסת ה-4X4. (דרך אגב - ממבחנים הבנתי שגרסת ה-4X4 פחות טובה מזו שיש לך!).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
פרוייקטים של הוספת ציר הנעה לחלק האחורי הם לא פשוטים כלל לביצוע וגם לא זולים באופן מתבקש. במקרה שלך מדובר ברכב שיש לו גרסה בעלת הנעה כפולה (מצמד האלדקס) ולכן אני מאמין שזה אפשרי. השאלה היא - האם זה שווה את זה? זה יכול להיות מאוד יקר לביצוע ולכן פתרון טוב בהרבה הוא למכור את הרכב ולקנות אותו בגרסת ה-4X4. (דרך אגב - ממבחנים הבנתי שגרסת ה-4X4 פחות טובה מזו שיש לך!).

רוני

אחי יכול להיות שאתה צודק אבל אני לא יודע מה יותר טוב מה שיש לי (דגם ה FR) או הגירסה 4WD

וסתם לידע כללי אין כיום בארץ הקטנה שלנו סיאט לאון FR 4X4 הרכב היום מגיע רגיל עם הנעה קידמת

אני שואל את זה כי אתה מעבד ממש יחס גלגלים בזמן לחיצת גז חזקה ועם למשל אתה תעלה את רמת

המכונית בשיפורים אתה סתם מפסיד מומת בלחיצה ה-1 לאומת האימפרזה שהיא 4WD

פורסם
אחי יכול להיות שאתה צודק אבל אני לא יודע מה יותר טוב מה שיש לי (דגם ה FR) או הגירסה 4WD

וסתם לידע כללי אין כיום בארץ הקטנה שלנו סיאט לאון FR 4X4 הרכב היום מגיע רגיל עם הנעה קידמת

אני שואל את זה כי אתה מעבד ממש יחס גלגלים בזמן לחיצת גז חזקה ועם למשל אתה תעלה את רמת

המכונית בשיפורים אתה סתם מפסיד מומת בלחיצה ה-1 לאומת האימפרזה שהיא 4WD

יצאתי לסלון לאזור הטלוויזיה והתכוונתי לשאול את אחי הקטן למה לעזאזל הוא מתכתב איתי בפורום כשהוא יכול לשאול אותי פנים מול פנים, אבל אז נזכרתי שבכלל עדיין אין לו רישיון.

אז התקשרתי לאחי האמצעי לסלולרי ושאלתי אותו אם הוא קנה לאון טורבו לאחרונה בלי ידיעתי. לא היה לו מושג על מה אני מדבר (וגם לך בטח אין :-P ).

ולענייננו: כמו שכבר ציינתי ממבחנים ודעות של אנשים שנהגו על שתיהן גרסת ה-2X4 מהנה יותר לנהיגה מכיוון שאינה מתערבת בצורה לא נעימה בהעברת הכוח כמו הגרסה בעלת ההנעה הכפולה, שהיא בעלת מצמד האלדקס שאופי הפעולה שלו שונה משל הנעה כפולה קבועה כמו בסובארו.

למיטב ידיעתי יש בארץ לאון 4X4, הן פשוט כבר לא נמכרות יותר כחדשות. אני מעריך שבגלל הכוח הרב לעיתים הרכב בהנעה קדמית יפרפר ולא יצליח להעביר את הכוח לכביש, לכן פשוט אל תעשה פתיחות מהמקום :-P:wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כן כן יש כיום 4X4 אבל כמו שאתה אומר לא חדשות בחול יש את הדגם שאני מדבר עלו שהוא 4X4 FR אבל

כמו תמיד וזה היה ברור מהתחלה שזה לא יהייה בארצנו הקטנטונת !!!

פורסם

DukaNet

את חי בסרט ....

יש לך בקושי שבוע את האוטו וכבר דיברת על :

ציפ , צנרת , ווסטגייט , טורבו מוגדל , פורק משופר של פורג' , ועכשיו אתה מתכנן על 4X4 שלא נדבר על השטויות שאתה רושם בפורום של VAG .

קודם תלמד קצת את האוטו, ותלמד קצת (הרבה) בעצמך ואחר כך תחשוב איך לשפר.

דרף אגב - אם כול כך חשוב לך להיות בליגה של האימפרזה חבל שלא קנית אימפרזה, היה יוצה לך הרבה יותר זול. או בקיצור לאוטו הזה יש דברים שלאימפרזה לא יהיה גם עוד מאה שנה ויש דברים שהאימפרזה עולה עליו, תלוי מה כול אחד מחפש ברכב שלו.

פורסם

אני לא מבין..למה אתה רוצה להפוך את האוטו ל4X4?? בשביל ללחוץ עם אימפרזות מהמקום? :?

יש לך רכב מצוין (ואני מבין שהוא גם חדש מהחברה ובאחריות) אז אני לא ממליץ לך לגעת בכלום..

ובטח שלא לעשות שינויים מוזרים ומרחיקי לכת כגון הפיכת הרכב ל4X4...

אם רצית 4X4..לא יכולת לחשוב על זה לפני קניית הרכב? :roll:

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם
איך שלא יהיה אם תחליט להפוך את הרכב ל- 4X4 אל תשכח להוסיף לוקרים :biglaugh:
וגם מדבקה של 4X4 (אפשר לחסוך את עניין ההתקנה ולדלג לשלב המדבקה)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
DukaNet

את חי בסרט ....

יש לך בקושי שבוע את האוטו וכבר דיברת על :

ציפ , צנרת , ווסטגייט , טורבו מוגדל , פורק משופר של פורג' , ועכשיו אתה מתכנן על 4X4 שלא נדבר על השטויות שאתה רושם בפורום של VAG .

קודם תלמד קצת את האוטו, ותלמד קצת (הרבה) בעצמך ואחר כך תחשוב איך לשפר.

דרף אגב - אם כול כך חשוב לך להיות בליגה של האימפרזה חבל שלא קנית אימפרזה, היה יוצה לך הרבה יותר זול. או בקיצור לאוטו הזה יש דברים שלאימפרזה לא יהיה גם עוד מאה שנה ויש דברים שהאימפרזה עולה עליו, תלוי מה כול אחד מחפש ברכב שלו.

אני באמת לא מבין מה הבעיה שלך אני סתם שאול שאלות ואני די רוצה לדעת את התשובות ועם לא בא לך לענות אז תעשה טובה לי ולך על תענה באמת שלא תהייה חסר לי בתגובה שלך

פורסם

ולענייננו: כמו שכבר ציינתי ממבחנים ודעות של אנשים שנהגו על שתיהן גרסת ה-2X4 מהנה יותר לנהיגה מכיוון שאינה מתערבת בצורה לא נעימה בהעברת הכוח כמו הגרסה בעלת ההנעה הכפולה, שהיא בעלת מצמד האלדקס שאופי הפעולה שלו שונה משל הנעה כפולה קבועה כמו בסובארו.

רוני

הדעה שלי שונה ממה שאתה מתאר,אבל זכור לי שכבר דנו בנושא,לכן לא ארחיב.

הכול טוב ויפה במסלול משובח,אבל שוב....בארצנו הקטנטונת וביחוד כשיורד גשם....זה לא רק מציל חיים

זה גם מהנה יותר.

אגב....מה שאפשר לעשות בליאון ואי אפשר בסובארו....זה ביטול העברת הכוח אחורה לגמרי.

לי אין שימוש בכך,שכן לאחר ניסיונות מרובים בכל המצבים ועם רכב משודרג יחסית,אני מאוד אוהב את

פעולת ההלדקס,צריך רק לדעת איך להיעזר בה ולא לתת לה לעזור לך.

הביטול נעשה בעזרת תוכנה בלבד וחיבור למחשב הרכב.

ולבחור הצעיר ...תתחדש...אין לך מה לחשוב על זה רבים ניסו....זה פשוט מאוד לא משתלם.

גם מרכב הרכב שונה בבסיסו אולי לא הרצפה אבל כל הגיאומטריה.

בלאון הרגילה כמו בגולף ושות" יש מערכת מתלים זהה,משמע מקובעת.

בלאון הכפולה יש זרועות אחוריות עצמאיות ממש כמו בגולף החדשה.

• תוכן חדש...